Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakító

0 bejegyzést írt és 641 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindössze három hete írtunk arról, hogy ha tovább romlik az állampapír aukciók lefedettsége, hamar bajba kerülhetünk. Nem akartunk farkast kiáltani, de most már látjuk, akár hónapokra is lehetünk a csődtől. Az államcsődhöz ugyanis nem kell más, mint néhány sikertelen…..
bakító 2011.11.11 11:16:58
@KG2000: Talán valóban nem a legjobb és leghatékonyabb megoldás volt az egyre közeledő nyugdíjkatasztrófa megoldására, de az idő előrehaladtával a szaldója egyre pozitívabbá vált volna, ahogy egyre kevesebb nyugdíjat kellett volna kifizetni állami bevételekből.
Biztos lehetett volna találni jobb megoldást is, de most nem látni semmit. Ez a legrosszabb. Semmi kézzelfogható koncepció, hogy mi lesz itt 10-20-30 év múlva. 30 év múlva a jelenlegi nyugdíjrendszer totálisan fenntarthatatlan lesz, még akkor is ha holnaptól mindenki hármasával szüli a gyerekeket. Egy ilyen hosszú átfutási idejű rendszert így szétbarmolni iszonyat felelőtlenség volt.
bakító 2011.11.11 11:31:55
@KG2000: Most elmondtad, hogy mi a probléma a MANYUP-pal, és van is benne ami igazság. Én viszont nem azt állítottam, hogy jó rendszer volt, hanem hogy volt benne a jövőre szóló koncepció. Most semmi nincs, csak porhintés. Azt állítani, hogy előtakarékoskodás nélkül működni fog a nyugdíjrendszer 30 év múlva, nettó hazugság.
bakító 2011.11.11 14:17:21
@athosga: Azon kívül, hogy igazad van, azért ne mentsük fel azokat, akik gátlástalanul kufárkodnak hiú emberi reményekkel. Nem kötelező gátlástalannak lenni, ez egyéni döntés kérdése.
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
bakító 2010.07.08 08:05:42
@rizla: Ha arra gondolsz hogy a pókról csak ilyen ilyen filmet lehet csinálni, a kutya pedig tud másként is vadászni, akkor persze a kutya izgalmasabb filmalany.
Már csak reménykedni lehet, hogy a hollandok nem szimpatizálnak a teknősbékákkal.
bakító 2010.07.08 08:10:53
@rizla: Mondjuk ha Giovanni bezúz egy "olyat" megint, akkor a holland kontrákban lehet még keresni való.
Én még nem temetném a döntőt (már nézhetőség szempontjából).
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
bakító 2010.07.02 13:46:36
@Lezuzius: Amit idáig a VB-n nyújt a nagydarab germán az elég rendben van. Tőlem jöhet, sokkal inkább mint még egy afrikai.
bakító 2010.07.02 14:41:52
@Lezuzius: He he, elég szerény a gyerek. Szóval MU, Cselski, Margit és Barca. A Barcába semmi értelme mennie, ott csak padozna, a másik háromban még beválhat.
bakító 2010.07.08 07:13:44
@Everred: És akkor még rá tudnak tenni egy lapáttal, mert az új elnök közli, hogy a nagy nyilvánosság előtt zajló bizniszu túlságosan felvitte Fabregas árát.
Most nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Pont a nagypofájú barca játékosok nyilatkoztak felváltva, hogy Cescnek barca DNA-ja van, és 100% hogy le fogják szerződtetni és egyéb maszlagok. És miután telehányták a világsajtót az ilyen szemét nyilatkozatokkal, közlik hogy a kampány túlságosan felvitte az árat. Mindezt azután, hogy a FIZETÉSEKRE(!!!) fel kell venniük 150 M Euro hitelt.
Cruyff, Haan, Neeskens csak nagyon közül kerültek hozzá. Van Basten, Rijkaard, Gullit egy Európa-bajnokságot húztak be. Bergkamp, De Boers, Overmars, Kluivert még a döntőig sem jutott. A fent említett holland játékosok bármelyik sztár lehetne a mostaniban, mégis van Bommeléknek van…..
bakító 2010.07.07 14:28:34
@t.o.d.: Azért túlozni nem kell.
bakító 2010.07.07 14:51:45
@neeskens: Azt azért te sem tagadhatod, hogy a kreatív szekció két főből áll, ami tegnap egy fősre csökkent.
Vállalva, hogy az NST makulátlan mundérjára a cégre szabott közbeszerzési pályázatok setét árnya vetül, tovább keressük popp (3#), Isarsturm (2#), ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, ZenZo, vár a tévé, itáliainagysándor, pattopo (2#), rowi (2#), sporttárs, hrvth,…..
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
bakító 2010.07.07 00:10:32
@neeskens: Igen, és a csereember Gragano olyat játszott mint Makelele fénykorában. Valószínűleg motiválni is tud Tabarez.
bakító 2010.07.07 00:11:59
@halihalo: OMG. Szegény Cambiasso.
Hihetetlen sikersztorit ír ezen a világbajnokságon az uruguayi válogatott, a két-három kulcsembert leszámítva kevés figyelem esett eddig a csapat egészére. Ez ugyanis tényleg csapat, minden poszton jó játékosokkal, néhány klasszissal, óriási szívvel és rengeteg munkával. Egy…..
bakító 2010.07.06 08:50:58
@Nűnű: Azért az uruk VB győzelme felérne egy görög EB meglepetéssel, mégha a két csapat szerethetősége közt ég és föld is a különbség.
Forlan ezzel a szezonnal elintézte magának, hogy nagyon-nagyon sokáig fogunk emlékezni rá, otthon pedig félisten státuszba emelkedik.

