Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szucsjoee

136 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap estétől elérhető a Zandagort forráskódja (csak 17 mega), úgyhogy bárki letöltheti magának, és indíthat saját szervert, vagy akár teljesen át is írhatja. Maga a kód nincsen dokumentálva, van viszont egy telepítési útmutató, ami alapján Legyes például másfél-két óra…..
Bár nagyon megszerettem az Arch Linuxot pár dolog miatt, amikor a héten olvastam, hogy átállnak az init scriptekről systemd-re, kissé felment a pumpa. Nem emiatt az egy hír miatt, hanem mert ez már a harmadik vagy negyedik olyan változtatás, ami alapjaiban rengeti meg a rendszert, mióta…..
Mivel még mindig egyik legnépszerűbb bejegyzésem a 2010-es Ubuntu, Lubuntu és Xubuntu összehasonlítás (a legutóbbi hátrányára), elhatároztam, hogy megismétlem a tesztet pontosan két évvel később; mert egyrészt a tavasszal megjelent kiadások LTS (Long Term Support - hosszú távon…..
Most olvasom, hogy van egy Dayfolder nevű alkalmazásocska, amely arra szolgál, hogy a Desktopon felgyülemlett "szemetet", azaz leginkább fájlokat egy logikus elrendezés szerint könyvtárakba rakja.Konkrétan, sok felhasználó van, aki a Desktopot használja mindenféle átmeneti…..
szucsjoee 2012.05.22 23:23:34
Esküszöm, nem akarom elhinni. Gimpet használok az 1.0.2-es verzió óta, Photoshopot pedig utoljára az 5.0-s verziót használtam bent a suliban, de azóta is sirattam az egyablakos működési módot, ugyanis bár megszoktam, megszeretni nem tudtam, hogy a Gimp eszköztára és a kép külön…..
Nem tudom, ki hogyan van vele, de az én köreimben egyre többen használnak notebookot, és ezekben az újabb masinákban egyre ramatyabb minőségű cd/dvd-írók és olvasók vannak, ha egyáltalán van benne. Természetesen a CD- és DVD-lemezeknek leáldozóban van a terrás vinyók…..
vannak napok mikor... 1984 2011.11.25 17:22:00
Régen írtam, ennek több oka is van, de a leginkább az, hogy kicsit beletörődtem a magyar politikai élet butaságaiba. De eljött ez a nap is ami mellett, már nem tudok elmenni szó nélkül. Orweli regényben érzem magam, miközben ezeket a sorokat írom, mert ma ismét növekedett…..
 Írta azindex, hogy Gyurcsány Ferenc elítéli, hogy az emberek Orbán Viktor házánál tüntessenek és begondolkodtam.  Mint ember, azt gondolom, hogy tényleg nem szabad gyerekeket kitenni annak, hogy hallják, hogy az utcán levő emberek az apukájuk nevét skandálja…..
Megy a cirkusz a ZP és a RIO körül, mert az államigazgatás sem tudja igazán, hogy mit akar. Viszont az én meglátásom az, hogy nem is kell tudnia, hanem megfelelő törvényi szabályozással egyértelművé kell tenni, hogy mit lehet és mit nem. A gond az, hogy néhány hivatalnok,…..
Jó régen írtam már ide, ennek az az oka, hogy annyira mostanában nincs kedvem blogolni, de a tegnap olyat láttam aminél nincs lentebb, de komolyan...Egy dolog, hogy valósághős Alekosz megnyerte a való világot. Azt, hogy én mit gondolok az emberről az mindegy, de el kell ismerni, hogy…..
 Mostanában ritkán írok a blogra, ennek az az oka, hogy gyakorlatilag belefáradtam abba ami itt történik és még csak leírásra méltónak sem találom a sztorikat, de most megint kicsapott a biztosíték.   A zindex azt írta, hogy 31 Milliárd forintnyi adósságrendezés jön…..
 Azt szokták mondani egy kapcsolatról, hogy a benne levők nem tudják meghatározni a kapcsolat milyenségét és a kívülállók sok esetben jobban látják a problémákat, mert kívül vannak. Tudom, hogy hülye párhuzam, de azt kell mondjam, hogy az országon belül élők nem…..
