Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyepmester

40 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nem is! :)Önáltatásban jó vagyok. Mégis azt érzem, hogy van jövője a Vakerdának. És hogy most, hogy a Facebook tőzsdére került és jelenleg 60 milliárd dollárt ér, én úgy látom, hogy igenis lehet közösségi dolgokkal hatalmas pénzeket keresni, és ha lehet, akkor mi mér…..
Sokan porból készítik a Vakondtúrás Tortát. NAGY HIBA! Matka és Kelta most megmutatja mindenkinek, milyen is az eredeti, házilag is könnyen elkészíthető, IGAZI vakondtúrás-torta!      JÓ ÉTVÁGYAT! Először is keressünk egy szép (lehetőleg) friss…..
Gyepmester 2010.12.24 16:50:06
@Aszpartám: Ja, gyűjtjük őket. (A trollokat.) :)
Gyepmester 2011.04.04 07:44:41
@_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy percen belül a nyomodat is kiírtom a blogunkról. Jónapot.
Vakerda Hallgassunk kabarét... 2011.02.04 08:47:00
„…a kabaré az nagyszerű dolog / jobb, mint a nevetés nincs is talán, amíg a Föld forog…” Ez volt a szignálja még gyermekkoromban a Rádiókabarénak. Mintha tegnap lett volna, hogy a Sokol rádió mellé hasalva előre hergeltem magam, hogy milyen pompásan fogok…..
Gyepmester 2011.02.06 08:51:28
Én is meghallgattam a nagyját, és hát barátaim, nagyon durván megvágták. Ez egyrészt rossz, de csak annak az usque 450 embernek, aki személyesen jelen volt a felvételen, másrészt pedig jó, annak a rengeteg embernek, aki rádióban hallgatta, mert egy feszes és bakimentes produkciót hallgathatnak. De azért sok nagyon jó poént is kivágtak.

A gödöllői kastélyban kísértő Sissy megjelnésekor, amikor a magyarok királynéja egy szép hosszú mondattal bemutatkozik a Kismagyarország Security Bt. alkalmazottainak, azért érdemes volt látni Vida Péter és Hadházi László fejét. Nagy spét, visszakérdezés. Az ott nagyon ült például. Ez az a plusz, ami miatt jó élőben nézni, és amiatt a hallgató otthon majd hangulatba kerül. Jó esetben. :)

Sztendáposok aka stand up comedians - erre tényleg kéne valami frappáns magyar kifejezés, mert az "állj ki és nyomd" Fábrytól, vagy az általában elterjedt "dumaszínház" elég faramuci kifejezések. Mondjak jobbat? Nem biztos, hogy tudnék. De amikor az egyiptomi politikát elemző nagyon komoly külpol. szakértők a királyi tévében azt mondják a saját szájukkal, hogy a Facebookon szerveződött tüntetésnek ennyi meg ennyi LÁJKOLÓJA volt az esemény FB oldalán, szerintem a "sztendápos" kifejezés létjogosultsága nem látszik kérdésesnek. :)

Kőhalmi nagyon jó, Hadházi is nagyon-nagyon. Utóbbi különösen hiteles figura. Neki szerintem elég jó színészi képességei is vannak,tök jó karaktereket hoz, és ami nem mondható el néhány sztendáposról, jelenetekben is jól működik.

@dzsoki: A középszerűség alapvetően nem rossz dolog. Nem szeretnék filozófiai magasságokba emelkedni, de nekem mindig úgy tűnik, hogy a kiemelkedő minőségű dolgok értékét emelik a középszerű, semmitérő dolgok - már a puszta létezésükkel is. Nagy a kontraszt ugyanis. Ha nincs sötétség, fény sincs, ésatöbbi, ésatöbbi kéremszépen...

