Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabi_sk

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt rajzolta a lányom az oviban ..
A századik show-hoz érkezett nemrégiben a kaliforniai Wine Exchange kereskedés Hot Legs néven futó sorozata. Ne csodálkozzunk, ha még nem hallottuk erről a videoblogról, nem éppen közismert, bár ezt éppenséggel bármely hasonló csatornáról kijelenthetjük, az időközben…..
csabi_sk 2011.10.11 12:25:23
@trollala: Az amerikaiak butaságáról nemhiszem, hogy a szlovének vagy a szlovákok tehetnek és igazán sajnálom a nagybátyádat világnézetei miatt... ki kéne már ebből nőni.
csabi_sk 2011.10.11 15:13:58
@ZF2: persze, hogy nem. De nem is próbálkoznék vele a médiában... vagy ha igen, előtte utánnanéznék :).
A "szomolyai mágus": így emlegetik Kaló Imrét. A nála járt látogatók soha sem hallott elképesztő dolgokról meséltek. Én eddig csak borkóstolókon találkoztam vele, és lenyűgözött a borainak csodálatos világa. A technológiai sorozatban mindenképen szerettem volna…..
Szőlőművelés Több levegő 2010.11.22 10:15:00
Az idei év egyik megfigyelése, hogy a szőlő alsó vége lényegesen előbb kezdett el rothadni, mint a fölső. Ennek oka, hogy a szőlő lenti részén egy gyöpü szegélyezi az utat. A Balaton északi partján fekvő szőlőterültekre nyáron az alábbi légmozgás jellemző:a déli…..
A hír figyelemreméltó, van benne pápa, van benne bor és van magyar vonatkozása. Írhattam volna azt is, hogy szép példa a népek és a vallások közötti összefogásra, de ezt döntse el mindenki magának. A lényeg röviden: az Egyesült Királyságba látogató XVI. Benedek pápának a…..
Homonna Attila Tokaj egyik legfontosabb arca. Ha jól emlékszem, a Borbarát szerint egyenesen a top hármak egyike: Szepsy és Demeter mellett az ő birtoka kapott csak öt csillagot. Persze van, aki ezzel vitatkozna. Ellentmondásos figura. Nekem egy inkább magának való, az átlag borászhoz…..
Semmi közöm a kadarkához. Tompa nyelvű borparasztként nem igénylem a változatosságot, jól elhajózok a világfajták palackozott tengerén, s még a külföldi bormédia pontjait is sokszor helytállónak érzem. (Észrevettük, hogy manapság mindenki azzal adja tanúbizonyságát…..
Régi mániám, hogy megtaláljam a saját ízlésemhez illő referenciaborokat az egyes fajták kínálatából. Amiket bármikor előhúzhatok, ha épp demonstrálni akarom: ilyen szerintem a jó furmint. Vagy hárslevelű. Nem mondom, hogy öles léptekkel, de haladok, az előbb említetteken…..
Lehet, hogy látszólag nem kapcsolódik a borhoz a téma, de mégis… Sajnos várható volt a döntés, de talán mégis reménykedtünk benne, hogy valahol van még józan ész. Véletlenül sem a szerencsieket szeretném bántani. Nyilván ha egyesével vesszük számba azokat az embereket,…..
A Művelt Alkoholista Égünk 2008.12.10 15:00:00
Az elmérgesedett magyar-szlovák viszony sajátos fénytörést ad a hírnek, de aki Tokaj sorsát a szívén viseli, azt sajnos nem érheti teljes meglepetésként: a szlovák hatóságok Szlovákiában forgalmazott tokaji borokat ellenőriztek, és az eredmény gyászos. A tokaji borok…..
Ha az időjárás megembereli magát, akkor a szlovákiai Strekovban (nekünk Kürt) remek borfesztivál lesz a hétvégén. (Budapesttől 45 perc autóval.) Az egyik házigazda az a Strekov 1075, amelynek 2006-os borai az Etyeki feszten művalkesz körökben a legegyöntetűbb elismerést vívták…..
2007-hez képest nagyot léptünk előre Brüsszelben: éppen kétszer annyi magyar bor kapott érmet, mint tavaly. Bock József duplázott, sőt triplázott és a BB is megismételte a tavalyi sikert, igaz, most chardonnay-val. A Vylyan pedig aranyat talált a nem is túl drága Montenuovóval.…..
csabi_sk 2008.04.28 22:08:53