Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karcsú ínyenc

151 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sütöttetek már csokitortát vörösbabból? Már régen szerettem volna kipróbálni, mert jókat hallottam róla. Végre megkaptam a receptet. Amint kisült, alig vártam, hogy megkóstolhassam. Annyira jó színe lett, hogy nagyon nagy elvárásaim lettek. Melegen még nem igazán emlékeztetett egy csokitól tocsogó…..
Karcsú ínyenc 2018.03.24 16:54:40
@Esztivagyok: Sok sikert kívánok hozzá, nem fog csalódást okozni :)! Éppen most állok neki magam is :).
takacs_eva_anna készítette ezt a képet...
Az utolsó pillanatban a farsang végére megérkeztek az interneten rendelt minifánk-formáim. Nem baj, ma kipróbálom őket, aztán jó lesz jövőre. A formák 4 cm átmérőjűek, igazán diétás méret. 20 dkg lisztből kb. 100 db lett. Mivel nem olajban sült, hanem sütőben, természetesen sokkal zsírszegényebb és…..
Akkor tudod elérni a célodat, ha  tudod, hogy mit akarsz és bízol benne, hogy el is tudod érni. Ezért most egy időutazásra hívlak. Először a menjünk múltba, ahonnan erőt és önbizalmat tudunk meríteni korábbi sikereinkből, azután a jövőbe, hogy agyunkba képileg is beprogramozzuk a kitűzött célt.…..
Évek óta nem teszek fogadalmakat, ma azonban egyet szeretnék mégis megfogadni. Gonosz leszek és önző, és nem kérek Istentől semmit, nem kérem, hogy gyógyítsa meg a szívem, mert azt se bánom, ha darabokra törik össze és nem kérem azt se, hogy gyógyítsa meg a gyermekeimet, akik látszólag…..
Karcsú ínyenc 2018.01.01 15:55:16
Karcsú ínyenc 2018.01.02 20:48:01
@anyacska7: Köszönöm. Kívánom, hogy neked is minden jót hozzon az új esztendő! Kész az új csicseriborsós recept, neked ajánlva, teljesen vegán.
Remélem, ízleni fog!
Anyácska kérésére legyen ma egy tápláló vegán recept vacsorára. A csicseriborsó fogyasztása nagyon ajánlott azoknak a diétázóknak, akik nem fogyasztanak állati fehérjét, mert viszonylag magas a fehérje tartalma (7%), ideális kombinációban több hasznos tápanyaggal. Tehát a ma esti vacsora…..
Január elején érdemes végig gondolni, hogy mit sikerült elérni az előző évre kitűzött célokból. Az elért eredményeket milyen stratégiával sikerült elérni? Milyen erősségeid segítettek a célhoz vezető úton? Ha nem sikerült elérni a kívánt eredményt, mi lehet az oka? Mit tudnál másképp csinálni a…..
Pörgesd fel a szervezeted öntisztító folyamatait ezzel a könnyű, melengető levessel! Nagyon sokan nagyon sok helyen leírták már a gyömbér és a zeller méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatását. Ha bővebben érdekel a téma, a legfontosabb dolgokat pillanatok alatt megtalálod az interneten. Szeretem…..
takacs_eva_anna készítette ezt a képet...
Hozzávalók: kb. 1 kb karaj 1 szál füstölt kolbász 4 gerezd fokhagyma 2 dl olaj 1 dl fehérbor Só, bors, őrölt kömény, majoranna Elkészítés: A karajba hegyes késsel két oldalról rést hasítottam ahol be tudtam tölteni a füstölt kolbászt. A töltött húst megkentem olajjal, sóval, borssal, őrölt…..
Idén nem volt egyszerű feladat a karácsonyi menü összeállítása. 10 vendégre számoltunk. Egyik unokahúgom glutén és laktóz érzékeny, egy másik vendég totál vegán, nem fogyaszt semmi állati eredetű élelmiszert, így a tojás és a tejtermékek is kiestek, a lányom a husikát szereti, a többiek, velem…..
Különleges alkalmakra látványos vega fogás a nyársra fűzött füstölt szója. Hozzávalók: 2 csomag füstölt tofu kaliforniai paprika néhány gombafej 1 ek olivaolaj 2 ek szójaszósz Só, bors Elkészítés A paprikát darabokra vágjuk, a gombafejeket félbe vágjuk. A füstölt tofut is falatnyi…..
