Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BFP training

22 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy minden évben, ha július, akkor Tour de France. A világ legismertebb háromhetes körversenye idén is nagy versenyt ígér, és bár még csak - miközben ezt írom - öt szakasz ment le, már hozott annyi drámát és izgalmat, amit azért nem sokan vártak. A világbajnokot és a sprintpontverseny…..
BFP training 2017.07.06 20:30:16
@Látens Inszinuáció: Értem amit írsz, én viszont nem vagyok ennyire borúlátó. Valószínűleg ki fog derülni sok minden, ahogy a megőrzött mintákat újra ellenőrzik újabb és újabb szerekre, de nem mondanám rá egyből az ilyen teljesítményre, hogy dopping. 216 km tekeréshez más energiaraktárakből dolgozik a szervezet, mint egy 20 másodperces 70km/h-s sprintnél - ez önmagában egyáltalán nem bizonyíték semmire, tudom.
Armstrong esetében egy már akkor illegális szer volt a ludas, csak a kimutatás volt nagyon nehézkes. A vérdopping egy olyan dologgal operál, amit a szervezet önmaga is termel, ezért volt szinte lehetetlen a bizonyítás. Lehet, hogy most is kapnak valami ilyen szert a sportolók? Persze hogy lehetséges, már a géndopping sem számít újdonságnak, azt meg labor legyen a talpán, ami kimutatja. Ehhez viszont a személyes véleményem az, hogy a munkát ezek mellett kell hozzátenni. Dopping ide vagy oda, olyan kemény edzéseket kell lenyomni sorozatban, éveken keresztül, amit a nem élsportoló el sem tud képzelni. Ezeket pedig nem a dopping végzi el, hanem az akarat. Ezek után pedig ugye van a vita, hogy akkor miért illegális a dopping egyáltalán? Nagyon nehéz téma, ami azért jóval tovább mutat, mint egy komment egy blogbejegyzés alatt, viszont nagyon szívesen elolvasom a véleményedet - nem kóstolgatás, nem irónia, tényleg szívesen olvasok érveket, gondolatokat.
@Burgermeister: Az elektromos meghajtás sokszor szóba került a Tour-on, vizsgálják is hőkamerával, csak arról bebizonyították, hogy nem feltétlen hatásos. Legutóbb az esést-követően-felfelé-induló-kerékpár esete volt nagyon gyanús ebben, talán két vagy három éve - azt érdemes megnézni, ha nem láttad még. Hogy UFO-e amúgy a csávó, azt nem tudom, de ezt a kérdést sokszor felteszem magamnak én is a Tour közben :D
Nem túlzás kijelenteni: Conor McGregor és Floyd Mayweather meccse 2017 augusztus 26-án az utóbbi idők legjobban várt bunyója. Mindkét küzdősportos ellentétes indulatokat vált ki a közönségből, mindketten nem titkoltan szeretik a pénzt, és a legjobbnak tartják magukat a küzdősportok terén. Hogy ez…..
BFP training 2017.07.02 18:35:58
@d.j: Nagyon kíváncsi leszek. Lehet, hogy igazad lesz, attól én is tartok, hogy a box azért teljesen más, mint az MMA, és Mayweather nagyon rutinos, az ő terepén csapnak össze, ha így tetszik. Mégis azt érzem - Bár lehet, hogy naivitás - hogy McGregor azzal a profi felkészülésével, amivel mindenkire készült, most is okozhat meglepetést. Meglátjuk -mindenesetre jó meccsre számítok :)
"A pihenés az edzés része.” Egyik legjobb barátomat idéztem, aki nem mellesleg Európa egyik legjobb kendósa. Sajnos egyre többször veszem észre, hogy sportolók és hobbiatléták sem tudják ezt a szabályt, sőt, lelkiismeret furdalásuk van, ha tartanak egy pihenőnapot. Ezzel túledzenek, így nemcsak,…..
Nagy divat lett – félre ne értsetek, szerencsére, bár minden divathullám fele ilyen hasznos lenne – a mindenféle HIIT edzés. A nagy intenzitású edzések rengeteg pozitív hatással járnak, például jó nagy löketet adnak a metabolizmusnak edzés után is, növelik az állóképességet, és szálkás izomzatot…..
