Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maciblog

300 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint minden év elején, most is "népszámlálást" tartottak a fővárosi Állatkertben, és megint kiderült, hogy egy kisvárosnyi lakó népesíti be a népszerű, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre zárva tartó kertet. Az összesítés szerint 881 állatfaj 10 528 egyede él az intézményben. Ezzel a fővárosi…..
Bár a koronavírus járvány miatt a budapesti Állatkert a 2020-as év egyharmadában nem nyithatott ki, és jelenleg is zárva tart, de az élet nem állt meg, sőt: rengeteg újszülött és számos új lakó is érkezett. Gyermekáldásban nem volt hiány. Született 2020-ban például kis tapír, pelikánfiókák,…..
Néhány napja ünnepelte harmadik születésnapját a kis fekete gorillakölyök, Indigo. Indigo 2017. december 23-án született, és hamar a budapesti Állatkert látogatóinak egyik kedvence lett. Nem csoda, hiszen állati cuki volt bébiként és ma is hihetetlenül kedves és játékos. Egész nap mókázik:…..
Ötven éve nem látott a Duna olyan környezetszennyezést, mint ami már több mint egy hete munkát ad a vízügyeseknek, a Ráckevei-Soroksári Duna-ág környezetvédelmi szakembereinek és önkénteseinek. Egy Facebook-posztból az derült ki, hogy az olajszennyezés túlélői közül már ketten is, két mocsári…..
Azt hitted, a kiscicáknál, kölyökkutyáknál nincs cukibb? Akkor megmutatjuk az Állatkertben ősszel született óriásvidra kölyköket! Ha valami cuki, akkor ők azok. Az Állatkert kisfilmjében a kölykök és a szüleik láthatóak. A vidrákról tudni érdemes, hogy bár a vízben akrobatikus ügyességgel…..
Jobb adni, mint kapni – tartja a mondás, és persze karácsonykor kapni is jó, viszont mindig komoly dilemma annak eldöntése, hogy mit ajándékozzunk. Annyi a sablonos, unalmas és ötlettelen ajándék... Ki akar újabb illatszercsomagot vagy egy sokadik sálat, nyakkendőt? Senki. Ilyen ajándékot adni…..
Sorra nyitnak a fenyőárusok, túllicitálva egymást az árakkal. A budapesti Állatkert viszont azt javasolja, hogy fogadjunk inkább örökbe egy fenyőfát, ahelyett, hogy a fűtött lakásban biztos halálra ítélnénk a növényt. Igazi fenyő különlegességeket lehet örökbefogadni, és nem kell hozzá…..
Újra vemhes Angele az elefánt, és egy új, még kísérleti fázisban lévő módszerrel már most jó eséllyel meg lehet állapítani, hogy nőstény, vagy hím lesz-e a tavaszra várt utód. Az elefántoknál, méreteik miatt az ultrahangos vizsgálat nem megbízható. Az új módszer lényege, hogy a méhlepényen át az…..
Idén sem hagyta ki az állatkertet a Télapó, hozott mindent, aminek a kert lakói örülhetnek. A finomságok mellett játékok is akadtak a puttonyban, de sokan már a csomagolással is remekül elszórakoztak. Virgácsot most sem kapott senki. Az állatkert lakóinak örömét az Állatkerti Alapítványnak…..
jegesmackó blog Vuk és a többiek 2020.12.06 18:29:00
Egyre inkább elmosódik a határ ember és vadon élő állat között, ahogy beépítjük az erdőket és szűkítjük az életterüket. Már szinte természetes a zöldövezetben, a házak között felbukkanó róka vagy vaddisznó látványa. Nem véletlen, hogy a vadon élő állatokkal foglalkozik a budapesti Állatkert…..
Mandy, Mia és Wendy – e három név közül választotta ki közönségszavazáson a budapesti Állatkert az egyik legkülönlegesebb kis lakója, a tavasszal született vombatbébi nevét. Több mint tízezer szavazat érkezett a névadó felhívásra, és a legtöbben a Wendy-re voksoltak, így ez a név kerül bele az…..
Örökbefogadott oroszlánja mellé új családtagokat választott Oroszlán Szonja. A budapesti Állatkert iránti elkötelezettsége bizonyítékaként örökbe fogadta Lajost, az emut és Dezsőt, a gallérős páviánt. Basil az oroszlán mellett így már másik két kedvence is van Szonjának, aki az örökbefogadó…..
