Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Párduc oroszlán gorilla... Makákó!

0 bejegyzést írt és 426 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Jól alakulnak a dolgok 2024.03.27 12:12:00
Azt hittem, Talpramagyar Péter le fogja gyorsan amortizálni magát, s ezzel az egész jelenség jelentősége elvész. Nem így lett. Kiderült, komoly rajongótábora van. Pár óra alatt 3-szor nagyobb tüntetést csinálni, mint amit a ballib parlamenti erők hosszas szervezéssel csinálnak az bizony nem…..
Alapvetően szinte az egész világon jár valami plusz a volt államfőknek. A kérdés magyar rendezése viszont extrém. Annak idején azért lett ilyen, mert Göncz Árpád életében szentté lett avatva, plusz ki lett kiáltva világrengető politikusnak és híres írónak (valójában teljesen ismeretlen…..
bircahang Mégis demens vénember! 2024.03.14 06:06:00
Csoda történt: a ballib keménymag igazat adott Bayer Zsoltnak! Bayer ugyanis pár éve kijelentette, hogy a vatikáni főmufti alias római pápa egy demens vénember. Akkor ezt hatalmas felhördülés követte, minden ateista éjjel-nappal magyarázta, hogy Francisco Conchita Buziglio Borgia Wurst…..
bircahang Feka 2024.03.09 06:06:00
Eleve ez a "feka" szó mesterkélt. Valamikor a 80-as években találta ki a magyar szinkronszakma az amerikai filmekben szereplő "nigger" szó fordítására. Amerikában ugyanis a "nigger" szóval teljes őrület van: a négerek egymást közt használják, mindenki másnak meg szigorúan tilos. Amikor…..
A következő messiás most Magyar Péter. S megalakítja megint a következő kiábrándultfideszes pártot. Melynek sorsa a gyors bukás. Vagy számukra még rosszabb esetben: ballib bukás. Olyan ez pártban, mint vallásban Iványi vagy Perinta. De Iványinak legalább van párezer valódi, létező híve, aki…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.03.02 04:09:06
Cvsvrs: A Fidesznek van egy liberális-atlantista és egy nemzeti szárnya. Csakhogy előbbinek nincsenek nagyon szavazói. A magyar politikában az angolszász stílusú globalista jobboldal nincs értelmezve pont ahogy a latinamerikai stílusú nemzeti baloldal sem. És a két fő irány mindig a nemzeti törésvonal 2 oldala:

- alapvetően úgy tekintessz az államra mint valami szolgáltatóra akinek befizeted az adót és elvársz valami szolgáltatást és ennyi, kár hogy nem piaci alapú, de ha nem tetszik piaci alapon elköltözöl
- vagy úgy vagy vele hogy az állam a nemzet formális megtestesülése és elsődlegesdn a nemzet érdekeit kell szolgálja és hiszel benne hogy többet jelent a társasházi közösköltség fizetésnél

A ballldal nem érti hogy az orbán lop és mégis rá szavaznak: jobboldali logika szerint elsődleges hogy az állam magyar nemzeti kézben legyen, utána a többi részletkérdés - a lopás iránya az országba befelé mutat nem onnan kifelé. Ezért van átszavazás a Fidesz és a Mi Hazánk között, mert a Mi Hazánk lehet totál hülye, de autentikusan magyar tehát a mi kutyánk kölyke. Erre pedig a legjobb garancia az hogyha valamelyik politikai erő abszolút szalonképtelen a nyugati globohomo szemében.