És minden szimpátiám ellenére én a magam részéről szívesebben néznék egy Holland-Spanyol/Német döntőt.
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
bakító 2010.07.05 14:15:32
@Csöncsön: Én elhiszem, hogy neked a spanyol foci a non-plussz ultra, még azt is készséggel elhiszem hogy neked a Bracelonán keresztül vezetett az utad a labdarúgás megkedveléséhez, de próbáld meg hogy az elragadtatott kijelentéseid mögé biggyeszd oda a szerintem szót, vagy egy rövid SZVSZ-t.
Ex-katedra kijelentéseid borzasztóan sok embert irritálnak, mivel legritkább esetben találkoznak a valósággal, és eleve az objektivitást teljesen nélkülöző rajongás egy kicsit gyerekes dolog. Nem akarlak megbántani, mert egy érdekes színfoltja vagy ennek az NST fórumnak, csak több önmérsékletet és több józanságot várnék el rajongásod tárgyaival szemben.

A labdarúgás fejlődéséről pedig rengeteg könyvet olvashatsz el, távol álljon tőlem, hogy itt e helyütt én bárkit is vegzáljak ezzel.
bakító 2010.07.05 17:15:22
@bgds.susu: Szerinted mennyi értelme van ezen a blogon a hoki felsőbbrendűségét ecsetelni?
A világ sportszerető közvéleménye pedig már rég leadta a voksát az ügyben, melyik a legjobb szórakozás. Persze tudom hogy ez a tény a más sportágak híveit mélységesen frusztrálja.
bakító 2010.07.05 17:51:36
@Dr Jozef Vengloš: Egy sportág nézhetősége már rég nem a stadionok méretén múlik. Még afrikában sem! Nem a sportolók hanem a szurkolók számáról beszéltem, amely még tradicionális hoki nemzeteknél is a foci javára dől el.
Ha meg akarsz cáfolni, hozd elő a cseh, orosz, svéd TV nézettségi adatokat a két sportág vonatkozásában.

A Hoki fizikai lazaságát senki nem hozta elő, ellenben voltak itt kísérletek a fizikai felsőbbrendűségének hirdetésére, ami valljuk meg nagy marhaság.
Spanyolország a sok nyekergés ellenére elrendezheti, hogy csak egy dél-amerikai jusson az legjobb négy közé, és újrajátszhassák a 2008-as Eb-döntőt a világbajnokság elődöntőjét Németországgal. Hogy ez a spanyol csapat nem olyan erős, mint az akkori, azt látjuk (meg azt is,…..
bakító 2010.07.04 12:10:42
@Mr.AT: Hát nálad nagyon betelt a pohár:)
Kétségtelenül megérdemelte.
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
bakító 2010.07.04 08:13:39
@Titi120: Igen, ez mindennek a legalja. Ha másért nem, ezért biztosan megérdemelt minden megaláztatást a németektől. Felfuvalkodott pojáca.
Értelemszerűen a játékosai szenvedő alanyai ennek a bohózatnak.
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
bakító 2010.07.03 15:09:08
@Keelhaul: OMG, és uram segtís!!!!
bakító 2010.07.03 19:01:49
@horas: Embörök! Messi egy hihetetlenül jó játékos, és hihetetlenül messze van attól a szinttől, amire a sajtó hype felrakta. Még lehet Maradona szint, mert fiatal, de most még nagyon nem az. Így és ennyire senki soha nem rakta zsebre Maradonát a 86-os VB-n. Ő egy ennél gyengébb argentin csapatot vitt be hátán a VB címig.

