Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CCnick

0 bejegyzést írt és 1761 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1970. június 5-én jelent meg a rockzene egyik legnagyobb hatású, és a mai napig aktív csapatának talán legjobb nagylemeze. Az együttesben számos nagyszerű zenész megfordult az elmúlt évtizedekben, de a legsikeresebb (és a bloggernek is legkedvencebb) formáció 1969 júniusában jött létre, amikor az…..
CCnick 2023.07.12 20:35:27
@Németh Géza: Az első 2 lemezen játszott Gibsonon, 69-töl (igy az In Rock-on is) Stratot használt. Először egy olyat amit Clapton elajándékozott a roadjának mert kicsit görbe volt a nyaka, Blackmore meg megvette tőle occoé
CCnick 2023.07.14 18:19:41
@Gabba:

Blackmore used a Gibson ES-335 on the first two Deep Purple records before switching to a Fender Stratocaster around 1968 and the Strat has been his main electric weapon of choice ever since.

Speaking with Guitar World in 2017, Blackmore recounted the first Strat he ever owned,

"I liked the way Hendrix's Strat looked. A Strat has got that rock kind of look. So the visual thing attracted me first. Then, even though it was an upside-down Strat in Hendrix's case, I thought, I must try one of those someday. I knew Eric Clapton's roadie. He was a friend of ours. And I think Eric had given him one of his Strats as a present. Probably because Eric didn't want it. I think it had a slightly bowed neck, which was making the action pretty high. [The roadie] said, "I'll sell it to you for 60 pounds". I bought it from him, and I think I used it with a wah wah pedal on Deep Purple's [1969 single] "Emmaretta". So Eric Clapton's throw-away Strat came in handy for me."
In fact, Blackmore used the Clapton Strat on Deep Purple's third album, which happened to be a live album.

www.ultimate-guitar.com/articles/features/these_are_guitars_amps_and_effects_used_by_ritchie_blackmore-118013
CCnick 2023.07.14 18:33:08
@Gabba:

"But there was more to his stylistic shift on In Rock than merely changing up his approach. Just as significantly, he also overhauled his gear. Around this time, the guitarist traded his stalwart ES-335 for a new number-one guitar, a Fender Stratocaster."

De még a Gibsont is használta rajta

"Blackmore used both the Fender and the Gibson on In Rock – “Child in Time” and “Flight of the Rat,” at least, are Blackmore on the ES-335. But it is the Strat, and in particular the guitar’s tremolo, that would come to dominate his sound."

