Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ciro

8 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Apple-csaj: Kate 2011.03.08 16:49:00
A mai versenyzőnkről én aztán nem tudok semmit, életemben nem láttam még, sosem hallottam róla, azt sem tudtam, hogy a világon van ez a Kate Gosselin nevű Reality Show-sztár:Aztán megláttam róla ezeket a bikinis képeket, amiken ugyan nem úgy fest a 35 éves csaj, mint egy…..
Jerry Lee Lewis @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.10.31. Budapestre érkezett a modern orvostudomány legnagyobb nyitott kérdése, Jerry Lee Lewis 1.0-ás Rock And Roll sztár, az egyetlen élő embert, akinek a duettlemezén Mick Jagger is megszeppent kisinasnak tűnik. Vannak olyan…..
Olvasónk csodálatos és szokatlan kalandot vállalt: 2200 kilométeres túrát tett Németországba, egy 32 éves veterán robogóval. Fogadják szeretettel Ágoston Gábor történetét:   Nagyon sok közös kirándulást tettünk, bejártuk Magyarországot és gyakran átugrottunk az…..
Montenegróból tartok hazafelé, amikor ez a poszt élesül. Kedd este már otthon alszom, szerdán és csütörtökön munka van, aztán a tervek szerint pénteken Szombathelyre robogok tovább. Teccik érteni? Robogok. Nagyrobogóval vagy luxusrobogóval, nem is tudom pontosan, mi a helyes…..
Az Ariel Atomot – gondolom – nem kell bemutatnom senkinek. Ha a Totalcart olvasod és ennek ellenére nem tudod, mi ez, tájékozódj Csikós (ő a gyárban is volt) vagy Gyulavitéz menetpróbájából. És persze próbáld elképzelni, milyen lehet a 3 másodperc körüli gyorsulás…..
AZ USA Todayben bemutatták a fejlesztés alatt álló Rock Band 3-at, ami szenzációs újításokat tartalmaz, és forradalmasítani fogja a zenejátékok piacát: gitárjainak húrjai vannak, a hangszerek között megjelenik egy valódi szintetizátor, és MIDI be-kimenetei is vannak, ami…..
Ciró élete Itt a nyár 2010.06.10 16:07:00
Eddig esett, most meg bejött a nagymeleg. Nem jó ez így. Nincs átmenet. Na persze jobb mint a hetekig tartó eső. Amiben persze az a rossz, hogy nem lehet tudni, mondjuk mint a trópusokon, hogy meddig tart... Hanem egyszer csak vége, és onnantól jön a nagymeleg...De most legalább süt a…..
Napsütéses izmiri 31 fokból hazatérni az esős, borongós budapesti 13 fokba nem esik valami jól. Most is zuhog, hangosan kopog a tetőablakon.Rossz érzés így hazajönni. De vigasztalom magam azzal, hogy hamarosan talán jobb idő lesz :)Nagyon jó volt Izmirben, Törökországban. Kellemes…..
Ciró élete Izmír, Törökország 2010.05.13 05:59:00
A májusi esős idő után (vagy alatt) napsütésre, tengerparti látképre, és melegre ébredni nem rossz dolog...Aztán egész nap napsütésben lenni, és figyelni ahogy a hőmérő higanyszála megragad a 31 fok körül... megint csak nem rossz :)Jó hely ez a Törökország, és jó ez a…..
Ciró élete Bukarest 2010.05.10 22:04:00
Két hete Campulung, Romániában jártam, üzleti úton.A hazaút előtt, a cég tulajdonosa, mielőtt kivitt volna a bukaresti reptérre, tett velünk egy városnéző nagy kört. Sosem voltam még Bukarestben. A város érdekes. Elsőre nem is olyan rossz. Persze nem láttam mindent, csak…..
Ciró élete Ukrajna, még egyszer 2010.05.10 21:48:00
Érdekes dologra lettem figyelmes Kijevben. Elgondolkodtató... Eltűntek a Ladák az utakról. Az autópark teljesen átalakult, mióta legutóbb arra jártam. Az utakon megtalálható az összes nyugati autó, a látkép olyan mint bármely másik nyugati ország városában. Illetve nem teljesen:…..
Ciró élete Ukrajna 2010.04.20 20:42:00
A munkám Kijevbe, Ukrajna fővárosába szólított. Nem először vagyok itt, talán már harmadszor, vagy negyedszer. Utoljára 2007 tavaszán járhattam erre. Azóta nem sokat változott. Nagy a forgalom, sok ember, és az erős kettősség: szegénység és gazdagság egymás mellett.Az…..
Meglehetősen húzós napokon vagyok túl, az időzónás kavarodások meg a folyamatos élmények miatt fel sem tűnt, hogy rendszerint hattól, legkésőbb héttől este 11-ig dolgozom megszakítás nélkül. Voltam a Sunnál, az Intelnél, a Computer History Museumban, teszteltem a Pre-t,…..
Ciro 2009.06.19 16:45:47
@groop: Azt nem tudom, hogya többiek mit gondolnak a Mustangrol, de :
1, Egy hete adtam el az enyémet, 1,5 év után.
2, Életem legjobb autója volt, és nem azért mert műszakilag a legjobb, hanem mert minden pillanatát élveztem a közös autózásunknak. Akárhányszor közelítettem meg a parkolóban, mindig vigyorogtam. Ezt eddig egyetlen más autóm sem produkálta :)
3. Sok hondám volt, mndeniket szerettem, és nyilván mérföldekkel előrébb járnak műszakilag, de egy Mustang akkor is Mustang.
4. Ez a kevés autók egyike, amiben megnéznek itt kint, és elismerően beszélnek róla. Nem azért mert egy őrtechnika, hanem azért mert Mustang.
5. Másfél év alatt egy bajom volt vele: kézifékkáel megszorult. Na ez is akkor derőlt ki, amikor vizsgázni vittem, és nem lehetett megmozdítani. Ez nyilván nem normális dolog, de másik oldalról: itt Bostonban eléggé ott vannak a téli hótakarításban és sikosságmentesítésben (de szép szó), és ez betesz az autóknak is.
6. A motor egy őskövület, a futómű szintén, de a forma.... és valljuk be, legtöbbet azt látod, hiszen minden más csak teszi a dolgát. Itt kint nem száguldozol 80 mérföld per óránál többel, és ahhoz ez tökéletesen megfelel. De amikor beleülsz, és vezeted, esetleg egy autópályafelhajtónál odalépsz neki, a V6-os bugyborékolásánál kevesebb jó hang van... na jó mondjuk a V8-asé :)
7. És ami a legfontosabb: én egy '05-ös, covenrtible-t vettem, V6-os motorral, bőrrel-mindennel használtan. És mindezt 3 havi fizetésemből. Na ez amiben azt hiszem mindenek felett verhetetlen. Ezt az élményt ennyiért egyszerűen nem kapod meg máshol :) És egy legendát birtokolhatsz...

