Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KáeNeL

177 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luca Finnországban For JAMILI 2017.11.14 07:02:37
I know, Maelle, that you are reading my blog. I can see in front of me your face, when you realize that you understand something from it. This is for you all. I’m here in Riga, don’t understand anything about the language, and I have to say that I don’t care. I’ll go home, but it's a bit weird,…..
Luca Finnországban Itthon 2017.11.14 06:26:01
A reptéren kiscsaládom és Timiék vártak. Jól megszeretgettem mindenkit. Aztán elindultunk hazafelé, s én szinte sokkot kaptam attól a mennyiségű magyar nyelvtől, amivel az úton találkoztam...aztán a boltban...minden olyan olcsó és magyar és forintban van...nincs átszámolás, hogy ez mennyi lehet,…..
Mivel előző este két órát aludtam, a reptér tökéletesen megfelelt arra, hogy pihenjek. Szóval felvettem a reptéri hajléktalan pózt és beállítottam az ébresztőórát.  Viszont ilyet még nem láttam. Papucsautomata. Na végre már, hogy legalább felkerült Budapest a táblára... Ééééééés…..
Luca Finnországban Búcsú 2017.11.14 06:08:19
Természetesen magamra vettem a legtöbb ruhát, hogy a táskám könnyebb legyen. Emiatt úgy néztem ki, mint egy hóember. Lemértem a táskámat, valami 19 kiló volt. Na persze a bolondok azonnal csatlakoztak: És akkor jött a dolog legfájdalmasabb része.  A búcsúzás.  Mindenkit egyesével,…..
Luca Finnországban Utolsó este 2017.11.13 03:52:08
  Az utolsó esténk játékkal telt és énekléssel.  Előtte pizzeria. Már a reptéren vagyok és várok a járatomra Rigába, ahol néhány óra múlva csatlakozom a budapesti gépre.  Szerintem soha életemben nem voltak még ennyire vegyes érzelmeim.  Rigában még majd írok.  Puszipá!   ..
Luca Finnországban Tegnapi 2017.11.12 13:52:01
Bepakoltam.  Nem mondom, hogy a legjobb érzés volt összeszedni a holmijaimat.  Most 19 kiló a táskám, nagyon remélem, hogy a mérleg pontos, mert ha nem, akkor hűha. Vagy majd szépen nézek a nénire vagy bácsira. Most nagy buli lenne kifizetni hatvan eurót, mert már nincs ennyi pénzem.…..
Luca Finnországban Szia my room 2017.11.11 14:07:33
Ma fejeztem be. ..
A tegnapi napunkon individual work volt, de mivel az én projektem véget ért, inkább tanultam. Jó lenne csinálni egy felsőfokú nyelvvizsgát, ha hazamegyek, hogy azért az angolomat ne felejtsem el.  Szóval az utolsó nap elég lazán telt el...megpróbáltam online becsekkolni, de még nem engedett be a…..
Luca Finnországban Nurkka 2017.11.10 07:48:26
Tegnap délelőtt nem nagyon csináltunk semmit. Elvileg készülni kellett volna a délutáni youth clubban történő főzésre, de az körülbelül tíz percig tartott. Délután Izinyúllal felkerekedtünk és az erdőn keresztül el is jutottunk a Nurkkába.  A főzés remekül ment, a lányok nagyon aktívak voltak, a…..
Luca Finnországban Ucccsó szerda 2017.11.08 20:15:51
Ma építős napunk volt Tapanival, akit felfogadott a farm, hogy segítsen befejezni a házat a szauna mellett. Egy baj van: egy árva hangot nem beszél angolul.  Ez meg különösen vicces, amikor valamit el kell magyaráznia nekünk. De azért azt hiszem, viszonylag jól megértettük egymást.  Délután…..
Kimentünk ééééés!!!!!  Annyira csodálatoooooooooos!!!!!!!! Gyakorlatilag bekopogott az ajtónkon!!! A képek nem jók, de ezt mindenkinek látnia kell!!!!..
