Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mj112

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Háttér A főváros a 4-es metró építése kapcsán elvállalta a dugódíj bevezetését. Ez egyelőre nem történt meg – feltehetően azért, mert egy valódi, ténylegesen visszatartó erejű díj biztos, hogy rendkívül népszerűtlen intézkedés lenne. A főváros által korábban felvetett javaslatok, így pl. az 5000…..
mj112 2019.12.14 10:59:03
@fifibá55: A 2) pont azért nem egyértelmű. Nem értem mi köze a körúti dugónak ahhoz, hogy én mennyiért parkolok a saját lakásom környékén.
mj112 2019.12.14 11:36:54
@fifibá55: Ha egy kicsit belegondolsz, két sarok között tökmindegy, hogy nyolc kocsi parkol, vagy tizenöt, ott csak akkor lehet forgalmi sáv, ha megállni tilos. Azonkívül az autó nem egy bőrönd, hogy fölvigyem a másodikra. Büntetni kell azokat, akik autót mertek venni a belvárosban? A körúton esetleg szóba jöhetne megállási tilalom, akkor kettő helyett három sáv lenne, de a Margit híd akkor is kétsávos, ráadásul a közepére valami agyatlan barom bebiggyesztett egy lámpát, 40.es, meg 30-as táblákkal. Ha már itt tartunk, a sebességkorlátozások legalább kétharmada felesleges és csak növeli a dugót. A Körúti lámpabeállítás egy másik problémát is felvet, nevezetesen a kerékpárosokét. Ők ugyanis nagyívben leszarják a pirosat, emiatt előfordul, hogy a Honvéd utca és az Oktogon között négyszer előzöm meg ugyanazt a biciklist. Egy csomó lámpánál felfestettek egy kis ketrecet, hogy a bringás előre mehet, arra nem gondoltak, hogy ezzel feltartják az autósokat. mert ha megfeszül sem fog úgy gyorsulni. Azt, hogy háromsávos úton balra kanyarodnak a belső sávból, nem gondolnám, hogy szabályos, de mivel nincs aki megbüntesse, hát megteszik. Akinek nem inge, ne vegye magára. Még az autósokhoz annyit, hogy amikor már egyértelmű, hogy nem fér át a zöldben, nem kéne erőltetni, mert egy idő után mozdulni is nehéz.
mj112 2019.12.14 11:37:47
@mj112: Bocsi, a Körút nagy K
Libertarian Árnyék a sötétben 2018.09.30 06:00:00
Azzal már az egyszeri Fidesz-szavazó sem hitegeti magát, hogy a Fidesz egy tisztességes bagázs volna. Tudja ő is jól, hogy ezek lopnak, látják jól, miként épül-szépül a polgármester háza, miközben a faluban máshol hasraesnek a kátyúban. Az utóbbi években már, amikor éppen…..
mj112 2018.10.01 14:50:32
@maxval balcán bircaman: Igaz,de azt se gondolta volna senki,
hogy ekkora van.
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
mj112 2018.09.04 20:24:50
@meggyes alfonz: Unokahúgom elsős középiskolás, az agglomerációból jár be Budapestre, távolsági busszal. Szerdán és csütörtökön nyolc órája van, szerinted mikorra érne haza?
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
mj112 2018.05.31 13:32:39
@KaTe: @Tehetséges ugandai buzi: Hát bizony én jártam úgy néhány éve a szentendrei Intersparban. Majdnem kétszeres árat kértek a kasszánál, mint ami a polcon volt, a pénztáros elküldött egy bóklászó alkalmazotta, hogy nézze meg. Ma sem tudom miért mentem utána, mert én alapvetően bízom az emberekben, de mire odaértem, éppen piszkálta ki a cimkét. Amikor szóltam, hogy ha tovább piszkálja letöröm a kezét, azt mondta, csak meg akarta igazítani mert nem látta jól. Van ellenpéldám is: a Bécsi úton volt egy CBA, ott egy húsz forintos csokira írt a kassza 25 forintot, csak viccből jegyeztem meg, hogy a polcon olcsóbb, elment megnézte, elnézést kért, azt mondta javítani fogják és visszaadott egy ötöst. Égtem, mint a kalapgyár, mert elég hosszú sor volt. Egyébként, ha valaki járt a METRO zöldségoszályán, az tudja, hogy ott még véletlenül sincs olyan számsor kiírva sehova, ami bármelyik árun megtalálható.
Lítiumion-akkumulátorok működtetnek egy komplett város A gazdaságos, olcsó, környezetbarát és hatékony energiatermelés és felhasználás a 21. század egyik legnagyobb problémája, melyre minden vállalat a maga módján próbál megoldást találni. A Tesla értelemszerűen akkumulátorainak segítségével…..
A legnagyobb parasztság az, ha valaki nem tartja be a követési távolságot. Ez elég balesetveszélyes, hiszen elég csak egy pillanatra elbambulnia, és meg is történik a baleset. Nem csak magát veszélyezteti, hanem mindenkit körülötte...
mj112 2018.01.19 11:16:13
@eßemfaßom meg áll:" Viszont a kresz a bizalmi elvre épül..."

