Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saghyb

68 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan megérett bennem a gondolat, hogy ez az út, ebben a formájában véget ért. A 2023-as szezont egy - amúgy abszolút nem tragikus  - egészségügyi probléma keresztül húzta. Ez megoldódni látszik egy közelmúltban lezajlott műtét segítségével, de a jövő év már most kútba esett a következő probléma…..
Emlékszem, az első vízreszállás mindig mekkora ünnep volt: végre túl vagyunk a soha véget érni nem akaró téli alapozásnak, tejeszacskót húztunk a lapátra, én lötyögtünk egy szigetkört. A tejeszacskó persze már a múlté, elegáns neoprén zsákot használok, de száraz ruhám még nincs, így télen nemigen…..
Ez az arisztokratikus szóösszetétel szerepel diagnózisként egy hosszabb folyamat után kapott szakvéleményen. A pórias hétköznapokban ez lehengerlő csontkinövéseket jelent a sarkamon, a hozzájuk csatlakozó (pontosabban: azokat előidéző), most már lényegében folyamatos gyulladással, és elegáns, bár…..
vízi zarándoklat Nagyvíz 2022.08.23 22:23:51
Csütörtök este jártam utoljára a Dunán. Amikor ma leértem, egészen megdöbbentő volt a változás. Közben ugyanis bő 160 centiméterrel nőtt a vízállás. Még úgy is nagyon erős volt, hogy évek óta ezen a szakaszon evezek, minden este, amikor csak szerét ejthetem. Megvolt már árvizben, kisvízben,…..
vízi zarándoklat Két kép 2022.02.26 17:40:48
Én nem tudom a világ tragédiáit másképpen értelmezni, csak az egyén szintjén. Tudom, efölött annyi érdek csap össze, hogy képtelenség igazságot tenni. Ha van egyáltalán igazsága a tragédiáknak… Az első képen egy fiatal kijevi pár. Vagy testvérek, az is lehet. Pár napja, azon a reggelen járta be a…..
Ez azért most jól esett! Ha jól emlékszem, tavaly július óta nem eveztem. Akkor durrant le a derekam, ami aztán valahogy elvitte az egész szezont. Hogy hiányzott-e? Ezt az ember mindig csak akkor tudja megítélni, amikor a vágyott dologban ismét része van. Igen, hiányzott, már nagyon. A vízreszállás…..
Tavaly betegség miatt kimaradt, de idén ismét Balázsolás Balatoncsicsón, a Szent Balázs-hegyen! Szélcsend, napsütés, 8 fok, csillogó víztükör, ilyenkor az ember tényleg elhiszi, hogy idén is lesz nyár… és az eddigi tapasztalatok alapján, valószínűleg rekord-közeli résztvevő számmal. A Balázs áldás…..
vízi zarándoklat Eltiltva... 2021.07.20 07:32:40
Nem, semmi doppingvétség nincs a háttérben, mondjuk, esetemben nem is tudom, ki ellenőrizhetné, legfeljebb a nyugdíj bizottság... Az már a nyár elején látszott, hogy az idei Szent Jakab utam veszélyben van: változások voltak a munkahelyemen, ami az egyik oldalról izgalmas, a másikról viszont olyan…..
vízi zarándoklat Helló, Papi! 2021.05.20 10:41:51
Idén kicsit később kezdtem a szezont, csak április második felében. Tudom, a kemények ilyenkor már túl vannak annyi kilométeren, amennyi nekem egy évben mindennel együtt összejön, de hát én csak egy zarándok lennék. A szokásos időbeosztás szerint, a megszokott felségvizeken történt mindez: munka…..
94 éves korában elhunyt Jálics Ferenc SJ (forrás: magyarkurir.hu; kép: jezsuita.hu)..
vízi zarándoklat Nyilatkozat 2021.01.29 09:19:13
(forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook oldala)..
