Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hozzászólok

0 bejegyzést írt és 601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég az orbáni álháborúkból! Kis túlzással állíthatjuk, hogy az épp beiktatásra került 5. Fidesz kormány legitimációját, a Fidesz pedig választási győzelmét a háborúval való riogatásnak és Orbán Viktor mindent felemésztő, tündöklő békeapostol beállításának köszönheti. kép: infostart Legalábbis…..
Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak…..
Nem is olyan régen merült fel a kérdés a blogon, hogy vajon hazaköltöznétek-e és ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem. Laz Ausztráliából írta meglehetősen rövid, de sommás véleményét...
egészen beleszédültem. Mennyivel egyszerűbb dolga lett volna Kolombusznak, ha inkább ilyen tojása lett volna! Tényleg zseniális!..
Hozzászólok 2020.07.13 16:13:24
Most, a koronavírus idején látjuk, hogy pont azok munkája nélkülözhetetlen, akiket legkevésbé fizetünk meg, pl. takarítók, ápolók, tanárok. Régóta érdekelt, hogy hogyan alakult ki, hogy ugyanolyan szintű képzettséggel rendelkező emberek más órabért kapnak, attól függően, hogy melyik szakmában…..
Hozzászólok 2020.03.29 16:51:12
@ebella2: tök jó, ahogy megfogalmaztad. Hogy a segely összege kitenné az alapjövedelmet a mellette évelők szerint. Ez a lényeg. Nekem már a mostani segély is sok.
Semmit nem adnék ingyen: valami hasznosat kell tenni érte.
Képességei szerint. Ami most van: hogy egyes emberek ingyen laknak, ingyen ruha, ingyen étel, ingyen iskola, ingyen eü ellátás ingyen kaja a suliban, ingyen tankönyv ingyen nyaralás a gyereknek, ÉS MÉG EZ IS KEVÉS. Ez nem járható út. Az alapjövedelem is kevés lesz. Nincs az a pénz, és színvonal, ami elég lenne.
Természetesen lehet segíteni, de joggal várja el a segítséget nyújtó hogy igyekezzen, aki kapja. Nézzük meg hogyan gazdálkodnak a rendelkezésükre álló forrásokkal, akik kapják. Valójában felháborító hogy egyes kedvezményezettek milyen kevéssé becsülik amit kapnak, és ezért nem jut azoknak, akik megérdemelnék.
Pl Szétdobálják maguk körül a hulladékot, aztán panaszkodnak, hogy de nagy a nyomor (tetkó, cigi, teló persze van) annak az anyának, aki meg két tolókocsis ikerlányt gondoz, taníttat, iskolába járat, nevel egyedül - alig jut albérletre is. Ez nem igazságos. És ezt a problémát csak tovább mélyítené bármilyen alanyi jogon járó összeg.
Hozzászólok 2020.03.30 11:15:24
@ebella2: nagyon jol, mondod. Azért mert tehetségtelen valaki nem kell ehenhaljon. Erre szolgál a szolidaritas.
A szemét magunk körül szetdobalasa, az ivas, a lopas, a kosz, a nem tanulás az iskolaban, pedig van konyv es tanár - - az nem tehetsegtelenseg, hanem lustasag, ingyen eles, a masik emberek semmibe vetele. Ezt en nem tamogatom adakozassal, es az sem tetszik ha az adombol az allam teszi, csak azert mert egyesek szeretnék joszivunek gondolni magukat.
Ez ugyanis lassuk meg vegre: egy egyre szélesedő ingyenélő reteget teremt.
Hozzászólok 2020.06.10 07:49:20
@Kikívánkozott belőlem:
Hát akkor sem támogatom a feltétel nélküli alapjövedelmet.
Egyszerűen lehetetlen, hogy hosszú távon értéke legyen valaminek amiért nem dolgozik meg senki.* Ha meg valaki megdolgozik érte, mégis milyen erkölcsi alapon kíván belőle részesedni a semmittetvő.

Ha robotok termelnek akkor is az kapjon pénzt belőle aki dolgozik. Vagy a robotok fenntartása ügyében, vagy az embertársai segitésével.

