Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mashu80

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kiskoromban meg voltam róla győződve, hogy híres sportoló, vagy orvos leszek és olyan hihetetlen dolgokat fogok véghezvinni, amire méltán büszke lehet majd mindenki, aki csak ismer. Sajnos ezen álmaimat nem sikerült megvalósítanom, egész más irányba sodort az élet, de ez nem…..
Mashu80 2010.02.02 13:12:15
Az okozott kárral arányos és jogszerű munkaügyi döntéseket hozott a Magyar Posta azon munkavállalóival szemben, akik szervezték és részt vettek a Kézbesítők Szakszervezete által meghirdetett december végi jogellenes sztrájkban. A társaság rendkívüli felmondással megszüntette…..
10,5 százalékos volt a munkanélküliség szeptember és november között a KSH gyorstájékoztatója szerint. A munkanélküliek száma ebben az időszakban 445 ezer fő volt, miközben 3 millió 788 ezren dolgoztak. A vizsgált időszakban az aktív korú népesség 62,1 százaléka jelent meg…..
Mashu80 2010.01.06 21:21:45
@Bloodscalp: te nem értette jól. Én nem az 55%ról beszéltem, hanem a 45% akik nem dolgoznak. A 45%-ból jönnek még le a diákok, hiszen munkaképesek de kis részük dolgozik.
Mashu80 2010.01.06 21:22:41
D
Mashu80 2010.01.06 21:30:17
Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.   Képtelenség elhelyezkedni, s…..
Én HR-es voltam pár éve még a közigazgatásban. Az igazgató mellé kerestünk titkárnőt középvégzettséggel.   Sok diplomás is jelentkezett, de kimondottan jó adminisztrációs készséggel rendelkező, perfekt gépírói, iktatói tudással kérte a vezető a munkaerőt. Több…..
Mashu80 2009.12.27 10:16:00
@Myacis: Nekem az egész Hr szakmában az tűnik furcsának, hogy minden részletbe belemennek. Miért kéne minden egyes évről és hónapról elszámolni, sőt az egész életéről a pályázónak.
Ha én munkáltató lennék és kéne egy ember adott pozícióra megnézném, hogy olyan területen tanult és van e hozzá gyakorlata. Ha mondjuk 5 évig a szakmában dolgozott de előtte 3 évig munkanélküli volt 2 évig gyereket nevelt stb engem nem érdekelne. Nagyon elbillent a mérleg a rossz oldalra.

Tudom mindenki a külfölddel jön, de összahasonlításképpen volt egy cikk, hogy ott ennyire személyes dolgokba nem mennek bele. Pl Svédországról írták, hogy az emberek utálják a stresszt ( ki nem :)), de mindent próbálnak úgy alakítani, hogy ne is legyen. Állásinterjún is.
Munkahelyi (T)error Magyar álom 2009.12.06 06:00:00
Kivételesen csupán egy videóval kedveskedek kedves Olvasóimnak, remélem senki sem fog ezért megharagudni rám. Természetesen várom a BB-Díj jelöltjeit és a Hét dolgozójáról se feledkezzetek meg!  ..
Mashu80 2009.12.06 10:52:49
@Strici: Ez pont egy média órára való elemzésre :)
Nos akkor a második, és még ez sem minden.   Munkaügyi felügyelet? Évente jöttek. Ez általában jóízű kvaterkázás volt a tárgylóban, majd közös ebéd. Milyen ellenőrzés lehet az, ahol a termelést meg sem nézik?   Volt egy 24 éves kolléganőm, aki egyedül nevelte a…..
Mashu80 2009.11.30 12:30:20
@psmith: Sztem aki Pest megyén kívül él az egyrészről nem Pesten van regisztrálva mint munka nélküli, másrészről ha egy megyében alacsony a munkanélküliség nem jelenti azt,hogy többezer szabad állás van az adott megyében.
Harmadrészt pont a cikkekben leírt foglalkoztatottság mértékét kell nézni mert az többet mond el.

