Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kov

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon kínos dologról kell szót ejtenünk: népszerű zenekarok tagjairól, akik rettegnek a kritikáktól és/vagy a kommentektől. Mi, kisebb zenekarok normális tagjai kérünk elnézést, ez valóban nagyon-nagyon kínos. Zenészként (OneHeadedMan zenekar - lehet trollkodni) és a…..
Ha ez ember őszintén felel a kérdésre, és elmegy a tii.me nevű oldalra, ahol beírja kedvenc sorozata nevét, megkapja azt az időmennyiséget, amit annak nézésével eltöltött. És aztán lehet tovább tolni a dolgot, jöhet az összes, amit néztünk, az oldal összeadja a sorozatokra…..
Kálmán László nyelvész, a baloldali értelmiségi ellenzék ismert tagja összerúgta a port a baloldali Klubrádióval. Nem politikai kérdésben, hanem a józan ész védelmében. A Sugár Ágnes által vezetett hétfői Rakott című műsorban ugyanis egy órán át propagálták a…..
Kov 2013.11.19 17:33:39
@csotany: Akkor nem csak én vihorászok magamban most. "Water has memory! And while its memory of a long lost drop of onion juice seems infinite, somehow it forgets all the poo it has had in it..." :-D
Belsőség Heti merítés 2013.06.02 12:06:10
Gyönyörű hobbi, de egy kiszámíthatatlan autó Nagy vágyam volt egy sportautó felújítása, saját ízlésem szerinti kialakítása. Egy barátomnál meg is találtam a megfelelő kiindulási alapot, egy Porsche 924 targát. Szegénykét bontásra szánták, mert már a hócipője tele…..
szociológusokkal, és basznivaló egyiptológusokkal.  A filozófia fontos és hasznos, az ember attól ember, hogy értelmezni próbálja létét a világban, és bár ebből nem kevés tragédia származott, enélkül viszont maradtunk volna a füvet legelő gazella szintjén. A gazella…..
Kov 2013.05.18 01:18:54
@Hunor Levente: Nem Pink Floyd nyúlás. Muszty-Dobay.
A székházostrom tökéletesen megmutatta, milyen a kormánypárt igazi arca: gyűlölködő, diákok ellen felszított, szélsőjobbos szavazók, kopasz, büntetett előéletű verőemberek, cinikus, röhögcsélő szóvivők, akik meg sem próbálják elhitetni senkivel, hogy igazat mondanak –…..
Kov 2013.03.08 23:08:51
@xanax: Repültek molotov-koktélok? Hála az égnek nem. Akkor?
Belsőség Heti merítés 2013.02.03 16:00:23
Amikor az ember vigyorogva vereti át magát, és még csak meg se bánja Ez életem első saját tulajdonú autója. Persze anno óriási (= zéró) tapasztalattal az autóvásárlás terén vágtam bele a keresésbe, és bármennyire is tudtam, hogy ésszel kell autót venni, csak a szívemre…..
Kov 2013.02.04 20:22:33
@csiky944: Isten ments.

Az enyémben a motor kiválóan bírta, nem véletlen van a 10.000-es olajcsere-intervallum, szigorúan be kell tartani mert különben tényleg szétesik 100.000 km után. Hidegen nem nyomni, melegen nem leállítani. Rohadt sok törődést igényel, meg vigyázni kell rá, veszett kompromisszumos tervezés az biztos, de valamit valamiért.

Oké, a váltója tényleg egy kalap szar. Meg ha valami baja van, a hajad kihullik mire kiderül mi az. No meg van benne abból, amit az alfások szoktak mondani, miszerint szívsz vele, valami apróság mindig elromlik, de ha egyszer történetesen minden épp működik, süt a nap és nincs forgalom, megbocsátasz neki mindent :D Élhető kis gyösz, csak nem mint mindennapi rohangászós.
Kov 2013.02.05 07:19:55
@csiky944: No igen, ez az az oldal amivel a földi halandó nem találkozik, innentől fogva ilyesmibe nem látunk bele.