Méghogy nem szeretik az állatok, ha filmezik őket, mert félénkek, bátortalanok! Mint a budapesti Állatkert videójából kiderül, ez annyira nem igaz, hogy az állatok, a zsiráftól a medvén és a fókán át a majmokig imádják a kamerát: szó szerint majdnem felfalják! Log into…..
A budapesti állatkert egyik specialitása a vombatok szaporítása: a két szülő, Molly és Wally 2011-es érkezésük óta már az ötödik kölyküket nevelik, ami állatkerti Európa-csúcs. A legfiatalabb kölyök először látható kisfilmen: A kicsi vombat még tavasszal született, nyár derekán nézett ki először…..
Bár a budapesti Állatkert is bezárt a koronavírus-járány miatt, az intézményben nem állt meg az élet, sőt. Nemrég érkezett Budapestre az Állatkert új lakója, Taiko, a jegesmedve. Taiko a francia La Fleche állatkertből jött, és hamar megszokta új otthonát: már birtokba is vette új kifutóját, a…..
A koronavírus terjedése elleni megelőző intézkedésként, a kormány döntés alapján a Fővárosi Állat- és Növénykert november 11-től további intézkedésig ZÁRVA tart - tudatta az intézmény. Vagyis az Állatkert - a múzeumokhoz, galériákhoz és az ország többi álletkertjéhez hasonlóan - nem fogad…..
Már pár nappal a november 8-i születésnapja előtt meglepték és felköszöntötték a fővárosi Állatkert hároméves kiselefántját, Arunt. Az ünnepelt különleges „elefánttortát” és ajándékot, egy új labdát kapott. Arunt, a látogatók kedvencét gondozói olyan tortával lepték meg, ami nem klasszikus…..
jegesmackó blog Nem Bala, Buda! 2020.11.02 19:38:42
Buda lett a fővárosi Állatkert új kedvencének a neve, igaz, akár Budapestnek is hívhatnák, hiszen nemcsak a fél, az egész főváros rajong a három hete született orangutánbébiért. A Budapest nem szerepelt a lehetőségek között, a Buda viszont igen, és erre szavaztak a legtöbben. Buda a…..
Veszélyes időszak ez a mostani a sünöknek, erre hívja fel közösségi oldalán a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ha ugyanis egy sün súlya novemberre nem éri el a 300 grammot, kevés esélye marad, hogy átvészelje a telet. A nagyobbacska állatoknak azonban nem kell segítség, sőt, a…..
Negyvenhat évesen elpusztult a világ legidősebb keskenyszájú orrszarvúja - adta hírül a német sajtó. Kilugani a berlini állatkert lakója volt. Számos betegségtől szenvedett, ezért gondozói jobbnak látták, ha elaltatják. A vadon élő orrszarvúak ritkán élnek 30 évnél tovább, ráadásul…..
Hátborzongató élmény várja Halloweenkor a budapesti Állatkert esti sétájára érkezőket! De félni nem kell! A járványügyi óvintézkedéseket betartva nem kell mástól megijedni, mint a baglyoktól, kígyóktól, békáktól, tatuktól… de tőlük sem igazán!  Az Állatkert halloweeni séta várja október 31-én…..
Babyboom az orángutánoknál: nem sokkal azután, hogy augusztusban megszületett Móric, a budapesti Állatkert legifjabb orángutánja, ismét gyermekáldásról adhatunk hírt az emberszabású majmoknál: Móricnak féltestvére született! Vagyis alig 10 héttel azután, hogy Lia augusztus 5-én életet…..
A budapesti Állatkert egy kevésbé ismert tevékenysége a vadállatmentés és az a munka, amely az állatmentő központban, a Sünispotályban folyik - a mentett állatok bemutatóközpontja Holnemvolt Várban található. Az állatkerti munkatársaknak köszönhetően sokféle sérült madár és kisemlős kap így második…..
Sokan voltak az Állatkerti Nevelőszülők Napján, bár a járványhelyzet miatt az évente kétszer megtartott eseményt a tavaszi alkalomhoz hasonlóan most ősszel is csak virtuálisan rendezték meg vasárnap az Állatkertben. A rendhagyó szülői értekezlet lényege azonban nem változott: az eseményt az…..
Negyvenedik születésnapját ünnepelte szeptember 27-én Golo, a budapesti Állatkert gorillája. Gondozói finom gyümölcstortával lepték meg őt. A tortán volt banán, barack, eper, málna és kiwi is - mind az ünnepelt kedvencei. Golo sokat változott, mióta 1989-ben nyurga kamaszként Budapestre került a…..