Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Empatikus Állatbarát

1 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első, gödöllői bírósági tárgyalás után ma Budapesten is sor került az első olyan bírósági ítéletekre, amelyeket a közterületi hajléktalanság hatósági üldözéséről szóló új, október 15-én hatályba lépett szabályozás alapján hoztak. A bíróság mindkét esetben megállapította a szabálysértést, és…..
Empatikus Állatbarát 2018.10.20 09:44:55
A kormánypárt uralta Parlament 2013 óta sorozatosan hoz olyan törvényeket, amelyekkel lehetővé teszi a hajléktalan emberek hatósági üldözését: az Alaptörvénybe, majd a szabálysértési törvénybe is beleírták, hogy az önkormányzatok által kijelölt helyeken büntethető a közterületi hajléktalanság. Az…..
Kép: Čepec Laci Photography Kezdő szülőként minden tanács jól jön. De csak a tanács, a tanulság. Nem a jóindulatnak álcázott kioktatás, az álruhába bújtatott sértegetés vagy a nekem minden jobban megy és ezt az egész világnak tudnia kell című kis előadás. Éppen ezért megosztom Veletek, hogy mit…..
Empatikus Állatbarát 2018.09.26 11:14:00
Empatikus Állatbarát 2018.09.30 18:56:34
@anyavagyokmentskiinnen:

Nem természetes! A természeti népeknél, ahol a mama magán hordja a babáját, észlelik a baba ürítési ingerét, és egyből a szabadba megy, ami oda kívánkozik. Ilyenformán a természeti népeknél jóformán egyből szobatiszta a baba. A pelenka civilizációs ártalom, és egyáltalán nem természetes. Egy óvódás korú gyermeknek már csak pszichésen is tudnia kell szabályoznia az ürítését...
Bumeráng Ide a diktatúrával! 2018.09.22 20:17:24
A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban egy felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a demokráciáról, a rendszerváltás óta megalakult kormányokról és önmagában az ország helyzetéről. A végeredmény rengeteg tanulsággal járt és sok mindent igazolt is: kiderült,…..
Empatikus Állatbarát 2018.09.23 17:48:52
  - Jó napot kívánok! Kérek szépen 10 dkg szalámit. - azt hiszem ez az az alapmondat, amit mindenki ismer és használ, aki boltba jár.  Bocsánat, korrigálnék! Azt hittem, ez az a mondat, amit mindenki használ...
Elfogyott a munkáskéz! A dolgozók egy része elhúzta a csíkot nyugatra. Valamivel többen, mint félmillióan. Aki maradt, és mondjuk Békés megyében, esetleg Csongrád megyében él, azok közül sokan átjárnak melózni Romániába. Nem csak mezőgazdasági napszámosként, de gyári munkásnak is. Azt mondják, közel…..
Saját dalainak újragondolása mellett az Illés Az utcán című dalát is feldolgozta Petruska a Híd című EP-jére. A dalban Szederrel énekel duóban, és a közös számhoz most videót is készítettek. Interjúval egybekötött online klippremier a Fülesbagoly blogon. ..
Empatikus Állatbarát 2018.07.04 09:47:36
Olyan kicsi a konyhád, hogy folyton bevered a könyököd főzés közben? Az edényeket egymás hegyére-hátára halmozod a szekrényekben, hogy valahogy beférjenek, így viszont nehezen veszed ki, amire épp szükséged van? Nagyobb konyhát nem ígérhetek, de kreatív helykihasználó ötleteket igen...
Empatikus Állatbarát 2018.06.30 17:45:11
A hajléktalanság után már csak a szegénységet, a munkanélküliséget, a dohányzást, az alkoholizmust, a betegségeket, a fogyatékosságokat és a bűnözést kellene a kormánynak betiltania, és eljönne a földi paradicsom...
Tegnap este a magyar viccpárt beült a tévéstúdióba. Felnyírt hajú, pólóján tréfás felirat, hetyke rövidnadrágban rakta keresztbe a szőrös lábait, és talán pacsker volt rajtuk. Kovács Gergely látszólag nem tisztelte meg a nyilvánosság fórumát, valójában mégis stílusosan öltözött. Ki akart ríni a…..