Ha az alapjövedelem nem azonos a kommunizmussal, akkor se jó. Totálisan demoralizáló ötlet. A párhuzamos a kommunizmussal - a konkrét hasonlosagon kívül - is szintén az utópisztikus kepzelges miatt all fenn. Méghogy hatékonyabbá teszi a tarsadalmat, ha a semmiért adunk mindekinek pénzt????
5-10 evvel a bevezetése után elviszi az infláció az értékét, es kb pont ekkora be is dől a telejs gazdasag, hiszen nem akar dolgozni senki. Megis honnan lenne szetosztani való penz?
Forgatás! A Szabadság téren, a volt Tőzsdepalota mellett álló, a megszürkült homlokzattal is tekintélyt parancsoló, reprezentatív épület valószínűleg a város legismertebb lakóháza. A megrendelő és első tulajdonos neve után eredetileg Adria-palotaként, majd a rendszerváltás előtti pár évtizedben itt…..
Hozzászólok 2020.06.07 21:38:47
1. nap Szinte hihetetlen, de egyik napról a másikra fenekestül felfordult az életünk. Itt a vírus, mindenki pánikol, de van ennek egy elképesztően jó oldala is: a vezetőség döntést hozott, és a dolgozók 90%-a home office-ban dolgozik mától! Hihetetlen, hogy évek óta könyörögtünk ezért, és csak a…..
Hozzászólok 2020.03.30 22:24:06
Hozzászólok 2020.03.30 22:25:34
@szánmonoxid: irigy kutya.
Minden szülő ismeri azt frusztráló tanácstalanságot, amit akkor érez, amikor a gyermeke földhöz vágja a társasjátékot - esetleg saját magát is - és őrjítő hisztibe kezd egy vesztes partit követően. Hogyan előzhetjük meg, hogy a meghitt családi együttlét ajtócsapkodós veszekedéssel végződjön? Hogyan…..
Kínában már most látszik, hogy sokan szeretnének szabadulni a házasságukból. Rengeteg válópert kezdeményeztek, de ez a tendencia már a járvány előtt is jellemző volt: egyre többen döntöttek úgy az utóbbi években, hogy elég a hagyományos nemi szerepekből és az áldozatvállalásból, inkább kiszállnak a…..
Hozzászólok 2020.03.28 08:11:21
@Örömhernyó: te patologiásan alpári vagy.
Hozzászólok 2020.03.28 08:13:47
@Kovács Tibor111: Ja. Megállapítottuk, hogy a pénzre vezethető vissza ott ahol már eleve csak a pénz miatt voltak együtt....
Hozzászólok 2020.03.28 08:15:04
@Peetee: :-)
Image by GraphicMama-team from Pixabay  Dátum: 2020. február 27. 11:00Esemény: Bizbasz projekt heti rendszeres státuszmeetingRésztvevők: H. Tivadar (projektvezető), N. Katalin (üzleti elemző), Cs. Norbert (product owner), K. Dávid (fejlesztő), N. Anita (marketing asszisztens), L. Klára (marketing…..
Hozzászólok 2020.03.17 20:14:42
@élhetetlen: szerintem birnálak, ha személyesen ismernelek. De a nickneved akkor se jo. Nomen est omen.
Hozzászólok 2020.03.18 13:13:28
@élhetetlen: ezek szerint ti ismeritek egymást, usernevvel ott a munkahelyen.
Köszönöm az infot, udv.
Hozzászólok 2020.03.19 22:56:00
@élhetetlen: nem kaptam semmilyet ezek szerint.
Kár is volt levelezni veled.
Sokan nem veszik komolyan a kijárási tilalmat Spanyolországban. Tenerifén turistákkal volt tele a parti sétány, Villajoyosán bicikliseket és futókat igazoltattak, Santa Polában a vízparton sétálók mellett állt meg egy rendőrautó és hangosbemondón küldte őket haza. ..
Hozzászólok 2020.03.16 00:24:45
@Willkommenskultur: ja de varnak az intezkedesekkel, amig minden 70 eves megkapja, aztan teszik hazi karantenba oket.
Csak utolag lesz bizonyossag, mi volt a helyes.