A baloldal vagy globalista oldal inkább - mert balnak nehéz nevezni - legitimációját a saját szavazói felé mindig a nyugati kánon pontos követése adja. Ezért kell szivárványos pad és egyéb virtue signalling akkor is ha nincs rá tömegigény.
bircahang A női lét nehézsége 2024.02.27 12:12:00
Van egy apró dolog a feminista narratívában ami történetesen igaz. Pár éve magam is szembesültem ezzel. Mielőtt a feleségem véglegesen törölte magát a FB-ról (tulajdonképpen a legszívesebben én is törölném magamat, de egyszerűen nem engedhetetem meg magamnak a sok ismerős és a BircaHang Média…..
bircahang Ilyen a diplomácia 2024.02.29 12:12:00
A francia elnök szorgalmazta csapatok küldését Ukrajnába. Ami egyetlen dolgot jelent: nem lesz csapatküldés Ukrajnába. Ilyen a diplomácia ugyanis. Ha komolyan lenne gondolkodás csapatküldésről, akkor erről nem lenne előzetes vita a nyilvánosság előtt. A csapatküldés nyilvános…..
bircahang A keleti fronton 2024.02.23 12:12:00
Aki csak a liberális médiákat olvassa, az nem érti: hogyan lehetséges, hogy az orosz csapatok február 18-án felszabadították a Donyeck megyei Avgyejevkát. Hiszen másfél éve minden arról harsog: az oroszoknak nincsenek embereik, a veszteségek 101 %-osak, technika sincs már, eleve a még megmaradt…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.02.23 18:35:08
@Boldeone2: jelen állás szerint nem kell mit újjáépíteni Ukrajnában, mert amit szétlőnek az Oroszországé lesz. Az oroszok mennek előre, az ukránok hátra.
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.02.23 18:39:00
@Boldeone2: ja-ja ilyenkor jön a copium hogy aki sikeres az csakis annak szurkolhat akinek mi, tehát akkor is mi nyerünk ha az akinek szurkolunk veszít mert a másik oldal szurkolói vesztesek mind

Remek érvrendszer
A ballib szörnycelebek pénteki tüntetése után a legérdekesebb a ballib kommentek olvasgatása volt. A kezdeti pár órában, ez még szombat reggelig eltartott, a tábor még 2 szinte egyenlő részre oszlott: pozitív táborra: "jó volt", "szép kezdeményezés", "nagyszerű kezdet", negatív…..
bircahang Tavalyi Orbán-interjú 2024.02.16 12:12:00
Valaki Orbán-rajongó feltette, s érdekes. Eredetiben nem láttam, mert nem tudok németül. S nem Orbán miatt érdekes. Orbán semmi rendkívülit nem mond, diplomatikusan fogalmaz, udvariaskodik. Szerintem a videó főszereplője a német újságíró. Állatorvosi ló mit is jelent "független" újságírónak…..
Az igazi újságíró csak olyat kérdez, amit szabad, s csak olyantól, akit előzetesen engedélyezett egy Soros által finanszírozott független tényfeltáró bizottság. Minden más magatartás a demokrácia és a jogállamiság megsértése, meg fasizmus persze. S aki ezt elköveti, az nem újságíró, hanem…..
bircahang Endezés 2024.01.27 06:06:00
Váratlan helyről, egy neves ballib megmondóembertől hallottam szép, rendes magyar beszédet. Nyilván tudatában vagyok annak, hogy a nyelv demokratikus dolog, s mindig a többség dönt mi a helyes egy adott nyelvben. De ez olyan, mint az evés. Hiába szeret a többség főt krumplival enni töltött…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.01.27 20:26:34
@Sztbeni: egyébként ott van a KFC amit mindenki káefcének mondott, erre most kéjefszí lett belőle a reklámban
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.01.28 19:59:52
@Billy Hill: kösz hogy írtad! Láttam már én is és meg is akadt rajta a szemem.
Az ősbűn valahol a tendencia szó megjelenése volt, ahol az megjelenik az általában fölösleges mellébeszélés. "Csökkenő tendenciát mutat" = csökken.

Újabban van a cringe-krindzs-kringé ami magyarul "kínos" lenne, félműveltül "szekunder szégyenérzet". Mintha ez egy annyira új érzés lenne amit csak 2010 után kezdtek el érezni az emberek, ott is csak angolszász nyelvterületen. Igaz erre rá lehet fogni hogy szleng és pár év múlva ki fog kopni.
Cikk az Indexen: 9 mondat, ami azonnal szimpatikussá tesz mindenki szemében. Akár az is lehetne a címe: "Miért népszerűtlenek az autisták?". Mert ez majdnem csupa olyan dolog, amit egy autista sose ejtene ki a száját, s ha ki is ejtene - mert azt olvasta, ilyeneket jó mondani -, akkor is úgy…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.01.13 16:32:32
Keresztényellenes szelek. Íme az új lengyel család, munka, szociállis miniszter, a progresszív Agnieszka Dziemianowicz-Bąk. A csaj érdektelen, abortuszpárti és homoklobbista aktivistából küzdötte fel magát a miniszteri székbe a szélsőségesen euroatlantista polgári kormányban. A ruhája…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.12.28 23:14:04
@ZorróAszter: kétlem hogy sokkal rosszabbul jártunk volna német győzelemmel mint a szovjettel