www.guitarplayer.com/players/the-unstoppable-rise-of-ritchie-blackmore-and-the-making-of-deep-purple-in-rock
Sok szülő számol be arról, hogy gyerekével kellemetlen és kényelmetlen a testről, testiségről és a szexualitásról való kommunikáció. Ugyanígy nehézséget jelent, ha olyat lát a gyerekénél, ami valamilyen módon a szexualitáshoz kapcsolható, de nem tudja, hogy ezt hogyan kell kezelni, hogyan kell jól…..
CCnick 2023.04.29 08:42:27
@Kaszáspók: beteg vagy :)
Viktor és csürhéje veszélyes játékba kezdett. Nem most, de mára vált látványossá, mi több veszedelmessé igazán. A nemzet csodásan szép ribancarcúja többször delirált keleti nyitásról, átrendeződő - a Nyugat vereségével végződő - új világrendről, a magyar érdekek szempontjából életveszélyes és…..
Alábbi levelet elküldtem a címzettek hivatalos email címére, kérve a médiában látható videó kivizsgálását és a Város nyilvános állásfoglalását az ügyben. Tisztelt Jegyző úr, tisztelt Polgármester úr! Magánszemélyként kívánok bejelentést tenni állatvédelmi törvény megsértése miatt. A médiában…..
CCnick 2023.04.12 09:25:22
@MagyarTarka: Szóval a levágottfejű csirke az él amíg szaladgál.
CCnick 2023.04.12 09:30:10
@MagyarTarka: Itt jelezném, hogy az "élő és érző gerinces állat" az nem röfög és mocorog amikor égetik hanem visít mert amíg él és érez addig fáj neki. Ahogy a linkeden is van: "az alapvető motorikus funkciókat nem, vagy nem csak az agy irányítja, a gerincvelőbe és az idegrendszerbe be van vésve az izmok alapvető működtetéséhez szükséges program - ez az alapvető működés pedig tipikusan a mozgás"
CCnick 2023.04.21 17:13:20
@MagyarTarka: Én már láttam olyan disznót amelyiknek fájt valami. Az nem pislog és nem röfög hanem visít mint a disznó.
USA, Nagy-Britannia (MGM, Polaris), 141 perc, Metrocolor, sci-fiRendező: Stanley KubrickProducer: Stanley KubrickOperatőr: Geoffrey UnsworthForgatókönyv: Stanley Kubrick, Arthur C. Clarke elbeszélésébőlZene: Aram Hacsaturjan, Ligeti György, Richard Strauss, Johann StraussSzereplők: Keir Dullea, Gary…..
Ez az egész utcanév-mizéria legutóbb a Horn Gyuláról elnevezett, mindössze 10×100 méteres sétány kapcsán robbant ki. Talán ismertek az előzmények: a Fővárosi Önkormányzat a XIII. Kerületi Önkormányzat javaslatát elfogadva Horn Gyuláról nevezte el az Angyalföldön újonnan kialakított sétányt. Ez…..
Egy sötétbe öltözött alak elém lép, a szívem ezerrel kalimpál... Megálltam. Az utolsó pillanatban. Eső, késő este, lagymatag közvilágítás, a nedves aszfalton tükröződő alig-fények. Az illető tetőtől-talpig az őszies télutót idéző este sötétjében sötét ruhába öltözve, a kapucnijából fel sem pillantva…..
CCnick 2023.04.11 18:40:31
@Almandin: "Ezzel a logikával a fekete és szürke, ezüstmetál autókat is be lehetne tiltani, mert azok is kevésbé láthatóak."

jó lenne a párhuzamod, ha az autókon nem lennének kötelező láthatósági elemek.

Viszont vannak.
Utolsó pillanatban formálódik az ellenállás az EU-ban a 2035-ös belsőégésű kivezetés kapcsán.Öt nap múlva lesz a szavazás, lengyel, olasz, bolgár részről tudható, hogy nem fogják támogatni az elképzelést, de ez kevés lenne a törvény elhasaltatásához. A németek részéről ugyanakkor a közlekedési…..
CCnick 2023.03.03 09:32:41
@vilagnezet.blog.hu: A robbanó motoros autóknak azért elég kicsi a felvevőpiaca, pár terroristán kívül kb senkit érdekel.
 Húsz évvel ezelőtt számolt be a Dunántúli Napló arról, hogy a KISZ KB titkárává választották a 28 éves Gyurcsány Ferencet, a pécsi KISZ városi bizottságának első titkárát, a KISZ KB egyetemi, főiskolai tanácsának elnökét. E megbízatása nem volt hosszú életű,…..
CCnick 2023.02.09 10:42:05
@Dr. simonmondja. · off.blog.hirszerzo.hu/2009.01.15. 10:14:16
"egyetemi tanárok" és ifjú zsenipalánták
Meg akarjátok tanítani, hogy ki a jó és ki a rossz?

Azért tojik a jobberekre a nép, ahogy Molaris mondja, mert kinőtte már a kisdedóvót.
És tojik, mert el se megy a kedvetekért szavazni.