Ja, és írjatok!!!
Karácsonyi műsorajánló, ismét Kedves olvasók, idén is szemezgetek néhány csatorna ünnepi műsoraiból, mert bár immár ötödik éve, hogy nincs tévém, a képernyő bámulása épp úgy az ünnepek szerves része mint a bejgli vagy a ponty.   Idén meglehetősen borongósan…..
Vakerda Színúj értelmisségi 2010.01.11 15:31:21
Nincs sok időm arra, hogy leírjam az alábbi levéllel kapcsolatban megfogalmazódott gondolataimat, inkább álljon itt maga a szöveg a KSH honlapjáról:T. KSH! A segítségüket kérem egy feorszám választás és értelmezésben. Azt szeretném tudni, hogy egy általános iskola…..
Gyepmester 2010.12.24 17:09:46
Vakerda A TV bizarr pillanatai 2010.12.24 15:09:00
Nem szoktam TV-t nézni. Azaz nem szoktam szándékosan tévét nézni, csak úgy véletlenül kapok el egy-egy műsordarabkát az általános háttértévézésből és ez néha furcsa élményekkel gazdagít.A minap kapcsolgatok... RTL klub... Egy átlagos lakótelepi pronyó kinézetű…..
Olcsó képvicc rovatunk fenti szereplője egyben feladvány is. A kérdés roppant egyszerű: Mi az a "megcécézés"?Válaszokat riposztképvicc és/vagy komment formátumban szíveskedjenek a szerkesztőségünkbe eljuttatni! Köszönjük...
Vakerda Magyarország - 3 nap alatt 2009.01.15 07:34:00
Egy ámerikai MagyarországonItt van képzeletbeli, ámerikai barátunk, legyen mondjuk Charlie. Tegyük fel, velünk egyidős, hogy egszerűbb dolgunk legyen. Megérkezett a reptérről, pálinkával kínáltuk, elfogadta, mondta, hogy good, oh my god, it's very strong, saját főzés, még jobban…..
Vakerda Hogyan nem vettem autót? 2009.01.03 22:45:00
Remélem, minél többen megnézik ezt az írást, mielőtt arra adnák a fejüket, hogy külföldről autót vesznek. A következőről van szó: A mobile.de-n szoktam volt nézni a kocsikat, mert ugye minket irigyel Európa, de azért ott kint minden olcsóbb, mint itt, az autók is. Az…..
Gyepmester 2009.01.13 07:49:48
@matka: Tell the nice man in Bangalore :DDDDDDDD Köszi Matka!

Hálistennek azért van egy jó nagy halmaza azoknak a foglalkozásoknak/munkáknak, amiket nem lehet sem "outsource"-olni sem import munkaerővel helyettesíteni, így nekünk, bennszülötteknek is van esélyünk téli tüzelőt vásárolni és nem megfagyni a saját (a banké még vagy húsz évig, csak ezt bonyolult lenne mindig kimondani) lakásunkban.
A biciklis futárok se menekülhetnek a szennyezett levegő elől, megkérdeztük Kürti Gábort, a Hajtás Pajtás vezetőjét, hogy szerinte mi a megoldás. Egyszerű választ adott, azt mondta, nincs. Az a személyes tapasztalata, de mások is osztoznak a véleményében, hogy maszkban nem lehet…..
Vakerda Rájuk bíznád? 2009.01.11 17:41:00
Én tényleg nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a rádióba. Kinek ne lenne olyan ötlete, aminek szeretne néhány milliós hallgatóságot szerezni olyan tíz percre, ingyen?!? A Kossuth Rádióban hallottam múltkor egy beszélgetésszerűséget a kampanyajobbforditasokert.hu…..
Gyepmester 2009.01.08 16:16:08
Matkára reagálva: www.filmintezet.hu/uj/kiadvanyok/muszter/archivum/2004_szept/szinkron_ka.htm

A cikk szerzője Abed-Hadi Forát. Aki neve hangzása ellenére magyar, méghozzá remek magyar szinkronrendező, magyar szöveg-író, ha úgy tetszik fordító, bár erről neki is megvan a véleménye.

