Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hornyák Mariann

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szuperérzékenység vagy hiperérzékenység egy amerikai doktornő, Elaine Aron, munkásságának, 10 éves kutatásának eredményeképpen ma már bizonyítottan elfogadott személyiségjegy. Ez a HSC vagy HSP (Highly Sensitive Child vagy Highly Sensitive Person) azt jelenti, hogy valaki (gyermek vagy felnőtt)…..
Hornyák Mariann 2017.08.21 15:26:44
@Eszter Anna Szabóné Katona: Szia! szuper amit csinálszt, nagyon tetszik, átböngészem a weboldalat is. Köszönöm! :) Üdv, Mariann
Hornyák Mariann 2017.08.21 14:06:26
@Eszter Anna Szabóné Katona: Szia! Igen, a honlapunkon mindenhol rájuk hivatkozom a szuperérzékenységgel kapcsolatban. Remek oldaluk van, köszönöm, hogy itt is megosztottad. Valahogy ebbe a cikkbe nem került bele, pedig kellett volna :)
Hornyák Mariann 2017.08.21 14:07:17
@Eszter Anna Szabóné Katona: A megosztást pedig nagyon köszönöm, tegyél ide nekünk egy linket az oldaladhoz, ha szeretnéd. Szép napot! :)
Szia! Örülök, hogy itt vagy, köszöntelek! A blog.hu oldalunkat átirányítottam a Kék Erdő Alapítvány wordpress weboldalára. Így egy helyen kezelhető az oldal és a blog. Gyere, és olvass ott vagy böngéssz itt tovább! Mindent megtalálsz az alapítvány weboldalán is. Itt érheted el a blogot: Szenzoros…..
Arról már írtunk sokat, hogy az életmódváltás nagyon nehéz. Arról is sok cikk van, hogy milyen életmódot érdemes kialakítani, ha már tudjuk, hogy mi a cél. Egy fogynivágyó nem ugyanazokat fogja enni, mint egy híznivágyó, egy vegán életmód bevezetése is egészen más, mint a paleoé. Különbözőek…..
Az egyik legnehezebb része egy új diéta, egy étrend, fogyókúra bevezetésének az, hogy kitaláljuk, mi a szöszt is főzhetnénk. A szenzoros feldolgozási zavarral élő gyerkőcök, a válogatós, a szelektíven táplálkozó gyermekek esetében ez halmozottan nehéz. És persze sokan látjuk úgy, hogy bizonyos…..
A Diétával a magatartászavar ellen - avagy az étrendváltás megváltás? című cikkem gondolatmenetét szeretném tovább folytatni a Szenzoros Feldolgozási Zavarral élő gyerkőcök fejlesztése kapcsán. Egyéb idegrendszeri zavarokról is írtam, ADHD, ASD és diszlexia, de még hosszú a sor. Az elmélet az, hogy…..
A Szenzoros Feldolgozási Zavar egy idegrendszeri éretlenség, sok esetben rendellenesség. Hasonlóan az autizmus, a diszlexia, schizofrenia, figyelemzavar (hiperaktivítással járó vagy nem járó) és ezek barátai tünetegyütteséhez, az SPD is az agyban blokkolt részek miatt képes egy gyermek és egy akár…..
Talán már Te is láttál gyerkőcöket, babákat és nagyokat is, akik fülvédővel a fejükön jönnek - mennek az utcán. Kimennek a boltba, játszótérre, talán még egy fesztiválra is. Lehet, hogy ez egyáltalán nem zavar, sőt még el se gondolkodtál, minek az a vacak a fejére. De az is lehet, hogy Téged ez…..
Lassan öt éve vagyok anyuka, a kisfiam pedig mindig is másként érzékelt mindent, mint a többi gyerek. Mást csinált és máskor. Pont tegnap nézegettem a régi fotókat, és találtam egyet 19 hónapos korából, amikor egy étteremben késsel-villával eszi a saját porcelán tányérján az ételt. Persze…..
Volt olyan önkéntes segítőnk ma, aki Budapestről érkezett hozzánk Debrecenbe, csak azért, hogy a hétvégén dolgozhasson a kertünkben. Volt, aki Hajdúszoboszlóról jött át, hogy nekünk szentelje az egész napját. És ehhez mit tett hozzá az időjárás??? Az öreg kaporszakállú ugyancsak megérdemelne egy…..
Nagy hírrel érkezem ma: beadtam az alapítvány bejelentéséhez szükséges minden papírost! Szervezetünk neve - ha a bíróság is úgy akarja - nagyon egyszerűen: Kék Erdő Alapítvány.  Néhány hét, és megkapjuk a határozatot a bejegyzésről.  Az alapítvány célja: Szenzoros hiperszenzitivitással küzdő…..
"Szerintem túlreagálod." "Tuti kinövi majd." "Beképzeled az egészet." "Nincs olyan, hogy autista, csak el van kényesztetve." "Dehogy van neki az a szenzoros izéje, csak körbeugrálod." "Nem tűnik nekem autistának." "Aki autista az nem mosolyog." "Akkor ő most…..
Elsősorban köszönettel tartozom azoknak, akik felajánlották a segítségüket, azoknak pedig legközelebb még fánkot is sütök, akik el is jönnek segíteni. Minden kedves szó jól esik, minden bátorítás előrébb visz bennünket!   Ha még nem olvastál tőlem semmit, akkor nézd,…..
Mariann vagyok, két kisfiú anyukája. A fiaim nagyon ügyesek, okosak és persze a legszebbek a világon. Csak úgy, mint minden más anyukának a sajátjai. A szívem csak értük dobog, és persze az édesapjukért. Harcedzett kis család vagyunk mi! Pár hónapja a férjemet Magyarországra csábította egy kihívás,…..