Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ákos Weress

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tömegjelenetek a kolozsvári repülőtéren, a kelet-európai munkavállalókért külön repülőjáratot indító brit kormány, a külföldieknek extra 500 eurót fizető osztrákok – az elmúlt hetekben kiderült, hogy határátkelők nélkül komoly problémák jelentkeznek a legtöbb nyugat-európai országban...
Ákos Weress 2020.04.16 17:37:39
@vándor madár: Köszönöm az elemzést, különösen a vidijók tetszettek. Bár nyilvánvalóan kissé mesés történetek, de a lényeg bennük rejlik. A szorgalmas német felépít egy kiváló rendszert, amelynek az alapját sajna idegenek képezik....és lám jön egy icipici vírus és minden bedőlni látszik..:(
A lényeg azonban döbbenet, a német kommentelők irigylik a vendégmunkásaikat és ilyeneket írnak:
"Wenn ich eine solche Mutter wie Daniela hätte haben können,dann wäre ich lieber in dieser Armut aufgewachsen,als im reichen Deutschland und nie Eltern gehabt."
Nem tudom osztani a véleményedet abban, hogy a román (lengyel) napszámosok éhen pusztulnának a német kenyéradóik nélkül....Ezek a melósok valamilyen extra kiadásra gyűjtenek, amikor bevállalják a 12 hetes idénymunkát. Pl. a szakképzetlen
18 éves Denis ennyi idő alatt a keresetéből vett magának egy 6 éves VW Golfot...és persze a film elején látni lehetett a családi gazdaságukat is ( disznók, tehenek...) ...
         Angela Merkel: Miniszterelnök úr, miközben szeretném Önt támogatásunkról biztosítani,  bátorkodom felhívni becses figyelmét arra a tényre, hogy bizonyos alapértékeket minden uniós tagállamnak tiszteletben kell tartania.        Miniszterelnök úr: Tisztelt kancellárasszony, ha az Európai…..
Meglehetős vitát kavart Péter minapi írása, melyben azt feszegette, vajon miért költöznek haza külföldről emberek. A vita nem csak a kommentmezőben zajlott, érkeztek emailben is hosszabb és rövidebb vélemények. Most utóbbiak közül teszek közzé hármat, próbálva egyensúlyozni a nézőpontok…..
Ákos Weress 2020.03.15 21:59:28
@Wildhunt: Köszönöm a posztodat, épp jókor jött, már kezdtem azt hinni, hogy kimentem a divatból ...:)
Ákos Weress 2020.03.15 21:59:45
@bóvli ország jobban teljesít: A regnáló rezsim számomra közömbös, nem érdekel a napi politikai hiszti sem. Magyarországot nem a politikusok jelentik nekem, hanem annál sokkal több, amit nem kezdek el sorolni, mert neked azok úgysem jelenetenek semmit. Büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem, nincs az a pénz, amiért elmennék más országba jöttmentnek.

Amúgy nem voltam semmilyen pártnak sem a tagja, ha netán arra célozgattál. A kifogásolt szavak nem utalnak pártállami szlengre, az egyik zsivány, a másik szépirodalmi eredetű, de sok szinonimája forog közszájon, a magyar nyelv rendkívül gazdag.
Amerikai Plán Egy csodálatos elme 2016.09.19 18:19:33
A kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején kezdett el sztárrá válni Russel Crowe, akit leginkább a Gladiátor című Ridley Scott-féle történelmi kalandfilmben láthattak a nézők akkoriban (hacsak a Szigorúan bizalmas és a Romper Stomper nem rémlett valakinek korábbról), és később sem annyira…..
Ákos Weress 2019.10.06 14:05:16
@Mr. Neutron: Igazad van , a pszichotikus állapot képi megjelenítéséhez a rendezőnek adekvát technikát (pl. fekete-fehér színű felvétel , esetleg háttérzörejekkel , stb. lennének bőven ötleteim) kellett volna alkalmaznia, hogy a laikus is tudja, miről van szó.
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Ákos Weress 2019.08.27 07:17:08
@Horthy Miklós cselédje: a pénzmániásoknak hiába magyarázod, hogy a pénz önmagában nem boldogít, nekik az a boldogság, ha dagad a bankszámla....nem értik, hogy miről beszélsz..:)
Több jel mutat arra, hogy Magyarország súlyos gazdasági válságba kerül pár éven belül, hacsak nincs kormányváltás. A Brexit és az Uniós költségvetés átalakítása miatt kieső támogatások, az állami gazdasági és pénzügyi vezetés által pánikszerűen szorgalmazott állami takarékossági programok, a…..