Kicsit off, de eszembe jutott, és ha nem ismernétek akkor veszettül hasznos, a smartos kollégáknak ajánlom ezt az oldalt:
www.evilution.co.uk/
Csomó szerelési útmutató elvetemült hobbistáknak.
Kov 2013.02.05 20:31:24
@ZF2: Kihagyott ziccer volt szegény, annak ellenére lesz még ilyen autóm. :D
Nem engedett fel kézi poggyászként egy gépe fedélzetére a Delta amerikai légitársaság egy értékes gitárt, amely azután szállítóinak hanyagsága miatt összetört. A 10 ezer dollár értékű, 1965-ben készült Gibson gitár tulajdonosa hiába bizonygatta a buffalói…..
Kov 2013.01.09 13:18:50
@rovidesz: 10 éves sztori, rég elévült.
@parajos tank: @bertajancsika: Hát figyeljetek, százötvenezres gitár, anno két nyár alatt összegyűjtött pénzből, javíthatatlan kárral (többtónusú lakkozást többet úgy nem csinálnak meg neked mint amilyen volt), air france-on és maléven lehetett kézipoggyász, előzetes telefonálgatás alapján a unitednél is, majd new yorkban közölték velem hogy 100 dolcsi kápé biztosítási díj van, és megy a csomagokkal. ha nincs nálam annyi, hagyjam ott. 6 dolcsit még a utastársaktól kellett kérnem. Ezután még egy átszállással egy napig egy árva fillér nélkül utaztam. Egy héttel később megérkezik a gitár, összetörve. Ezek után örüljenek, hogy csak egy 600 dolcsis használt fenderrel kárpótoltam magam. Paraszt dolog? Lehet. Fel volt nyomva az agyvizem. Sztorinak jó, és ha fentiek után a légitársaságot sajnálod akinek ennyi pénz kb egy útra a kerozin kálója, nem velem van a baj. :-D
Kov 2013.01.09 14:35:47
@bertajancsika: Kvázi gazdasági totálkár, drágább egy ilyen teljes sunburst lakkozás mint amit a gitár ért, a fáig lepattant ugyanis a potméterek körül, ergo kaparhatták volna le a teljes testet, nyak hátulját, lehet a fejen a berakások is tönkremennek, és előlről kezdve meg kellett volna csinálni az egészet, a hangszerboltos mondta hogy 250ért javítani tud, de el fog ütni a test többi részétől. Ekkor egyeztünk meg ebben. Amit kifizettek volna erre normál úton, az a valódi kárt nem fedezte volna (szentimentális értéket nem is említve, első gitár, szememfénye ésatöbbi), és ekkor jött az, hogy basszák meg, mindezt pár hónapos tortúra után. Az első komment amúgy valóban kicsit -khm- tömör, csak a körülményekkel fűszerezett elsőt elnyelte a blogmotor. És igen, biztosító és nem légitársaság, csak valamivel arányosítani kellett :-)
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
Kov 2013.01.08 05:37:34
@SzélsebesVelorex: A kétezerért tankolás nekem is heppem, de nem a súlycsökkentés az ideológia mögötte, hanem az önmagam elleni pszichológiai hadviselés.