  A magyar médiát is többször körbejárta már a hír, hogy a svéd Népegészségügyi Hivatal új eljárásrendje szerint csak a rizikócsoportokba tartozókat tesztelik COVID-19-re, a többieket otthonmaradásra bírják, vagy éppen hazaküldik, gyógyulgassanak a négy fal között. A péntek esti posztom után jött…..
Hozzászólok 2020.03.15 19:41:40
@sóhegy049: mirol beszélsz del korea 7253 aktiv esettel a 4. Helyen all. A halalos esetek szamaban lejjebb.
Most vagy nagyon jól gyogyitanak, vagy sokkal szelesebb körben teszteltek.
Hozzászólok 2020.03.15 20:36:14
@Pöff: norvegok, az olajjal lettek gazdagok. Jó 100 éve , még nagyon szegények voltak.
A klímaváltozás ellen küzdő közösségek kapcsán leggyakrabban valószínűleg a fiatalabb generációkra asszociálunk, akik Greta Thunberg, valamint a hozzá hasonló lelkes fiatalokkal együtt veszik fel a harcot a környezetszennyezés, a túlzott szén-dioxid-kibocsátás, valamint a felelősséget nem felvállaló…..
  Még ma is léteznek olyanok, akik az emberi erkölcs megítélését a túlvilághoz kötik. Minden jó és kívánatos - mondják -, ami a mennyországba vezet, s kerülendő mindaz, ami a kárhozatra juttat. A magam részéről mindig furának találom, amikor valaki nagy magabiztossággal beszél a halál utáni…..
Míg az Egyesült Államokban a muszlim terrortámadások túlélőit hősként kezelik, és a média elkíséri őket a kórházba, otthonukba, az újságokban, híradókban láthatjuk művégtagjaikkal megtett első lépéseiket, addig az európai terrortámadások túlélői egyszerűen eltűntek. Nem csak szégyellik őket,…..
Hozzászólok 2020.01.13 22:38:36
Decemberben is bőven találkozunk még olyanokkal, akiket megszívattak a Black Friday alkalmából és még nem zárult le az ügyük. Ani a hónap elején írt nekünk, aztán frissítette a sztorit, de az igazi megoldást a szakértőinktől kaptuk. 2019 november végén úgy gondoltam, hogy ideje kipróbálni a Black…..
Hozzászólok 2019.12.31 11:17:36
@Péter 2:
A számosság eleg szilard alapokat ad: ha sokan félreertették akkor eléggé félre érthető volt, ha csak néhányan....
A lenyeg az, hogy kapott kárpótlást, kapott bocsánatkérést, felesleges ez a nagy rinya.
Az első gyűjtögetők   Langley és Homer Collyer jómódú agglegények voltak, New York Harlem városrészében éltek egy négyszintes, hatalmas sarokházban. Szüleik halála után fokozatosan vesztették el kapcsolatukat a külvilággal és a realitással. Homer és Langley Collyer..
Hozzászólok 2019.11.26 00:36:16
                       Amikor egy nőt, aki korábban elnyűhetetlennek érezte magát, meglegyint a múló idő szele, a korábbi kedélyes viselkedését váratlanul válthatja fel folyamatos siránkozás. Akkor is rinyál, ha nem látszanak rajta szembetűnően a hervadás jelei, hogy párjának véletlenül se legyen…..
Hozzászólok 2019.11.17 00:01:11
@God Harald: :-)))
Hozzászólok 2019.11.17 07:11:56
@Kritikus Intrikus: Kedves Intrikus!
Csak kis pontosítás :
A kommentem azoknak szólt, akik NEM az ön stílusában írnak és gondolkodnak.
Felesleges erőlködnie, új gondolatot, nem hiszem, hogy sikerül hozzafűznie a korábbi fényes megnyilvánulásaihoz.
Hozzászólok 2019.11.17 07:25:11
@Kritikus Intrikus:
PS:
Mondjuk azért érdekelne, hogy a fenti módon melyik politikai pártot próbálta népszerűsíteni.
Ideböfögné kérem?
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
Hozzászólok 2019.10.07 15:22:21
@erkölcsi hulla: ferfiakat a szaros pelenkak melle, a mosógép mellé, porszívót fakanalat a kézbe. Tessek jatszani meselni, ejszaka hanyasbol kipucolni a gyereket stb.

