Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dan696

121 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritka az olyan zenekar, mint a svéd Hypocrisy. 1988-as (akkor még Seditious néven történő) megalakulásuk óta aránylag kevés tagcserén estek át, egyszer még fel is oszlottak '97-ben, masszív stílusbeli átalakulások is találhatóak a történetükben, és még egy másik közismert svéd csapat (Dark Funeral)…..
Kevés olyan adaptív műfaj van a metalban, mint a doom. Ugyan mára kis túlzással bevett szokás lett a stílusok egymással történő, minél extrémebb vegyítése, de kevés olyan alcsoport van, melyet ennyire univerzálisan használnának, ahol csak lehet. A death metal is hasonló helyzetben van, viszont ott…..
Megismerkedésem az amerikai Ice Nine Kills zenekarral nem mondható egy klasszikus szerelem első hallásra love metal történetnek. Felidézni sem tudnám, hogy pontosan melyik dalt hallottam tőlük először, de a hatásra tisztán emlékszem. Úgy másfél perc után nyilvánvalóvá vált, hogy egy alap metalcore…..
Rozsdagyár HATE - Rugia (2021) 2021.10.15 16:21:20
Szánom-bánom, de az előző Hate-album valamiért 2020 év végéig teljesen kimaradt az életemből. Ez már csak azért is szegénységi bizonyítvány, mert a Rozsdagyár berkein belül a bemutatkozó cikkem az azt megelőző 2017-es "Tremendum" lemez volt, melyet imádtam, és ha ma kéne írnom róla, akkor jóval…..
Gyanítom, idehaza nem sok ember kapja fel a fejét a svéd Aeon nevének hallatán. Pedig 2014-ben még jártak is nálunk, egész konkrétan a Cannibal Corpse vendégeiként és meglehetősen masszív koncertet adtak a megboldogult Club 202 színpadán...
Kezdhetném azzal a cikket, hogy mennyire menthetetlenül imádom a texasi (korábban Chicago-i) Ministry munkásságát, de ezt egy korábbi cikkben (ITT) olvashatod, úgyhogy ettől most eltekintenék, és egyből a tárgyra térek. Rengeteg albumot vártam és várok idén, de amikor tavaly a semmiből, a karantén…..
Őszintén meg lennék lepve, ha magazinunk olvasói között egy komolyabb százalék zsigerből vágná, hogy mi is az az Ex Deo. Ez nem főleg annak köszönhető, hogy túlzottan underground lenne a kanadai csapat vagy főleg, hogy radar alatt működnének, hanem sokkal inkább annak, hogy míg ide haza elég komoly…..
A belga Aborted azon ritka esetek között van az extrém metal színtéren, akik '95-ös megalakulás óta tényleg egy érzékelhető, kiadványról kiadványra történő fejlődésen mentek keresztül. A kezdeti goregrindos, slames albumoktól mára eljutottunk egy abszolút technikás, hogy úgy mondjam, progresszívabb…..
A finn Solacide neve elsőre teljesen ismeretlennek hatott, aztán ahogy jobban utánahallgattam a kvartett munkásságának, kiderült, hogy korábban már volt némi közöm hozzájuk. Egész pontosan a 2009-es "Baptized In Disgust" EP-hez. Aránylag ködös emlékek jöttek fel a csapattal kapcsolatban, de arra…..
Őszintén szólva a finn Bonehunter nagyjából annyira volt ismerős számomra, mint a gyémántcsiszolás igencsak nemes szakmája. Borító alapján valami vagy nagyon thrash, vagy nagyon oldschool death anyag ugrott be elsőre. Belehallgattam a zenébe, és pislogtam, mint hal a szatyorban...
Soha nem számítottam a metalcore műfaj felkent védőszentjének. Ebben semmi sznobizmus vagy elitizmus nincs, egyszerűen csak számomra soha nem tudott olyat nyújtani a műfaj, amire tartósan felkaptam volna a fejem. A teljes igazsághoz azért hozzátartozik, hogy próbálkozásaim voltak, vannak, lesznek.…..
Érdekes dolog a rajongás. Szinte biztos vagyok benne, hogy minden kedves olvasónknak megvannak a saját tényleg meghatározó zenekarai, melyek nyomán kialakult a zenei ízlésük. Itt nagyon fontos megjegyeznem, hogy szigorúan zenekarról, és nem albumról van szó. Olyan zenekarokról, melyek - bármi is…..
Egy kis anekdota: még anno, kis suhanc tinikoromban volt egy jól megszokott társaságom, akikkel, mint ahogy az lenni szokott, amikor csak tehettük ide-oda járkáltunk. Nagyon sokszínű csapat volt, punkok, rockerek, metalrajongók: igazából az egész elegyet lefedtük, és ahányan voltunk, annyifélét…..
