Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávésember

33 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettő (három) esemény bő egy hét alatt: pótselejtezőn megvertük az izlandi válogatottat, kvalifikálva ezzel magunkat a foci EB-re, majd a törökök legyőzésével megnyertük a csoportunkat és feljutottunk az A ligába, illetve Soros György irt egy cikket a Project Syndicate nevű közéleti magazinba. Két,…..
A fél magyar média hónapok óta különböző állami vezetők repkedéseivel van elfoglalva, a kormány pedig csuklóból hárít minden ezzel kapcsolatos kritikát. Pedig abból van bőven, csak nem úgy, ahogy a mainstream ellenzéki sajtóban lejön. Először is szét kell választani a légiutakat munka és szórakozás…..
Szokták volt mondani, hogy a magyar pálinka akkor is jó, ha rossz. Nos, szerintem nem. Mert nézzük, hogy hogyan készül a jó pálinka: a napsütötte hazai domboldalon érlelt barackot kiválogatom, meghámozom, kimagozom, beleteszem a cefrébe, elviszem egy modern, csúcstechnológiával felszerelt főzőbe,…..
Ha visszatekintünk a Fidesz- kormány elmúlt 9 évére világosan látszik, hogy 3 nagy alappillérre épül: a kommunizmus legsötétebb napjait idéző propagandára, a korrupcióra és az úgynevezett családtámogatásra. Az első kettő elég egyértelmű, viszont azon sokat gondolkodtam, miért pont ez a terület az a…..
Minden 2010-ben indult. A jelenlegi miniszterelnök akkor használta először az azóta legendássá vált szót: fülkeforradalom. Akkor még sokak számára nem volt világos, mire is gondol valójában, mostanra viszont egyértelmű: feudális hűbérbirtokot csinálni az országból. A Fidesz 8 éve nem megnyerte a…..
Valamit szögezzünk le: az évek óta tapasztalható óriási mértékű migráció, ami egyre nagyobb terhet jelent az Unió, így Magyarország számára is, létező és valós probléma, mely határozott intézkedéseket kíván. De közel sem úgy, ahogy a Fidesz próbálja elhitetni az emberekkel, sőt, most már világosan…..
Orbán Viktor március 15-ei, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt kilátásba helyező mondata után a miniszterelnök kedvenc lovagkeresztes tintafröcskölője, Bayer Zsolt is megmondta a tutit, és szépen beleszállt az ország nemfideszes részébe, a demokrácia mellett kiálló többségi…..
Életem egyik legjobb színházi élménye volt a Komámasszony, hol a stukker? című előadás. Zseniális társadalomkritika a darab, végig a fekete humor és a kőkemény dráma határmezsgyéjén egyensúlyozik, nagyon mély mondanivalóval és örök aktualitással. Ha tehetik mindenképp nézzék meg. Aki nem ismeri,…..
Az emberek fejébe kiirthatatlanul beleégett az a vélekedés, ha valaki a törvényhozásban dolgozik, annak egyenes következménye, hogy amint hivatalba lép elkap egy csúnya betegséget: a Pinokkió-kórt. Nos, ha jelen megfigyelést a Fidesz kommunikációjára szűkítjük, azt kell mondanom, hogy kevés dolog…..
Országos beszédtéma volt még novemberben, sőt a nemzetközi médiát is megjárta a hír, hogy Herman Ottó óta az első magyar polihisztor, Tállai "mindenhez IS értek" András (oké, erre a címre Lőrinc is esélyes, de adjuk most oda a NAV-vezérnek) egy telefonhívással csökkentette a mezőkövesdi benzin…..
Orbán Viktor hagyományos pénteki rádióinterjújában túl sok újdonságot nem hallhattunk, ismét a szokásos mantrákból kaptunk egy csokorra valót, melyek középpontjában a "migráns" és Soros" szavak álltak. Az emlékezetes Altusz-riport óta finomodott az álláspont, miután a helyettes államtitkár egyetlen…..
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Önöknek az országért végzett áldozatos munkájukért. Köszönöm, hogy nem szavazhatok sem levélben sem elektronikus úton, így legalább jobban megismerhetem az országot mikor fél napot utazok a nagykövetségre, majd fél napot haza, de legalább az aznapi keresetem…..
Ülök a reptéri váróban a fotelban, előttem a sör. Megyek vissza a száműzetésbe a többi kitaszított honfitársam közé. Időben vagyok, böngészgetem a híreket. Van egy olyan perverzióm hogy rá szoktam nézni olyan válogatott propagandamocsokra is mint a 888 vagy az Origo. Energiaital helyett tökéletes,…..