Empatikus Állatbarát 2018.06.27 17:25:19
Kilenc hónapnyi magánrendeléses terhesgondozás után szabadságáról, éjszaka behívott szülészorvosodnak adsz-e hálapénzt? Ez a hálapénz eleve olyan rosszízű szó, és nem a jelentése miatt, tudniillik hálás vagy azért, hogy életed legmeghatározóbb bevetésénél veled van…..
Empatikus Állatbarát 2018.06.22 08:31:35
@abcdefghijklmm: Tökéletesen egyetértek! Természetes dolog, h az ember hálát érez az iránt, aki az életét megmenti, és lehetőségei szerint ezt ki is fejezi. De pl vidéken presztízst csinálnak belőle a nyugdíjas nyanyák, h mennyit adnak a dokinak. Egymásra licitálnak, kibeszélik egymást a váróban, fodrásznál, templomban, h kinek milyen nyavalyája van, és arra mennyit költ a dokinál...
A logika sosem volt a Fidesz erőssége. De folyamatos kampány van, ilyenkor semmi sem számít. ..
Empatikus Állatbarát 2018.06.15 09:36:44
@maxval balcán bircaman:

Nem a hajléktalanság elleni harc keresztény ellenes, hanem a hajléktalan ember elleni harc.
Empatikus Állatbarát 2018.06.15 10:19:53
@maxval balcán bircaman:
Azok az emberek, akik a hajléktalan embert lakástalansága okán egy meghatározott helyre akarják kényszeríteni. Felügyelet alá, rendőri intézkedés alá akarják vonni, mert Isten szabad ege alatt akar élni.
Az első gyermekedet várod? Félsz a szüléstől? Félsz, mert ismeretlen? Félsz, mert tudod, hogy fájni fog? Félsz, mert félted a kisbabádat? Félj nyugodtan! Félj bátran! – mondanám, ha nem lenne ellentmondás. Féld ki magad, adj teret neki, hogy aztán csillapodhasson. Olyan ez, mint az egészséges, jó…..
Empatikus Állatbarát 2018.06.12 19:05:46
@Dorinda41: Sztem nem baj, ha vki leírja a szülés borzalmait. Az én anyukám is úgy készített fel, ahogyan a tiéd téged. Aztán vártam a nagy csodát, de csak a borzalmas fájdalmak jöttek. Semmi csodálatosság... Majd beleőrültem a halálfélelembe is, mert nem tudtam, h a fájások meddig erősödhetnek... Mindig azt hittem, a következőbe már belehalok... Ráadásul, mivel arra voltam felkészülve, h milyen csuda jó lesz, a halálfélelmemet az is erősítette, h azt hittem, h ez nem normális... Pluszban még azt is hittem, h szégyellnem kell magam amiatt, mert nem bírok elviselni ekkora fájdalmat! Aztán amikor túl voltam az egészen, és számonkértem anyukámat, h miért hazudott, azt felelte, h azért, mert nem akarta, h féljek... B+! Anya! Sztem nem baj, h vki megírja, h szülni keserves kín! Jobb felkészülni rá, minthogy a fájdalom mellé az ember még szégyellje is magát, vagy hogy a haláltól rettegjen, mert azt hiszi, h ez nem normális...
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Mondjuk egy ilyen címlappal. A Bors vezető cikkét elolvasva kiderül, hogy Szinetár Dórának, az Operettszínház sztárjának még nincs egy éves sem a Down-szindrómás kisfia, mégis havonta több alkalommal is színpadra áll, és munkaadója is támogatja abban, hogy ő döntsön arról, mikor választja a…..
Empatikus Állatbarát 2018.05.09 12:04:26
@histar007:
bébiszitter, bejárónő, ételrendelés....
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Empatikus Állatbarát 2018.04.25 12:28:26
@Nancsibacsi: Hát akkor hol a hiba, ha minden überfasza? Mert a nők mégsem szülnek. Amikor pedig elmondják, h mi a bajuk, a pofájukba kapják, h itt minden szuper, ők a hülyék... Azért arról nem szabad elfeledkezni, h méhük a nőknek van, és ha elmondják a problémáikat, és arra nem a megoldáskeresés, hanem a leordítás a válasz, attól még nem fognak szülni... Ez van Nancsibacsi :)
Ha az embert leteríti a lábáról a kór, legyen az egyszerű megfázás, vagy valamilyen súlyos betegség, egyetlen dolog lebeg a szeme előtt: mielőbb meggyógyulni. Minél nehezebb a kezelés és vészesebbek a tünetek, ez a vágyunk annál erősebbé válik. A betegek jóval érzékenyebbé válnak, és bármilyen…..
