Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiker

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az e heti háttérkép egy olyan parányi csiga, melyet, jó eséllyel nem veszünk észre: eső után, megtapadva egy bodzalevélen. A letöltéshez kattints a képre, majd a mentés másként gombbal tudsz menteni.  A háttérkép mérete: 1440x1080   Ha tetszik a kép és szeretnéd mással megosztani, a…..
Az e heti háttérkép a gyermekláncfű, más néven pongyola pitypang egy szokatlan fotója. A sok helyen elterjedt és számos módon használható gyógy,- és gyomnövény termését ritkán lehet behavazva látni. Íme. A gyermekláncfű arasznyi magasságra megnövő jellegzetes sárga fészekvirágzattal rendelkező…..
Egy nyúlfarkfű első ránézésre nem tűnik túl különleges növénynek, de a látszat, mint olyan sokszor, most is csal. Ha nem lenne ilyen jellegzetes virágzata, könnyen egy egyszerű pázsitfűfélének, gyomnak gondolnánk. A nyúlfarkfű nemzetségének magyar nevét a tömött bugavirágzatáról kapta, ami leginkább…..
Forest & Fruit Egyből a csúcsra 2017.04.12 09:34:34
Mi tagadás, Magyarország nem egy alpesi ország, a dimbes-dombos tájakról hozzánk látogatók csak mosolyognak, amikor a hegyeinket emlegetjük. Igaz, geológiai értelemben van hazánkban hegység és több 500 méter feletti csúcs is van itthon, de 1000 méter fölé csak egy hegy, a Mátra magasodik. Népszerű…..
Vajon ki gondolta volna, hogy ez a tarka tollú madár a rokona a varjúnak? Pedig így van, a rózsaszínes és barna színű tollakba öltözött szajkó a varjúfélék családjába tartozik. Kimondottan erdei madár, bárhol megtalálható, ahol lombos, vagy tűlevelű fák vannak. Budapest zölddel borított területein,…..
Ha távolról nem is, de a Budai-hegyek, a János-hegy vagy a Hárs-hegy lábától a ritkás tavaszi erdőben jól látható, hogy hol kanyarog a keskeny nyomtávú kisvonat, a Gyermekvasút. A turista útvonalak mentén haladó járművekből az utasok ráláthatnak Budapestre a kilátókanyarból és bármelyik évszakban…..
Minden téren, parkban egyre több és több virág kerül, gyönyörködtetni a szemet, megnyugtatni a lelket. Aki az erdőben jár szintén rácsodálkozhat arra, hogy mennyi változatos formában és színben virágzó növény van a budapesti hegyekben. Tavasszal hétről hétre lehet gyönyörködni a kivirágzó…..
hiker 2017.04.05 14:20:50
@szsuzsanna: Pedig védett növény, úgyhogy nem kellene hozzányúlni. Valóban, érthetetlen ez a fajta birtoklásvágy.
A természet zöldjét, harsányan nyíló virágait magunkkal vihetjük az esős és szürke hétköznapokba is. A letölthető tavaszi háttérképen salátaboglárka és néhány levél vérehulló fecskefű látható. A salátaboglárka zsenge, fiatal leveleit tavasszal nyersen meg lehet enni, íze olyan, mint a salátalevél.…..
Ha már igazán jó az idő, érdemes egy valamivel hosszabb és változatosabb tereptúrát is kipróbálni és célba venni Budapest legmagasabb pontját. A Budai-hegység vonulata a város több pontjáról és városhatáron túlról is jól látható, ennek része a János-hegy a maga 527 méteres…..
Vannak olyan napok, amikor hétköznap is jól esik egy kicsit az erdőben, a természetben időzni, akár egy félóra, vagy óra is elég lehet a nap végi megnyugváshoz, a feltöltődéshez. A Hárs-hegy oldalán van egy túraútvonal, mely nem túl hosszú, a kezdete és a vége is egy-egy buszjárathoz van közel, így…..
Budapesten könnyen elérhető távolságban van a Budai-hegység, még a belvárosból is rövid időn belül el lehet érni egy-egy nyugalmasabb kis zöld szigetet. Aki alaposan böngészi a térképet, megláthatja, hogy számtalan túraútvonal közül lehet választani. A bőség zavarán, egy apró virág segít: a most…..
Forest & Fruit Újratöltődés 2017.03.24 09:40:33
Végre megérkezett a tavasz, itt az ideje elhagyni a lakást és túracipőt felhúzva kirándulni egy kicsit, bejárni erdőt mezőt, hegyet és völgyet. Mindenki tudja, az ébredező, lassan zöldülő fák és nyíló virágok jó kedvvel és erővel töltik fel a természetjárókat. A blogban tervek szerint kiránduló és…..