Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IRtoura

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két bekezdésnyi "anyakalandos" rész után rátérek IRtoura kalandori utamra. Rövidnek cseppet sem mondható helyzetjelentés következik a jelenlegi életünkről. Anyakaland Zorka 10 hónapos. Sok minden változott a legutóbbi anyakalandos bejegyzésem óta (amit itt találsz). A kicsilány kétszer alszik…..
IRtoura Két éves blogszülinap 2019.04.11 13:26:23
Hihetetlen, hogy immáron két éve szerkesztem az IRtourát! Bár az elmúlt évi munkám nem mondható hatékonynak, azért egy picit büszke vagyok arra, hogy még nem adtam fel, sőt... mindig találok valamit, ami miatt újult erővel folytatom a blogolást. A magánéleti változásaim következtében a figyelmem…..
IRtoura Újraváltok 2018.11.06 09:21:56
A blog első szülinapján már írtam arról, hogy 2016. novemberében érett meg a döntésem, és valósult meg a gyakorlatban, miszerint áttérek az egészséges életmódra. A bemutatkozásomban olvasható, hogy nem vagyok inzulinrezisztens, nem is célom senkit sem félrevezetni az IRtoura megnevezéssel. Csupán…..
Tavaly nyáron IRtoura rá voltam pörögve a gasztrovideókra. Találtam is néhány YouTube csatornát, ami különböző okok miatt a kedvencemmé vált. Ezt a pár csatornát szedtem most össze, hogy megosszam Veled az élményt. Igazi nyári, lazulós, videózós napokhoz/estékhez ajánlom, amikor a hőség miatt ugyan…..
Több recept feltöltését is ígértem már (régebben és nem olyan régen egyaránt) - ezek közül a teljes kiőrlésű raviolit már kértétek is tőlem. Kezdjük akkor ezzel! :) Raviolit az életmódváltásom előtt is készítettem, akkor még finomlisztből. Volt egy alaprecept, amit használtam, és…..
IRtoura Mit ettem ma? 2018.07.08 12:44:17
Több hét kihagyás után úgy döntöttem, hozok még egy részt a #mit_ettem_ma sorozathoz. Az étkezési naplómat elnézve azonban arra jutottam, nem lehet számotokra túl érdekes. Mivel nem főzök minden nap új ételt, így van, hogy 2-3 napig is ugyanazt a főételt esszük. A reggelivel próbálok variálni, de a…..
IRtoura Mit ettem ma? 2018.06.18 18:01:25
Pénteken délután valami történt a gyomrom tájékán. Az étvágyam elment nyaralni, és ehhez még csak az engedélyemet sem kérte. Emiatt a bejegyzésem némiképp hiányos lesz, a vacsorát kérlek egészítsd ki magadnak! REGGELI: TELJES KIŐRLÉSŰ PIZZA, CUKORMENTES KÓLA előző este pizzát rendeltünk, onnan…..
IRtoura Mit ettem ma? 2018.06.18 14:27:10
A csütörtöki menüben a vacsora volt a legjobb: egyrészt azért, mert ez a nap egyetlen étkezése, amit a párommal együtt fogyaszthatok el. Másrészt ekkor ünnepeltük az ötödik évfordulónkat, amire pizzával és tortával készültem. REGGELI: TELJES KIŐRLÉSŰ PUR PUR KENYÉR KENŐMÁJASSAL ÉS…..
IRtoura Mit ettem ma? 2018.06.08 16:42:31
A szerdai napom igazán gyümölcsöző volt...na jó, belátom, ez mégsem annyira humoros szóvicc. Mindenesetre az igaz, hogy mostanában sok gyümölcsöt fogyasztok (szerencsére újabban ezt kívánom csoki helyett!). Ezeket ettem szerdán: REGGELI: TÖRÖK ESZTER-FÉLE TÖNKÖLYÖS-KORPÁS PÁRNÁCSKA a receptet…..
IRtoura Mit ettem ma? 2018.06.08 11:01:45
Kedden még mindig rá voltam pörögve a cukkinire. El is fogyott a tartalékom, amit azóta természetesen már pótoltam! Mindig kell, hogy legyen itthon cukkini! ;) Ezeket ettem kedden: REGGELI: CUKKINIS TÓCSNI SAJTTAL ÉS TEJFÖLLEL, KÓKUSZTEJES KÁVÉ a tócsni leírását itt találod TÍZÓRAI: SZAFI…..
IRtoura Mit ettem ma? 2018.06.06 12:03:57
A héten elkezdtem feleleveníteni egy régi jó szokásomat: ismét táplálkozási naplót vezetek. Hogy ne csak Önös érdekek vezessenek, hanem Te is profitálhass belőle, a jegyzeteimet megosztom majd képek és bejegyzések formájában. Ezzel szeretnék inspirációt és motivációt adni az egészségtudatos…..
IRtoura Bounty muffin 2018.04.15 20:03:53
Muffint sütni nagyon egyszerű! Kevés alapanyag szükségeltetik hozzá, csak két tál koszolódik be az összeállítása közben és gyorsan elkészül. A kapszlis édesség mellett szól még, hogy egy jól megválasztott alaprecepttel omlós és isteni finom tud lenni a végeredmény. Ám ha a teljes kiőrlésű, IR-barát…..
