Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fmintdénes

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus 9-én volt hetvenöt éve, hogy a kujbisevi, moszkvai, londoni és New York-i bemutatók után végül az ostromlott Leningrádban is előadták Sosztakovics Hetedik "Leningrád" szimfóniáját. Ez az előadás a mai napig a zenetörténet egyik leghősiesebb epizódja. Ritka, kivételes alkalom, mely…..
jateknaplo.blog.hu Free Heroes 2 2017.07.03 11:15:35
Utóbbi időszakban ismét elkapott a nosztalgia. Szerettem volna valami oldschool, lehetőleg körökre osztott stratégiai játékkal játszani. Az utóbbi hónapokban azonban játékra szánt idő híján az sem lett volna hátrány, ha mondjuk egy mobilos játékról lenne szó, amivel a buszon, vonaton egy-egy kört…..
fmintdénes 2017.07.07 08:56:37
A templomos testvériség lovagrendnek és szerzetesrendnek számított. A keresztes háborúk idején egy fő feladata volt, a zarándokok védelme. Amikor 1291-ben a Szentföld végleg elveszett, a templomosok egy új területet hódítottak meg. Ők alapozták meg a modern bankrendszer alapjait, gazdagabbak voltak…..
fmintdénes 2017.07.02 17:43:18
Van valami sajátos, különleges és nehezen beazonosítható - mondhatni elvont - az 1994 -es Leon a profiban, ami teljesen egyedi kategóriává teszi az akciófilmek óriási túlkínálatában és vegyes minőségű sokaságában Luc Besson legjobb rendezését...
fmintdénes 2017.06.22 16:45:04
@Fortress: Szerintem is. Nekem a családi mészárlás résznél az alakítása mindent visz. Az az 5 perc a pirulák bevételétől kezdve egyszerűen kurva jó.
fmintdénes 2017.06.22 16:46:07
@nemorino: Úgy érted, hogy azért említi meg Stansfield, hogy szereti Beethovent?
fmintdénes 2017.06.29 10:49:10
@nemorino: Jaja, világos. Értem mire gondolsz és tökre igazad is lehet : )
2001 baromi erős év volt videojátékos fronton. Return to Castle Wolfenstein, AvP 2, Black & White, Undying, Silent Hill 2, Civ III, Oni, Empire Earth, Halo és napestig folytathatnám még a listát. Mindössze 12 éves voltam akkor. Emlékszem, apám egyik barátja hozott néha játékokat amikkel mi is…..
Jákob megérkezik Háránba, ahol azonnal anyja bátyjának szolgálatába áll. Mivel Lábán nem akarja, hogy unokaöccse ingyen dolgozzon neki, megkérdi tőle, mit vár fizetség gyanánt. Jákob azt válaszolja, hogy hét év munkáért cserébe a szép Ráhelt, Lábán fiatalabbik lányát szeretné feleségül venni. Ám a…..
fmintdénes 2017.06.24 17:42:11
@NETSi: Áh köszi, én is nemkülönben ide. Remélem a további tartalmakban sem fogsz csalatkozni, elég széles spektrumon mozog a felhozatal : ) De be is fejeztem, mert a végén még szó fogja érni a ház elejét, hogy nyilvánosan körbe udvaroljuk egymást, inkább átnézem a korábbi posztjaidat ;)
fmintdénes 2017.06.24 18:00:41
@Jakab.gipsz: Már megint frenetikusan jól hozod a formád és a szoksásos mantráidat. Csak így tovább, de azért a hetedik napom majd te is pihej egy picit meg ! Meg kéne már egy kicsit frissíteni a Jakab - generátorod szókészletét, mert jobban belegondolva kicsit már kezdesz unalmas lenni. Ápdételj! Tiszteletem !
fmintdénes 2017.06.24 23:02:36
@Jakab.gipsz: Jó volt ez is, de tudsz szerintem jobbat. Én neked drukkolok, kicsit pihenj rá aztán nyomjad ! Hajrá , hajrá !

Egyébként nagyon furcsa, hogy azt gondolod, csak a ti jobboldali kiváltságotok a kereszténység. Ki kell ábrándítsalak: nem az. És igazad van a történelem valóbana ismétli önmagát! Nekem is mindig ez jut az eszembe mikor meglátom egy - egy frankó kis kommentedet és pont ugyan erre gondolok: na de ilyen gyorsan ?
Úgy tűnik van bennünk valami közös. De kérlek ezért ne utáld meg magad, egy pillanatig se.
grrrr... körülbelül ezt érzem most, hogy megnéztem a friss 'Alien'-filmet kivételesen eltekintek attól, hogy órákon át olvasgatok róla mindenféle érdekességet, hogy "műveljelek" Benneteket :), hanem frissiben, melegen, most azonnal leírom, mit érzek elsősorban:…..
fmintdénes 2017.06.17 17:55:01
@Petra mozizik: Igen, én se bírtam ki, hogy miután megnéztem, ne ragadjak billentyűzetet és csak úgy jött a fikaáradat. Pedig biztos voltam benne, hogy nekem tetszeni fog. Hát nem így lett : - )
Emberek, mostanában mindenki megbolondul. Gene Simmons is, aki nemrégiben még azt libbentette be, hogy pár éven belül lehet, hogy vége lesz a KISS sztorinak. A dalnok/bárdista legújabb agymenése, hogy le akarja védetni az ördögvillát, ami mint mindenki tudja, a metalrajongók egyik…..
