Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angi.gy

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nálunk is egyre elterjedtebb a paleo étrend/táplálkozás, melynek külföldön hatalmas szakirodalma van, hazánkban Szendi Gábor volt az úttörő a témában. De mi is a paleo? Leegyszerűsítve kőkorszaki diétának nevezik, hiszen minden olyan élelmiszert mellőz, amit őseink sem…..
Ha a tisztítókúrákról olvasunk/hallunk bárhol, nagyjából ugyanannyi pozitívummal találkozunk, mint negatívummal. A szakértői vélemények is megoszlanak a témában, ami annak köszönhető, hogy ma már ez is egy elcsépelt divat-dolog. Ha jön a nyár, mindenki vadul nekilát valami…..
…ahogy nálunk is egyre nagyobb a bio, organikus és öko élelmiszereket fogyasztók tábora. Mitől bio egy élelmiszer? A jó hír, hogy a biotermékek előállítását szigorú jogszabályok korlátozzák, mely kiterjed a növénytermesztésre, állattartásra, takarmány előállítására, a feldolgozott…..
Én sokszor bajban vagyok, hogy mit is egyek reggelire, mert szinte mindig ugyanazon pár 10 ételt váltogatom, ami sokszor már eléggé unalmas. Holott a reggeli tényleg az egyik legfontosabb étkezés: elindítja a napunkat, testünket és lelkünket, valamint lássuk be, optimális esetben ez az az időpont,…..
Sokan elfelejtkezünk arról, hogy a kezeink is milyen fontos szerepet játszanak mind a kommunikációban, mind a megjelenésünkben. Lássuk be, az első találkozáskor mi is mindig górcső alá vesszük az "idegen" személy kezét... Pontosan ezért igenis nagy szerepe van kezünk ápoltságának az első benyomás…..
Minden ünnep egyik legnagyobb hátránya, hogy akarva akaratlanul eszünk és eszünk, van, hogy össze-vissza. Persze elhatározás kérdése, hogy nemet mondjunk a sok ínycsiklandó falatra, de egész biztos, hogy legalább egyszer tuti elcsábulunk. És utána persze jön a lelkiismeretfurdalás, a fogadalom, a…..
A nagy sütés-főzés, vendégvárás vagy családlátogatás közben és után igenis kell néha egy pár óra pihenés, amikor csak leülünk a TV elé és kikapcsolunk egy jó filmet nézve. A filmipar a karácsonnyal ellentétben nemigen lovagolta meg soha a húsvétot, valószínűsíthetően az ünnep keresztény jelentése…..
Ha már a nyuszi az egyik jelképe a húsvétnak, nem maradhat ki az ünnepi menüből a répatorta sem. Most egy különleges verziót hoztunk Nektek: a kókusz, gyömbér és fahéj igazán újszerűvé varázsolja a megszokott répatorta ízét. HOZZÁVALÓK a tortához 1 csésze (kb. 2,5 dl) cukrozatlan…..
Ha már húsvét, és a sonka+kalács mellé odakerül az asztalra a tojás, a desszertünket is dobjuk fel egy szép és különleges tojás design-nal :). Ahogy minden receptünk esetében, most is feltüntetjük Nektek, hogyan tudjátok egészségebben, cukor nélkül elkészíteni ezt a…..
A gesztenyés ételeket inkább karácsonykor szoktuk az ünnepi asztalra tálalni, de nálunk akkora sikere volt 2 éve, hogy a család húsvétra is ezt rendelte rögtön. Azóta ez egy standard, jól bevált ünnepi levessé nőtte ki magát, és mivel itt a jó idő, (reméljük a húsvéti ünnepek is napsütéssel telnek)…..
Orsi, az egészséges életmód kétlábon járó megtestesítője :). Rá nem mondhatjuk irigykedve, hogy "Jajj, de szerencsés, hogy ilyen az alakja, és milyen szép izmos", mert Ő tényleg mindent megtesz azért, hogy elképesztően csinos és egészséges legyen. Figyel az étkezésre,…..
A fáradt hétköznapok után jó néha kicsit ellazulni, kikapcsolni, és simogatni a lelkünket, na meg a fülünket. Vannak filmek, amik tökéletesen teljesítik ezt a küldetést. Az örök klasszikusok… A muzsika hangja: személy szerint én gyerekkorom óta rajongok érte. Nincs olyan dal, amit ne fújnék…..
A múlt héten megjelent játékos cikkünk végén elhelyeztünk egy kérdőívet: kíváncsiak voltunk, mivel és hogy szeretitek tölteni a szabadidőtöket, és rajtunk kívül hány olyan vállalkozó szellemű felnőtt van, akinek szintén az egyik kedvenc alternatív programja a…..
A minap lett a kiskutyám 9 éves, úgyhogy kézenfekvő, hogy egy cikket a kutyatartás szépsége is megérdemel :), no meg az iránta érzett tiszteletem és hálám is. Előre szólok, erről a témáról egy kutyagazdinak sem lehet teljes elfogultság nélkül írnia, mert aki élt már valaha…..
Számomra is teljesen meglepő volt, hogy a squash-sal való találkozás egy “szerelem első látásra” kapcsolat lett rögtön. Mivelhogy nekem sem gyermekkoromban, sem később nem volt rendszeres kapcsolatom a sporttal. Sajnos. Aztán már jópár éve, hogy dolgoztam, ráadásul a…..
Egész pontosan így fogalmazott George Bernard Show: "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." De miért is kezdünk rögtön ma ezzel az idézettel? A minap olvastam egy cikket az Indexen egy új társasjátékról. Már a főcímtől…..
Bevallom, az olasz ételek a szívem (és gyomrom) :) csücskei. Az országot is nagyon szeretem, hát még az ízeket. Ezért hoztam most Nektek egy jó kis összeállítást, háromfogásos olasz vacsora videós segítséggel :). Az előétel nem más, mint a közkedvelt BruschettaKönnyen beszerezhető alapanyagok és…..
Megosztom Veletek az egyik új, kedvenc süti receptem. Nagyon egyszerű elkészíteni, bármennyire is macerásnak tűnik, elképesztően finom és még egészséges is, hiszen sem cukor, sem liszt nem kell bele. Bármilyen finom idénygyümölccsel feldobhatjuk, ízesíthetjük :). A süti alapanyagai: 500 g…..
Sajnos még mindig nagyon kevés helyen beszélnek arról, hogy mostanság népbetegséggé nőtte ki magát a nők körében az inzulinrezisztencia, ami például meddőséget is okozhat. Ez egy bizonyos életkorban a gyermekvállalás előtt álló nők életét eléggé megnehezíti, és ki is tolhatja akár jópár évvel is a…..
FŐ AZ EGÉSZSÉG Itt a tavasz :) 2017.03.21 13:57:23
Csicseregnek a madarak, süt a nap, egyre melegebb van. Lassan átrendezhetjük a gardróbot: viszlát téli ruhák, helló laza, könnyű ruhadarabok. A természet már megtette az első lépést, és Te? Te mit teszel magadért, a szervezetedért, a testedért, a lelkedért? Sokan a tavasz beköszöntével…..