:)))))

Kenneth2009.01.15. 10:35:08
@Jo Tunder:
Nebassz, Kövér elvtárs ilyet mondott?
Ezek már készülnek a 2010-es újabb vereségükre:)
300 forintnál kevesebbet értek nekik.
A FB algoritmusa buzgón dobálja fel nekem a szívszaggató, kiskutyavonítástól hangos kutyamentős filmeket. Persze, hiszen állatbarátként gyakran nézek állatos tartalmakat. Miről szólnak ezek a felkínált filmek? - cuki kölyökkutyák láthatóak szorult helyzetben - elmaradhatatlan hangaláfestés a…..
Az Úr 2023. évének legfontosabb kérdése, hogy megbuktatja-e Putyin Viktort? A hivatásos hörgők hörögni fognak a kérdés feltevésén is, hiszen mindenki tudja, hogy Vova és Viki világraszóló spanok. Csak egy hülye gondolhatja, hogy Vologya ejti az ő druzsbáját. A blogger persze, hogy hülye, ez nem…..
CCnick 2023.01.06 15:17:38
Az autózás története és része történelem menetének - így volt ez a XX. században és a XXI. században is... A magyar férfiak (és persze a hölgyek) évtizedekig elsősorban a kelet-európai "autócsodákat" voltak kénytelenek vezetni - ezáltal pedig szembesülni az ipari "trehányság" legkülönfélébb…..
Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni... Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és…..
CCnick 2022.12.23 17:47:15
@arthurthedent: Meg a ruszkikkal is üzletel azóta is.
CCnick 2022.12.23 17:56:02
@Boldeone2: Tehát az szerinted tök normális dolog, hogyha egy random országban nekünk nem tetsző hatalom van, esetleg a helyiek egymással marakodnak akkor odamegyünk és legyakjuk a fél országot.
CCnick 2022.12.23 20:40:53
@Boldeone2: Szóval attól lett olcsóbb a gáz, hogy nőtt a gázhiány, hiány, nem attól, hogy megteltek időközben az EU tárolói.
Szóval, az történt, hogy a Partizán nevű youtube-csatorna Gulyás Mártonnal az élen ellátogatott minden tanártüntetésen egy március idusát iskolai ünnepélyén Petőfi Sándort rekreáló kisdiák elhivatottságával „noáros” pulcsiban pózoló, körúton termesztett ideológuspalánta által áhított legfelsőbb…..
autózz! Fölösleges a téli gumi? 2008.11.26 08:19:00
Őszintén bevallom Ede levelének olvasása közben többször furán összeráncoltam a szemöldökömet, mert nem nagyon értek egyet azzal, hogy a téli gumi csak fölösleges marketingfogás. Azzal sem értek egyet, hogy miért is kéne hússzal mennünk nyári gumival télen, ha ötvennel…..
CCnick 2022.12.13 19:29:45
Mi, a fogyasztók, úgy értem. Mert ha nyáron a turizmus miatt nő a forgalom, azt megértem, mindenki pihenne végre, autóba ülne legalább hétvégén, ezt hívjuk minden hasonló esetben szezonális hatásnak, és az éves statisztikáinkat meg is szoktuk tisztítani ezektől. De most pont nincs semminek a…..
CCnick 2022.12.09 07:42:55
Az Auchannál 599 a 95-ös. www.auchan.hu/benzinkutak/ ez kb a "benzinársapka követhette volna valamelyest a világpiaci árat" szint
CCnick 2022.12.09 15:19:39
@Andy73: Teletankkal nem, háromnegyedig lement mutatóval már igen, azok is akik korábban csak akkor mentek kútra ha már csak port szedett fel a benzinpumpa.
wagmg Mi az a kriptó? 2022.12.04 09:08:47
Na jó, elmondok egy egyszerű dolgot. Utána mindenki mehet a hozzászólások közé és elmondhatja, hogy újat mondtam -e neki vagy olyat, ami rég nyilvánvaló volt. Kezdetben volt a hanglemez. Nagy cégek, komoly stúdió, eldöntötték, hogy lesz -e a művész úrnak hanglemeze. Ha kedvező volt a hangulatuk,…..
CCnick 2022.12.07 18:11:09
:)