A keddünket egy meetinggel kezdtük. Arról volt szó, hogy milyen terveink vannak a jövő hetet illetően, szóval nem nagyon tudtam beleszólni, mivel akkor már bőszen Magyarországon leszek.  A reggel egyébként így nézett ki:   Aztán ebéd után én felfűtöttem a szaunát és közben arról elmélkedtem,…..
<3 <3 <3..
Luca Finnországban Jó hír 2017.11.07 04:30:41
...hogy január 21-én jövök vissza egy hétre látogatóba. Már le is foglaltam a repjegyet.  Megígértem nekik.  Kapnak pálinkát, hogy jobban elviseljék a sötét napokat. :) ..
Luca Finnországban Jó pillanatok 2017.11.07 04:20:44
Itt épp a padon táncolok utolsó finn órán után. Miután megtaláltuk a közösség bankkártyáját. Amit majdnem elhagytunk. ..
Luca Finnországban Erő 2017.11.07 04:13:14
A házban olyan a hangulat, hogy ki kellett szabadulnom.  Izgulnak a többiek, hogy mi lesz. Mióta Kurjen tila elindította az EVS programot, mi vagyunk az első csapat, akik kettészakadnak. Eddig mindenki csak hét hónapra maradt, olyan, aki egész évben a Mankeliben lakik, még nem volt.  Érezhetően a…..
Luca Finnországban Finn családom 2017.11.07 04:01:07
Finn családom meglátogatott a hétvégén. Azt hiszem, jobb időpontot nem is választhattak volna- nagyon el voltunk keseredve mindnyájan, így jól jött a vérfrissítés.  Szombaton kivettem egy szabadnapot, amit velük töltöttem Tamperében.  Először megnéztük a központi templomot, mert halottak napja…..
Luca Finnországban Lelépett... 2017.11.03 15:29:50
Vidd már innen ezt a szőrös dögöt! Az utazáshoz ezt a pólót vette fel... Már a kocsiban... Az állomáson... És az utolsó szelfik közösen: Utána sírás, itthon üres ház, üres ágy. ..
Ma igyekeztünk a kedvére tenni.  A NURKKA után kimentünk a beach-re, ahol az első héten a jeges vízben úsztunk. Aztán utána hazamentünk és volt egy óránk a jeges úton való vezetéssel kapcsolatban.  Este közös szauna.  Nem nagyon tudom leírni, mit is érzek…..
A buli után kaptunk egy szabad napot. Azt hiszem, mindenkinek szüksége volt rá... Bár volt, aki ragaszkodott a jelmezhez a mai napon is... Aztán a közös főzés után mindenki talált valami elfoglaltságot:..
Igen. Jó volt.  Egyben Jaume és az én goodbye partim is volt. Megkaptuk a "diplománkat", a youth passt, mehetünk Isten hírével. Jaume holnap után lép le... Kicsit nosztalgikus buli volt, de azért jól szórakoztunk.  Sütöttem répatortát, kétféle morzsás almát és mézeskalácsot. A répatorta a…..
Luca Finnországban Shopping 2017.11.01 12:36:49
Second-hand shop: Vettem egy plüssnyulat Gézuka mellé. "Normális" vásárlás:  Megvettünk mindent a másnapi halogén partira.   ..
Luca Finnországban Pólók 2017.11.01 12:29:01
Kaptam csomagot.  Jó csomag.  Persze mindenki kíváncsian várta, hogy mi van benne, mert itt az a szokás, hogy mindent együtt bontunk fel (Arthur finomságokat szokott kapni és mindig ad belőle mindenkinek...talán ezért maradt meg a közös csomag felbontás szabálya). Szóval körbeálltuk a dobozt, én…..
Luca Finnországban Hétvége 2017.10.30 08:39:10
A hétvégénk lazítással telt. És némi Harry Potter filmmel. Megegyeztünk, hogy megnézzük az összeset egymás után.  Apropó, a kanapé elfoglalásáért komoly harc folyik minden alkalommal. Egy ilyen családi jelenetet fotózott Javier:  Persze, hogy a szélére akart ülni, mert ott a karfa. Aki középen…..