Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TEAharmónia

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NŐ 50 VALENTIN ÉS A NŐ NAPJA 2018.02.06 17:41:46
Februárban Valentin Nap, Márciusban Nőnap! Tiszta készülődés a Tavaszra! Ünnepelsz, vagy nem ünnepelsz a jenkikkel, köszöntöd a nőt avagy sem, én mindenesetre összegyűjtöttem néhány teának valót ezekre a napokra készülve, ezek estéire. Összeállítottam néhány BÁJITAL RECEPTET, amit a további…..
A NŐ 50 Gentleman 2018.02.05 22:08:13
Állítólag ma a barátság napja van, de nekem már a jenkik ünnepe jár az eszemben. Valentin nap. Kinek mi jut eszébe róla? Engem Valentin nem érdekel, sőt Bálint sem, de a férfi annál inkább, akit ezzel a teával lehetne megitatni ezen az éjszakán. Tavaly kevertem egy bájitalt, ki lehet…..
50 év elég sok idő ahhoz, hogy az ember lánya összegyűjtsön jó néhány emlékezetes élményt. Ma az interneten szembejött velem egy hír. 26 évvel ezelőtt, 1992. február 4. katonai puccskísérlet, Caracas/Venezuela és emlékképek kerültek elő. Venezuela tízszer nagyobb, mint Magyarország és Dubai…..
Előző rész ITT! Szent meggyőződéssel hittem, miután tanulmányaimban mindenhol úgy szerepelt az adott témakör: szív- és érrendszer, hogy akkor az orvos is ennek együttes tudója. Hát nem! Újabb időpont kérés következő év január. Megint hálát adtam a Jó Istennek, hogy tulajdonképpen én nem beteg…..
50 éves leszek. 50 éves? Atya ég! Ezt el fogom még mondani párszor az idén. Hihetetlen mi minden történt ebben az ötven évben. Vajon lesznek az évnek olyan napjai, melyek emlékeket idéznek az elmúlt félszázadból?... Pár hónappal ezelőtt bejött a teaboltba egy idősödő (még nem idős, csak úton van…..
Így 50 felé egyre inkább észreveszem a testem hőháztartásának körforgását. Ez korábban nem tűnt fel, most viszont minden nap szembesülök vele. Egyelőre nem okoz gondot, nincsenek hőhullámaim, igazodom a jelenséghez. Ahogy az évszakok változnak az év során úgy változom én is a nap…..
Az előző rész tartalmából ITT: Új év reggelén ráálltam a mérlegre, megszületett az elhatározás. Néhány kilót le kell adni, mert ha leülök úgy érzem felgyűrődik a bőr a nyakamig és a gyomrom, hasam csak azért nem, mert a tüdőm megállítja. Ennek köszönhetően persze levegőt se kapok. Viszont a…..
Jól kezdődik a január. Rögtön az első napon arcomra fagy a mosoly! Szilvesztert a barátnőmnél töltöttem, ott is aludtam. Reggel a fürdőszobában készülődtem, mikor megláttam egy mérleget, gondoltam ráállok. Nem kellett volna! Az ember kényszert érez, ha meglát egy mérleget, hogy ráálljon. …..
A NŐ 50 A nő 50 - január 1. 2018.01.02 00:57:56
Pár perccel elmúlt éjfél, pedig január 1-jén akartam az első bejegyzést írni.  Egész nap pihentem, azt mondják az év első napján nem szabad csinálni semmit. Amit semmiképpen: nem szabad szemetet kivinni, nem szabad mosni, se csirkét enni. Én úgy döntöttem, hogy akkor nem csinálok semmit. Egész nap…..
Nemcsak finomak, hanem hasznosak is a téli hideg bántalmai ellen. Melegítik a testet és segítik a lelket. Gyógyír az influenza és megfázás tüneteire. Tejjel főzve segít köszvényes és reumás panaszokon. CSILLAGÁNIZS – elűzi a félelmet, hogy felébredjen a szeretet. A téli nehéz ételek emésztésében…..
A téli hidegben a betegség kialakulásának egyik lehetséges fizikai oka a mozgásszegény életmód, tétlenség, amit ilyenkor télen be szoktunk iktatni az életünkbe.  Ez a tejes tea nem csak finom, de kellemesen fűszeres, csípős és felmelegít. A fűszerek megvédenek minket a fertőzésektől. 2 tk fekete…..
Nemsokára jön a Mikulás! A teázás élménye piros tasakban. Minden, ami egy finom teához szükséges lehet. Apró dolgok, amiből több minden készülhet. Van benne:  Fekete tea - például. De lehet, hogy más került bele. Zöld, mert valaki azt szereti. Vagy zöld és fekete, mert valaki úgy szereti. A…..
