Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsabeeka

86 bejegyzést írt és 651 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iTunes Store-ba már kikerültek a karácsonyi filmek, amiket rendelni, vásárolni lehet. Nem árt, ha észben tartjuk. Sosem lehet tudni, hogy mikor lesz a következő hetekben elengedhetetlen szükségünk egy jó kis Reszkessetek betörők-re vagy társaikra. A Dragontape is jelentkezett…..
Appleblog Az Apple titka 2011.08.10 07:50:00
Érdekes cikk jelent meg az Intomobile-on, ami arra keresi a választ, hogy mitől olyan sikeres az Apple. Hosszabb-rövidebb kitérők után arra jut a szerző, hogy azért, mert egyszerűen jobb termékeket gyárt konkurenseinél. Azért ki is fejti ezt bővebben a lap. A bevezetőben a 2007-ben…..
Magyarországon kapható a világ legolcsóbb iPadje, a Libri 100 ezer forint alatt, 99.990 forintért árulja az Apple táblagépét. Ez középárfolyamon számolva kábé annyi, mintha az Egyesült Államokban vásárolnánk a készülékből, és nem fizetnénk forgalmi adót.Máshol is…..
Elkészültünk.Köszönjük annak az ezernél is több embernek, aki vette a fáradtságot és az eszelős kérdéssor ellenére is (akár csak részben) végigrágta magát a kérdőíven. A nyers adatbázis 1151 rekordot tartalmazott, ebből sajnos közel 100 darab értékelhetetlen volt…..
tsabeeka 2010.12.07 14:57:23
a tegnapi google-bejelentéshez hasonlót tesz ma az amazon is. olvaso.tsabeeka.hu/2010/12/07/e-konyvek-barmin-barhol-a-google-bejelentese-az-amazontol-is/
ezzel picit hangsúlytalanabbá látszik válni a formátumháború, amelynek fővonala nemzetközi szinten még azelőtt véget érhet, hogy itthon rendesen elkezdődött volna. ezt persze félig csak viccnek szánom, de azért valami igazság rejlik benne.

a .doc és .rtf formátum aránya csak nekem érdekes? (15% szerintem nem kevés.) vajon nem főleg azért nyomták az ezt jelölők elsődlegesnek, mert ezekből aztán majd ők eldöntik, hogy milyet konvertálnak? persze, tudom, h kb. bármit lehet bármire konvertálni, de ilyen szempontból mégiscsak a .doc/.rtf jó, amit ha akar kinyomtat (úgy is szép), ha akar átkonvertál (úgy is szép), stb. ez csak feltételezés, de nem tudok másra gondolni.

