Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lémegaLola

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közgondolkodás számára gyakran magától értetődő, hogy a nők sírva fejeznek be szexuális együttléteket. Vélemény.   Nagyon sok nő nem érzi jól magát szex közben, mégis elviseli. Miért nem hagyja ott a partnerét, ha kellemetlenné válik a helyzet? – teszik fel a kérdést sokan.   A kérdés…..
lémegaLola 2018.02.17 19:39:45
@bbrrr: ezt írtad: "Jó hír viszont, hogy nem kell össztársadalmi változás ahhoz hogy Neked (igen, Neked) jobb legyen az ágyban. Elég Neked egy picit változnod. A partnered vidáman követni fog ;)" Szerintem is fontos, hogy a nők megtanulják a saját testük működését. A másik emberrel megélt orgazmus sok nőnél egyszerűen nem automatikus, hanem hosszabb-rövidebb kísérletezés eredménye. Vagyis sok nő számára időbe telik kitapasztalni, hogy számára mi okoz gyönyört, és egyáltalán, az orgazmus elérése a partnerrel. Ehhez azért kell egy olyan partner, aki ebben az "útkeresésben" aktívan részt vesz (nem csak várja, hogy ez majd megtörténik). Plusz nagyon jó lenne, ha az iskolákban a felvilágosítás arról szólna, hogy milyen a férfi és a nő szexualitása, miben különbözik (azzal persze, hogy a férfiak se egyformák, és a nők se). Mert szerintem a még tapasztalatlan lányoknak teljesen téves és irreális elképzeléseik vannak arról, hogyan jutnak el majd egy pasival az orgazmusig. Ezen a pornó csak ront, és a fiatal srácokat is tévútra viszi, ha csak a pornó világából indulnak ki.
Rizsporos hétköznapok Tampontöri 2017.12.01 16:25:10
Egyszer, egy író-olvasó találkozón, valaki megkérdezte, ha tehetném, melyik korba utaznék vissza legszívesebben az időben? Minthogy kötetlen volt a hangulat, s csak nők voltunk egymás közt, én megengedtem magamnak azt a viccet, hogy mindegy, csak addigra már találják fel a tampont. Ezután született…..
lémegaLola 2017.12.02 18:21:32
@Jakab.gipsz: a menstruáció egy teljesen természetes állapot, és jó, hogy szó van róla. Éppen attól értelmezhetetlen, ha hallgatás övezi (más kérdés, hogy a férfiakat ez a téma nem izgatja). Ezt arra a bekezdésre reagálva írom, hogy "A hölgyek ezeket az ügyeket diszkréten kezelték, azaz a férfiak és a gyerekek világától, bizonyos természetes, távolság tartással. Ugyanis maga az esemény ténye, a többség számára értelmezhetetlen, ezért nem kötötték az orrukra és nem verték nagy dobra."
Hozzátartozik a pubertás- és szülőképes korú nők mindennapjaihoz, akik akkor is nagy tömeget jelentenek globális szinten, ha a társadalmak átlag(?) 25%-át teszik ki. Fontos, hogy ne a tisztátalanság vagy egyéb, negatív jelző kapcsolódjon hozzá, hiszen természetes része a nők életének, és ha rendszeres, az az egészségünknek is egy jele.
lémegaLola 2017.12.03 19:04:18
@Jakab.gipsz: Nem célzok semmit kierőszakolni :-)
Amúgy a biológia óráktól sokat várnak az emberek, és sokan hiszik, hogy a menstruációról ott használható módon szó esik, de sajnos ezt nem lehet általánosságban véve alappal kijelenteni. Ettől függetlenül engedje meg, hogy megnyugtassam, tisztában vagyok az alapvető ismeretekkel :-)
Amiről én beszéltem, és erre az Ön szóhasználata is rámutat ("havibaj"), hogy szerintem nem szerencsés negatív jelzőkkel jellemezni. Természetesen nem várom, és nem vágyom rá, hogy egyetértsen, nekem elég, ha felhagy a kioktató hangnemmel és a feltételezgetésekkel.
lémegaLola 2017.12.03 19:07:25
@Fergabor1: gondolom, valahogy "leszerelték" magukról, különben nem tudták volna dolgukat végezni.
Mai blogbejegyzésem szerzőjéül magamat jelöltem meg, holott ketten írtuk. Én és Jocó, aki egy fiatalember olvasóm. Most egy levelezést olvashattok, ami kettőnk között zajl(ott)ik. Építő véleményt szívesen fogadok.   "Szia Brigi! "miért nézel pornót?" cikked inspirált arra, hogy írjak.Röviden…..
Bármennyire is divat valami a nők terén, az korántsem biztos, hogy az elnyeri a férfiak tetszését is. Sokszor képtelenek megjegyzés nélkül hagyni, ha meglátják rajtunk a bizonyos darabot. Ilyenkor kisebb harcok alakulhatnak, de végig rajtunk áll, kitartunk-e mellette. Sokan azt állítják, a…..
Pontosabban a nagy átlag Magyarországon élő 20 és 50 év között lévő nők feministák e valójában? Ahogy egyre több nővel beszélgetek a nemi szerepekről, családról, párkapcsolatokról, önmegvalósításról körvonalazódik bennem egy felismerés. Nyilván akit én személyesen…..
lémegaLola 2017.04.25 14:46:27
A feminizmus nem azt jelenti, amit a blog írója állít ("A nő életének célja az önmegvalósítás. A nő, ha akar, versenyezhessen a férfiakkal a karrierlehetőségekért, cserébe lemond a nőket megillető udvariaskodásról és előzékenységről. Sőt kifejezetten gyűlöli ezeket. A versenyben épp olyan kíméletlen, mint a férfiak. Klasszikus családra, házasságra nincsen szüksége. A férfiakra csak, mint szexpartnerre és szülőtársra tekint, cserében viszont nem vár el anyagi támogatást sem, sőt ezt kiszolgáltatottságként éli meg.").