Krémkészítés magas fokon a Hélia D-nél Szeretnénk örökké szépnek látszani. Legalább a látszat, mert ezt látom én minden nap a tükörben, ezt látják mások, ha rám néznek. Ha bent érezzük is az idő múlását, a külső ameddig lehet maradjon szép. Igaz?  ..
Napok óta szemezek a boltok teafilterbe zárt "teáival", hogy megkóstoljam, változott-e valamit a világ.  Hosszú perceket töltöttem a teás polcok előtt, melyiket vegyem meg, de nem tudott rávinni a lelkem, így maradt az, hogy a barátnőimnél szétnéztem, kinél mi van. Kerestem olyat, ami magasabb…..
Azok a népek, Sándor, amelyek szeretnek élni és tudnak is élni, tehát van tehetségük hozzá, hogy élvezzék az élet kisebb-nagyobb örömeit, azok a népek szenvedélyes teaivók. Vegyük a legnagyobbakat közülük, az angolokat és az oroszokat. Mind a kettő elpusztíthatatlan, mind a kettő határtalan…..
Kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen isznak teát kisebb valószínűséggel szenvednek csontritkulásban, rák és a szív- és érrendszeri betegségekben, mint azok, akik soha, vagy csak ritkán isznak teát. Ezt tette világossá számos epidemiológiai  vizsgálat. Bebizonyosodott, hogy…..
Azoknak, akik velem tartottak és azoknak akik valahol valamikor, de megcsináltátok a léböjtöt. Örülök, hogy végigcsináltátok a böjtöt.  Egyet biztosan megtanultatok és megtettetek ez alatt az egy hét alatt. Magatokkal törődni, az időt önmagatokra fordítani, amikor a leveket elkészítettétek.…..
GondolatOlvasó EL CAMINITO DEL REY 2017.09.11 16:28:44
A félelem útján - a jövő jelenében azt hiszem ennek így kellett lennie. Úgy alakult, hogy egy év „karrierszünet” következett az életemben. Nem kirívó az esetem, mással is megtörténik, kihúzták a lábam alól a talajt. Tél jött, december, mindenki az ünnepekre készülődött és nem munkaerő felvételre.…..
Ez úgy hangzik, mintha Isten tudja mekkora fába vágtam volna a fejszém. Pedig nem. Sok éve már, hogy minden tavasszal és ősszel elindulok és 5 napig böjtölök, leveken élek. Mikor életemben először léböjtöltem, kíváncsian vártam mi lesz, mi fog történni velem? Mindenképp be akartam iktatni az…..
GondolatOlvasó Az ÉLETESSZENCIA 2017.08.28 05:43:21
Mindenki rendelkezik egy veleszületett ÉLETESSZENCIÁval. Hoztuk magunkkal, kaptuk szüleinktől. Ez az életesszencia úgy hozott létre, hogy képes legyél élni. Minden szerved minőségét és működését úgy hozta létre, hogy képes legyél az ételekből, a levegőből kivonni az esszenciát, amire szükséged van…..
Ha igyekszel a vidámság álarca mögé bújni, pedig köpni szeretnél... Ha a világ kellemetlen, sok benne a "baktérium" fejlődése... Ha a veszekedések lehangolnak és emészthetetlenné válik... Ha úgy érzed a párkapcsolat kilépett egyensúlyából... Ha gyermeked megérzi lelked nyugtalanságát… Ha az…..
Az ember egészsége ugyanúgy a természet törvényeitől függ, mint minden létezőnek ezen a földön. DE vajon tényleg így van? Vagy van valami felsőbbrendű hatalom, amibe az ember tartozik, netán földönkívüli? Évezredek óta létező tudományok, mint az asztrológia, szimbólumokkal próbálta megérteni a…..
Eszméletlen meleg van! Egy vizesárok jól jönne. Mutatom, hol találod meg. :) Az orrod és az ajkad között a felső harmadban. Ez a pont a Vízárok pontja (Mingmen). Ha napszúrást kapott a veled lévő, ha az arca már ödémás és a foga is fáj, a háta megrándult, mikor fordult a napágyon, a hiszti a…..
GondolatOlvasó Hűtsd le magad! 2017.07.30 23:27:26
Egész héten kánikulára lehet számítani! A folyadékra nagyobb szükség lesz mint valaha. Víz a lelke mindennek! Nyáron 2,5 liter víz akár 1 óra alatt is eltávozhat a szervezetünkből.  Izzadással elvesztett vízzel fontos ásványi anyagoktól „szabadul meg” a szervezet, amiket a lehető leghamarabb…..
Újdonság volt a vidéki hydrowellness is. Tanulmányainkból ismertük Kneipp tiszteletest és az ő munkásságát. Mikor Krisztával megláttuk a közeli patakot, szinte hívogatott minket: gyere lépj be, taposs a köveimen! Ekkor gondoltunk egy merészet, mi lenne, ha ide elhoznánk a táborozókat és sétálnánk a…..