BFP training 2017.06.08 21:53:27
@Csillagszemű Juhász: le a kalappal! És igen, egy nézőponton vagyunk, én is így vagyok, mint te, de akinek unalmas a kerékpározás, vagy nem szeret úszni, nyugodtan lehet egészséges ezek nélkül is. :) ami engem illet, ha mozgás, gyerünk, sose unom meg, de nem mindenki egyforma :)
BFP training 2017.06.08 22:27:46
@Gekko: igazad van, ha célról beszélünk, annak van egy ideális eszköze. De ha valaki utálja az ideális eszközt, akkor a kevésbé ideális eszköz is jobb, mint a semmi. A cikk a hobbi sportolónkról szól természetesen, nem az élsportolókról - velük is van szerencsém dolgozni, fantasztikus dolog edzőként az ilyesmi. Szóval félre ne érts, igazad van, nem is az edzések tervezése és célhoz igazítása ellen szólok. Azt írom le, hogy ha átlag emberekről beszélünk, akkor az a fajta mozgás is sokkal több a semminél, amit szeret, nem kell divat, vagy bármi miatt mást is beleerőszakolnia a napjaiba, amit amúgy nem is szeret. Ha konkrét célja van, és felkeres, biztos, hogy annak meg lesz a rendszere és módja, de az már egészen más kérdés :)
BFP training 2017.06.08 22:30:21
@Csillagszemű Juhász: :) megértelek, a futópad nekem sem a világom, télen is sokkal inkább a mínuszok :)
„Ettől aztán ég a zsír.” Rengetegszer lehet hallani a kifejezést, viszont sokan pont ezt nem értik: ez csak egy kifejezés. Hogy miért pont ez, arra van egy teóriám – a nagy intenzitású mozgásoknál az izmokban érzett forró, savas, kínzó érzés tényleg megélhető úgy, hogy valami a bőr alatt nagyon…..
Egyre népszerűbbek az állóképességi sportok – a triatlon, a kerékpározás és a futás egyre szélesebb körben űzött sportágak. Ez nagyszerű, hiszen rendkívül egészséges mozgásformákról beszélünk, de az erősítő edzések megítélése, fontossága, illetve helye ezek mellett vagy helyett a köztudatban nagyon…..
Idén most hétvégén rendezik meg az Ultrabalaton versenyt, melynek célja, hogy egyéni vagy csapat indulók körbe kerüljék hazánk legnagyobb tavát, természetesen futva. Ez 220km-t jelent, egyhuzamban – szombat hajnalban eldördül a startpisztoly, és nekivág a mezőny a körnek. A verseny ultrafutó…..
Május 5-én elrajtolt a 100. Giro d’italia. A századik olasz körverseny fantasztikus útvonalon zajlik, és természetesen hatalmas a küzdelem a Maglia Rosa viseléséért. Az esemény rengeteg nézőt vonz, nagyon sokan követik az eseményeket mind élőben (a kerékpárversenyeket kísérő így-úgy beöltöző…..
„A futás sokaknak nagyon káros az egészségre, roncsolja az ízületeket.” Ha lenne minden ilyen mondatra egy kettlebellem, akkor minden vendégem friss, bontatlan eszközzel edzhetne. Viszont a mondat nem igaz, és ugyanazt a hibás megközelítést alkalmazza, amivel a futás-fájdalom-cipő Bermuda…..
Nemrég olvastam egy cikket, melyben arról írtak, hogy a sport nagyon jó „orvosság” az egyik leggyakoribb pszichés betegségre – a depresszióra. Azt hiszem minden sportoló és sportot kedvelő ember átélte már, ahogy a mozgás feldobta egy-egy elrontott napját, vagy megnyugtatta egy hosszú, stresszes nap…..
Egyértelműen jó dolog, hogy divatos lett edzeni. Divatos lett egészségesnek lenni, tudatosan élni, és aktívnak lenni. Viszont nehezen kopik ki a köznyelvből a „no pain, no gain” jelmondat, amit sajnos még mindig sokszor látni egy-egy edzéssel kapcsolatos bejegyzésnél. Félre ne értsen senki, aki…..
Nemrég hallottam egy nagyon érdekes előadást az ülő pozícióról, ami rendezte néhány régebbi gondolatomat. Ülni, mint olyan, teljesen természetessé vált a mai ember számára.  Olyannyira, hogy fel sem tűnik, hogy sokan több időt töltenek ülő helyzetben, mint állva, vagy fekve – pedig alvás közben…..