Ákos Weress 2019.06.15 22:31:19
A nagy német lapok megsemmisítő ítéletet mondanak az orbáni politikáról és ezt az uniópártok sem hagyhatják figyelmen kívül. Az új-zélandi merénylők pont azt az ideológiát képviselik, mint amit Orbán Viktor is hirdet. Iványi Gábor: Orbán Viktor a fasizmus jelképe, fasiszta pártot vezet...
Ákos Weress 2019.03.16 12:41:39
@rdos: néhány évtizeddel le vagy maradva libsike......méltán habzik a szád, nálunk egyhamar nem leszel nyerő típus, sőt kihalásra ítélt állatfajtához tartozol...
Ákos Weress 2019.03.17 07:47:04
@István Tamasi: Fogalomzavarban szenvedsz.....a vadember az a primitiv előlény, akinek szakképzettsége, iratai, civilizációs tapasztalatai, nyelvismerete, munkakultúrája, stb nincsen. A globalizáció főnökei az embercsempész bandákon keresztül , szervezetten árasztják el velük a fejlett európai országokat....Amiken hisztizel , az egy teljesen más tészta....de amúgy imádom, amikor habzik a szád, jól áll neked..:)))
Ákos Weress 2019.03.17 10:57:54
@István Tamasi: Fröcskölj csak libsi, ezen a gyönyörű napon különösen jól áll a hab a szád szélén ...:))))
Ha Orbán gazsulál, megmentheti arcát és a Fidesz néppárti tagságát is; Az európai konzervatívok frakcióvezetője a bajor kormányfővel együtt nyomást gyakorol Orbán Viktorra , hogy teljes egészében Budapesten működhessen a CEU;  Lehet, hogy jövő szerdán nem lesz szavazás a magyar kormánypárt…..
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
Ákos Weress 2019.02.14 20:31:59
@juletræ: ha egyszer Magyarországon beüt a krach és menni kell, én a finnek felé vnném az irányt..rend, fegyelem, nulla korrupció, tisztaság, hűvös éghajlat és hűvös távolságtartás. Nem sokat dumálnak....viszont a gazdaságuk kiválóan teljesít.

De azért remélem , nem kerül sor rá...
Ákos Weress 2019.02.15 11:30:51
@vándor madár: na beugrott, Kína a sárkánnyal azonosul. Szimbólikus. A kígyóhoz hasonlóan félelmetes, de annál jóval nagyobb. A kígyó számomra inkább Izrael...:)

A jenkik egyébként a a hatalmas, dühödten fújtató és támadó bika.

Ezekhez képes a gall kakas eléggé jelentéktelen állatka. Diadalittasan kukorékol a szemétdombján..:) Hmmm, már nem is haragszom rájuk annyira..előbb -utóbb levesbe kerülnek ...:)
Ákos Weress 2019.02.16 16:40:22
@kardio1: nézd már , mit találtam neked :
2008 márciusában a volt francia elnök, Jacques Chirac elismerte: “Afrika nélkül Franciaország a harmadik (világ) hatalom helyére csúszna a rangsorban.” De Chirac elődje, François Mitterand is megjövendölte már 1957-ben: “Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a 21. században.”
Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződésük arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved.
Franciaország csak papíron ismerte el gyarmatai függetlenségét. “Együttműködési megállapodást” íratott alá velük, melyben részletezte kapcsolatuk természetét, biztosította a frank, és a francia oktatási rendszer pozícióját az országokban, és meghatározta a katonai és a kereskedelmi preferenciáikat. Ez az 1950-es évek óta érvényben lévő gyarmati paktum 11 főbb összetevőből áll.
1.Gyarmati adó fizetése Franciaország számára
Az újdonsült “független” államoknak fizetniük kell a francia infrastruktúráért, melyhez a gyarmatosítás ideje alatt juthattak hozzá.
2.A nemzeti tartalékok elkobzása
Az afrikai országok csakis a francia központi bankba helyezhetik letétbe monetáris tartalékaikat. Franciaország már 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik 1961 óta. Kezeli Benin, Burkina Faso, Bissau-Guinea, Elefántcsontpart, Mali, Niger, Szenegál, Togo, Kamerun, Közép-Afrikai Köztársaság, Csád, Kongó-Brazzaville, Egyenlítői-Guinea és Gabon pénzét.