Talán Donald Trump 2016-os győzelme okozott utoljára akkora meglepetést, mint az április 8-ai magyar országgyűlési választások végeredménye. A Fidesz győzelme egy percig sem volt kérdéses, a mértéke azonban láthatóan még a kormánypárti politikusokat is váratlanul érte. Ebben a cikkben a harmadik…..
Amikor elindítottam a blogot, többek között a célt tűztem ki magamnak, hogy igyekszem átadni a legalapvetőbb konyhai tudást. Ez eddig váratott magára, de mostantól igyekszem kicsit aktívabb lenni ebben a témában is, mert tudom, hogy vannak olyan követőim, akiknek szüksége van rá. Lássuk először a…..
Empatikus Állatbarát 2018.04.20 07:24:17
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
A mai gyerekek eszeveszetten ordítanak. Úgy tűnik, jóval gyakrabban, mint amikor én voltam gyerek, vagy amikor nekem született a kisfiam. Játszóterek mellett sétálva artikulátlanul sikító, torzult arccal le-föl rohangáló, egymást felöklelő kölyköket látok egyre gyakrabban. A kis lapátokkal…..
Empatikus Állatbarát 2018.04.17 16:55:14
@Hozzászólok: Másnak is van két gyereke és meg tudja oldani, h oda ahová élelmiszert pakolunk, ne kerüljön a kölyke szaros cipője. Old meg! Senki nem kérte tőled, h a világrasz@rjál két mocskos kölyköt, h azután még te legyél felháborodva, ha szóváteszik a bunkóságodat! Te mit szólnál hozzá, ha én kivenném az árut a kosaradból, beletörölném a cipőm talpát, majd visszatenném oda???
Empatikus Állatbarát 2018.04.18 11:31:34
@Hozzászólok: Magadba kellene nézned, h miért kaptál egyöntetűen durva megjegyzéseket. Miért nem állt melléd senki, hm? Azért, mert egyértelműen leszarod a körülötted élőket, és mindenki törkán le akarod dugni a kölykeid szaros cipőit. Egy szemétláda vagy. És később a kölykeid is azok lesznek...
Empatikus Állatbarát 2018.04.18 17:28:40
@Hozzászólok: A galamb- és kutyaszar-por elfogyasztása súlyos betegségek forrása lehet. Minden egyéb, az áruszállításkor élelmiszereket ért szennyeződéstől függetlenül. Márcsak azért is érdemes lenne vigyázni embertársaink épségére, mert nem tudni, h lelkiismeretünk mit bír el. A tiéd láthatóan elbírja azt is, h vkinek névtelenül súlyos betegséget okozzál a szaroslábú kölykeiden keresztül. Egyébként ma láttam egy 5 (!) gyerekes családot bevásárolni. Egyik gyermek sem ült a kocsiban. Neveléssel, odafigyeléssel megoldották, h ne legyenek terhére a többi vásárlónak. Szóval meg lehet csinálni angyalka, csak nem kell a többi vásárló pofájába szarni...
Volt idő, amikor rendszertelenül ugyan, de össze-összefutottunk. A szó szoros értelmében. A pályakezdő politikus egy körgangos ferencvárosi bérházban, a fölöttünk lévő lakásban élt feleségével és csecsemő kislányával. Olykor a lépcsőházban húzott el mellettem rövid gatyában, telente pedig…..
Empatikus Állatbarát 2018.04.03 12:48:47
 Tisztában vagyunk-e a jogainkkal és kiállunk-e értük?   Nagyon elgondolkodtatott egy hónapokkal ezelőtt történt eset.. Épp szakmai továbbképzésen vettem részt Gibraltáron, ahol egyetlen magyarként több angol és gibraltári csoporttársammal Mindfulness meditációt tanultunk. Az egyik 50-es angol nő…..