Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dan696

106 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A portugál Moonspell azon kevés zenekarok között van, akiknél egy-egy album megjelenése előtt még képes vagyok gyermeki lelkesedéssel vágni a centiket. Ez részint a műfaj iránti lelkesedésemnek köszönhető, részint annak, hogy bár időről időre a gárda munkássága elég hullámzó képet mutat, de kirívóan…..
Aki egy picit jobban képben van az underground világával, annak ismerősen csenghet a Demon Head neve. A dán ötösfogat 2012 óta van jelen a színtéren, és egy nagyon egyedi zenei világot tudhat magáénak. Ez igazából egyfajta okkult doom metal, mely nem mellőzi a hard rockos hatásokat, ízeket sem.…..
Rozsdagyár BHLEG - Ödhin (2021) 2021.02.13 19:41:30
Svéd black metal. Ha ezt hallod, mi jut eszedbe? Jó eséllyel ilyenek, mint a Marduk, a Funeral Mist, a Dark Funeral, a Necrophobic, elvontabb vonalról a Shining. Nyugalom, nekem is, főleg ha azt nézzük, hogy megveszekedett Dark Funeral-rajongó vagyok, plusz a Marduk a kedvenc black metal bandám.…..
A brazil Nervosa azon kevés csapatok között van, melyeket már kezdetektől fogva nyomon követek. A kezdetben thrash csajtrió egy olyan üde színfolt volt számomra, mint tacskó metalos koromban a szintén brazil thrash Sepultura. Ezek a dél-amerikaiak tudnak valamit. ..
Mindig is léteztek olyan műfaji házasítások, melyek számomra idegennek hatottak. Csak hogy ne menjek túl messzire, ilyen például az indusztriális black metal, melyet elsőre meglehetősen nehezen sikerült elfogadnom. Jelen cikkünk tárgya egy svéd csapat, név szerint a 2008-ban alapult Paranorm. Bárhol…..
A spanyol Devotion neve számomra teljesen ismeretlen volt ezidáig. Nem egy kifejezetten öreg bandáról van szó, ugyanis az ötösfogat csupán 2013 óta létezik, és idáig összesen két stúdióalbumot és egy kislemezt jegyez diszkográfiájuk. Amennyire utána tudtam szagolni, főleg korábbi Obscure, Der Führer…..
A '82 óta létező német thrash metal brigád ismertetésétől most eltekintenék, ugyanis a Sodom pályafutása meglehetősen kacifántos, és összetett. Műfaji kísérletezések, gyakori tagcserék, több éves kihagyások, szóval lenne itt miről beszélni, de mivel egy nem kis névről van szó, ezért gyakorlatilag…..
Aki aktívan követi a magazint, az találkozhatott már idén a brit Make Them Die Slowly nevével. Még áprilisban jelentkeztek első lemezükkel (erről a lehető legkimerítőbb cikket ITT találod) és pont ezért valahol meglepő volt számomra, hogy kicsivel az album kiadása után már érkeztek is a posztok az…..
Az elmúlt hetek egyik legkomolyabb metalhírverése a Fear Factory körül kialakult hajcihő volt. Aki nem tudná, miről van szó: a csapatot megalapító gitáros, Dino Cazares több év pereskedés után megszerezte a banda nevének kizárólagos jogait a korábbi basszusgitáros Christian Olde Wolbers-től, és a…..
Vannak a metal műfajában jelenségnek számító zenekarok. Tudjátok, akikhez egy teljesen egyedi életérzés is társul, és ezt már egy dalnak az első pár hangja képes előcsalni. Ilyennek mondanám a Cannibal Corpse-ot, power metal fronton a Sabatont, esetleg a Slayert. És ide sorolnám a brit Anaal…..
Ritkán tart ilyen sokáig összerakni egy kritikát. Ez nem főleg az idő vagy a szorgalom hiányának tudható be jelen esetben, hanem az album milyenségének. A francia, belga, német Silver Knife-nak ez az első albuma, és az albumhoz mellékelt leírás alapján agresszív melankolikus black metalban utaznak.…..
Amikor egy rock/metal rajongó azt kapja feladatul, hogy állítsa össze a húsz kedvenc albumát, akkor, bár a feladat fejben könnyűnek tűnik, de egy kisebb összegben merek fogadni, hogy szinte senkinek nem menne csípőből. Én is alaposan megszenvedtem a sajátommal, több különböző verzió is született, és…..
Amennyiben ma, 2020-ban valaki azt mondja, hogy indusztriális metal, akkor első körben biztosan az olyan zenekarok fognak mindenkinek beugrani, mint a Combichrist, a Fear Factory vagy a legjellegzetesebb példa, a Rammstein. De mindennek el kellett kezdődnie valahol. A hely Chicago, az év 1981,…..
