Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eutychia

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Január 22-én lezajlott a központi középiskolai felvételik első köre a hagyományos négyosztályos gimnáziumokba, szakközépiskolákba. A diákok magyar nyelvtanból és matematikából adhattak számot tudásukról, illetve talán helyesebb, ha úgy fogalmazunk, a…..
eutychia 2011.01.26 13:04:44
@spinat: Nem hiszem, hogy csak azok mentek volna tanárnak vagy tanitónak, akinek rossz lett volna az átlaga. Nagyon sokan azért választották a tanári pályát, mert tényleg volt elhivatottságuk. Aztán sokan ezt elveszitették a merev iskolai rendszer miatt, nem hagyták őket kreativan, érdekesen tanitani. Egy része "megszokta" , más része meg "megszökött", és vállalkozóként tanit otthon (pl. idegen nyelveket tanitó szakemberek).
Amúgy nagyon magas óraszám mellett igen nehéz dolog még állandóan változatos oktatási anyagokat késziteni.Én főként éjszaka teszem a pihenésem rovására. A szülőknek is igen furcsa elvárásai voltak (tisztelet a kivételnek) az érdemjegyeket illetően. Különféle módszerekkel kisérleteztek, hogy nagyobb értékű jegy kerüljön a naplóba. A módszereket nem részletezném. Kórházba egyszer majdnem kerültem, és nem gazdagodtam meg rajta.
Ha valaki hozzászokik, hogy könnyen, kevés munkával kap jó jegyet, ellustul. Az ellenkezője sem szerencsés. Valahol a kettő között szabad "leparkolni". Aszövegértést pedig legegyszerűbben olvasással lehet fejleszteni. Ne a facebook olvasgatására gondoltam.
„ 20 évesen nősültem meg először. Nemsokára megkaptam az első pofont. Megcsalt. Nem volt semmi, ami visszatartson: 21 évesen elváltam tőle” – Levélírónknak át kellett értékelni a nőkbe vetett bizalmát és nem büszke a válására: mindent megtett, hogy a család…..
Esztike7 egy évvel hamarabb ment vissza munkahelyére GYED-ről , de így is ingyenélő lógosnak lett elkönyvelve.Látom, sokan osztják az észt, valós tapasztalat nélkül. Így én is megpróbálom elmesélni röviden a saját történetemet. - 4 év munkaviszony (a munkakörömben…..
Ma ismét egy komment következik. Sajnos rengetegen képtelenek elhelyezkedni diplomával, nyelvtudással, kellő tapasztalattal és gyakorlattal. A helyzet pedig napról napra rosszabb...Tisztelt Mindenki! 46 éves több diplomás férfi vagyok, két gyermekkel. Mondanom sem kell, hogy…..
eutychia 2009.02.05 16:43:33
@FlyByWire: Nem firtatom, hogy nagyon okos voltál és 116 ponttal jutottál be az egyetemre és elvégezted sikersen. Csak azt mondtam, hogy az ember azért válasszon egyetemet vagy főiskolát, mert szereti, amit ott tanul és nem kizárólag a papír kedvéért ül ott. Persze, sokszor előfordul, hogy közben jön rá, nem ezt várta, de ilynekor még lehet időben váltani. A kolléganőm gyereke is útálta az informatikát a főiskolán, de remek szállodai szakember lesz. Nem fejezte be az első főiskolát, egy év múlva átváltott. Balázs nevű levélrónk pedig biztosan nem annyira rossz helyesíró, mert nem hívnák be annyi interjúra az önéletrajza alapján. Itt egyértelműen másról van szó. A 46 éves komoly tudású emberrel nem lehet packázni, nem lehet az orránál fogva félrevezetni. A férjemnek is ez lett anno a veszte, hogy a gyengébb tudású főnökkel vitába mert szállni, mert az enyhén szólva félrebeszélt. Ettől fél sok munkaadó. A HR-esnek nagyon vigyáznia kell, nehogy egy potenciális "vetélytársat" vegyen fel.
Igazából a félmeztelenség, de így jobban jött ki a cím. Az elkövető ismét Jómunkásember, a helyszín pedig a budakalászi Cora. Az Invázió speciális nyári divatirányzata izlés szerint az alsó illetve a felsőtest csupaszon hagyása fittyethányva a káros sugarakra. Még jobb, ha…..
A mai történetünkben egy bugyi nélküli cigánykerekezésről is szó lesz, de ami igazán érdekes, az a szemnek láthatatlan. Szexistennő, Dvorák a neved! Megjegyzem, soha nem lett még ilyen gyorsan kedvencem egy zenész sem. Sziaszok Szakítósok, Az utolsó történetemet küldöm-…..
Mónika komplikáció nélkül megszülte gyermekét, akinek a Miranda nevet adta. Az újdonsült anyuka  5. osztályos, 11 éves, 1997-ben született. 3 év múlva, 8. osztályban meg is fogja kapni a tananyag keretében a szexuális felvilágosítást ... Innen a hűvös irodából…..
Gerilla énünk ujjong: a BKV szemtelensége durva, törvénytelen ellenreakciót szült és az utasok tükörzúzással nyilvánítottak véleményt egy ámokfutó sofőrről. Az eset a 3-as villamos Liget téri megállójánál történt. Önbíráskodó történet alant. Az alábbi levelet…..
Volt már szó arról a blogon, hogy vannak olyan kapcsolatok, amelyek valójában véget nem érő szakítások. Hagyjatok fel ezzel a hülye műfajjal, olvassátok el, hogyan járt a levélíró, és hogyan látja, hogy mikor kellett volna nemet mondani - még időben. Sziasztok! Régóta olvasom…..