Ha kíváncsi vagy, itt megtalálsz egy pár képet : indafoto.hu/Ciro/mustang

Bocsánat, ha off voltam :)

Ciró
Appleblog Az iPhone és a város 2009.06.15 16:13:00
Ezt a postot eredetileg tegnap akartam megírni, de este az ágyba zuhantam, mint valami kő, egyetlen karaktert sem tudtam kierőszakolni magamból. Egész nap San Francisco utcáit jártam, vagy harminc kilométert installáltam a lábamba, az összes fontosabb városrészt felkerestem, sőt,…..
Ciro 2009.06.15 23:14:01
Ha még mindig San Francisco, akkor pár tipp: Fisherman Warf, mindenképpen egyél egy Claim Chowdert a baloldalt a legelső árusnál (szembeállva az öböllel, pont a Fisherman Warf táblával szemben, legutóbb 10 dollár volt, és a legjobb a városban, cipóban adják). Ugyanott van egy mechanikus játék- és zenegép múzeum, oda érdemes bemenni, ingyenes a belépő, de minden mechanikus játék és zenegép működik, és pl ott van kiállítva a világ egyetlen gőzmotorbiciklije is, aztán az öbölben vagy egy csatahajó és egy tengeralattjáró mint múzeum, azt is érdemes megnézni. A Golden Gate-et ne feledd, eszméletlen felsétálni rá, tőle nyugatra a Gonden Gate Park is szép, pláne a benne található Japán Kert. A Cable Car-t ne hagyd ki, mindegy merről merre mész vele, de azt ki kell próbálni. Ha van időd menj be a Cable Car gépházba is, múzeumként üzemel, és nagyon érdekes... Pl. vehetsz egy darab kábelt emlékbe (falon jól mutat, nekem is van egy Pesten).
Keress rá a számítógép múzeumokra, érdemes, azt hiszem Palo Alto környékén lehet valahol, már nem emlékszem pontosan. Kérlek ha bemégy, nézd meg, hogy Neumann János nevét még mindig Jonas Von Neumann néven írták-e ki, mert mikor ott voltam, akkor igen, és eljövetelemkor kértem, hogy írják ki rendesen, tettek rá egy ígéretet :).
Az intel múzeumába is érdemes bekukkantani, az is ott van az öböl déli környékén, érdekes. Nem túl nagy de érdekes.