amúgy pedig örülök, h lett végre itthon is egy ilyen felmérés, m eddig csak nagy tippmix volt minden az itthoni e-könyves piacról, most már azért tisztábban láthatunk.
tsabeeka 2010.12.07 15:32:52
@Szőröstalpú Jeti: teljesen igaz és jogos. de szerintem sokan vannak, akik szeretik az e-formátumban tárolt könyveiket néha nyomtatva olvasni, és nekik ez is e-könyv. nincsenek számaim, csak a környezetemben látok ilyesmiket - ami persze nem reprezentatív :)
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Windows Phone 7 + Omnia 7. Múlt héten a Microsoft volt olyan rendes, és a sajtótéjékoztatójukon megjelent újságíróknak és bloggereknek adott kölcsön két hétre egy-egy vadiúj Omnia 7-et. Pár napja aktívan használom a Desire és egy iPhone 3GS mellett, úgyhogy hamarosan…..
Amíg nem jelent meg hivatalosan az iPhone 4, még azon ment a tökéletesen fogalomnélküli magyarázás, hogy az iPhone 3GS miért jobb telefon bármelyik frissen kiadott androidos készüléknél.2010 idusára azonban az iPhone megérdemelt elsőbbsége a smartphone piacon elolvadt. Évekig az…..
tsabeeka 2010.10.17 23:47:01
@kereso: a symbian vagy a winmo 6.5 nem/sem olyan rosszak, mint amennyire néhányan a használhatatlanság szinonimájaként próbálják beállítani őket. az egy másik kérdés, h vkinek (pl. nekem sem) jött be annyira a symbian, hogy ne váltsak el róla, de ettől még bizonyos dolgokra használható platform az is.
A Sharp egy 5,5 és egy 10,5 inches tabletet fog piacra dobni szeptemberben. A Galapagos névre hallgató tablet androidos alapú lesz, wifivel felszerelt. A kisebbik modellnek 1024x600-as felbontású lcd-kijelzője lesz, a nagyobbiknak pedig 1366x800-as kijelzője. Mindkét modell piros, ezüst…..
tsabeeka 2010.09.28 00:06:22
@Kozmokrator: az angolszás leközlők zöménél a végén azt írják, hogy kb. csak matematikai esély van a két gép japánon kívüli forgalmazására.
Mozgalmas volt az év utolsó szeptemberi hétvégéje is. Pár hírt ki is emelnék így a hétfői bootolás közepette... Jönnek a fizetős appok? Pénteken éjjel kaptak a magyar Androidra fejlesztők egy emailt, mely szerint a következő hónapokban újabb országok kerülnek be az Android…..
Magyar Opera Az ELMŰ megoldása 2010.08.29 02:16:00
Az ELMŰ már jól ismert vendég a blogon, mondhatni, kiemelt helyen szerepel nálunk az oldaluk, de ezúttal ismét megütötték azt a bizonyos mércét. Az eddig is ismert volt, hogy állami az ország nagy részét árammal ellátó cég létükre csak a két legnagyobb böngészőt…..
Régóta húzódó vita a film- és sorozatkedvelők körében, hogy vajon melyik „változatban” élvezhetőbb a műsor: ha szinkronos, vagy ha feliratos?Az egyik oldal legfőbb érve az, hogy ha már arról van szó, hogy kikapcsolódásként néz az ember valamit DVD-n, vagy moziban,…..
Vannak helyzetek, amiket nem lehet megmagyarázni.De nem is kell. Volt még a múlt században egy üzlettársam, aki nem tűrt el egy mondatot sem, ami nem a megoldásról szólt. A problémát ismerte, az okokat látta, a magyarázkodás nem érdekelte. Jó iskola volt.Igen, most a Szörcs magyar…..
Első olvasatra még szimpatikus is lehet az a törekvés, hogy a Facebook 40 országban állapodott meg mobilszolgáltatókkal arról, hogy ingyen biztosítja az alsóbb kategóriás készülékkel rendelkező mobilfelhasználók számára a Facebook elérését.Magyarországon a T-Mobile-lal állt…..
tsabeeka 2010.05.20 15:27:04
nem igazán értem, h mi ezzel a konkrét probléma. a facebook minden szolgáltató kártyájával ugyanúgy elérhető. aki fizet a netelérésért, pontosan ugyanúgy megkapja mindenhol a fb-t.

@syck: véleményével értek egyet, a posztban leírt "félelmeknek" akkor lenne valós alapja, ha ez a 0.fb dolog fordítva történt volna meg. tehát ha például a t extra költséget számolna fel x weboldal elérésekor. ebben az esetben nyilván sokan átmennének ahhoz a szolgáltatóhoz, amelyik nem számol fel - gondolom, akkor nem háborodna fel senki azon az elven, hogy valamelyik szolgáltató (bárkivel karöltve) ingyen ad valamit, amit a másik szolgáltató nem. és most is pont ez történt.
Ma nem volt időm hosszasabban posztolgatni, viszont túljutva az ismerkedés fázisán, elkezdtem napi szinten használni a telefont éshát bele is futottam néhány csúnyaságba, amiket a Twitteren jegyeztem fel magamnak #htcdesire_rossz hashtaggel. Most sincs sok időm és fáradt is…..
Az Apple tegnap bejelentette, hogy mivel az iPad iránti kereslet messze az előzetes várakozások felett alakul (egy hét alatt félmilliót adtak el belőle), ezért a nemzetközi debütálást elhalasztja egy hónappal, vagyis az Amerikán kívüli titokzatos világ csak május végén láthatja…..
Egyébként már az elején el kell mondani, hogy Gergő mindent megtett a Magyar Televízió választási műsorában: effektíve elpusztult a képernyőn… Félreértés ne essék! Nem ő szerencsétlenkedett, hanem az egész állami monstre szervezet, amely igyekszik televíziónak hívatni…..
tsabeeka 2010.04.12 22:10:26
@Lukréciamia: ugye most nem azt a nem túl összetett igazságot szeretnénk újra felfedezni, hogy egy jó műsorvezetőtől jó egy műsor? ;) gergő az mtv mv-je, így ő és az stáb oldotta meg jól.