Évről évre mintegy 500 milliárd dollár gazdagítja ily módon a francia kincstárat. Az afrikai országok évente a pénzük 15 százalékához férhetnek hozzá. Ezen felül jogosultak kölcsön felvételére a kereskedelmi átlagkamatlábon alapuló kamattal. A kölcsön maximális értéke azonban nem lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az ország ennél több kölcsönt szeretne felvenni – a saját pénzéből – Franciaország megvétózhatja.
“Őszintén el kellene ismernünk, hogy a bankjainkban lévő pénz nagy része pontosan az afrikai kontinens kizsákmányolásából származik”- nyilatkozta nemrég Jacques Chirac, volt francia államfő.
Eddig idéztem a hivatalos megfogalmazásból.
Az ilyen – még mindig folyó francia kizsákmányolás miatt – a franciáknak kellene befogadni az összes migránst, hiszen az ő politikájuk szabadította rá Európára az elszegényedett afrikaiakat!
Már csak az kellene, hogy az EU egyik ülésén, amikor a migrációt tárgyalják, fel állna egy karakán képviselő és felvezetné ezt a témát. Gondolom, a hatalmas boirány miatt és azért nem merik talán, mert félnek, a meggyilkolt afrikai elnökök sorsára jutnak!? "
Felfegyverzett verőemberek vagy fél tucatnyian próbálják kidobni varjú László DK-s országgyűlési képviselőt az MTVA Kunigunda utca épületéből. A felvételt most a 444.hu szerezte meg és tette közzé. miután az MTVA - meglepő módon - egy manipulált változatot hozott csak nyilvánosságra...
Ákos Weress 2019.01.06 07:52:08
@taga20: Hogy lehet valaki ennyire primitív.....katasztrófa.
Ákos Weress 2019.01.06 11:16:18
@taga20: Lassú a felfogásod egysejtűkém, magyarul leírtam , az a probléma veled, hogy katasztrofálisan primitiv vagy. Csak ámulok, hogy bírsz a 10 alatti IQ-ddal ilyen feszített közösségi kommunikációt produkálni....nem félsz, hogy megpattan egy ér az agyadban?
Úgy látszik másnak is feltűnt már, hogy kilógsz a kultúremberek köréből, ha megjegyzést tettek a fejlett vitakultúrádra...igazán visszamehetnél az őserdőbe, mindenki jobban járna.
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
Menjenek ki a nyugatot majmoló, libsi, ateista ("ó minő borzalom!!!") tudományosságra és európaiságra hivatkozó magyarul beszélő "hazaárulók" és jöjjenek ide az utódállamokbeli jó-magyarok, vagy a fehér és keresztény ukránok, lengyelek...de a hithű, istenfélő török muzulmánok is akár - ők is jobb és…..
 Orbán ugyan okos és számító, viszont félő hogy teljesen irracionálisan gondolkodik és aránytévesztései vannak...Magyarországot szuverén nagyhatalomnak képzeli, aminek ő a felkent vezére...és miközben azt tapasztalja, hogy a nyugati politikusok magas lóról beszélnek vele, eközben a keleti despoták…..
Ákos Weress 2018.11.20 12:52:54
@Magyaur: Bukott politikusok ne tervezzenek már EU-jövőt, amikor hónapjaik vannak hátra a hatalomban. Odahaza is közutálatnak örvendenek. Juncker a világ valaha látott legszánalmasabb politikusa, egyben Soros csókosa. A nyugat haldoklik, pusztulásra van ítélve a jogvédő idiótáival együtt....ha csak a 24.órában nem csinál éles fordulatot, talán elkerülheti a megsemmisülést ill. az iszlamizációt. Az, hogy bármelyik felsorolt nagyhatalommal pariban legyen , az szivárványos látomás, be kell tagozódni valahová, addig is mindenkivel igyekezni jóba lenni. Amúgy jelenleg NATO-tagok vagyunk, tehát annak vezetője, az USA alá soroltunk be...de ki tudja mit hoz a jövő...:)
Párizsban több mint 70 állam- és kormányfő tisztelte meg jelenlétével az I. világháború végének centenáriumi ünnepségét, de Orbán Viktor oly mértékben tett az eseményre, hogy még csak megbízottat sem delegált, igaz, ő ettől még másodrendű politikus marad; A francia elnök arra figyelmeztette a…..
Ákos Weress 2018.11.12 20:25:16
@math0: hmmmm...... trianon kontra zentai csata.....és az orvosod mit szólt ehhez? :))))
Amíg nem zökkentik helyre az agyadat, addig igazán mellőzhetnéd a kommentelést...
