Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabszi

55 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Svédországban nagyon magasak az adók, ezzel semmi újat nem mondok. A nagy kérdés az, hogy ha leülünk és kiszámoljuk, hogy Magyarországon mennyi az elvonás, akkor ér-e minket meglepetés. Emellett (északon maradva) költözünk egyet Norvégiában, végül ellátogatunk egy olyan…..
szabszi 2018.04.02 11:13:14
@Kövérmadár [swe]: ez engem is erdekelne, mert en 44.5% adot fizetek :)
Hát szeptemberben mégiscsak a hosszú évekig elmaradt helikopternagyjavítósdi beindulása viszi a prímet... Zord..
szabszi 2016.09.27 21:46:18
@Beat it!: azert en nagyon szomoru lennek, ha a szobajoheto Mo-i repterek "ismeretlen" terep lenne egy magyar vadaszpilotanak.
szabszi 2016.09.27 22:39:17
@zord: amikor telepultek Baltikumba csak az AN-ek vittek mindent vagy volt szarazfoldon is barmi?
vagy jott vhonnan C-* szallitogep.
Ha a Baltikumban elvoltak, akkor azert meg kellene tudni oldani odahaza is. De lehet h csak en vagyok naiv.
Ma nem sokkal 9 után újabb magyar Gripennel, a 30-assal történt súlyos repülőesemény, ezúttal Kecskeméten. Hálistennek a pilóta ezúttal is túlélte. Kádár Sándor őrnagy katapultált, az eddigi hírek szerint sajnálatos módon csigolyatörést szenvedett. Ezúton is jobbulást…..
A helyszíni szemle lezárultával ma elszállították a kedden szerencsétlenül járt 42-as oldalszámú magyar Gripen roncsát a caslavi beton mellől, ahol befejezte pályafutását. A LégierőBlogger a helyszínről tudósít, ahol arról is meggyőződhetett, hogy tényleg egyben vannak a…..
szabszi 2015.05.31 20:30:16
@Kelepisti: lehet, hogy en ertettem felre, de a kommentek nagy szazaleka a majomfogot hianyolja (ami lehet hogy a sikeres katapultalast meghiusitotta volna, persze lehet h emiatt nem is lett volna szukseg katapultra) es nem azt, hogy mi volt az odaig vezeto ok. :) mindenesetre remelem kiderul, mi volt a baj.
szabszi 2015.06.01 13:59:03
@molnibalage: Az "E" szekcioban irjak, hogy a ZLS 98B ill. ZSS 99B (ha jol ertem ez a majomfogok azonositoja) nem hasznalhato.
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Air Power Blog HAW by LOROP 2011.06.24 10:19:00
Miután a SAC/HAW működése médiaszempontból semmiképpen sem tekinthető példásan transzparensnek (az új parancsnok és "felüljárói" elgondolkodhatnának azon, hogy a befogadó nemzet releváns <!> szakújságírói két év elteltével sem kaptak meghívást egy…..
Steve Jobs eléggé fölélőtt, amikor az iPad 2 premierjén azt mondta, hogy az Apple tabletjére 65 ezer, míg a Google Android Honeycombra talán ha 100 alkalmazás érhető el. Az ipades számokkal nincs is semmi gond, a konkurencia azonban közel sem áll olyan jól, mint azt Steve gondolta:…..
szabszi 2011.03.30 08:50:32
@glezmen: egyetertek. kicsit olyan volt ez mint amikor valami elvakult android "ide jon" es elkezdi onteni a badarsagot. ha androidrol akarok olvasni atmegyek a android* blogokra :) inkabb azt mondja meg Steve mikor lehet mar "flaggelni" az emaileket iOS-ben...bena android tudja regota. stb stb
Bekerülhetne szerintem a Guiness rekordok könyvébe az a norbotteni (Észak-Svédország) orvos akinek az ügyeletei után 8096 óra ki nem vett pihenő ideje (kompledighet) gyűlt össze, ami négy évnek felel meg. Mindesetre Svédországban ő a topplistás. Úgy mint maga Norbotten megye, ahol…..
szabszi 2011.01.09 10:10:58
@geegee: www.ungerskmat.se/

de ez a blog bezart, uh a kommenteket az uj helyen varjuk: expsycho.blogspot.com
Pszichiátria svéd módra Blackout 2011.01.05 10:36:00
                           ..