ti (legalábbis viktor) egyébként nem lazának könyveltétek el az mtv választási műsorát, hanem egy egészen más "végítélettel": "leszerepeltek" - hozzátéve azt, hogy "az egész banda". gergőről pedig azt írtátok/írta viktor, h "most bármennyire erőlködött nem ment". úgyhogy szerintem ti vagy nem láttátok a rádiótól a tévét, vagy időközben változott a véleményetek, vagy kettőtöknek gyökeresen más a véleménye, és csak elírás volt tőled a "mi" :)

természetesen elfogadom, hogy ez a poszt is egy vélemény, csak a mögötte lévő ok-okozati összefüggéseket és tapasztalati hátteret nem látom egész világosan.
tsabeeka 2010.04.13 15:03:23
@Lukréciamia: lehet, hogy @EzvagyokEn! mellett én sem tudok értőn olvasni, de ez a poszt egyértelműen nem azt a véleményt kommunikálja (hanem teljesen az ellenkezőjét), mint amit most már a kommentekben sugalltok.
Van egy komoly problémám az LMP-vel. A politikai-közéleti témák iránt érdeklődő, az átlagnál több hírt fogyasztó, ráadásul ilyen baráti körrel is rendelkező embernek tartom magam. Ez nem erény, csak azért írtam le, hogy érthető legyen a problémám: nem ugrik be elsőre, ki…..
tsabeeka 2010.04.04 01:47:59
@iii: az "amennyire lehet, megtették" dolog (szerintem) nem igaz. mondom rögtön azt is, hogy miért: a kampány során rengeteg lmp-s dologba futottam bele. lmp-ről szóló cikkek mellett ugyanúgy saját marketingjük termékeibe is, pl. sok multiplakát. mindenhonnan annyi jött át: legyen más! az sehol nem jött át, hogy milyen (az főleg nem, h hogyan), csak az, hogy más. szerintem eszközük bőven van, pl. amit a posztban is említettem, weben remek az elérésük. csak a tartalmat, a hatásos üzenetet hiányolom belőle.
Három és fél éve írtam már arról, hogy bár az Amazon birtokolja az amazon.hu domaint, nem tervezik, hogy megnyissák magyar nyelvű online boltjukat. Sokáig úgy tűnt, hogy magyarországi címre csak könyveket, cédéket és dvd-ket fog szállítani a cég brit szájtja.Ám az elmúlt…..
Webisztán Késik a HTC Desire, eh 2010.04.01 11:18:00
A brit Amazontól kaptam ma levelet, amiben azt írják, hogy "Sajnálatos módon, az alábbiakban felsorolt árucikk(ek) [esetünkben: a "HTC Desire SIM-Free Android Smartphone"] megjelenésének dátumát megváltoztatta a szállító, és így kénytelenek vagyunk a megváltozott…..
Amikor otthagytam az első barátomat, nagymamám fejcsóválva sóhajtozott. "jaj-jaj, lányom, férjhez kellett volna menni hozzá." Csakhogy, mama, már más időket élünk, nem KELL férjhez menni 18 évesen, és nem KELL elviselni gyerekfejjel a házasság és a család adta…..
Meg úgy általában az embereket? Bár az is elképzelhető, hogy a kreatív szempontok alapján szakmai igénytelenségnek nevezhető jelenség mögött csupán egyszerű biztonsági játék lapul: ha már valami szar egyszer bevált, hát akkor be fog válni még egyszer. Akárhányszor.…..
tsabeeka 2010.03.30 13:56:16
@weekthor: most ugye továbbra is olyan emberekről beszélünk, akiket nem is ismerünk, így fogalmunk sem lehet, hogy mi jelent (még) örömöt az életükben? :o

abba meg ne is menjünk bele, hogy melyikünk tudná definiálni az életet - én legalábbis nem :) így nehéz azt is megfejteni, hogy mennyivel jobban "felejti el" valaki az életet egy desperado dal hallgatása közben, mint mondjuk egy péterfy bori vagy akár a pink floyd által előadott zenét hallgatva.

@Lukréciamia: és ha holnap délelőttől megint a sláger jönne be, akkor a délutáni felmérésen már a megkérdezettek 80-90 százaléka állítaná, hogy ő mennyire utálta az új adókat, sőt, talán soha nem is hallgatták... :)
Szóljanak a harangok, zengjünk el egy halleluját, Mesterházy ma olyasmit mondott, amit MSZP-s politikus még soha. Történelmi erejű, sorsfordító szavak voltak ezek. A történelemtudomány dolga lesz meghatározni a pontos jelentőségüket, mekkora hatást fejt ez ki a nemzetre, az…..
Ismerős kérdés? Kéne valami aktivitás, mit adjunk ki? Meg kéne kicsit mozgatni a nevünket, de nincs pénz, adjunk ki sajtóközleményt. De mi legyen benne?Megmondjam?Semmi! A nagy büdös nulla! Ha ez a kérdés felmerül, akkor nem kell sajtóközlemény. Ne akarjunk érdekes híreket…..