Ákos Weress 2018.11.12 20:28:51
@Sir Bates dö Hól: a te hazád valamelyik pszichiátriai zárt osztály....sürgősen be kéne venned a gyógyszereidet...:)
Ákos Weress 2018.11.12 21:39:26
@math0: Kretino, a cikk szól az első vh.befejezéséről, ami a magyaroknak Trianont jelenti.
Ezzel kapcsolatban te és egy másik baromarcú elkezedett itt töröközni meg kurvaanyázni, ami azt jelzi, hogy egyszerre 2 db elmeháborodott alak szabadult erre az oldalra. :))) Nekem ilyenekből egy is sok, ezért ne strapáld magad, mert a továbbiakban olvasás nélkül töröllek ...:)) Pá, ketyókám ! :)))
Ha véletlenül nem szavaznának elegen a határon túl, a bűnbak már előre megvan...
Ákos Weress 2018.04.01 09:04:10
@megamedve: a világ nagy és gyönyörű, az emberek sokfélék, de ha valaki ebből az egészből csak a rosszat látja, akkor a hiba az ő készülékében van...
Ákos Weress 2018.04.01 09:07:14
@megamedve: azok az emberek soha sem akartak románok lenni, ők ide tartoznak. Nem árt tudni, hogy rengeteg ország ad lehetőséget idegenben élő nemzettársainak, hogy az anyaországban szavazzon...
Mindig érdekes arról olvasni, miként látnak minket, magyarokat a külföldiek (ez aztán vagy sokkol vagy nem…), a Határátkelőn is volt már ilyen poszt, nem is egy. Azonban azok az írások jellemzően nyugat-európaiak (vagy éppen amerikaiak) szemüvegén keresztül mutatták meg az…..
Ákos Weress 2018.02.16 16:57:48
Vajon milyennek látjuk Magyarországot és azon belül is Budapestet, és a szülővárosunkat több évnyi távollét után? Mennyit változott előnyére és hátrányára az ország? Ezeket a kérdéseket válaszolja meg a mai poszt, Susan írása, amihez képeket is küldött. Te milyennek látod külföldről Magyarországot?…..
Ákos Weress 2018.02.06 11:32:02
@_z_: szélsőséges gondolatokat irkálsz, amelyekkel nem tudok azonosulni. Sztm gyökértelen ember az, aki a bolti árcédulák alapján választ hazát magának...de ez az ő dolga, legyen boldog az olcsó cuccokkal. Engem a cuccok hidegen hagynak...
Ákos Weress 2018.02.06 17:17:22
@Herr Géza: rossz kérdésedre jó választ adtam.....
Ákos Weress 2018.02.06 21:36:36
@_z_: a fekete-fehér világképre utaltam...
Ferenc szerint az állampolgársági papírokat mindenki számára Isten állította ki; A Bizottság kitart a kvóta mellett, hiába érvelt Kurz a magyar álláspont mellett; Lengyelország egyelőre csak hézagosan követi a magyar példát, mert hibádzik a kétharmad...
Ákos Weress 2017.12.25 14:01:15
@libsi nóta bárki unja: tombol a fasizmus ? Hehehe..orvos látott már ?
Mégis lesz szenteste Reszkessetek, betörők! A TV2  mostanáig várt a szenzációs bejelentéssel, miszerint december 24-én 21:15-től, 25-én este pedig 20:35-től láthatják a Reszkessetek, betörők! filmeket a csatorna nézői. (Ahogy év elején megírtuk, a TV2 legalább egy évre megszerezte a Reszkessetek…..
Csókoltatjuk mindazokat, akik szerint a demokratikus ellenzéknek össze kellene fognia a Jobbikkal. E helyről is üdvözöljük Heller Ágnest, Konrád Györgyöt, és mindazokat, akik szerint Orbán ellen még Vonával is együtt kell működni. Épp most szavazta meg a Fidesz és a Jobbik a Soros-tervet elítélő…..
Ákos Weress 2017.12.13 07:07:39
@ulpius66: :)))) jó duma ...
Ákos Weress 2017.12.13 07:10:03
@a nagy hohoohooo: orvos mikor látott utoljára ?
A WMN című oldal alapító-főszerkesztője Az én életem, az én döntésem című online videósorozatában 12-14 perces részekben beszélget egy-egy vendéggel, az első adásban Palya Beával. A tervek szerint havonta jelentkező műsorban D. Tóth Kriszta ezúttal nem ül autóba, hanem "egymás szemébe néznek és…..