Gödöllői vagyok, Pestet kétezerből pont megjárom. Az autót teletankolni egyszeri fájdalom, de hát az ember nyugtázza annyival hogy muszáj, és a budira is kocsival megy. Minden nap megállni a kútnál más tészta, a kínai vizes kínzáshoz lehetne hasonlítani, miszerint egy-egy csepp önmagában nem nagy kín, de folytatólagosan egy idő után elviselhetetlenné válik. :D Hív a vasút, vár a MÁV! (brrr)
Belsőség Heti merítés 2012.12.23 12:52:04
Ismeretlen ismerős A 80-as évek közepén sikerül szert tennem egy példányra, ami nem is volt olyan nehéz dolog, mivel egy erre a típusra szakosodott szervizben dolgoztam. Sajnos ezt az autót néhány hét használat után, egy enyhén szólva ittas autóstársunk teljesen leamortizálta.…..
Nyilvánosságra került a lista, amelyből az érdeklődők megtudhatják, hogy mely egyetemi szakokon nem  lesz egy darab  államilag támogatott hely sem jövőre. A proscribált diszciplínák nem fölöslegességi hanem alfabetikus rendben sorjáznak, így azonnal szemet szúr az…..
Kov 2012.12.22 00:40:34
Egy jó tüntetés velejárója, hogy a tömeg együtt mozogjon és együtt éljen. Ehhez szükség van közös jelszavakra, könnyen és látványosan kimondható üzenetekre. A legjobb eszköz erre a közös dal, nóta, skandálás.2006-ban a focimeccsen szocializálódott közeg könnyen átvitte…..
Érdekes volt a hétfői, Lágymányosról induló diákdemonstráció. Az állami finanszírozású felsőoktatási keretszámok drasztikus megvágása, gyakorlatilag a tandíj bevezetése miatt eleve elégedetlen volt a hangulat. A követeléseket tartalmazó 5 pont elfogadása után felvetődött…..
Kov 2012.12.11 00:52:34
@Keresztyén és Magyar: Úgy bizony. Egy facebook oldalhoz, egy mikrofonhoz, egy erősítőhöz, pár megafonhoz és összefirkált lepedőhöz bizony külföldi üzleti körök kellenek, karvalytőke meg a többi.
Volt már itt a Lángoló Gitárokon egy elég viharosra sikerült Emil Rulez-dalpremier, úgyhogy nagy várakozással nézünk elébe, hogy ugyan a teljes lemez mekkora reakciót vált majd ki az emberekből. Most ugyanis bemutatjuk a hét év szünet után megjelenő új Emil Rulez-albumot, a…..
Több mint 20 éve jelent meg a Kispál és a Borz bemutatkozó nagylemeze, a Naphoz Holddal, amelynek tiszteletére hazai zenészek készítették el egy-egy dalhoz a saját verziójukat. A Holnaphoz Holddal feldolgozáslemez nagyrészben olyan magyar szobazenészek feldolgozásait tartalmazza,…..
Május végén jelent meg Slash Apocalyptic Love című nagylemeze, amiről kritikusunk elég lelkendezve nyilatkozott. Erről az albumról már volt egy exkluzív premierünk, amikor bemutattuk a You're a Lie klipjét, most pedig itt egy újabb lehetőség, hogy a Lángoló Gitárok olvasói…..
Belsőség Heti merítés 2012.06.03 11:57:00
Frissült a Digó Limó! Még régebben eldöntöttük Decsúnya Bélával, hogy elmegyünk Bukarestbe. Az említett reggelen bevágtuk gizda testünket az autóba és elindultunk. Adja magát az obligát kérdés: minek megyünk Mordorba? Ha nagy leszek, Lada leszek! Sokan úgy hiszik, hogy a…..
Amikor először láttam a Megacápát a Gigapolip ellen gondoltam ilyen mélypont után nincs tovább. Azonban az Asylum nem az a filmstúdió, aki egy ilyen siker mellett fütyörészve elsétál, hanem húz tizenkilencre még egy lapot és folytatja a sztorit! Az ellenség pedig egy…..
Hamarosan, május 28-án két új számot jelentet meg kislemezen az amerikai énekes-dalszerző, multiinstrumentalista, Beck, mégpedig Jack White Third Man Records nevű kiadójánál. A felvételeken maga White is közreműködik: a Blue Randy című dalban dobol, az I Just Started Hating Some…..
Végre kipróbálhattuk, mit is tud a Toyota GT86, de ami még ennél is érdekesebb, megtudtuk kiknek szánják. Ki nem találnák. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kov 2012.05.23 17:20:10
@Shadowbull: Továbbra is kitartok amellett, hogy a sportautót nem a motor, hanem a felfüggesztés, alacsony súlypont, kormányérzékenység teszi. A focus RS-t azért igazságtalan berángatni a vitába, mert egy olyan autót kezdtek tuningolni, neonzöldre fújni, amit arra terveztek, hogy hátul gyerekülés, abban gyerek, még hátrébb bevásárlás legyen, ezeket pedig halkan, ökón és biztonságosan elvigye A-ból B-be.

Az általam említett példáknál pedig a tervezőnek szóltak, hogy itt biza elgurulhat picit a gyógyszer. Mindazonáltal nem szólom le a Focus RS-t, mert ültem már olyanban (igaz, csak utasként), és ha családos ember lennék, biztos hasonlót akarnék, mert azért néha nem árt az ember lelkivilágának, ha odalép neki. Csak amolyan alma-körte dolog.