KRESZ 36.§
mj112 2018.01.19 11:17:03
@qwertzu: KRESZ 36.§
mj112 2018.01.19 12:29:16
@Etniez: "Németországban eddig kétszer jöttek a seggembe..."

Ez már nem jogszabály, ez intelligencia.
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
mj112 2017.12.06 12:29:00
@Tweed: A 7 fokot visszavonom.
@passenger: Gondolom, jó magyar szokás szerint Te is a felezővonalon ültél.
mj112 2017.12.06 12:47:57
@Muad\\\'Dib: A záróvonalnál igen, de sajnos a szaggatottnál is ott mennek, ha több sáv van akkor tuti, legbelül. Valaki fentebb írta, hogy az egyesen a külső sávban megy, én csak Budapest utcáit rovom leginkább, de az biztos, hogy itt is a külső sáv sokszor gyorsabb. Azon meg nem kell kiakadni, hogy záróvonalon előznek, amikor a piros lámpán úgy mennek át, mint ha nem is volna ott. Megállni ott állnak meg, ahol eszükbe jut, kirakja a vészvillogót, azt hiszi, ettől szabályos lesz. Tegnap az Árpád hídról a Váci útra kanyarodtam, a Dózsa felé, állt a rendőr a buszsávon a lámpánál, ketten álltak mögötte, oda se bagózott.
Jobb helyeken a civil szervezetek az állami intézményrendszer mellett működnek, azok tevékenységét egészítik ki, vagy azoktól vesznek át részfeladatokat. Mindennek egyszerű oka van: a civilek lényegesen hatékonyabban tudják ellátni a vállalt feladatokat jellegükből adódóan,…..
mj112 2017.11.29 13:38:51
mj112 2017.11.29 14:27:00
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Speciel arról, amiről itt beszélünk, egyetlen szó sincs.
Ha a máriaremetei dologra gondoltál, az is segítség,
de nem erről beszélünk.
A Fidesz és az ország irányító a szemünk láttára bolondultak meg. ..
mj112 2017.08.20 08:36:30
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Sose volt komcsi.

Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár
mj112 2017.08.20 08:37:35
@mj112: A listát nem én szedtem össze, valahonnan másoltam, amikor ezek a dolgok még frissebbek voltak.
A köztársasági elnök olyan sokat várt a CEU-törvénnyel, hogy már-már arra lehetett gondolni, az éjszaka (vagy az elmúlt 5 nap) folyamán elfelejtett írni, mint Svejk. De aztán mégiscsak aláírta...
mj112 2017.04.11 12:59:08
@Legeslegalja: nomen est omen
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
mj112 2017.03.20 12:54:10
@Etniez: Nem, nem szabályos, mert ha mehetne ötvennel,
de nem megy, akkor indokolatlanul akadályozza a többieket.
Márpedig ezt a KRESZ ugyanúgy bünteti, mint a gyorshajtást.
Más kérdés, hogy nincs aki betartatná.