Ahogy tavaly, úgy az idén is közvetítette a SVT a Lucia napi koncertet. Ebben az évben Stockholmban, a  Kungsholm templomban  rendezték. (Sajnos csak január 13.-ig lesz látható).Így Karácsony előtt  kellenek a léleknek az ilyen élmények.Jó szórakozást…..
2742-en jelentkeztek a 60 helyre. Ebből 302-en első helyként jelölték meg Örebrot. Ezzel az örebroi egyetem a 9. helyen áll az országban a lekeresettebb képzések listáján. Az orvosképzés úgynevezett probléma alapú (problembaserat lärande)oktatás lesz,> ami egy…..
szabszi 2010.11.10 21:37:42
@Grifftojás: nem tudom lattal-e mar beteget (vagy akar elo embert), de ha igen akkor gondolom te is tudod hogy egy betegseget nem konnyu "checklist" alapjan gyogyitgatni. Tudom, hogy a svedek megprobaljak a vårdråd rendszerrel, de sajat boren is tapasztalja az ember, hogy eleg alacsony a hatasfok. Nyilvan az orvos is hibazhat, foleg a kepzetlen, gyakorlat nelkuli, de megiscsak testreszabottabb kezelest/ellatast kaphat a jo ember ha veletlenul eljut a rendelobe/korhazba. Szoval a kepzetlen orvossal ekvivalens lehet a vårdråd, de egy tapasztalt orvos (vagy akar egyeb eu. szemelyzet) nem helyesitheti semmilyen "szakertoi" rendszer es egy operator.
szabszi 2010.11.19 07:42:13
@Grifftojás: rosszul megfogalmazott kerdes volt. nem is lehet ra jol valaszolni, bar ha akarnad akkor ertened :P. Ha mondjuk elrontanak benned/nalad valamit akkor eleg a szakertoi rendszer es az operator vagy nem?
Alexandra lányunk mégis az Anyja lánya mert rátört a grafománia és blog írásba kezdett...itt olvasható a blogja: http://alainsweden.blogspot.com/..
Idén sem hagytuk ki ezt a jó kis programot (no meg persze a kolbulle-t sem) és ha már ott jártunk csináltunk pár képet is. Made with Slideshow Embed Tool  ..
Ma 2 többé-kevésbe vicces élményem is volt, gondoltam megosztom veletek. Kezdjük a rosszabbal, vasárnap óta fáj a nyakam és a bal karom nem bírom rendesen használni (zsibbad és fáj) ill. csak állva bírok létezni (jó adag izomlazító és diclofenac segítségével). Szóval 2…..
szabszi 2010.10.11 09:36:54
@Grifftojás: nemtudom igazabol milyen a helyzet Mo-n. a hirek szerint egyre rosszabb, de az teny, hogy itt orvos csak annyi ideig latott amig elmondta, hogy nem hozza tartozik a dolog :) Hallottam otthon is eleg rossz dolgokat es itt is van olyan kollegam (orebroban lakik), hogy barmikor orvoshoz jut a vårdcentralban. Azt egyebkent a svedek (legalabbis akiket en ismerek)is elismerik, hogy az egeszsegugyi ellatas rossz akarcsak az oktatas.
A billshrink.com-on találtuk ezt az ún. emócionálisan animált grafikont, ami Steve Jobs hangulatát mutatja be a különféle kimutatások fényében. A végkövetkeztetésünk: hiába látunk mindenkinél iPhone-t, a világ népességéhez képest alig lakik valaki a kontinensen, az…..
szabszi 2010.10.02 19:23:30
@djpetee: valamit elb@szol, egyedul a ios4 ami valoban hatranyosan erintette a 3g-met, de azt a 4.1 egesz jol megoldotta. nekem egyebkent van htc-m is es hat eleg lol-talicska az iphone-hoz kepest (desire). itunes-sync fagyasrol meg hallani sem hallottam, es 1 napot siman bir eleg massziv push-email forgalommal :) vagy en nottem mar ki a valtozo korbol :P
Ma végetért az 1 hete tartó ügyeletem a cégnél ezért 15.30 után most már szabadon mozoghatnék...de ülni stb továbbra sem sikerül mert a tünetek nem csökkentek. Mivel a vårdcentralban nem sikerült eljutni az orvosig és a mindenttudó nővér javaslatai sem használtak, így…..