Megunni meg nem a lóerő hiánya miatt unnám meg. Személy szerint nem a számoktól, hanem a hatástól áll fel a szőr a karomon. Gokartoztál már?
Kov 2012.05.24 14:58:10
@Shadowbull: Továbbra is azt mondom, hogy emberi körülmények között a 200 lóerő is több, mint elég egy ilyen autóba. Maradjunk annyiban, hogy a profilképed alapján a zenében legalább egyezik a véleményünk :D
Subba Felhívás keringőre! 2012.05.18 09:12:00
/thx kp/   ..
Kevés olyan, igazi gyökér van a rockvilágban, mint az ötvenedik életévét nemrég betöltő Axl Rose. Az egykori indianai parasztlegény hosszú, keserves szopásokkal teli, rögös utat tett meg azért, hogy feljusson a csúcsra, ahol aztán eltöltött pár, mániákus egoizmusával a…..
Kov 2012.04.13 12:00:53
Jó hosszú levelet tett közzé, amit a pontosság kedvéért elfelejtettél végigolvasni, vagy különösebben nem érdekelt a tartalma.

Azért itt van magyarul. Nem lesz műfordítás, mert ahogy olvasom, úgy szimultán fordítom, de ha valamennyi újságírói jóérzés van benned, azért (kicsit szerkesztve, mert szerintem szükség lesz rá :) ) odateszed a cikk végére.

Üdv:
Kov
---------------------------------------------
Címzett: Rock and Roll Hall of Fame, a Guns N' Roses rajongói, és mindenki, akit illet

Vegyes érzelmekkel fogadtam, amikor először bejelentették, hogy be akarnak minket iktatni a Rock And Roll Hall Of Fame-be, de a rajongók lelkesedése miatt igyekeztem pozitívan hozzáállni az egészhez. Megtisztelő volt a jelölés, és reméltem, hogy jól fog elsülni. Persze tudtam, hogy a GNR beiktatása a dolgok jelen állása szerint egy bonyolult és kínos szituáció lenne.

Azóta beszéltünk a rajongókkal, a RnR HOF igazgatóságával, kommunikáltunk, elolvastunk rengeteg nyilvánosságra hozott megjegyzést és rosszindulatú fúrkálódást a volt tagoktól, beszéltünk a RNR HOF elnökével, láttunk rengeteg sajtóközleményt (valósakat, és kevésbé hiteleseket), kikértük más zenészek véleményét, akik nyilvánosság előtt fűztek hozzá valamit az eseményekhez.

A körülményeket tekintve úgy vélem, a létező legudvariasabban és legbarátságosabban, valamint minden ötletre nyíltan próbáltunk meg megoldást keresni a helyzetre. A GNR eddigi történetét észben tartva mondhatjuk, hogy a meghívottakat a HOF önkényesen válaszotta ki (a pontosság kedvéért: ezekkel a döntésekkel nem értek egyet, s ezek meghozatalára a HOF-nak semmi joga nincs), és hát ahogy a HOF kezelte az egész beiktatást (bár nem egyszerű)... az alapján úgy tűnik, hogy engem nem akarnak oda, és nem adták meg a kellő tiszteletet.

Félreértés ne essék, egyáltalán nem sajnálom senkitől azt, amit elért, és azt sem, hogy ehhez méltó elismerést kapjon. Az én táborom semmilyen kéréssel, követeléssel nem fordult a HOF-hoz. Az ő műsoruk, nem az enyém.

Fentiek fényében tehát nem leszek jelen a Rock And Roll Hall Of Fame ceremónián, és tisztelettel visszautasítom a Hall Of Fame-be a Guns N' Roses tagjaként történő beiktatásomat.

Az a kifejezett kérésem, hogy távollétemben se iktassanak be, és vegyék figyelembe, hogy senki sem jogosult helyettem és nevemben beszélni, vagy elfogadni a díjat. Az a kérésem, hogy se a volt tagok, se a kiadó képviselői, sem pedig a RNR HOF nem utaljon arra, hogy bármilyen módon is beszámítok a szombaton beiktatásra kerülő "Guns N' Roses"-ba.

Ez egy személyes döntés. Ezt a levelet azért írtam, hogy tisztázzam az álláspontomat. Nem akarok megsérteni, támadni, vagy elítélni senkit. Sajnos biztos lesznek, akiket ez a döntés bánt (Isten tudja meddig fogom még inni a levét), de senkinek sem akartam csalódást okozni ezzel a döntéssel, különösen a rajongóknak nem. A jelölés bejelentése óta rengeteget tettünk azért, hogy egy jó megoldást találjunk, de ez egy mindenképpen vesztes helyzet, tipikus "ha van rajtam sapka az a baj, ha nincs, akkor az" szituáció.