A feminizmusnak az a célja, hogy a nőknek legyenek a férfiakkal egyenlő jogaik és lehetőségeik, és a nőket ne érje hátrányos megkülönböztetés a nemükből fakadóan.
Ha egy nő hagyományos családmodellben szeretne élni, tegye, ha szeretne kiteljesedni a hivatásában, erre legyenek meg a tényleges lehetőségei (ha gyereke van, akkor ez az apuka nagyfokú együttműködését igényli).

Szó sincs arról, hogy általában véve a feministák szerint a férfiak által tanúsított udvariasság rossz, vagy hogy a férfi csak szexpartner vagy szülőtárs.

Azok a nők pedig, akik dolgozni szeretnének, nem feltétlenül azért teszik ezt, mert nem akarnak függeni egy másik embertől. Hanem mert fontos számukra, hogy részt vegyenek a munka világában, létre akarnak hozni valamit, hivatásbeli céljaik vannak.

Szerintem fontos tisztázni, hogy egyes fogalmak valójában mit jelentenek, és nem tartom szerencsésnek, hogy a blog írója olyan negatív tulajdonságokkal ruházza fel a feminizmust, amelyek ahhoz nem tartoznak hozzá.
A párkapcsolatok a nők döntésével/választásával jönnek létre, de az ajánlatokat a férfiak teszik. Nézzük meg , mi alapján tesz ajánlatot a férfi, és hol veti el a későbbi szakítás magvait. A férfiak alapvetően két dolgot vizsgálnak egy nőben ismerkedéskor, amennyiben hosszabb távra keresnek…..
lémegaLola 2017.04.20 23:54:47
@Mia and me: á, hagyd, majd jelentkezik, ha tud és akar is. Egy kalap alá vett minket, ennyi. Én pedofiloztam, mert visszataszítónak tartom, ahogy a 14-18 közti lányokról írt ő is, Sadist is. Zpetal pl. ezt írta: "És ha holnaptól elkezdünk a beleegyezési korhatárt betöltött tinédzserekkel foglalkozni, akkor mi lesz a kis lelkeddel? Felzaklat? Összekarmolod a monitort? Egyáltalán, ha az államot nem zavarja, akkor téged miért zavar? Miért feszülsz és görcsölsz ezen ennyit, hogy két, beleegyezési korhatárt betöltött ember kölcsönös szimpátia alapján mit csinál?"

A beleegyezési korhatár nem azt jelenti, hogy ha egy felnőtt 14. évet betöltöttel beleegyezéses alapon szexel, akkor a felnőtt nem büntethető. Büntethető, ha a hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexel a kiskorúval.
  Nagyon érdekesek mostanában a posztok alatti kommentek. Általában megvádolnak, hogy biztos sikertelen vagyok a nőknél, vagy azzal, hogy nem volt pár hónaposnál hosszabb párkapcsolatom, vagy azzal, hogy simán csak egy hím soviniszta mocsok vagyok. Ebből persze egyik sem igaz. A…..
lémegaLola 2017.04.08 19:09:32
@George Herceg: Szerinted ma már alapvetően nem a feleségek/élettársak főznek és végzik a házimunkát, hanem bejárónők?