IRtoura Egy éves az IRtoura blog! 2018.03.31 01:40:36
Egy évvel ezelőtt március végén szántam rá magam, hogy nyilvánossá tegyem az IRtoura blogot és a hozzá tartozó facebook oldalt. Nem állíthatom, hogy töretlen lelkesedéssel blogolok azóta is, hiszen vannak mélypontok és termékenyebb időszakok az életemben. A bloggal az volt a célom, hogy hasonló…..
Többnyire édesség recepteket szoktam közzétenni a blogon, főétel talán még nem is szerepelt a repertoárban. Kezdésnek egy hirtelen jött ötletszikra megvalósulásáról szeretnék mesélni, aminek az eredménye egy IRtoura finom zöldséges-húsos-savanykásan-édeskés húsétel lett. Remélem, Neked is annyira…..
Bár a most következő bejegyzés némiképp aktualitását vesztette így január közepén-végén, ám egyrészt megígértem Nektek, hogy beszámolok a Karácsonyunkról és a Szilveszterünkről - sőt, receptet is kaptok - másrészt még mindig szívesen írok róla. Ezért jöjjön egy kis IRélményTOURA, hogy megmutassam,…..
IRtoura Feladás vagy elengedés 2017.12.06 09:29:11
A most következő blogbejegyzésnek az ötlete a saját életvitelem nehézségei által ihletve, és egy kedves kolléganőm szavajárásának ("Engedd el!") inspiráló hatására született. Sokat gondolkodtam ugyanis, hogy milyen példát tudok mutatni életmód bloggerként, ha az eltervezett bejegyzéssorozataimat…..
November 12-én véget ért az IRtoura leszokom a cukorról! 8 hetes kihívás. Az utolsó három hetet azonban már nem éreztem kihívásnak, ugyanis a program újra engedélyezte az édesítőszerek, gyümölcsök, gyümölcslevek fogyasztását. Így elegendő volt az egyébként is követett IR-étrendet betartanom…..
A kihívás ötödik hetét rajtam kívül álló esemény nehezítette. A táplálkozási szokásainkban további szigorítást már nem kellett bevetnünk (ahogy a negyedik héten sem), azonban a saját életvitelemhez és az IR-barát táplálkozáshoz kicsikét érvágásnak éreztem, hogy ebédre nem tudtam főtt ételt…..
A kihívás 4. hetéhez sajnos nem sok fényképet tudok társítani. Ugyanis ekkor kezdtem az új munkahelyemen, és túlságosan izgatott voltam ahhoz, hogy a fotózásra koncentráljak. Az egyik legjobb barátnőmmel a héten folytatott beszélgetésből többször is kiderült, hogy ideje lenne valamilyen…..
Az IRtoura leszokom a cukorról! kihívás első két hete (a kísérleti fázis) igazán gyerekjáték volt. A dolog a harmadik héttől kezdett komolyra fordulni. Itt ugyanis már az édes ízek is kizárásra kerültek. Ez azt jelentette, hogy nincs édesítőszer, nincs gyümölcs, nincsenek diétás üdítők és IR-barát…..
Az utóbbi időben a páromnak gyakran fáj a feje esténként. Reggelre elmúlik, de aztán délután kezdődik elölről. Ahogy én, ő sem gyógyszerpárti, szívesebben enyhítené a fájdalmát természetes módon. Mivel más ismerősömtől is hallottam, hogy migrénes fejfájás gyötri, szintén frontérzékenység miatt,…..
Furcsa mód a kihívás első hete sokkal könnyebben ment, mint vártam (itt írtam róla), a második héten azonban több alkalommal is megkívántam az édességet. Ebből kétszer engedtem is a vágyakozásomnak, természetesen csakis cukormentes, édesítőszerrel készült nassolnivalóval. Kétszer nyúltam…..
Sokak számára talán lehetetlen küldetés és őrült ötlet a kihívás, amibe többedmagammal belevágtam szeptember 18-án (többek között itt írtam róla részletesen). Azt gondoltam, sokkal nehezebb és megerőltetőbb lesz leszokni a cukorról, az első hét azonban meglepően könnyűnek ígérkezett. Már csak azért…..
IRtoura Mindenmentes minimuffin 2017.09.23 13:46:40
Lassan már egy hónapja, hogy mindenmentes minimuffinokat készítettem a céges bulira, és megígértem, hogy megosztom Veled a receptet. A muffinok elkészítéséhez gluténmentes lisztet használtam. Nem tartalmaznak laktózt illetve tejterméket. Cukor helyett édesítőszert tettem a tésztába, valamint…..
Nyár elején belekezdtem itt a blogon egy heti rendszerességgel megjelenő bejegyzéssorozatba, ami a Minireceptek címet viselte. A kezdeti lelkesedésem hamar alább hagyott, mivel egyrészt fárasztó volt minden héten több olyan új receptet is produkálni, ami hasznos lehet az olvasóimnak. Másrészt "sűrű"…..