Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamaszkARC

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mozaik Múzeumtúra ezúttal az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolát látogatta meg. Itt most nem a Reformációt, hanem az iskola 50. évfordulóját ünnepeltünk meg összekötve ezzel az eseménnyel is. Bevallom, először nehézkes volt megtalálni a helyszínt, de ez mindenképp a mi tájékozódási…..
A Mozaik Múzeumtúra ismét ellátogatott egy újabb helyszínre. Sokszor megemlítem, hogy mindegyik hely más-más, de ez valójában tényleg így is van. Most Kistokajban szervezhettük meg a rendezvényt. Ami mindig megalapozza az egész napunkat, az a fogadtatás, amely itt teljes mértékben pozitív, sőt…..
Ezúttal a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában rendezhettük meg a Mozaik Múzeumtúrát. Budapesten mindig nehezebb, hisz hazai pályán vagyunk, nagyobbak az elvárások magunkkal szemben. Itt most különösen jó volt megszervezni ezt az egészet, hiszen a gyerekek aktívak és…..
Ezúttal a Mozaik Múzeumtúra Nagyharsányba látogatott el. Nagyon más, volt ez a helyszín, mint az előzőek. Nagyon messze volt, és emiatt hajnalban kellett elindulni, de egy csöppet sem bántam meg. Az úton nagyon sokat gondolkoztam - amikor nem aludtam -, hogy mégis mi lesz majd különösebb ebben az…..
Ezúttal Kiskunhalasra látogattunk a Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégiumba és most teljesen más kontextusból láthattam a Mozaik Múzeumtúrát. Több okból is, de mégis a legnagyobb megpróbáltatás, ami teljesen új volt számomra: az osztályok bemutatkozásának a lebonyolítása. Jó barátommal,…..
A Mozaik Múzeumtúra most már a második évadát kezdte meg az iskolákban lévő interaktív programokon. Mint az eddigiekben, most is volt lehetőségem volt, megtekinteni és segédkezni is az esemény alatt. Az első állomás a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium volt. Hihetetlen lelkesedést…..
Veletek is biztos sokszor van, hogy kerestek egy jó filmet és egyszerűen egyik sem fog meg elsőre. Na, én most elhoztam nektek 5 olyan filmet, amely egy kicsit megváltoztatta a hozzáállásom a világhoz. Sok olyan film van, ami motivációs jelleggel bír, bár ezekben a filmekben megtaláljuk azt a…..
Az utolsó napokat élem. Nem szeretném, de egyre többször a szemem elé tárul, augusztus végső napjain az iskola kezdés fogalma. És nem, nem a sulival van a baj. Egyáltalán nem.  Attól a két és fél hónap szimpla szabadságtól, az egész hely egyfajta bezártság érzetet adó hellyé alakul át. Sokan emiatt…..
Végre volt lehetőségem részt venni a Múzeumok Éjszakáján, és mit ne mondjak, nem bántam meg. Délután kezdtünk a Bajor Gizi Színészmúzeumban egy Grund koncerttel. A Pál utcai fiúk előadást még sajnos nem láttam, de annyit biztosan elmondhatok, hogy nagyon tehetségesek a srácok, és ahogy láttam eléggé…..
Jártam már Veszprémben, de sosem tölthettem el egy egész délutánt ebben a csodálatos városban. Most azonban volt erre lehetőségem, körbejártuk a várost és különböző kiállításokat nézhettem meg. Hihetetlen volt látni, hogy mennyi fiatal él itt, komolyan mondom szinte minden második ember velem…..
A Mozaik Múzeumtúra által volt alkalmunk bepillantást nyerni a Magyar Természettudományi Múzeum rejtelmeibe. Kívülről az épület pazarul össze van rakva, letisztult és látványos elemekkel díszített az egész létesítmény. A legjobban mégis a mennyezetről lelógatott barázda bálna csontváz nyerte el a…..
Budapesten esett az eső, de amikor beszálltunk az autóba, már érezni lehetett a közeledő jó időt. Így is lett: minél közelebb kerültünk Szolnokhoz, az idő egyre kellemesebbé vált. Mire odaértünk, a nap sugarai már csillogtak a Tisza folyó vizén...
Nemrég megmutatták nekem a Mozaik Múzeumtúra saját app-ját. Eleinte kicsit furcsán fogadtam, hogy egy ilyesféle alkalmazást miként kezeljek, de az élményeim pozitívak!..
Srácok ki hallott már a bélyegekről? Szinte mindenki, igaz? Van olyan is, aki többet tudna róluk mesélni? Na, ugye, itt már kevesebb a jelentkező, pedig a színek, a rajzok, a feliratok, mind-mind nagyon fontos információkat hordoznak történelmünkről...
Alig két hete tanultunk Jocó bácsival történelemből Pannónia provinciáról, többek között Scarbantia városáról is. Hát tessék, a Mozaik Múzeumtúra jóvoltából most élőben is bepillantást nyerhettem a leghűségesebb település rejtelmeibe. Macskaköves utcák, díszes házak, íves kapuboltozatok – a túra…..
Gyerek vagyok. 16 éves és eddig tele voltam álmokkal, de valami megváltozott. Valami más lett. Hogy mi, azt nem tudom, de egyre jobban azt érzem, hogy elfogyok. Mintha megszűnnék létezni, pedig még csak most kezdődik az egész, nemde? Mindenesetre elég furcsa. Folyamatosan kapjuk az ívet…..
  Ma én voltam a Mozaik Múzeumtúra első állomásán a száguldó riporter. Oké, alapjáraton múzeumok jöttek egy iskolába. Most komolyan, kell ennél több? A gyerekek 1 hete kaptak egy csomagot, amiben különböző tárgyak és felhasználható cuccok voltak, amikből össze kellett rakniuk egy bemutatkozáshoz…..
Balogh Lali: Arany 200 - Családi kör XXI. századi átirat   Este van este van mindenki netezik. Anyu és Apu is a netet felezik. Nincsen éji bogár, az is facebookozik. Ne vegye magára, kire nem vonatkozik.    A tehén az udvaron, búsan béget magában. Mert ha nincs net, nem lel örömöt a…..