Antipasti bombából, répából és paparikából  Hozzávalók:  1/2 kg gomba 3 db kaliforniai paprika: piros sárga és zöld 4 gerezd fokhagyma 6 teáskanál olivaolaj 3 teáskanál cukor 3 szál rozmaring, 3 szál kakukkfű 3 babérlevél 3 ek világos balzsamecet 1 dl zöldséglé    Elkészítés: A…..
A pirított kenyércsillagok remek kiegészítői az előételeknek, saláták, levesek mellé javaslom. Hozzávalók: 6 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1 tojás Elkésztés A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kenyérszeleteket sodrófával kilapítjuk és csillagokat szúrunk ki belőlük. Olivaolajjal, vagy felvert…..
Minden évszaknak megvan a maga előnye. A hűvös évszakokban nagyon szeretek sütni. Miért ne legyen reggelire frissen sült, a boltival ellentétben nem agyoncukrozott süti? Micsoda élvezet a reggeli kávé mellé langyos diós-muffint majszolni, ráadásul jó lelkiismerettel, hogy nem eszem túl magam! Persze…..
Egyszerű de finom desszert. Ha nincs időd, kész vaniliástúróval készítheted, de jobb vaniliarúdból kikapart vaniliával, egy teáskanál mézzel és egy kanál joghurttal házilag készíteni. Hozzávalók: 1 vaniliás krémtúró (90 g) - 194 kcal 1 keksz - kb. 26 kcal 50 g málna - 26 kcal Összesen: 246…..
Miért lenne érdemes rendszeresen, akár hetente többször lazacot enni? Mert a benne levő omega -3 zsírsavak csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázatát, a vöröses rózsaszínt színt adó astaxantin pedig aktiválja az immunrendszert és erélyes antioxidáns. Ez utóbbi azt jelenti, hogy…..
Ahogy hűvösödnek a napok, egyre  jobban esik egy tál meleg leves. Ha lehet, készüljön friss és helyi idényzöldségből. Leszedtem a kertecskémben termett harmadik hokaido tököt, de nem volt szívem valahogy megenni, azt meghagytam dísznek. Itt a képen egy bolti kanadai sütőtök látható. Felét…..
A babapiskótából pillanatok alatt mutatós minidesszerteket tudsz varázsolni. A piskóta alap kellemesen ropogóssá, a túró krémessé és laktatóvá teszi, a gyümölcs pedig friss aromákról és vitaminokról gondoskodik. Muffin vagy mignone papírban tálalva akár vendégváró falatnyi édességeket is…..
Amikor egy kutyát beszorítanak a sarokban, el kezd félni, nyüszíteni és harapni. Ugyanez történik a kígyóval is. Most ilyen nyüszítő kutyának érzem magam és borzalmasan utálom. Utálom magam, a helyzetemet és mindent. Elkövettem azt a hibát, hogy újból meglágyult az anyai szívem és befogadtam a kicsi…..
A hűvös őszi reggeleken jól esik egy frissen sült sütemény a reggeli kávé mellé. Ma végre futotta az időmből, hogy valami szezonális finomságot készítsek, ami mértékkel fogyasztva nem borítja fel a diétámat. Olyan receptet szerettem volna ma készíteni, amihez kedvenc őszi gyümölcsömet, a szilvát…..
Sokan szeretnénk fogyni, egészségesebben élni, mozgásszegény életmódunkat sporttal kiegészíteni. Bár rengeteg kifogás kínálkozik, valójában ez csakis és egyes-egyedül saját magunkon múlik. A legfontosabb, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat és így legyőzzük a kínálkozó kifogásokat. Az egyik…..
Nálam a kerti szezonban leginkább az határozza meg a menüt, hogy mi terem éppen a kertben. Így aztán tényleg helyi és idény jellegű zöldségeket tudok használni, legalább részben. Nem vész el az értékes vitaminok nagy része a tárolás és szállítás során. Most tehát zukkini és brokkoli a sláger, de…..
Egyszerű recept, nem igényel különösebb konyhai gyakorlatot, sem sok időt. A kapor intenzív íz élményt ad, a héjában főtt burgonya szénhidráton kívül A, B és C-vitaminnal, a tükörtojás pedig fehérjével és többek közt a szemünk egészségét védő luteinnel lát el minket.  Hozzávalók 2 főre: 500 g…..
  Gyakran halljuk és használjuk a „rostos” kifejezést biznyos élelmiszerekre, de tudjuk-e, mit is jelent valójában és hogy eleget fogyasztunk-e belőlük? A rostok olyan növényi részecskék, amelyeket nem tudunk megemészteni, ezért jelentéktelen a kalóriatartalmuk. Egy részük vízben oldhatatlan rost,…..