Ridley Scott 1982-es klasszikus sci-fi-je, a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) bemutatója óta fel-felröppen a rajongói találgatás azzal kapcsolatban, hogy a film egyazon fikciós univerzumban játszódik a rendező korábbi remekével, az Alien – A nyolcadik utas: a Halál-lal. A posztban összeszedtem…..
fmintdénes 2017.06.08 21:27:52
Az Alien-tetralógia ikonikus főhősnője Ripley hadnagyként vonult be a felejthetetlen sci-fi karakterek dicsőségcsarnokába. Jómagam többször elgondolkodtam, hogy vajon a harmadik résztől miért kezdik hadnagyként (lieutenant, rövidítve Lt.) emlegetni az addig civil Ripley-t; ki, mikor, miért és hogyan…..
FIGYELEM, KOMOLY SPOILER-VESZÉLY! Nos igen, az a véleményem, hogy a minden idők legjobb sci-fi horrorjából, az 1979-es Alien – A nyolcadik utas: a Halál-ból kiinduló, immár nyolc filmből álló Alien-franchise második legjobban sikerült darabja az Alien: Covenant. Mint ebből a posztból is látszik, az…..
fmintdénes 2017.05.23 20:59:28
@Chief Brody: Értelek. Nem is akarlak bántani. Csak én személy szerint piszkosul csalódott vagyok. Nekem bejött a Prometheus, meg tetszett a bátorsága, hogy nagy kérdéseket akar feszegetni. Szóval nagyon vártam a Covenantot, és mielőtt néztem olvastam pár lehúzós kritikát spoiler nélkül, és úgy voltam vele, hogy bakker nem baj, nekem tuti be fog jönni, mert a Prometheus nagyon igéretes felütés volt. És brutál nagy arculcsapás volt. A Prometheussal kurvára felsapnolt az öreg, aztán meg jött ez a kibaszott nagy arculcsapás. Főleg mikor láttam mennyivel intézte el a Tervezőket. És tudom, csak ismételgetem magamat, de egy újabb arcratapadással vagy hasból kirobbanással már engem nem igazán lehet levenni a lábamról. Én szerintem aki ezt akarja látni az nézze újra az Alien 1 - 2- 3 -4 -et. Abban meg tökéletesen egyet értünk, hogy az AvsP széria egy fostalicska volt. Amúgy téged mint rajongót kielégített ez az "ócska" magyarázat? Ez az egotrip, hogy tul. képp nincs olyan dolog még az univerzumba sem, amibe nincs benne közvettett módon az emberiség keze? Az elbaszott teretemés mindig az emberekhez kötődik?
fmintdénes 2017.05.23 21:00:47
@Chief Brody: Egyébként meg, hogy valami jót is mondjak, az írásod stílusa meg az, hogy elgondolkodtál a filmben található szimbólumokon az tetszett, szóval foglak még olvasni ; )
fmintdénes 2017.05.23 21:15:42
@Chief Brody: Akkor legyen az az ÁMEN! : -)
Orbáni módszerekkel, a hatalmi ágak szétválasztását nem értve, tesztoszterontól vezérelve nehéz bizalmat keltenie a Momentumnak a demokrata nézetű szavazók körében. A Momentum Mozgalom korábban már utalt arra – akkor az álhírek és külföldi propaganda kapcsán – hogy szeretnék megrendszabályozni a…..
A TASZ jelenti Sára esküvője 2017.05.19 13:16:30
Sára huszonhét éves. Rövidre nyírt, sötét haja van, kék szeme, gyöngyházszínűre festett körme, és váratlanul felvillanó, kedves mosolya. Nyáron eljegyzésre, aztán esküvőre készül, hiszen, ahogy fogalmaz, megtalálta „álmai pasiját”. Mégis, a TASZ ügyvédjének segítsége nélkül reménye sem lehetett…..
fmintdénes 2017.05.20 18:14:23
ha nem írok egy filmről azonnal a megnézése után, az kettő dolgot jelenthet: vagy nagyon nem tetszett és nem tudom rászánni magamat, vagy pedig még emésztem a látottakat ebben az esetben mindkettő bejátszik a "nem tetszik" faktor abban nyilvánul meg, hogy nem ezt vártam - vagyis…..
fmintdénes 2017.05.14 15:48:07
@Petra mozizik: nekem is, és ők előbb is látták, szóval én már kifejezetten tréningeltem magam arra, hogy így érezzem, de mégsem sikerült :) azért nem akarom lehúzni a filmet, mert voltak azért jó pillanatok, meg hát Christ barátja miatt abszolút megéri. Az a jelenet szerintem zseniális mikor a rendőrörsön magyaráz ! :-)
fmintdénes 2017.05.14 17:48:39
@Petra mozizik: Igen, és amilyen állati komolyan mondja a sztoriját az csak rátesz az egészre. Plusz a films orán az igazi feka dumák ( ha szabad így fogalmazni.) amit nyom, az akkora hangulatot ad, megkoronázza a movie - t ! :))) Csak hát horrorokban nem ezeket a motívumokat szokás kiemelni :D
fmintdénes 2017.05.16 05:30:40
@Petra mozizik: Dettó:) Kíváncsi vagyok a következő írásodra :)
Május 26-án, azaz alig két hét múlva került a boltokba (vagy az ahhoz hasonló felületekre) Glenn Danzig legújabb sorlemeze, a Black Laden Crown. A korongról a szörnyű hangzású Devil On Hwy 9-t már megmutattuk nektek, most pedig itt az újabb tétel, a Last Ride. És most mintha kicsit…..
Sokan mondják, hogy a kelleténél gyakrabban gyurcsányozom. Csakugyan érdekel, hogy Gyurcsány Ferenc miként kommunikál. A Magyar Nemzet mai számában például interjút adott abból az alkalomból, hogy megegyezett a szerkesztőséggel: a köztük lévő perben mérsékli a kártérítés összegét, amennyiben…..