Egy háborús győzelem és Hitler halála után az is konszolidálódott volna. Így is vesztettünk egy rakat területet amikor visszaállítottákna trianoni határokat -3 falu. Így is kitelepítették a magyarokat csak nem a németek hanem a csehszlovákok, és minden kisantant országban ugyanúgy felpörgött a magyartalanítás és asszimiláció
Az ukrán nemzetépítés új divatja a helyes nyelvért való küzdelem. A 30 évvel ezelőtt kezdődött nemzetépítési küzdelem újabb szakasza ez. Az első még teljesen rendben is volt, az arról szólt, hogy legyen az ukrán nyelv felemelve az orosz szintjére. Mert a 80-as évek végére már az a helyzet…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.12.17 18:48:25
@cvsvrs: el lett nekik magyarázva hogy amikor vége a háborúnak, ami marad ukrajnából, az megy a natoba. Innentől nem érdekeltek abban hogy a háborúnak vége legyen, max ha Ukrajna már csak Lemberg és környékét jelenti. Amit vinni akarnak azt egyhuzamban kell bevenni, mert nincs következő alkalom.
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.12.18 17:39:27
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: simán kinézem pedig, mert a nemzeti identitás alapja lesz hogy ők nem oroszok, és minél nyugatosabbnak kell eladni magukat. Innentől kezdve a távolságtartás fő eszköze tud lenni a latin betű pont mint a Balkánon vagy a kazahoknál.

A szlávságot nem devalválja a latin betű mert senki se vonja kétségbe a nyugati szlákok szlávságát. Arra is van példa hogy a nemzeti hatáskörbe vont egyház átálljon cirillről latinra, Románia esetében.
bircahang Dühöngőnap 2023.12.15 06:06:00
Tegnap volt a ballib ünnepi ciklus egyik hagyományos ünnepi eseménye, a Dühöngőnap. Kijött ugyanis a számukra lehető legkellemetlenebb hír: Ez kiütéses vereség a ballibek számára. S nem lényegileg, hanem jelképesen. Lényegileg miért nem? Mert simán lehetséges, hogy a "támogatások"…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.12.15 09:43:24
"Van egy rossz szokásunk, az egymást követő vasúti fejlesztések során átugorjuk a bonyolultabb, nagyobb állomásokat, azok kimaradnak."  Szilágyi Tibornak, a MÁV fejlesztési és beruházási főigazgatójának, a MÁV Szabadjelzés című konferencián elhangzott minden szavával csak mélységesen egyetérteni…..
Azt még a fekete öves fanyalgóknak is el kell ismerni: az Agria InterRégio vasúti szolgáltatás Heves Vármegye legjobb, legfontosabb és legnépszerűbb vasúti terméke. A MÁV-Start minden hibája, baja, a rendszeres kisebb-nagyobb késések ellenére, egy olyan járat, amely valódi alternatívája lehet a…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.12.05 09:24:18
bircahang A tyúkeszű 2023.11.29 06:06:00
Hosszú, de ezt érdemes megnézni: Ami alapszinten kiderül: Vona és Puzsér értik a valóságot, míg MZP még vitapartnerei kérdéseit se, folyamatosan a felületen síklik, monomániásan ismételget oda nem való marhaságokat. Persze Vonának sincs igaza, de ő koherens, s a legfontosabb:…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.29 10:41:21
@MEDVE1978: Vonáról nem hiszem el hogy valaha is szélsőjobb volt.