Beszéljünk arról, hogy Schweinsteiger új dimeziót adott a középpályás játéknak, tanári módon játszott. Felzárkózott Forlan mellé. Értelelemszerűen A VB válogatottjában két hely már foglalt.
Elhullott az utolsó afrikai, és az egyik legnagyobb esélyesnek tartott csapat, mégsem a szomorkodásnak és a fikázásnak van itt az ideje, hiszen egy jó világbajnokság legfőbb ismérve, hogy ebben a szakaszában már térdig járunk a hősöket az egekbe emelő, antihősöket a pokolba…..
bakító 2010.07.03 14:43:06
@birsalmamag: Értelemszerűen a szomszéd országok arrafelé is jóban vannak, és egy lengyel se fog az oroszoknak szurkolni, mint ahogy egy magyar se a románnak. Ezeket a kikötéseket valóban elmulasztottam megtenni, de nem is ez a lényeg.
Eredetileg az volt a terv, hogy az ilyen szösszeneteket csak Facebookon toljuk ki, de a drámai események után jól jön egy kis feszültségoldás, és a videó – a meccshez hasonlóan – epic darab, senkit sem foszthatunk meg tőle. Emmanuel Eboué neve a továbbiakban csak a…..
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
bakító 2010.07.02 23:55:42
@neeskens: Ja ja. Teljesen egyetértünk, csak az a baj, hogy Suarez nélkül az uruknak szemernyi esélyük sem maradt.
bakító 2010.07.03 00:03:17
@neeskens: Egyik csapat sem volt szerény képességű. Konkrétan a Forlan-Suarez kettős magasan a legjobb csatár páros a VB-n. A meccsen voltak egészen zseniális technikai megoldások, nagyon durva iram, elszánt küzdelem, dráma, miegymás. Én ennyit várok egy focimeccstől és nem többet.
Tántoríthatatlan olvasóink tudják, hogy a szerkesztőség kapcsolata bármiféle misztikummal kimerül a hullámzó sikerességű üveggömb-olvasásban. A következő poszt sem a csiribiri oldaláról fogja meg a vébét, bár számmisztikai jellegét tekintve egy Sportfogadásba illene…..
bakító 2010.07.01 09:23:20
@imici77: Igen, a 14-es dressz még kicsit nagy Walcottra, lehet hogy várni kellett volna a felpróbálással.
Lassan abba a fázisba érünk, ahol már nem rendeznek elegendő meccset, hogy azokból álomcsapatokat generálhassunk, így legközelebb csak a vébé végeztével térünk vissza a szabadszellemű, de semmiképp sem öncélú kapitánykodáshoz. Addig is a nyolcaddöntők teljesítményeivel…..
bakító 2010.07.01 09:03:58
@heinrich: És mi a helyzet Felipe Meloval? Ő nem játszhat?

Egyébként tényleg a brazilok az esélyesebbek, de ha benyalnak egy gólt, akkor nagy szarban lesznek. Azt még nem tudjuk, hogy hátrányból mit tudnak játszani.

@zsakfos : A hollandok rosszabbul játsszák a seatbacket, ezért ilyen taktikai felfogás mellett előbb utóbb kapnak egy gólt. Van egy olyan érzésem, hogy a holland szélső hátvédek kevesek lesznek ehhez a meccshez.
Megkaptuk a legrosszabb nyolcaddöntőt két órában, illetve az ír őshaza rangadóját, de azt csak tévéfilm-terjedelemben. Nincs az a 24 csapatos VB, amin egy Paraguay-Japán összejönne az egyenes kieséses szakaszban, de a továbbjutó legalább a következő körben nem ugyanilyen…..
bakító 2010.06.30 14:11:28
@donnelly: Pedig igenis előfordulhat. Pl. azért, mert Paraguay csoportjába mindegyik csapat ezt az antifocit játszotta, így a továbbjutó garantáltan az. Ehhez már csak egy további bekkelős csapat továbbjutása kellett a keresztcsoportból. Ez 24 csapat esetén is bekövetkezhet.

A cölibátus de facto már most sincs, de jure pedig addig lesz amíg a katolikus egyház. Remek verseny lenne azt meghirdetni, hogy a FIFA vagy a Kat. egyház a konzervatívabb testület. Jelenleg a FIFA áll nyerésre.
bakító 2010.06.30 14:26:27
@donnelly: Hát nem tum...
A "nyesés" eredményeként nem lett volna most kint Honduras, Kamerun/Algéria/Nigéria, É-Korea, Új-Zéland, Uruguay, Franciao., Görögo., Szlovénia, Szlovákia. Ez a mostani két csapat mindenképpen kint lenne, és ne feledjük hogy Svájc továbbjutása is csak hangyafasznyin múlott. A 24 csapatos VB a gyalázatos csoportmeccsek számát csökkentené, ill. a FIFA bevételeit.
bakító 2010.06.30 14:31:05
@popp: Ha már arrogancia, akkor nézz tükörbe...