Ez persze nem fizet olyan jol mint a kőművesség....
Hozzászólok 2019.10.07 15:36:31
@Leylandi:
Tok jol latsz egy csomo folyamatot. De nem ertek egyet veled, hogy nincs mas lehetoseg, mint eltunni.
Nem.
Nem es nem.
Meg kell orizni az europai kulturat. Nem szabad olyan pártra szavazni aki nem zarja ki a bevandorlast. En még a vallasi turelmet is népszavazásra bocsatanam: minden olyan vallas tilos, amelynek a szent konyveben szerepel hogy a mas vallasut meg lehet olni. Ja, hogy ez csak az iszlamra ervenyes? Hat pech, lehet hazamenni.

Nezzetek meg nehany videot a redice tv, vagy paul joseph watson tól.
Szelsojobboldali gyulolkodoknek vannak titulalva, pedig semmit nem mondanak ami ne lenne logikus, vagy kepviselheto.

Erdekesnek talalom, hogy egy ilyen kis egyenjogusagi felvetesre reagalva, milyen gyorsan az iszlamizacio veszelyei merültek fel. Sajnos valoban ez a legnagyobb veszely a nokre nezve jelenleg.

Es erdekes: az europai ferfiak mikor talaljak ki, hogy milyen menő a szakalviselet????
Hozzászólok 2019.10.07 15:39:15
@Tomi1.8VTI: hogy te milyen naiv vagy. A terrorcselekmenyek nagyobb reszet a 3. Generacios bevandorlok csinálták.
Digitális nomádnak lenni kifejezetten divattá vált az elmúlt években, hiszen ki ne szeretne csodás helyeken, az idejét maga beosztva dolgozni. Az életmód előnyei meglehetősen egyértelműnek tűnnek, ám bőven akadnak hátrányai is. Legutóbb, amikor az előnyökön volt a hangsúly (ebben a posztban)…..
                       „Nem csaltam meg, nekem a többi nő idegen, sosem voltam áruló kapcsolatban. Azt hittem, ami köztünk van, egy életre szól” - Amikor egy házasságban az egyik fél hirtelen megváltozik és már nem lehet vele beszélni, hiába szereted őt, valamit lépni kell, ha nem akarsz idegileg…..
Hozzászólok 2019.09.07 04:50:05
@B.Log: @0Névtelen betelefonáló:
Végre . Értelmes es ráadásul nem alpári módon megfogalmazott vélemények.

Szegény poszternek szerintem nincs nagy esélye. Sőt szinte semmi nincs. Egy normális válás lerendezésén kéne gondolkoznia leginkább....
...bizony. Ha egy szóban kell megfogalmazni, akkor bizony csak a puncid kell belőled. Mert ennyi csak a való, ennyi a valóban igaz belőled, amit nőként a valóság asztalára tudsz tenni bárki előtt. A férfiak előtt, mindenek előtt. A bőröd, hajad illata, csípőd, járásod ringása,…..
„Nagy nehezen kiválaszt egy kajáldát, beülünk, minden megfelel hálisten, ötször lefotózza, amit kihoznak elé, magát is legalább ennyiszer. Feltolja fészre. Rám szól, hogy lájkoljam. Nem lájkolom. Ne őrüljünk meg teljesen” – humoros beszámoló egy nyaralásról egy igen összetett csajjal.   Ha…..
Hozzászólok 2019.08.10 18:21:42
@enrikokaruszo: buff. Igazad van. Valoban nem visszamenolegesen teszi ertektelenne. Mert mar eleve az volt!!
Szep napot.
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Hozzászólok 2019.07.24 22:10:06
@Con Troll: te szerencsetlen troll.
A cikk vegen kerdezte a poszter mennyit tartanek realisnak szemben a 164 e ft nettoval amiket kb most keresnek.