Elmondok egy rövid kis történetet, ami nálam kiverte a biztosítékot. Nem nagyon, de azért nem tudtam őszintén mosolyogni utána. Eredetileg diktáltam a gázt. Azazhogy felmenten a weblapra, beírtam az óra állását aztán leokéztam. Nem nagy művelet, gondolná az ember, hogy egy betanított hernyó is…..
CCnick 2022.12.07 15:20:49
@]{udarauszkasz: "Ami a m³, MJ, stb arszabast illeti,az is egy vicc. " Mi benne a vicc? A földgáz egy természetes anyag, az energiatartalma nem konstans, mérni viszont fűtőértéket kicsit bonyolultabb mint térfogatot így a térfogatot mérik és korrigálják a fűtőlértékkel.
Az ománi Német Műszaki Egyetem, a GUtech úttörő az ország építőipari 3D alkalmazásaiban. Nemrég fejezték be a főváros Maszkattól 540 kilométerre, délkeletre fekvő kicsi kikötővárosban, Duqm-ban három új épület printelését. Világcsúcsot döntöttek vele, mert az építkezés mindössze nyolc napig tartott,…..
Ezeket kell mondanod, nagy érzelmi átéléssel, és a siker nem marad el!A mi dolgos népünk a legjobb, a mi hazánk a legszebb a világon!Az idegenek, borzalmas ellenségeink országhatáron belül és kívül a nemzetre és szent hitünkre készülnek rátámadni!A nemzet alapkövei a családok (valójában a családban…..
CCnick 2022.12.03 10:16:13
@György Csaba Nagy: "Az USA pl. attól lett naggyá, hogy hasonlóval megbirkózott" az USA-ban dolgozni mentek anno a tömegek olyan országokból ahol a munkának becsülete van meg a helyi értelmiség akik aztán atombombát meg számítógépet építettek nekik. Biztos vagy benne, hogy ugyanez a kategória akar tömegesen az EU-ba jönni Afrikából?
Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Megpróbálom koherens rendszerbe foglalni az eseményeket, kitalálni, hogy mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit…..
wagmg Jó sci-fi sorozatok 2022.12.01 09:42:46
A minap olvastam egy cikket, ami szerint az Andor című sorozat a valaha készített legjobb sci-fi sorozat. Legeslegjobb. Azért ez egy kicsit erős, nemdebár? Dedebár! Az Andor nekem nem nagyon tetszett, nem az én ízlésemre formázták. Nem mondanám, hogy bűnrossz, attól még, hogy nem tetszett még lehet…..
CCnick 2022.12.03 17:09:46
CCnick 2022.12.03 17:19:37
@különvélemény: Tényleg az Alapmű a Doctor Who, bár az tényleg nézhetetlenné vált a csajjal, de nem is annyira a miatta hanem mert egy épeszű történetet nem tudtak írni. Női doktor pipa, afrobrit doktor úton, pipa, kiváncsi vagyok őt kire fogják majd cserélni, gondolom a csillámpónik már küldik a jelentekzési lapot a meghallgatásra.
Milyen egy jó háziasszony? - Előrelátó és gondoskodó Tájékozódik, előre felkészül a nehezebb időkre, bespájzol, befőz, feltölti a tartalékokat. Mindenkiről gondoskodik a családban, de ha teheti. akkor nem hagyja magukra sem a beteg rokonokat, sem a nyomorgó ismerősöket. Figyelemmel kíséri a…..
CCnick 2022.12.03 10:03:07
:)
Nagyjából harminc éve ezzel a felütéssel fordult Göncz Árpád Európához, a szerencsétlen Antall kormányzásának akadályozása érdekében. Sosem kedveltem Árpi bácsit, mert jelentős szerepe volt a rendszerváltás elsikkasztásában, a komcsik átmentésében. Sokáig érthetetlen buzgalommal tett be a…..
téveszmék "A munka nemesít" 2022.11.29 00:13:47
  Minden öncélú ideológiának megvan a maga dilije. A prűdek szerint a szex mocskos dolog. A zöldek azt hirdetik: a fogyasztásban kéne visszafogottságot mutatnunk. Az egészségmániások úgy gondolják: a fittség mindenki számára kötelező. Az érzékenységet tisztelők kötelezővé tennék az általános…..