Error – A szervezet.exe fájl nemsokára leáll. Töltse be azonnal a frissítést. A rossz számítógépes viccért elnézést kérek, viszont nem lehetett kihagyni – mai témánk a frissítés, ami sokkal fontosabb dolog, mint amennyire azt hangsúlyozzák. Hányan vannak ezzel úgy, hogy futóverseny előtt a…..
BFP training 2017.04.08 18:52:46
@Cobra408: Szia! Ha bevált, ne változtass rajta semmiképp, a lényeg az eredmény :) Az utazás tényleg tud bajokat okozni, illetve egy másik hasonló dolog: idegen helyen éjszakázás verseny előtt. Nagyatádon eddig mindig sátoroztunk az Ironman előtt, és így azért előkészületet igényel a "főtt" zabkása elkészítése másnap hajnalra. Ott aztán pláne figyelni kell az időre és a mennyiségre, nagyon kellemetlen egy rosszullét úszás közben :)
Egészségesen táplálkozni nehéz. Ahogy azt egy kedves érdeklődőm is megfogalmazta, „az ember annyi mindent hall, olvas…”, és ezeknek a nagy része megalapozatlan, vagy egyszerűen csak totális nonszensz. Falra tudok mászni, amikor olyanokat olvasok, látok, hogy „csak ennyi-és-ennyi szénhidrátot…..
Elkezdődött a tavasz, szerencsére ez már az időjárásban is megmutatkozik. Ahogy az év is új lendületbe kezd, sokan döntenek ilyenkor úgy, hogy változtatnak az életmódjukon. A legtöbb esetben ez nem csak testmozgással, edzéssel jár, hanem a táplálkozási szokások megváltoztatásával is. Ebben a cikkben…..
BFP training 2017.03.27 09:31:47
@dreamhotep: A szabály úgy szól, hogy igyál meg napi 3 liter vizet. Te ezt teljesíted, ennyi. :)
BFP training 2017.03.27 10:26:06
BFP training 2017.03.27 13:12:46
Az előző gyorsaságról szóló cikkben arról beszéltünk, hogy pontosan mit is jelent a gyorsaság a különböző csapatsportokat űzők számára. Ahogy akkor írtam, maga a feladat nagyon egyszerűen hangzik – fejleszteni a gyorsulást. Viszont ennek a megvalósítása már egy bonyolult dolog. De mégis, hogyan…..
Sok sportágban meghatározó a sikerességhez a gyorsaság, így nyilvánvaló, hogy ennek a fejlesztése is kiemelt szerepet kap. A labdarúgásban, kézilabdában vagy a kosárlabdában is csak úgy lehet valaki kimagasló teljesítményű játékos, ha kimagasló a gyorsasága. Miképpen lehet tehát fejleszteni ezt az…..
Az előző cikk körbejárta a bemelegítés témáját, és választ adott a miértre. Rendben, tehát tudjuk, hogy kell, kezdjük neki. Itt ütközünk egy újabb kérdésbe: de hogyan? Jelen írásunk erre a kérdésre próbál választ adni. Legelőször is azt kell leszögezni: a bemelegítés akkor jó, ha az edzés fő részét…..
A bemelegítés az edzés azon része, melyet – az edzés végi nyújtással egyetemben – „mostohaként” kezel számos amatőr, és élsportoló is. Sok esetben csak néhány karkörzést végeznek el, és bele is csapnak az „igazi edzésbe”. A fő részben történik a fejlődés, ott van az igazi munka, miért vegyünk el…..
Az egészséges élethez az egyik legfontosabb összetevő a megfelelő hidratáció. Sőt, kutatások bizonyítják, hogy a magas hidratáltság összefügg a túlsúly leadásával, illetve az agyműködés hatékonyságával – tehát a tanulás, vagy a munka hatékonyságával. De mit is jelent ez? Kezdjük az elején: egy…..
Vendégeimmel a Focus Studióban minden edzésciklust felméréssel kezdünk. Miért fontos ez? Egyáltalán mi haszna van ebből bárkinek? Elég, ha annyit mondok, hogy egy-egy rossz mozgásminta vagy beszűkült mozgástartomány jelentős és állandó fájdalmat okozhat, például a derék vagy a váll területén? De…..