Még a Magyar Gárdás időkben láttam élőben. Akkor látszott rajta hogy kb azt se tudja mit keres ott. A Gárdából mindenki természetesnek tűnt, Vona megjátszottnak és oda nem illőnek. Azóta nem tudom komolyan venni.
bircahang Bulgária kiürül 2023.11.26 06:06:00
Bulgária jelenleg világelső lakosságvesztésben. Megelőz minden más EU-tagállamot - beleértve a kivándorlási rekorder balti államokat és Romániát -, de még a háborús Ukrajnát is. Az ország csúcsa 1989-ben volt, az utolsó kommunista évben, ekkor a lakosság kicsivel meghaladta a 9 milliót.…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.26 20:51:48
A bolgárok nem éreznek stratégiai fenyegetettséget a török demográfiát tekintve?

Rövid távon dönteni tud a katonai erő, hosszú távon a demográfia az abszolút ütőfegyver.
Bulgária, mint a török birodalom egykori tartománya azért tudott önállósodni, mert a török birodalom visszaszorult.

A visszaszorulásának meg leginkább demográfiai okai voltak, a 20. sz. elejére Európa megerősödött demográfiailag és kiszorította mindenhonnan. Pont fordítva ahogy Magyarország mohácsi csatavesztése mögött is az állt hogy demográfiailag esélyünk se volt egy ekkora birodalom ellen hosszan harcolni.

1890-ben a Töröko. lakossága 8,2M volt a wiki szerint, valószínűleg a mai területre értve, ma 85M és még mindig nő. Bulgária 1892-ben 3,5M lakosú volt most 6,5. Demográfiailag katasztrofálisan sikerült a bolgár 20.század amíg a törököknek kiválóan.

Ez azt jelenti hogyha Törökország expanzív külpolitikát kezd el folytatni egyszer valamikor a 21. században akkor seperc alatt Ruméliát tud csinálni Bulgáriából és lehet azt mondani hogy ennek most semmi esélye, hosszú távon az életképesebb szaporább népek mindig átveszik az életképtelenebbek dekadensebbek helyét amit egyes politikai konstrukciók max elodázni tudnak. Itt hozhatnám példának a román-magyar helyzetet is Erdélyben, igazából sokévszázados esélytelenség után csak egyetlen jó alkalom kellett a románoknak hogy bebiztosítsák örökre a maguk dominanciáját, az első lehetséges felfordulásnál pont elég volt egy expanzív külpolitikai mutatvány, aztán utólag át lehet írni a történelmet ki is volt ott hamarabb.

Utólag visszatekintve majd itt is el lehet mondani hogy az oszmán birodalom átmeneti gyengesége miatt volt 200 év felfordulás, de a dolgok helyreálltak megint és a Balkán megint a törököké lett. Pont ahogy a magyar történelemszemlélet is az ország 3 részre szakadását ideiglenes állapotnak tudja be utólag, csak mert helyreállították a Habsburgok. (Trianont meg véglegesnek, de ha akár csak az 1942-es hafárok maradtak volna, nem lenne ma egy nemzeti trauma csak egy múló rossz emlék. A szemlélet mindig azon múlik hogy egy későbbi kor meg tudja-e haladni, ma teljesen természetes hogy Budapest magyar város, pedig tovább volt török mint Kolozsvár román.

Szóval bolgár részről nagyon is aggódva figyelném Isztambul közelségét, főleg hogy az a város már önmagában nagyobb mint egész Bulgária. A törököknek demográfiailag most jött össze újra az a felállás ami a 20.sz. elején elveszett, viszont az akkor sikeres balkáni kisállamok meg egytől egyig sikertelenek. Ha meg minden adott az újbóli török terjeszkedéshez, akkor egyszer meg fogja lépni valaki, mert a történelem mindig így működik.
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.26 21:00:24
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.26 22:44:25
bircahang Állatkert 2023.11.25 06:06:00
Azt hiszem, az öregedés egyik jele az állathalmozás. Októberben volt a házassági évfordulónk. Ez akalommal beszereztünk egy harmadik macskát. 7-hetes kékes, szürke fajtát. Ami érdekes: a másik két macskával kevésbé képes kommunikálni, mint a kutyákkal. A macska xenofil. Én egyébként…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.25 09:49:27
Csak mivel orosz kék macskával kezdted a cikket:

www.economist.com/europe/2023/11/23/russia-is-starting-to-make-its-superiority-in-electronic-warfare-count

www.foreignaffairs.com/ukraine/redefining-success-ukraine

Az utóbbi időkben elkezdődött a közvélemény trenírozása arra hogy az ukrán háború tarthatatlan a nyugat számára. Le nem mertek volna olyat írni hogy az oroszok technikai téren valamiben jobbak. Se olyat hogy a nyugat nem tudja vagy akarja támogatni Ukrajnát. Se olyat hogy újra kell definiálni a sikerességet, ez olyan mellébeszélés mint egy céges leépítési körlevélben szokott lenni.
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.25 10:40:50
@Gery87:
Az egészben az a legrosszabb hogy el sikerült vetni a gyűlöletet az oroszok és ukránok között vagy 200 évre. Ez nem csak Putyin de a nyugat felelőssége is.
bircahang A ballib focirajongó 2023.11.18 06:06:00
Nem vagyok egy nagy focirajongó, de a csütörtöki meccs - Bulgária-Magyarország EB-selejtező - érdekes volt. Persze nem maga a meccs miatt, hanem politikailag: egyrészt még a bolgár állami tv is egyszerre adta a meccset és a stadion körüli káoszt, másrészt várható volt, hogy a magyar csapat most…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.19 00:16:35
@Gery87: "A haza nem lehet ellenzékben" az nem arra vonatkozik hogy a Fidesz a haza.

A jobboldali szemlélet a magyar politikát nemzeti és globalista/internacionalista erők küzdelmeként látja. Amelyben Magyarországot nemzeti erőknek kell vezetniük különben bajban vagyunk.

Elvileg egy baloldali párt is lehet nemzeti de gyakorlatban a magyarországi baloldal ilyet nem tudott még létrehozni az csakis idegen érdekek kiszolgálásával /antant, vörösök, euroatlantisták/ volt képes működni.

Mindig megy a pislogás hogy mekkora átjárás van a fidesz és az volt jobbik v mi hazánk között, amit a ballibek képtelenek értelmezni. Azt sem hogy lehet az hogy Orbán sok mindent el tud követni amiért Gyurcsányt szétszedték. Sőt azon végképp kiakadnak hogy az ő gazdaságuk /oktatás, eü, mittoménmi/ jobb lenne de mégis hagyják magukat a magyarok "kizsákmányolni".

Amíg a nemzetet tiszteli egy párt v. politikus addig meg van bocsátva minden.
Ha nem tiszteli onnantól nincs kegyelem.

Nem érdekes milyen minta gazdaságot csinálsz hogyha az egész magyarságot csak valami társasházi közöskóltség fizetésként értelmezed, azon nyavalyogsz mennyibe kerülnek az erdélyi magyarok vagy a tűzijáték. Nem érdekes mennyivel lenne több a gdp ha a magyarságot lenézed akkor nem kellessz. Ha a magyar zászlónál szentebbnek tartod az eu vagy buzizászlót nem kellessz.

Az Mszp-ben mondta ki szépen Kovács László a ballibség esszenciáját: merjünk kicsik lenni. Mármint mi magyarok.

Na ilyen az amikor a haza ellenzékben van.
bircahang Annácska téved 2023.11.17 06:06:00
A ballib táborban a vesztes fél - ez a Momentum - érzi, az idő ellenük dolgozik, a DK mindent nyer. Ők pedig nem akarnak DK-tagozat lenni. Így léptek. Azonban a helyzetfelismerés abszolút téves. Magyarországon 2 oldal van, "bal" és "jobb", persze egyik se jelent ténylegesen balt, vagy…..
A Soros Magyar Hangjának extra adása szinte alig orbánozott, az idő 90 %-át elvitte a pánikolás, hogy ezek a csúnya iszlamisták meg fogják semmisíteni csodás gyerekkúrós-szivárványos nyugati civilizációnkat. Egyrészt maga a képlet is hamis, ez egy álprobléma. Az iszlám persze ma is erős vallás -…..
Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2023.11.05 10:35:19
@Gery87: és az iszlám szerint ez nem is baj, amíg hitetleneket kefélnek rommá