Nah megszületett a gondolat ezzel a magánnyugdíj izével kapcsolatban bennem is. A lényeg, hogy a korosztályom a jelen demográfia helyzet mellett nem tud majd nyugdíjat kapni, mert egyszerűen nem lehet majd annyi aktívat találni aki fent fogja tudni tartani a rendszert. Az szerintem…..
 És amíg nem tesznek meg mindent a bírói tévedések minimalizálása érdekében, nem is fogok meccset nézni… Félreértés ne essék, nem a Spanyol győzelem fáj, vagy a hollandokat sajnálom. Ez számomra teljesen lényegtelen, mert szerintem mindkét csapat ugyanolyan jó volt…..
Ezidáig nem alkottam véleményt, a 2 héttel ezelőtti torrentrazziáról, mert nem éreztem azt, hogy kikristályosodott e a teljesen a véleményem. A lényeg, hoyg nem túl régen lefoglalt a rendőrség sok sok számítógépet, amiken feltételezésük szerint illegális tartalmak, vagy azok…..
Ismét felerősödött a kényszer, hogy a magyar államnak meg kell segítenie a devizahitelesek gondjain. Bennem meg ismét felerősödött a az ellenkezés vágya, hogy miért is tenné?  Mondom ezt úgy, hogy nekem is van frank alapú hitelem, ráadásul nem lakás, hanem valami egyéb…..
vannak napok mikor... Sosem foci. 2010.07.02 08:18:00
Világ életemben hidegen hagyott a foci. Peresze gyerekkoromban lementem a grundra a haverokkal olykor, de nem ez volt a kedvenc elfoglaltságom. A meccseket a tv-ben sem szerettem nézni, mert nem láttam benne semmi néznivalót. És életemben egyszer voltam igazi meccsen, valami jótékonysági…..
vannak napok mikor... Asztaqrva… 2010.06.28 10:24:00
A mai második felmordulásom arról szól, hogy a picsába van az, hogy télen alacsony-fűtőértékű gázt adnak gázszolgáltatók és horror a számla és most nyáron csak, hogy magas legyen a számla magas fűtőértékűt adnak? Tudom, hogy a kérdés költői, de agyamat hagytam el, hogy…..
vannak napok mikor... Elég már… 2010.06.28 09:32:00
 Mint azt korábban már írtam kurvára nem értek egyet azzal, hogy segíteni kell a szerencsétlen árvízkárosultakat. Ennek baromi egyszerű az oka, mégpedig az, hogy nekem sem segít senki, ha elromlik az autóm, vagy beázik a lakásom, vagy neadjisten a szomszéd kiskölök berúgja…..
Kérek mindenkit, hogy ne egyből megkövezzen e sorok olvasása során, hanem először gondolja végig azt amit itt leírok. Nagyon sajnálok mindenkit aki mindent megtett annak érdekében, hogy elkerülje, de mégis elöntötte a víz a házát és az élőhelye lakhatatlanná vált.…..
 Idáig is volt némi sejtésem, arról hogy ebben az országban az emberek más szemében a szálkát is meglátják, de a sajátjukban a gerendát sem, de most már biztosra veszem, hogy így van. Magyarországon 2007-ben a becsült alkoholisták száma körülbelül 500 000 fő az én…..
Ideg Meggyőződésem... 2010.04.26 22:11:02
Meggyőződésem, hogy az ország polgárainak józan bölcsessége döntött a nagy és sorsfordító küzdelem szükségességéről egy új keresztény polgári Magyarország felépítésére végre először nyílik lehetőségünk a nemzeti összefogásra a mohóság által tönkretett és…..
szucsjoee 2010.04.29 13:22:03
Azt hiszem, hogy zavar van az erőben, legalábbis úgy érzem. Görögországi eseményeket elnézegetve a következő dolog jutott eszembe. Magyarország egy expresszvonaton ül és egy leomlott híd felé száguld eszeveszetten. Megállásra nem sok esély van, gyakorlatilag nulla, el fogja…..
 Szeretném ha mindenki jól megnézné Görögországot most. Ott ugyanis az történik ami nálunk fog. Le akarják felezni a közszférát és elindultak a sztrájkok. Mindenki ordít, mindenki azt magyarázza, hogy miért nem jó ez az egész. Pedig csak megteszik a szükséges…..