A spanyol-portugálról meg éppenhogy írtam, hogy Menyő Fiki fogalmatlan a siránkozásával.

Nem muszáj hogy egyforma véleményünk legyen, de ez a kioktató stílus semmiképpen nem állja meg a helyét.
Legó- és/vagy Guardian-buzik (szerencsés esetben az átfedés is tetten érhető) már biztos felfedezték maguknak Európa legzseniálisabb szerkesztőségének neologisztikus futball-interpretációját, de a legutóbbi darabot közkinccsé tesszük. Háthiszen azért, mert kevés viccesebb…..
bakító 2010.06.29 17:42:30
@halihalo: A begyepesedett agyú szabálybizottság 8 tagjából 4 brit (angol, skót, walesi, é-ír) 4-et pedig a FIFA delegál. Azt el tudom képzelni hogy a 8 hugyosból 4 felébredt szendergéséből mert a fritzek már megint támadják a drága anyaföldet (garantáltan II. VH-s veterán az összes), a másik 4-ből pedig (if. Blatter, Blatter titkárnője, Blatter kedvenc lova és Blatter nagymamája) 2-őt nagyon zavarja az otthoni mexikói személyzet rosszaló tekintete, meg folyamatosan elsózott vacsora. Ezért 6-an szóltak a keresztapának, hogy mégiscsak dolgoznának egy fél órácskát, hogy ezek az áldatlan állapotok megszűnjenek.
Lesz-e gigameglepetés? Vagy esetleg tükörsima holland győzelem?Lesz-e olyan játékvezetői baki, hogy már a döntőben alkalmaznak videóbírót?..
Mielőtt minden negatív jelzőt elmondunk általában a futballal mint játékkal kapcsolatban, próbáljunk meg örülni a kieséses szakasz kiváló gólátlagának. Aztán mindenféleképpen mondjuk el, hogy ez így nem állapot, valamin változtatni kell, mert ez így elront mindent. Elcseszi…..
bakító 2010.06.28 08:30:34
A legjobb az lett volna, ha 1-1 góllal nyernek a németek és az argentinok is, mivel ez olyan elemi felháborodást indított volna el, ami talán eljut a FIFA ammóniaszagú felső köreihez is.
Ahogy alakult az egész azt sejteti, hogy végül is nem az orbitális bírói tévedéseknek köszönhetően győzött egyik vagy másik fél, és ezt ki is fogja használni a sunyi konzervatív propaganda. A várható fejleményeket jól reprezentálja a FIFA honlapja, amely a Szabad Nép, és a Hír TV stílusában nézi totál hülyének nézőit, olvasóit.

Egyébként a két meccsről nekem az derült ki, hogy:

a./ Az angolok mentális tartása borzasztóan gyenge, a meg nem adott gól teljesen összeroppantotta őket. Emiatt tényleg nem érdemeltek semmi többet ezen a VB-n, csak hát nagy kár, hogy erre a hiányosságukra egy nevetséges bírói ítélet miatt derült fény.
b./ A németek kurva gyorsak, meg félelmetesen kontráznak, de mást nem nagyon csinálnak. Ha erre lehetőséget ad nekik az ellenfél akkor gyilkosak, de egy zárt és fegyelmezett ellenfél ellen eddig csak vergődtek.
c./ Mexikó is elnyerte nagy szimpátiámat, mivel állva haltak meg (nem úgy mint az agyonfizetett senkiháziak). Többekkel egyetértek, hogy a második gól az első egyenes következménye volt, így a bíró itt drámaian tette irreálissá a meccset. Persze nem jobb csapat mint Argentína, de jobb lett volna, ha ez igazságos körülmények közt dől el.
d./ Argentína nem lett szimpatikusabb és jobb csapat tegnap. Azt adom hogy Tevez irgalmatlan nagy dugót ragasztott, de amúgy semmi. A codálatosz Messi is egy nagy semmi eddig. A Maradonához és Peléhez való hasonlítgatást kéretik további négy évre elfelejteni.
Rúgassunk végre egy gólt Messivel vs. rúgassunk még gólt Blancoval..
bakító 2010.06.27 22:49:48
@HosCincer: Talán nem ez most a lényeg. A legendával ellentétben a strucc se dugja bele fejét a homokba.
bakító 2010.06.27 23:52:52
@neeskens: Ilyen nicknévvel hogy lehetsz argentin szimpatizáns? :)
bakító 2010.06.28 00:04:23
@Minarik Ede bácsi: Vagy Belanovot.