Szóval nem olyan egyszerű ez mint amit te beröhögtél
Mashu80 2009.11.30 14:23:00
@psmith: Mert nem csak az keres Pesten munkát aki pesti
 Karácsony közeledtével a szeretet, az odafigyelés felerősödik bennünk, és adni akarunk, egy mosolyt, egy jó szót, pár forintot. De hogyan segíthetünk a rászorulókon, hogyan támogathatjuk az elesetteket?   A Munkahelyi Terror blog 2009 Karácsonyán gyűjtési akciót…..
Mashu80 2009.11.27 11:17:06
Mashu80 2009.11.27 12:27:29
@Strici: Paksi halászlé? Vicc: " de finom ennek a halnak a combja" :D
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Egy mezei utas nicknéven futok az indapass-on, blogotokkal akkor találkoztam, amikor a Magyar Oktatási Intézet nevét ütöttem a keresőmbe, de most nem róluk szeretnék regélni, hanem már 1 éve tartó keserves álláskeresésemről. A történet igencsak…..
Mashu80 2009.11.23 12:25:25
@Haspók_: "Frissdiplomás gazdasági (és egyéb) végzettségűek tömkelege kezdett el idén is - a válság közepén - dolgozni jónevű és kevésbé jónevű cégeknél is."

Honnan van ez az infód? Valami statisztika vagy minden céggel kapcsolatban vagy? Két hete volt az ATV-n, hogy a frissdiplomás munkanélküliek aránya 25-30% a regisztált munkanélküliek között. Ami jóval több, mert a nagyon sok pályakezdő nem is regisztáltatja magát (tudom Strici már kifejtette, hogy kéne :) ), mert egyrészt nem kap segélyt másrészt meg ugyse ott fognak neki munkát adni.
Nevem előtt dr. van. Rengeteget dolgoztam, kutattam ezért. Mégsem "esik le" ez a dr. nevem elől, ha arról van szó, hogy megélni kell. Miért "ciki" a Mekiben dolgozni? Egy hozzászólóval értek egyet, ott meg lehet tanulni DOLGOZNI, alkalmazkodni, csapatban…..
Mashu80 2009.11.09 15:13:17
@igaziatommaki: Maki ezt láttad már? Bár gondolom igen--> www.profession.hu/hu/allas/317002
Amíg a végzettségem alatti helyeken próbálkoztam, éppen pénzhiány miatt, sok megaláztatásban volt részem, mindenki úgy állt hozzá, úgyis lelécelek, amint a diplomámhoz illő állást találok. Meg eleve mindenki, aki ilyen helyeken próbálkozott, többnyire örült még a…..
Ezen a most készült felvételen jól kivehetők az Apollo 12 misszió által hagyott nyomok a Holdon. A NASA LRO kamerája folyamatosan pásztázza égi kísérőnk felszínét, egyre pontosabb képeket készítve a talajról. Még idén korábban talált rá a második Hold misszió nyomaira,…..
Örömszerzés Monszun-módra  Friss diplomámmal a végzettségemnek megfelelő munkahelyet keresek, de amíg ilyen akad, addig is meg kell élnem valahogy. Tehát naponta böngészem az állást kínáló, újságokat, net-portálokat, mindent, ami csak létezik.  Így akadtam rá…..
A munkavédelem alapvető szabályait törvény, jogszabályok, illetékes miniszter rendeletével hatályba léptetett szabályzatok, illetve a szabványok tartalmazzák. A törvény hatálya kiterjed minden szervezett munkavégzésre, függetlenül attól, hogy az milyen szervezeti, vagy tulajdoni…..
Ezúttal egy nagyon érdekes könyvet ajánl figyelmünkbe kedves levélírónk. Gyakorlati útmutatót, amely alapján könnyebben igazodhatunk el az iskolai mindennapokban, segítséget kapva olyan problémák megoldásában, mint a diákok motivációja, illetve a szülőkkel való…..
"Olyan, mintha a Twin Peakset keresztezték volna a Vészhelyzettel Stephen King és David Cronenberg közreműködésével." Legtöbbször valami ehhez hasonló intenzív hangulatfestő dologgal próbálják meg leírni Lars von Trier A Birodalom című kultikus kórházsorozatát azok,…..
Egyelőre nem erősítették meg az Airlock Alpha információit, (és volt már olyan, hogy tévedtek) de mi ettől még megírjuk: úgy néz ki, az NBC-nél megelégelték a Hősök vesszőfutását, és ha nehéz szívvel is, de arra kérték a készítőket, hogy írják meg a sorozatzárót,…..
Magamrol: nincs diplomam,de magyar viszonyokhoz kepest jol keresek. Most meg plane hogy kulfoldon vagyok. Interjun mindig megmondtam a frankot a fizurol, felesleges alszenteskedni. Ha valakinek mint en , 17ev tapasztalattal felajanlanak 150.000e btto fizut, siman felalnek, hogy keressenek mast, mert…..
Mashu80 2009.10.26 17:37:52
@Kobe: " azon kell elgondolkoznia, hogy magánegyetemet hoz létre, ugyanis a legnagyobb/legnevesebb műegyetemek sincsenek azon a szinten"