Anna nővér tulajdonképpen még főiskolai ismeretség. Amikor felmerült, hogy az 1Úton Zarándoknap vízi szakaszán részt szeretnék venni, és útitársakat kerestem, meséltem az ötletemről Kakuk Andinak, akinél a tanítási gyakorlatomat végeztem. Rögtön javasolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot Anna…..
https://www.magyarkurir.hu/hirek/emberszereto-istenunk-dicsoseg-neked-kocsis-fulop-ersek-metropolita-megszentelte-dunat                       Forrás: Magyar Kurír..
vízi zarándoklat Idén is 1Úton! 2020.08.07 16:35:12
Idén is nekivágunk az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapnak, a dolgok jelen állása szerint a kemény maggal, a két Tamással, Dáviddal és Zolival. A járványhelyzet okán kissé egyszerűsíteni kényszerültünk a logisztikán, így - a Mária Út engedélyével - nem a hagyományos Karva - Esztergom szakaszt fogjuk…..
Megérkeztem, Budapest, Római Part. Igazából ilyenkor az ember vagy nagyon sokat ír, vagy semmit. Úgyhogy én szépen sorban, Lébénytől indulva, végigfotóztam Nektek az összes hidat, ami alatt az elmúlt héten áteveztem. (Na jó, kakukktojásként belekeveredett egy zsilip is!) Úgyis sokat gondolkodtam…..
Igazából mindig kérdés volt számomra, hogy valaki megjárja, mondjuk a Caminót, zarándokol egy hónapon át, aztán másnap fel kell szállnia a vonatra/buszra/repülőre. Az azért kemény lehet. Három éve engem is autóval hoztak haza Lébényből. Idén úgy döntöttem, hogy visszafelé is evezek. Kora…..
Hát, megérkeztem. Mára is jutott egy fejezet a hogyan gondoskodnak a zarándokokról sorozatból: a lébényi gátőrház közelében sátorozom, beszéltem a Vízügyi Igazgatósággal, mégis tudjanak rólam, ki járkál ott. Nagyon kedvesek voltak, mondták, semmi akadálya. Ma reggel hívott egy fiatal munkatársuk,…..
Ma valahogy nehezen indult, még nem volt dél, és már nagyon éhes voltam. Miután már nem a Dunanyart járom, magad uram, avagy konzerv. No, azt mindig izgalmas megmelegíteni a gázfőzőn, már csak azért is, mert ilyenkor a szélvihar is elmaradhatatlan (ma egész nap küszködtem vele). Szóval, kilátás volt…..
Zarándoklat 1: ma elindultam, és hirtelen csend lett. Tulajdonképpen törvényszerű, Esztergom a Dunakanyar felső vége, és a népszerű helyeket ráadásul szombat-vasárnap jártam. Akkor a sok színes, ilyen-olyan hajónak örültem, ahogy húztak felfelé. (És már a SUP is elterjedt a Dunán, újabb eszköz,…..
Esztergomban ücsörgök, szenkvici Palkovics László alispán padján. Nem dicsekvés, csak ténymegállapítás, és egyszerűen azért, mert a kemping területén nem szabad pipázni. Itt viszont még mindig bitangul süt a Nap. Ma azzal a felismeréssel kezdtem, hogy valami nagyon rendben van ebben a világban,…..
Tanulva az elmúlt évekből, csak nekiindultam a Szent Jakab Útnak. Persze, terveztem. A táborhelyekre azért odatelefonáltam. Miután 2017-ből már megvoltak a tapasztalatok, ezt azért nem nevezném nagy szervezésnek. De egyébként semmi. Van egy terv, eljutni Lébénybe, a Jakab templomhoz és vissza. De…..
vízi zarándoklat Esti útitárs 2020.05.21 13:01:34
Tegnap este is megejtettem a már szokásossá vált csavargásomat a Dunán. Naplemente, viszonylag meleg, szinte tökéletes tükörvíz, ami azért elég ritka az érdi szakaszon. A halásztelki parton van egy rész, amit már kellőképpen rendbe tettek a hódok, össze-vissza döntötték a fákat, és láthatóan…..
vízi zarándoklat Wichmann Tamás 2020.02.13 18:05:47
      "...Hogy lehetetlen helyzetből is lehet valami nagyot alkotni."..