Az a helyzet, hogy ezeket a munkákat ma is főleg feleségek/élettársak/barátnők látják el, függetlenül attól, hogy a hagyományos szerepleosztás hívei vagy sem. A húszas-kora harmincas korosztályban már egyre több kapcsolatban van valamiféle munkamegosztás, de ez alapvetően azon múlik, hogy mindkét fél elfogadja-e ezt.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a nők a házmunkát többnyire munka után végzik (fizetetlen munkaként, kivéve a háztartásbeliek, akik kevesen vannak a dolgozó nőkhöz képest). Ha a nőnek is van igénye sportra, és/vagy arra, hogy tájékozódjon, olvasson, pihenjen, karban tartsa magát stb, akkor ezekre nagyon kevés ideje jut, feltéve, hogy mindent egyedül kell csinálnia otthon. Hogy ez mennyiben nevezhető elnyomásnak, az jó kérdés.

Főzni egyébként rengeteg nő szeret, és ennek több oka is van, pl. azért, mert egy nagyon jó alkalom arra, hogy a gyerekekkel egy jó hangulatú délutánt, estét lehessen eltölteni.

Mire alapozod, hogy ciki lett az anyukáktól, nagymamáktól konyhai fogásokat ellesni?

Házasság, család: a házasság jó esetben két ember kölcsönös tiszteletén és szeretetén alapul, és a két fél együtt alakítja ki az együttélési szabályokat. A hagyományos szerepeket elfogadó nőket biztosan nem zavarja, ha a házimunka csak őket terheli.

Egyébként több nő szeretne házasságot és családot mint férfi? Megpróbálok utánanézni, de ha alá tudod támasztani, megköszönöm.

Szexualitás: egy idő után mindkét fél számára unalmassá tud válni, de ha van intimitás, az képes ellensúlyozni a megszokást. Szerintem egy hosszabb távú kapcsolatban, amikor már elmúlik a kezdeti izgalom, a nők többsége akkor tud ráhangolódni a szexre, ha azt érzi, hogy szeretik, megbecsülik, ha a párja érezteti vele, hogy vonzónak tartja.

A férfiak részéről milyen megjelenő igényekre gondolsz?

Külső: bárcsak a férfiakról általában véve elmondható lenne, hogy igényesek magukra! De sajnos már a 30-as korosztály is nagyon lepukkant, elhízott. A 40-esek között pedig már nagyítóval kell keresni azokat, akik megőrizték az alakjukat. A nők között még mindig több az, aki odafigyel a külsejére, az alakjára, csak ki kell menni egy strandra. Csinos nők tónustalan, szafaládé karú, pocakos férfiakkal. Lesújtó látvány:(

Szerintem a külsővel kapcsolatos elvárásoknak fontos hangot adni, csak az nem mindegy, hogy HOGYAN.

A tapintat alapvető, főleg, ha pl. szülés után, a nő életmódjától függetlenül állt be változás. Terhesség során egyszerűen felborul a hormonrendszer, a nők teste elképesztő változásokon megy keresztül (nem arról beszélek, amikor egy babát váró nő az első hónaptól kezdve két ember helyett eszik, bár azt nem tudom, hogy ezt a hormonok mennyire tudják befolyásolni). Szóval pl. arról valaki nem tehet, ha megereszkedik a melle, terhességi csíkok jelennek meg rajta vagy visszeres lesz.

Az elvárások kapcsán kulcsfogalomnak a kölcsönösséget tartom.
lémegaLola 2017.04.20 20:32:34
@VT 135:
Ha tényleg minden partnerednél ebbe futottál bele, akkor egyáltalán nem biztos, hogy kizárólag rajtuk állt és bukott a dolog. Az a tapasztalatom, hogy nem mindegy, hogy 1. mi az elvárás, 2. hogyan tálalja az ember. Nekem ugyanazzal a partnerrel volt olyan élményem, amikor nagyon bántónak éreztem az elvárást, és volt olyan is, hogy nem csak megértettem, mit szeretne, hanem elfogadtam, és a jövőben figyelembe is vettem.