Rozsdagyár DEVOID - Dusk (2021) 2021.06.04 10:24:05
A győri Devoidra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy falfesték-bámulással töltötték volna ezt a több mint egy éve tartó pandémiás időszakot. Első albumuk, a "Fake Gleam" tavaly áprilisban jelent meg, és most kicsit több, mint egy év rátartással itt a második lemez, a "Dusk"...
A Kedvencek temetője rovatot azzal az elhatározással hoztuk létre, hogy olyan albumokról is készüljön retrospektív, valamivel személyesebb hangvételű ismertető, melyekről ezidáig ilyen vagy olyan okokból kifolyólag nem volt lehetőségünk kritikát készíteni. Fontos leszögezni, hogy itt elsősorban az…..
A portugál Moonspell azon kevés zenekarok között van, akiknél egy-egy album megjelenése előtt még képes vagyok gyermeki lelkesedéssel vágni a centiket. Ez részint a műfaj iránti lelkesedésemnek köszönhető, részint annak, hogy bár időről időre a gárda munkássága elég hullámzó képet mutat, de kirívóan…..
Aki egy picit jobban képben van az underground világával, annak ismerősen csenghet a Demon Head neve. A dán ötösfogat 2012 óta van jelen a színtéren, és egy nagyon egyedi zenei világot tudhat magáénak. Ez igazából egyfajta okkult doom metal, mely nem mellőzi a hard rockos hatásokat, ízeket sem.…..
Rozsdagyár BHLEG - Ödhin (2021) 2021.02.13 19:41:30
Svéd black metal. Ha ezt hallod, mi jut eszedbe? Jó eséllyel ilyenek, mint a Marduk, a Funeral Mist, a Dark Funeral, a Necrophobic, elvontabb vonalról a Shining. Nyugalom, nekem is, főleg ha azt nézzük, hogy megveszekedett Dark Funeral-rajongó vagyok, plusz a Marduk a kedvenc black metal bandám.…..
A brazil Nervosa azon kevés csapatok között van, melyeket már kezdetektől fogva nyomon követek. A kezdetben thrash csajtrió egy olyan üde színfolt volt számomra, mint tacskó metalos koromban a szintén brazil thrash Sepultura. Ezek a dél-amerikaiak tudnak valamit. ..
Mindig is léteztek olyan műfaji házasítások, melyek számomra idegennek hatottak. Csak hogy ne menjek túl messzire, ilyen például az indusztriális black metal, melyet elsőre meglehetősen nehezen sikerült elfogadnom. Jelen cikkünk tárgya egy svéd csapat, név szerint a 2008-ban alapult Paranorm. Bárhol…..
A spanyol Devotion neve számomra teljesen ismeretlen volt ezidáig. Nem egy kifejezetten öreg bandáról van szó, ugyanis az ötösfogat csupán 2013 óta létezik, és idáig összesen két stúdióalbumot és egy kislemezt jegyez diszkográfiájuk. Amennyire utána tudtam szagolni, főleg korábbi Obscure, Der Führer…..
A '82 óta létező német thrash metal brigád ismertetésétől most eltekintenék, ugyanis a Sodom pályafutása meglehetősen kacifántos, és összetett. Műfaji kísérletezések, gyakori tagcserék, több éves kihagyások, szóval lenne itt miről beszélni, de mivel egy nem kis névről van szó, ezért gyakorlatilag…..
Aki aktívan követi a magazint, az találkozhatott már idén a brit Make Them Die Slowly nevével. Még áprilisban jelentkeztek első lemezükkel (erről a lehető legkimerítőbb cikket ITT találod) és pont ezért valahol meglepő volt számomra, hogy kicsivel az album kiadása után már érkeztek is a posztok az…..
Az elmúlt hetek egyik legkomolyabb metalhírverése a Fear Factory körül kialakult hajcihő volt. Aki nem tudná, miről van szó: a csapatot megalapító gitáros, Dino Cazares több év pereskedés után megszerezte a banda nevének kizárólagos jogait a korábbi basszusgitáros Christian Olde Wolbers-től, és a…..
Vannak a metal műfajában jelenségnek számító zenekarok. Tudjátok, akikhez egy teljesen egyedi életérzés is társul, és ezt már egy dalnak az első pár hangja képes előcsalni. Ilyennek mondanám a Cannibal Corpse-ot, power metal fronton a Sabatont, esetleg a Slayert. És ide sorolnám a brit Anaal…..