Morcos kávé Petőfi és Deák 2017.12.09 10:57:59
Petőfi Sándor nagyszerű ember, igaz hazafi. A Nemzeti dalt szavaló forradalmi hevületben égő fiatalember képe örökké beleégett a nemzet szívébe. Deák Ferenc nagyszerű ember, igaz hazafi. Alapos, nyugodt, előremutató politikája indította útjára Magyarországot évtizedeken át tartó sötét korszakából a…..
Mostanság igencsak pörögnek a magyar külkapcsolatok, ezen belül is a baráti államoknak nyújtott segítő kéz politikája. Szijjártó Péter külügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök az utóbbi időkben előszeretettel utaznak ezekre a (saját szavaikkal élve) Magyarországgal jó kapcsolatot ápoló,…..
2010 óta az MSZP de az egész baloldal folyamatos és egyre mélyülő válságban van. Na nem mintha ez olyan nagy baj lenne, de tény ami tény: a szavazótáboruk jelentős részét elvesztették, sok-sok kis pártocskára darabolódtak, programjuk nincs, jövőképük nincs, idejük nagy részét az tölti ki hogy…..
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKI) Államkutatási és Fejlesztési Intézete (ÁKFI) harmadik alkalommal hozta nyilvánosságra az úgynevezett Jó Állam Jelentést. Ez egy rendkívül átfogó, 2500 egymástól eltérő élethelyzetű ember megkérdezésén alapuló felmérés, mely részletesen kiterjed az élet szinte…..
A tegnap megjelent Közlönyből (sok más mellett) az is kiderült, hogy a kormány újfent megdézsmálja az Országvédelmi Alapot, merthogy olyan fenenagy biztonságban vagyunk úgyhogy nincs szükségünk rá. Az Alap egyébként arra van, ha netán az országot pénzügyi jellegű támadás érné (khm...Soros) legyen…..
A kormány ismét konzultálni szeretne velünk, 7 pontos kérdőívet kapunk nemsokára. Én is meg szeretném kérdezni a döntéshozó pozícióban lévő Tisztelt Hölgyeket és Urakat, hogy ezen terveikből mit sikerült megvalósítani az idestova hét és fél éves regnálásuk alatt. Szemelvények a Fidesz 2010-es…..
Még augusztusban volt a budapesti Merényi Gusztáv Kórháznak egy nemkívánatos látogatója: egy patkány szállt alá az intézmény mennyezetéről és pont az egyik dolgozó elé vetette magát. Lett is nagy riadalom az esetből, de szerencsére jött Balog Zoltán EMMI-vezér és megnyugtatott mindenkit, hogy nincs…..
Nagy kedvenceim Arany János balladái. Időről időre újraolvasom őket és mindig meglepődöm mennyire időtálló gondolatok vannak bennük. Különösen igaz ez A walesi bárdokra. Nyilván nem teljes a párhuzam, de azért megejtő a hasonlóság Edvárd király és a miniszterelnök között, kezdve a diktatúra…..
Van egy régi Kern András kabaréműsor, néhányan biztosan emlékeznek rá, elég annyit mondani hogy "NDK turmixgép, a leszedhető ajtajú". Bár mai szemmel megmosolyogtató a szituáció érdemes rákeresni, kiváló jelenet. Ez a geg jutott eszembe, mikor meghallottam a Fidesz legújabb görcsös és eszement…..
A magyar közéletet napok óta egyetlen téma tartja lázban: hol nyaral Orbán Viktor? Egyesek szerint Grazban tartózkodik, és nem éppen jól megérdemelt (sic!) pihenését tölti, hanem... Na de ne legyünk gonoszak, a miniszerelnök üdül. Oké. Az a helyzet, hogy kurvára nem érdekel. Magyarország nagyvezére…..
Az első képen a Rákos-patak felett átívelő vadonatúj gyalogos-kerékpáros híd látható. 27 méter hosszú, 424 millió forintért épült. A másodikon a szintén frissen átadott Charles Kuonen (Európa) függőhíd van. Svájcban találtató, 85 méteres szakadék felett feszül, hossza 494 méter, ami egyébként…..
Áder János jogvégzett ember, az ELTE-n diplomázott, ügyvédi szakvizsgával rendelkezik, sőt az MTA-n végzett munkája során a törvényalkotói munkát kutatta. Ahogy az alaptörvényben is olvashatjuk "őrködik az államszervezet demokratikus működése felett". Most, hogy ezt tudjuk, felmerül a kérdés, hogy…..
Kávésember 2017.07.05 19:20:35
@HorseFucker: Légy oly szíves és a véleményed egy kissé finomabban fejtsd ki. Örülök hogy van mondanivalód de kérlek ne sértegesd a többieket. Köszönöm.
Kávésember 2017.07.05 16:40:33
@Frady Endre: :D :D :D :D