Meglepődnék, ha kedves olvasóink nagy része csípőből tudná, hogy mi is az a Make Them Die Slowly, úgyhogy kezdjük egy kis ismertetéssel. Alapvetően Mick Kenney multihangszeres zenész projektjéről van szó. A figura neve az extrém metal kedvelőinek ismerősen csenghet, ugyanis ő a műfajban…..
Az amerikai Lamb Of God azon bandák között van, melyeket jó eséllyel senkinek nem kell bemutatni. Aki valamennyire benne van a műfajban, legalább mainstream-szinten, az már egész biztosan hallott legalább egy dalt tőlük. Számomra pont ebben van a varázsuk is. Ugyan már jó pár éve a felső ligában…..
Kevés olyan csapat van a színtéren, mint a brit Paradise Lost. A '80-as évek vége óta vannak jelen, és ezidő alatt kis túlzással minden fontosabb underground műfajt végigzongoráztak. Death metal, doom metal, gothic, de még a new-wave-be és a klasszikus rockba is beletenyereltek. Tulajdonképpen példa…..
A francia Benightedet nagyjából hat éve fedeztem fel, a "Carnivore Sublime" környékén. Elsőre nem mondanám, hogy különösebben megfogott volna, jópofa volt, de semmi olyan, amit az előtt ne hallottam volna. Meghallgattam, tudomásul vettem, nem foglalkoztam vele tovább. Aztán kijött 2018-ban a…..
Bevallom, hatalmas ötletnek tartom, hogy a kezdetben a tv-képernyőkön meghonosított MTV Headbangers Ball mára turné formában is jelen van. A Headbangers Ball ismertetőjétől most eltekintenék, mert ez egy akkora ívű téma, mely nem fér bele a mostani koncertbeszámolóba, esetleg majd egy külön cikk…..
Vannak olyan dolgok, összetalálkozások a metalvilágban, melyekre senki sem számít. Most őszintén, ki gondolta volna, hogy az a Peter Tägtgren, aki olyan zenekarokból ismert, mint a dallamos death metal nagyágyú Hypocrisy, a Pain vagy akár egy rövid kikacsintás erejéig a Lock Up és Bloodbath, plusz…..
Kevés olyan zenekar akad a világon, mint az olasz Lacuna Coil. Gyakorlatilag kezdetektől fogva ugyanazon a magas színvonalon és fordulatszámon működnek, mindezt akként, hogy albumról albumra képesek megújulni, még úgy is, hogy gyökereiben a zene ugyanaz marad. Figyelemreméltó a rizikóvállalásuk…..
Rozsdagyár BAEST - Venenum (2019) 2019.10.14 12:46:40
Mindig élmény megismerni egy-egy új csapatot. A 2015-ben életre hívott dán Baest egészen eddig az albumig valahogy teljesen kikerült. Pedig ezalatt a négy év alatt is volt kiadványuk kellő mennyiségben, konkrétan egy demót, egy EP-t és két stúdióalbumot számol a zenekar, ráadásul már a tavalyi…..
Amikor olyan jelentőségű csapatról esik szó, mint a Slipknot, akkor tulajdonképen lehetetlenség objektívnek maradni, hiszen még ha nem is rajongó az ember, valamilyen minimális impulzus azért érte már az adott csapattal kapcsolatban. Legalább annyira, hogy el tudja helyezni magában. Aki viszont a…..
Az ausztrál Thy Art Is Murder azon fehér hollók egyike, akik annak ellenére, hogy a deathcore-ból indultak, valahogy mégis túl tudtak lépni ezen, és mostanra sokkal inkább keltik egy modern death metal banda érzetét, mint bármelyik kortársuk. Persze kivételek mindig vannak és itt lehet mutogatni a…..
Mindig is amolyan műkedvelő jelleggel követtem a hazai black metal színteret. Nem főleg azért, mert nem tetszene ami történik, sokkal inkább azért, mert sokszor igen komoly zenei párhuzamokat érzek a '90-es évek norvég fekete fémjével. Ez ugyan nem feltétlen rossz, de mégis motoszkál az emberben…..
A 2016 óta aktív brit Memoriam tüzetesebb bemutatását most átugranám, tekintve, hogy eddig megjelent két albumukról ITT és ITT találsz cikket. Tőmondatokban csak annyi, hogy ex-Bolt Thrower és Benediction tagokból verbuválódott a csapat és régisulis death metalt játszanak. Az első lemezük még…..