Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belsomonolog

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szolgáltatóiparban dolgozó emberek egy része a kért nem kevés díj ellenében is valahogy Istennek képzeli magát. Mindegy milyen országban élő emberekről beszélünk, ez egy habitus. Szerencsére nem mindenki ilyen. Történetesen egy kellemetlen magyarországi helyzetbe csöppentem. Egy ügyintézői…..
Egy olyan történetem van mára, ami pontosan vissza fogja adni az érzést, amit ezen a blogon közvetíteni próbálok. Vagyis: miért olyan jó hely Ausztria, miért is van az, hogy sok éve már Bécs a legélhetőbb város. Amikor turistaként érkezik meg az ember egy külföldi városba, azonnal kap mindenféle…..
Ismét sulis sztorim van. Az a helyzet, hogy nap, mint nap lenyűgöz az osztrák általános iskolában tapasztalt gondolkodásmód a felnőttek részéről. Nem tudom, hogy a pedagógusnak pontosan mennyi beleszólása van itt abban, hogy milyen módszerrel adja át a tudást, hogy mennyire lehet kreatív, de annyit…..
Az elmúlt időszakban kétszer egy hónapos intenzív német nyelvtanfolyamon vettem részt Bécsben. Hétfőtől péntekig, reggel 9-től negyed egyig volt a képzés, nem ok nélkül hívják intenzívnek.  A szintfelmérő elég komoly volt, meggyőzött, hogy jó helyre kerülök, velem közel azonos szinten lévő…..
belsomonolog 2019.07.21 22:03:21
@adamskij: Szia! Küldöm a linket:
www.deutschinstitut.at
Üdv!
:-)
Ha gyermeked van, az sok mindenre hat katalizátorként. Ausztriában élünk. Nem régóta, tavaly augusztusban jöttünk. A gyermekünk már túl van ez első tanéven. Már a tény is sokkoló, hogy ilyen gyorsan telik az idő, de ennél mélyebb érzést kelt bennünk a tény, hogy milyen lazán vette az akadályokat. Az…..
  Az elmúlt 38 évben szinte alig találkoztam az apámmal. Amikor pont ennyi évvel ezelőtt elhagyta anyukámat egy nemzésre képtelen nőért, a szívét is megkeményítette. Nem mutatott lelkifurdalást, hogy anyukámat három kisgyerekkel – 6, 4 és 3 éves – hagyta magára, elkezdte élni az immár gyerektéren…..
Bécs mellett élünk, a mindennapi teendők miatt elég keveset járok be a városba. Most, hogy már az egész város tele van adventi vásárokkal, s mert be kell szerezni ezt-azt az ünnepekre, elmentem a Naschmarktra, mert egy bizonyos, ott biztosan beszerezhető dolgot kerestem. (A Naschmarkt egy piac két…..
  Már többször írtam arról, hogy milyen jó dolgok vannak Ausztriában, mik azok a tények, amik miatt könnyű igazán élhetőnek érezni a legtöbb helyzetet. Most egy olyanról lesz szó, ami inkább ízlés és gusztus dolga. Ami biztos: nekem még szoknom kell. Az otthoni uszodákban vannak a férfi és női…..
Na jó, ez már lassan nekem is kezd sok lenni…, mindennek van határa. Hogy mégis mitől vagyok én már megint - pozitívan - kiakadva? Gyermekünk tanítónője egy paksamétát adott a kezembe pár napja. Volt benne egy Magyarországon is bevett szülői hozzájárulás arról, hogy a suliban készült képek…..
belsomonolog 2018.09.19 15:26:59
@Kolompár Magneto: Köszönöm az észrevételed, javítottam!
Elkezdődött a suli. Ebben a témában számos írás születik majd, tudom. A szülőknek vannak ezzel kapcsolatos érzéseik, megéléseik, amit egyszerűen muszáj kiírni magukból. Hát nekem is akadt témám, de nem a magyar élmények kapcsán. Három hete költöztünk Ausztriába. Gyermekünk most kezdte a második…..
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
Belső monológ Élj a mának! 2018.01.15 08:11:27
Hogy telt az elmúlt éved? Mi volt benne a jó, s mi a rossz? Mit dobnál ki és felejtenéd el örökre? Mit viszel tovább mert a jó, az építő irányt képviselte az életedben? Ilyenkor év elején számot vetünk, van, aki új vagy régen is vágyott, de még ki nem próbált ígérteket fogalmaz meg. A legtöbben…..
  Bármennyire is azt hiszed, hogy nincs súlya, jelentősége a kimondott szavaidnak, de tudd: ez nem igaz! Vagyis, amikor azt mondod a hintázni tanuló gyerekednek, aki nem boldogul, hogy nézze a  mellette hintázó másikat, aki elég ügyes, az még ok. De mikor a gyereked ezek után sem tudja ellökni…..
Hiszen már olyan sokat tettél a kapcsolatotok megmentéséért! Most hirtelen nem tudnád - nem is akarnád -  felsorolni, hogy miket is pontosan, de biztos, hogy sokkal többet, mint, ami szerinted még ok. Hibáztasd csak továbbra is a másikat, soha ne nézz magadba és tudd, neked minden jár! A figyelem, a…..