Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Happy Family

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei adventben a koronavírus-járvány rákényszerít a visszafogottságra, az online térre a szűkebb körű készülődésre és ünneplésre. Ne feledjük, korábban is várták az emberek a karácsonyt zárt ajtók mögött, maszkban és lövészárokban, mégis boldogan! Miért lehetünk mégis hálásak a nehéz időkben?..
Sok bosszúságot és tanulókört megspórolhat, akinek a szülei már kiskorában megtanították hogyan bánjon a pénzzel. Hogyan érdemes már óvodában elkezdeni a pénzügyi tudatosságra való nevelést? Milyen tuti tippek vannak arra, hogy otthon, közösen, egyszerűen takarékoskodhassunk? ..
A mai szelfikultúrában, melyben az egyén áll a középpontban, hogyan neveljünk olyan gyereket, aki az önérvényesítésen túl képes másokkal is törődni, együttérezni, együttműködni?..
Hamarosan becsöngetnek! Szakemberek tanácsaival a hosszú kimaradás után így készülhetünk hatékonyan az új tanévre!  ..
Hol, hogyan nyaraljunk kisgyerekkel,  kamasszal vagy gyerek nélkül a pandémia első hulláma után? Na és a nagyszülők? Van egyáltalán még pénze a családoknak a nyaralásra? Utánajártunk!..
Nézzünk meg néhány rendkívüli tehetséggel megáldott embert, akik az iskolapadban nem jeleskedtek, mégis később világhírű tudósok, művészek lettek!..
Sokak szerint a tehetség, mégpedig a specifikus tehetség családon belül öröklődik. Nézzünk meg rendkívüli tehetséggel megáldott családokat a Szent-Gyögyiéktől a Karinthy családig!..
Az élet a világjárvány miatt sem áll le: a családok próbálnak helytállni home office-ban, online oktatással, sok vagy kevés gyerekkel; van, ahol most születik a baba; van akik most házasodnak...
Amikor a fiatalok a koronavírust babyboomer-kiiktatónak nevezik, az idősek pedig őket hibáztatják. Mit lehet tenni ekkor?..
Különösen feszült helyzetekben sokszor könnyebb a társunkra kenni, hogy ő a probléma forrása. Számtalan érvet tudunk felhozni arra, hogy a másik miben hibás. Pedig az esetek többségében legtöbbször, mindkét félnek megvan a maga felelőssége, még ha nem is egyenlő mértékben. Nincs ez másként a…..
Nőnap alkalmából is feltehetjük a modern kor egyik legnagyobb kérdését: lehet-e egy nő egyszerre sikeres munkahelyén és anyaként is? Összegyűjtöttünk néhány ékes magyar, külföldi, kortárs és történelmi példát azok közül a különböző területeken tevékenykedő nők közül, akiknek ez sikerült és életük,…..
Az első pillantásra kipattanó szerelem mindenki fejében úgy él, mint az egyik legromantikusabb dolog, ami megtörténhet velünk, de vajon létezik-e? Ha igen, kialakulhat-e belőle hosszú, stabil kapcsolat?..
Sok történetet ismerünk, ami azt tanúsítja, hogy a fényképezőgépek kereszttűzében nehéz sikeres párkapcsolatot vagy egészséges családi életet fenntartani. Nem Harry herceg és Meghan Markle az elsők, akik kilépnek a rivaldafényből családjuk érdekében. Lássuk mely hírességek előzték meg őket!..
Minden generáció máshogy gondolkozik egy ünnepről, szokásról, sőt, gyakran újít is. Miért ne tenné meg az Y-generáció is ezt, ráadásul pont a karácsonnyal?..
- hirdeti a tudatos vásárlásra ösztönző, a túlfogyasztás ellen 1992-ben november utolsó péntekén elindított kezdeményezés. Nem hallottál róla? Nem meglepő, hiszen most a Fekete Péntektől zajos minden. Ki tud ennek ellenállni?..
Egészen hihetetlen, hogy milyen nagy igény van gyerek vloggerekre. Olyannyira, hogy egy csupán 7 éves fiú jelenleg a világ egyik legnépszerűbb és leggazdagabb youtuberének számít.  ..
Van, aki nem sajnálja a pénzt a legmárkásabb cuccokra sem. Van, akinek minden tételt jól meg kell gondolnia. Van, aki még az adományozásra és a környezetvédelemre is figyel. ..
A mai felelős szülők nagy része tudatosan keresi annak lehetőségét, hogy gondoskodjon arról, hogy gyereke megfelelő digitális képzésben részesüljön, hiszen egyértelmű számukra, hogy a digitális írástudás elsajátítása manapság már létfontosságú, jövőt álló készség. A hévízi EurópaFit Hotelben…..
Gondolkoztál már azon, hogy mennyire lehet biztonságos egy DUPLO-figura? Miért 16+-os a Stranger Things témájú LEGO-készlet? Mindezt és még sok más kérdést is feltettünk Siket Lóránt, kommunikációs vezetőnek...
Mit gondol Szabó Simon, Soltész Rezső, Till Attila, Mark Wahlberg és még más ismert ember az apaságról? ..
Drog, alkohol, szegénység, nevelőszülők, szexuális zaklatás és még sorolhatnánk. Mind olyan traumák, melyek megkeserítik a gyerekkort. Sok híres és sikeres ember gyerekként traumákon és nehézségeken ment át, de felnőttként bebizonyította az átkos gyerekkor sem lehet akadálya a sikernek...
Bakó Ferenc 102 évét meghazudtolóan, kirobbanóan energikus. Utazik Sopronból Budapestre, 95 évesen megmászta a Schneebergert is. Minden nap főz, aktív társasági életet él, nemcsak offline, online is, naponta használja a Facebookot is kapcsolattartásra.  Feleségével a háború alatt házasodtak össze,…..
Anyagi szempontból óriási üzleti potenciál van a gyerekek fejlesztésében, hiszen legtöbb szülő bármit megtenne, megvenne és kifizetne, ha a gyerekéről van szó. Az elmúlt években rengeteg jó és kevésbé jó fejlesztő program, módszer, alkalmazás is elindult, pedig számtalan pofonegyszerű tevékenység is…..
Összegyűjtöttünk néhány régi filmet, melyek megkapóan szépen vagy éppen szívderítően és mulatságosan mutatják be a szerelmet és a párkapcsolatot. A színészgárda pedig igazán parádés lett: Robert Redford, Cary Grant, Törőcsik Mari, Darvas Iván, Ruttkai Éva, Julie Andrews, Sir Anthony Hopkins, Jane…..
Érdemes a mai gyerekeket színházba vinni? Megéri a családi hercehurcát? Kibírják egyáltalán mobil nélkül? Mit tehetünk, ha becsúszik egy sikamlós vagy rémisztő jelenet?..