Elnézést, ha esetleg off voltam :)

Ciró Bostonból
Ciro 2009.06.16 16:02:16
@mcs: Szívesen!
Kedvenc városom, sokszor voltam ott, és mindig az első a Clam Chowder volt :)
Sajna már vagy egy éve nem jártam arra, hiányzik is :)

Ciró
A diák a három számmal nagyobb zakójában kicsoszog az asztalhoz. Kihúz a szétterített lapok közül egyet. Az érettségire minden kártya hátulját beszámozták, a hatos lapot megfordítva ezt látja:A méla, bús barna szemű diák hosszan nézi a fényképet, majd nekikezd.- Empire…..
Ciro 2009.05.19 15:25:28
@Brobee: Háááááát így jártál :) Én viszont itt élek kint (Bostonban). És mivel nagyon sokat utazom mindenfelé a világban, várható jópár kép a közeljövőben (ok, súgok: már Steve-nél van jónéhány kép, remélem lassan megjelennek majd :) )
Ciró élete Buli van 2009.05.17 01:03:00
Szombat este van, a szembe-szomszéd bulit tart, amire ugyan engem is hívott, de nem ismerek rajta kívűl senkit a társaságból, és nem érzem, hogy ott lenne a helyem...A fiának van a "ballagási" ünnepsége, persze amolyan amerikai módra: kertiparti, grill, sör, zene.Tóparton…..
Már rég el kellett volna kezdenem.Sokminden történt velem, sokminden érdekes. De nem vagyok egy nagy író. Azon kívűl pedig hangulat függvénye, hogy mikor és miről szeretnék írni. Ezért senki ne számítson naplóra. Inkább csak pillanatnyi érzések sokasága lesz ez... ..
A kis kurva ugrott egy nagyot, és az Egyesült Államok keleti partjára vitte a sors, meg persze Ciró mellényzsebe. Az előtt a Fehér Ház előtt pózol, ahol a Mac-júzer Obama látja el a feladatait Amerika legnagyobb és legbefolyásosabb sajtóosztályán. Az elnök egyébként nem…..
Ciro 2009.04.25 23:43:17
@Tóthúr: Jól látod, még 2008 januárjában vetem itt kint :) azóta is jó szolgálatot tett, és ha Steve is úgy akarja, akkor látni fogod még... Ja meg a barátját is, egy legújabb generációst :)
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
Ciro 2009.02.17 16:29:48
Milyen jó, hogy már megint témánál vagyunk: mennyire bunkók az ameriakiak. Szerencse, hogy mi magyarok nem :)

Amint már fentebb hozzászólók említették, a Genfi egyezmény alapján magyar állampolgár hivatalosan használhatja a magyar jogsiját egy évig az USA-ban, természetesen egyes államok ezt szabályozhatják másképp is (rövidebben is). Turistaként semmilyen más jogsira nincs szükséged itt kint. Előfordulhat, hogy a Nevada állambeli rendőr elsőre nem ismeri (miért is ismerné, melyikünk ismeri itthon a Maine állambeli jogsit pl. ?) de semmiképpen sem fog bunkón viselkedni. Amerikai jogsit csak akkor csináltathatsz, ha van hivatalos ittartozkodásra feljogosító okmányod (nem mint turista, hanem mint itt élő ember). Másképp NEM csinálnak neked jogsit. Az interneten kapható 25 dolláros jogsik pedig hivatalosan semmire sem jók, azt sehol sem fogják elfogadni önmagában. Max. esetleg arra jó, hogy a sajátoddal együtt odaadod, és abból megtudja, hogy melyik adat mire vonatkozik.

A régi rózsaszín papírjogsit nekem 4 éven keresztűl minden autókölcsönző és rendőr elogadta, max meg kellett mondanom, hogy melyik adat mit jelent (havonta utaztam az USÁ-ba üzleti ügyben). A mostani magyar jogsit is elfogadják szó nélkűl.

Ez a szürke jogsi tényleg egy vicc, legyen az akármilyen harmonizált EU szabványos papír. De kétségkívűl igaz, hogy a hajtogatós megoldással minden adat kinyerhető belőle az adott nyelveken, de a kézzel írás erősen nevetségessé teszi.

Jómagam 2 éve élek itt kint hivatalosan.
Ciro 2009.02.17 20:00:11
@deputy sheriff: Sajna nncs igazad: 4 év alatt beutaztam szinte amerika összes államát, mindenhová repültem mahd autót béreltem, és mindenhol adtak autót a "rózsaszín fecnire". Egyetlen egyszer volt, hogy a pultos elment hátra, megmutatta a managerének, majd visszajött , mosolygott és adott autót.

Persze ettől még extrém helyzet előfordulhat, csak kérlek ne általánosíts.
Ciro 2009.02.17 20:02:42
@deputy sheriff: Sajna az alkohollal sem hiszem hogy igazad lenne, bármennyire is olyan helyen dolgoztál, hiszen így az össze külföldi turistát keményen kizárnák a bárokból, ami azért lássuk be eléggé nagy könnyelműség lenne. Nekem a magyar útlevelemet elfogadták eddig Los Angelestől New Yorkon keresztűl Miami-ig. Szó nélkűl.