El fogom olvasni az egész cikket, megígérem, de hátulról kezdem, mint öreganyám a Somogyit. A Tarka Soroknál. Csak itt kommenteknek hívják őket. :D
Olcsó képvicc rovatunk legújabb üdvöskéje...
"Reggel, ébredés után közvetlenül arra gondoltam..." - vezeti fel NG a ma reggeli mentális balegyenest, nekünk meg már van annyi rutinunk, hogy az ilyenből valami nagyon alattomos, nagyon durva, övön aluli taktikai atomcsapásra készüljünk. (Meg ezzel az előző mondattal egy…..
Gyepmester 2008.09.07 23:11:15
A hörgés és a "vizet!"-kiáltások mellett Hancu a "paradigmaváltás" szót próbálta kipréselni elkékülő ajka között, de elkésett. Egy név nélkül, de igen sűrűn levelező - értelmiségi! doktor! - levelezőnk ugyanis bevitte a gyilkos csapást. Micsoda pocsék…..
Gyors. Gyors. Gyors. Könnyű. Kiváló a fájlletöltés-kezelés. Nagyszerű a FF-import. A Google-szolgáltatások támogatása. Kiváló tab-kezelés. Nagyszerű interfész. Persze szokni kell, mint minden újat, de már most érezhető, hogy lehet élni Chrome-mal is. Nagyon hianyzik a plugin…..
Megkértem a Chrome-konteszt két nyertesét, hogy foglalják össze első benyomásaikat a Google böngészőjéről. Elsőként Pozsi tapasztalatait kopipésztelem ide. tetszik: az omnibox elsőre ügyesebb mint az awesomebar maximalizáláskor még kevesebb chrome oldalon kereséskor…..
Gyepmester 2008.09.06 08:00:11
_szakács_: Az www.nfl.com nálam semmilyen hibát nem produkál, minden flash fut rajta, hamar be is töltötte a böngésző.

Úgy nézem, a Chromenak sikerül a egyénre szabottan nem megjeleníteni a kedvenc oldalakat. :D
Íme, nem hiába követelték olvasóink a folytatást. Hála az aerób tempónak, még 7 kilométer után is ilyen rengeteget tudtunk pofázni. És ez még csak a maradék öt kilométer jegyzőkönyvének egyik fele.- Te tanultál futni?- Nekem ki van mérve, hogy három milliméterrel rövidebb a…..
Gyepmester 2008.08.30 23:50:44
Vízhordáshoz camelbag! Vagyis tevetáska vagy mi a szösz. Az enyémbe max 2l fér, olcsó, például Dechatlonban. www.decathlon.co.hu/HU/product_8052700-40032726/ Kerékpározáshoz haszálom, futáshoz kipróbálásra ajánlom, magamnak még nem kell, kibírom azt a keveset. :) Bár valamelyik cikkben írja is Angelday-ék, hogy a Hármashatárhegyen futottak éjszaka a srácok fejlámpa-camelbag kombóval hajnali kettőig. gondolom, nekik is bejött. ;)
A Guns N' Roses zenekar a múlt század kilencvenes éveiben volt a csúcson. Amerikában és Európában egyaránt a Use Your Illiuson dupla lemezzel lett a világ legelismertebb és legnépszerűbb zenekara. Igen, egy rockzenekar volt akkoriban a legnépszerűbb. Nem, nem használtak elektronikus…..
Vakerda restauráció I. 2008.07.13 21:57:00
Elszomorodva olvastam a Szentatya alábbi levelét, és úgy gondoltam, hogy igyekszem valamivel fellendíteni a portál látogatottságát. Mivel mostanában számtalan helyről érnek azonos stílusú információk, hgoy ilyen bonyolultan fejezzem ki magam. Nemrég szerkesztettem egy könyvet,…..