Appleblog Lezúztam az iPhone-om 2010.09.14 12:28:00
Nyugalom, az i-Doki rovat nemhogy nem szűnt meg, még csak át sem alakult, egyszerűen csak két hetet késik, de addig sem kell Apple-mester nélkül maradnotok, hála annak, hogy hétvégén kicsit összetörtem a mobilomat: Az eset azért meglepő, mert ez az iPhone lényegében már mindent…..
szabszi 2010.09.15 11:54:05
@iDoki: Nah, ilyenkor mindig feleled bennem a remeny, hogy azert vannak ilyen cegek is akik tudjak hogy a fogyasztokbol elnek es nem forditva. Igy tovabb! Ha nem jon ossze az osszel akkor ujev kornyeken legkesobb jelentkezem.
A dalsjöfårs-i (Borås környéke) körzeti rendelő és patika (Vårdcentral) szerda délelőtt különös látogatót kapott. Egy zavart älg keresztül robogott a rendelőn. Az állat egy ablakon keresztül ugrott be a folyosóra majd egy másik ablakon keresztül távozott.Végül egy vadászt…..
Pszichiátria svéd módra Legoland 2010.08.28 21:51:00
Egy júniusi napon Ildikó unatkozott és ennek örömére a különböző reklámokat bújta, majd elém tolt egy újságot amiben a Stena Line "akciós" útjairól kaphat az ember tájékoztatást (vagy esetemben agyvérzést, és akkor még nem tudtam, hogy mi vár…..
Elkezdtek szivárogni az információk egy új Android operációs rendszerről. A jelenlegi legfrissebb verzió a 2.2 (Froyo) mostanában kerül majd fel a fontosabb telefonokra, de a HTC Desire és a Nexus One tulajok már használják. A következő update a 3.0 (Gingerbread) lesz, amit…..
Amint azt a finnországi túra előzményeit bemutató postbol már kiderült, én vagyok a naivitás nem túl adonoszi szobra. Most beszámolnék az itthon ismert átverős műsor saját kiadásáról. Vasárnap hajnalban megérkeztem (M)agyarországba, hogy Ildikót váltsam idehaza a…..
szabszi 2010.08.18 19:49:17
@Roltii: hehe, en itt csinalom es c172-el. de nyaron amikor voltunk otthon, repultem a Flyteames c172-el es c150-el is.
Pszichiátria svéd módra Italia 2010.08.03 21:08:00
Szolgalati kozlemeny:jelenleg Olaszorszagban olvadozunk (ma eppen Velenceben voltunk).Az idokozben felmerulo kerdesekre vasarnap utan valaszolunk.Szep napot!Ildio & Szabolcs..
Ildikót elég sűrűn megkeresik a különféle állásközvetítők, hol Svédországból hol pedig Norvégiából.Most éppen egy norvég cég jelentkezett be a Rettbemanning, svédországi partnerük pedig a StaffUP.Mindkét cég több területre specializálódott, így nem csak az eü-ben…..
szabszi 2010.07.22 22:37:16
@Ieles: ha megengedi en is valaszolok, bar nem vagyok orvos. az en szemelyes tapasztalatom az volt, hogy elvaras a sved nyelvtudas, fuggetlenul attol hogy megertik/elvarjak az angolt is. Olyan esetben tudom elkepzelni az angolt, ha egy olyan sved ceggel sikerul kapcsolatba kerulni aki szamos orszagban tart fenn irodat stb stb es nem sved teruletrol kerul a ceghez. A nyelvoktatas nem jar automatikusan egy sikeres palyazattal. Mivel Ildiko orvos es hianyszakma kepviseloje ezert a munkaltatonak megerte/megeri az orvosok nyelvtanfolyamat is finanszirozni. Ennek a szinvonala nem osszekeverendo, a bevandorlok reszere fenntartott un. SFI iskolakkal. Valahol olvastam arrol is, ha egy munkaltato felvesz egy bevandorlot akkor elvileg kotelezheto a nyelviskolaba jarasra amig el nem eri a megfelelo szintet. Mindezektol fuggetlenul probalkozni mindig erdemes - szerintem - es sokszor elvaras a sved nyelv ismerete mellett pl. az angol ismerete is, igy ha elony nem is, de hatrany biztosan nem szarmazik egy angol CV-bol.
Múlt hétvégen ellátogattunk az eskilstunai állatkertbe, mert nem akartunk itthon üldögélni a nagy forróságban.Amint a képen is látszik, nem nagyon bírtuk a meleget. Mire végignéztük az állatokat, a "hőguta" kerülgetett bennünket. Egy gyors ebéd után egy kis dodzsem…..
szabszi 2010.07.22 10:29:46
@skandikamera: Kolmårdent ismered?