Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zabaldazenet

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangvilla Tibitt-tábátt 2017.04.07 19:36:57
Jó, jó, befejeztem, tudom, hogy a pergetőt leírni nem lehet. És, hogy mi is az a pergető? A dal azon része, amit te is tutira fejből tudsz úgy is, hogy nem ismered az adott muzsikát. Sejted már? A cigány zenében lévő átkötőkről beszélek. Ma a nemzetközi romanap alkalmából összegyűjtöttem pár kedvenc…..
Hangvilla Ünnepeljük ma a zenét! 2016.06.21 12:47:00
A mai nap, június 21-e az, amikor a zenét igazán ünnepeljük. Ugyanis a csillagászati nyár első napját javasolta 1982-ben Maurice Fleuret francia zenetudós a zene ünnepének. Természetesen az ötletet többen is pártolták, így Jack Lang, az akkori francia kulturális miniszter is. A francia szokás pedig…..
Már 2016 februárja óta kapjuk a sajtóleveleket, azonban most válhat igazán érdekessé az összefoglaló, hogy az augusztus 3─6. között megrendezendő Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) különféle színpadjain kik is lépnek fel. Ezek az információk már csak azért is fontosak, mert a FEZEN Nagyszínpadán épp a…..
Járai Márk a Pécsibölcsész Tavaszi Fesztivál egyik meghívott vendége volt, aki ezúttal nem a teljes Halott Pénz zenekarral, hanem egymagában, gitárral állt közönség elé. Azt kell mondanunk, Márk hangja és a zene iránti alázata még mindig fantasztikus – bár már azt is tanulja, hogyan legyen…..
A PEN-t közvetlenül megelőző napon, szerdán sajnos nem volt hozzánk kegyes az időjárás. A Színház térről a Nappaliba kellett menekülnünk a fellépőkkel, akik a Dübörgő Vattacukrok és Lenthár Balázs voltak. Ám a borús idő fergeteges hangulattal párosult: a megszólaló dallamokra és énekekre jártak a…..
Hipp-hopp el is érkezett a nap, amelyre mindenki várt: bizony-bizony, ma este elindul a Pécsi Egyetemi Napok 2016! Ám előtte még ne felejtsük el a Színház teret, ahol a 15.00 órakor kezdődő diákrektor csapatbemutatók előtt, pontosan 14.00 órától DJ-ként Levosz alapozza meg a jókedvet ‒ ha még nem…..
Hangvilla Dallamos a botanikus! 2016.04.10 21:12:00
A Szenes jó pár évtizede kultikus helye Pécsnek, és reméljük, még minimum ennyi ideje lesz, hogy a kultúrát és a zenét befogadja. A bánya most sem pihen! Itt a tavasz, a crew pedig gondolt egyet, és kialakított egy teraszt a botanikus kert szívében. Két hétig folynak a programok, most érkeztünk el a…..