Mert mindenhol olyan felesleges dolgokat kell tanulni aminek semmi értelmük. pl Német joghallgatók kiröhögik meg furcsán néznek a cserediákként kint tanuló magyarra, hogy miért kell jogszabályokat bemagolni. Teljesen más az oktatási rendszer. Showder klubban mondta jól az egyik humorista (mellesleg a bme-re járt :) ). "Nem azért kell tudni valamit az egyetemen mert hasznos, hanem mert TUUUUUDNI KEEEEELL" :D
Mashu80 2009.10.27 09:28:25
@nyíregyházi betti: WTF= What The Fuck
Mashu80 2009.10.28 15:26:20
@Bit Rot: Tudományosan be van bizonyítva, hogy senki nem tud :)
Kedves Despota!  Néhány perccel ezelőtt adta ki az alábbi közleményt az MTI-nek a Magyar Rádió Üzemi Tanácsa:  A Magyar Rádió zrt. Üzemi Tanácsa Közleménye:  A Magyar Rádió Üzemi Tanácsa ezúton fejezi ki szolidaritását Tóth Csaba ÜT elnök mellett a Magyar…..
Mashu80 2009.10.26 20:50:45
@igaziatommaki: Csináljak neked teát meg piritóst? :D
A HR tanácsadókkal és céges HR-es emberekel egy kicsit kezd tele lenni a hócipőm. Május vége óta vagyok munka nélkül. Ingatlanpiacon dolgoztam, közel 20 év gyakorlat, közte nagyvállalati és vezetői tapasztalat. Egyetlen problémám a középszintű angol (sajnos a tárgyalóképes…..
Mashu80 2009.10.23 17:06:14
@tff: Csoda, hogy éhen nem halnak :)
Kész Kft. 2009   A fenn nevezett cég a legnépszerűbb portálokon meghirdette kontrolleri állását. Pályázatom beküldése után behívott állásinterjúra SZ. ÁGNES HR-es a budapesti központba a mester utcai Praktikernél lévő irodaépületbe. 1,5-2 hét elteltével sok került a…..
Mashu80 2009.10.22 10:07:18
Ha már videók: www.youtube.com/watch?v=HKV0QuQsonk

Atommaki: ha ötödik kör utána is benyögnék h lesz még egy kör, eljátszanék egy ilyen jelenetet :D
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Ellenőrző Füstbe ment terv 2009.10.12 08:04:00
Szomorú hangulatú levelet kaptunk egy levélírónktól, aki az iskolai dohányzás ellenies projekt záróórája után volt kénytelen megtapasztalni, hogy bizony szép szóban és biztatásban nincsen hiány, a jó példában viszont annál inkább. A kollégái, akik végighallgatták a…..