Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mihalyedina

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendben, a cím hatásvadász, elismerem, de a jelenség nagyon is általános. Béla nem ismeri a gombákat, de talál egyet, és valamiért nagyon érdekli, milyen faj lehet az. Vagy csak azért, mert a kíváncsiság az emberi természet egyik alapmotívuma, vagy a kertben van, és fél, hogy a gyerek vagy a kutya…..
Na jó, igazából semmi rémséges nincs ezekben a gombákban, ha csak nem az, hogy emberi szemmel kicsit bizarrul néznek ki. A Halloween pedig tökéletes alkalom arra, hogy kicsit rácsodálkozzunk, milyen csodálatosan sokszínű is a természet! Bunkós agancsgomba – a Zombi Első pillantásra egyértelmű,…..
Múltkori írásomban sorra vettem a gombászással és a gombaszakellenőrök munkájával kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Már a poszt befejezésekor nehéz volt megállni 10 pontnál, és kommentekben is remek tippeket adtatok, úgyhogy íme a folytatás, még néhány tévhit és ezek cáfolata.   A mérgező…..
Végre itt az ősz! Apropó, megfigyelted már, mennyivel gyakrabban végződik ez a mondat egy másik évszakkal? De nem úgy a gombászoknál! Ősszel sokan kezdenek ismerkedni a gombászattal teljesen kezdőként is, ezért összeszedtük a leggyakoribb, gombagyűjtéssel és szakellenőri vizsgálattal kapcsolatos…..
arcavasi vendégposztja A pitypang virágzása után újra aranyos sárgába borulnak a mezőink, immáron egy-másfél méterrel a föld felett. A nyári szezon igen szembetűnő jelensége az aranyvesszők virágzása. A tikkasztó nyári mező egyik legfeltűnőbb növénye.  Szélben lebegő aranysárga szőnyegeket képez a…..
A növényekhez és állatokhoz hasonlóan, több tucatnyi gombafaj is védelem alá esik hazánkban. A védett gombák közül a legismertebb, egyben sokak számára legfájóbb „tiltott gyümölcs” a császárgalóca (Amanita caesarea). Érdemes megismerkedni ezzel a több évezredes kulturális múlttal rendelkező…..
Már majdnem két hete véget ért a (száraz) november, azóta tervezem megírni ezt a posztot. Tudom, tudom, egy hónapot kibírni alkohol nélkül igazán nem nagy kunszt, nem is esett olyan nagyon nehezemre. Két okból vágtam bele: az egyik, hogy érdekelt, milyen a viszonyom az alkohollal. Átlagosan úgy…..
Minden decemberben fellobban a vita bizonyos közösségekben, hogy milyen karácsonyfát állítson egy környezettudatos ember. Sokan a műfenyőre esküsznek, hiszen egy minőségi darab sok-sok éven át kiszolgálja a családot, és nem kell fákat megölni. Az ellentábor szerint, mivel a műfenyő műanyag, az…..
Nálunk idén közmegegyezéssel nem lesz karácsonyi ajándékozás. Helyette - reméljük - lesz evés-ivás, nagy családi összejövetelek, társasjáték partyk, bekuckózós filmnézés. Adventi naptár viszont lesz, mert várakozni jó, és az adventi naptár szuper arra, hogy apró, szeretetteli, környezetbarát…..
Kezdő és haladó minimalisták visszatérő problémája, amit szinte lehetetlen megúszni: hiába jutsz el a felismerésig, hogy sokkal kevesebb tárgyra van szükséged, hiába kezded minimalizálni a háztartásodat, a törekvéseidet folyton lenullázza néhány jó szándékú családtag ajándéközöne. A jelenség…..
Bár hivatalosan csak jövő héten lesz Black Friday - ahogy Ne vásárolj semmit nap! is - sok online és offline üzlet már ma is Fekete Pénteket hirdetett. Milyen nagylelkűek, ugye? Nem fogok most hosszan papolni arról, mekkorát szakítanak ők a nagy napon, és mennyit nyersz te, csupán mutatok 5…..
Többé-kevésbé Mosószer helyett 2017.11.14 09:42:15
Pár napja egy ismerősöm kiposztolta a mosószer kollekciót a fürdőszobájukból: különböző mosóporok, folyékony mosószerek fehérre, színesre, feketére, színfogó kendő, öblítők többféle illatban, meg néhány olyan termék, amikről fogalmam sincs, micsodák.  A legtöbb flakonra rászáradva az a jellegzetes…..
Egy újságíró barátom, akinek kikértem a véleményét a blog indítása előtt, le akart beszélni a többé-kevésbé url-ről: mert olyan bizonytalan, mert félreérthető, és mert nyomin néz ki ékezet nélkül - mondjuk ez utóbbi szerintem is igaz. Viszont tök jól kifejezi, amit jelenleg gondolok. Hogy a…..
Sokak által ismert és kedvelt, vagy épp ismert és utált gomba a géva - nem véletlen, ami öröm a gombásznak, bosszúság a kertésznek. A sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) ugyanis egy barnakorhasztó taplóféle, ami előszeretettel támad meg beteg, sérült, gyengülő puhafákat, majd pár év alatt végez…..
Erdőjáró Szedjünk turbolyát! 2017.05.16 11:44:37
A tavaszi, újjáéledő erdő egyik első finomsága a turbolya, amit valószínűleg épp az akadályoz meg attól, hogy az új medvehagymává váljon, hogy szinte mindenhol elterjedt. Így a kereskedőknek sem éri meg, hogy hype-ot generáljanak körülötte, mint az egyes területeken szintén gyomnövényként növő…..
Két lány vagyunk, Kriszta és Edina. Szeretjük az erdőt, a természetet, szeretünk főzni és enni. Gyűjtögetünk és saját kertünkben termesztünk is ezt-azt. Most pedig szeretnénk megmutatni ezt másoknak is. A blogon lesz szó gombákról, vadnövényekről és ezek felhasználásáról, de elsősorban az…..