Az Appetite vagy az Illusion időszak felállásainak újbóli összeállásával kapcsolatban pedig már többször nyilvánosan tisztáztam az álláspontomat. Semmi sem változott.

Innentől fogva véleményem szerint minden erre irányuló kérés - legyen akár a "rajongók kedvéért" álca alatt - nem más, mint eltévedt próbálkozás arra, hogy elterelje a figyelmünket minden fáradozásunkról a jelenlegi felállással - melynek tagja jómagam, Dizzy Reed, Tommy Stinson, Frank Ferrer, Richard Fortus, Chris Pitman, Ron "Bumblefoot" Thal, és DJ Ashba.

Izzy játszott velünk párszor 2006-ban, és meghívtam a tavalyi LA Forumos koncertre is. Steven ott volt a koncertünkön a Hard Rockban, később 2006-ban Vegasban, ahol elhívtam az after-partyra, mely után tele voltak az interjúi a zenekar újbóli összeállásáról szóló hazugságokkal. Megtanultam a leckét. Duff játszott velünk 2010-ben és 2011-ben a Loaded volt az előzenekarunk Seattle-ben és Vancouverben. Részemről az, hogy Izzy vagy Duff egyszer-egyszer vendégszerepel nálunk ha éppen szeretne, pont elég.

Láthatólag végtelen számú találgatás és fantáziálgatás zajlik az önreklám és az üzleti lehetőségek kiaknázása végett, amik elfedik a valóságot. Amíg nem kerül minden napvilágra, ami a régi zenekarral kapcsolatos, párbeszédnek sincs helye, nemhogy annak, hogy újra együtt zenéljünk.

Talán te másképp csinálnád. Megtennéd ezért, vagy azért. A békéért. Valamiét. Én imádom a mostani zenekart. Ott vagyunk egymásnak, amikor rázósabbra fordulnak a dolgok. Szeretjük a rajongóinkat, és azon dolgozunk, hogy szívünket-lelkünket kitegyük nekik.

Ami elmúlt elmúlt, ez van. Itt az idő továbblépni. Emberek elválnak. Az élet nem tartozik neked a személyes happy-enddel, különösen más, vagy ahogy most, mások kárára.

De végülis ha muszáj, tényleg az lenne a legjobb, ha minél előbb átesnék a "nem jött el, szenzációhajhász, nem érdeklik a rajongói" dumákon, és tovább léphetnénk. Nem kell túlspilázni. Több mint másfél évtizede vagyunk kitéve a kettős mércének, a zeneipar mohóságának, és a szemmel láthatóan végtelen mennyiségű lelkiismeretlen, felelőtlen médiaembereknek. Nem akarok semmire utalni, de szerintem a HOF-fal, illetve az újra összeállással kapcsolatos döntések terén soha nem volt nálunk a labda.

Zárásul - ezen döntésemtől függetlenül, és bármilyen nehéz elhinni, gúny és irónia nélkül - szeretném megköszönni a RNR HOF-nak a jelölést, és a ránk adott szavazatokat. Ami ennél is fontosabb, szeretném megköszönni a rajongóknak, hogy kitartottak mellettünk az évek során, hogy lehetővé tették a sikereinket, és támogatták a zenénket.

Kívánom a HOF-nak, hogy nagyon jó legyen a műsor, gratulálok minden zenésznek akit beiktatnak, a rajongóknak meg üzenem, hogy a turnékon viszontlátjuk egymást!

Tisztelettel:
Axl Rose

u.i.: RIP. Armand, éljen soká az ABC III

-------------------------------------------

Amúgy szerintem a Steven Adler akasztotta ki, amikor mint "bunch of hacks" aposztrofálta a jelenlegi zenekart, és - mint szokott - hülyeségeket beszélt.
Kov 2012.04.20 21:01:25
@bo2012: Akkor rosszul fordítottam, az angol kontextusból inkább az jön le, hogy külső erők próbálták ezt nyomni, míg nekik semmi beleszólásuk nem volt abba, hogy éppen ki milyen hülyeséget terjeszt.
TComment Nehogy felextrázd! 2012.04.20 06:10:00
Be kell menni a boltba, és négyért megvenni az alapmodellt. A többi csak parasztvakítás. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..