Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lunatik

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az, hogy ő adja lejjebb az igényeit, ki van zárva. Néha, amikor ezeket meséli, olyan, mintha a bukásaira is büszke lenne” – A szegény lovag évek óta rohan a szoknyák után, és most már egyre biztosabb, hogy sikertelensége nem minden esetben a kiszemelt nők válogatóssága miatt van.   Ha esetleg…..
A kezdetek  Érdekesség, hogy a “nárcisztikus" szó egy görög mítoszból származik. Narcissus egy görög mitológiai alak volt, aki ahogy elérte a felnőtt kort, sorra szerelembe estek belé a nimfák, ő azonban mindenkit visszautasított. Az egyik nimfa nem fogadta el a visszautasítást, ezért Nemesziszt, a…..
Bár jó ideje élünk a permanens akciók, leárazások, kuponos hétvégék, szezoneleji- és végi sale-k világában, a lakosság egy részére továbbra is mágikus vonzerővel bírnak a figyelemfelkeltő táblák, áthúzott árak és minuszolt százalékok, amik sajnos sokszor csak mézesmadzagok. Nincs jobb tanácsunk:…..
lunatik 2018.12.05 15:16:38
Csepeli György, hazánk egyik legismertebb szociológusa úgy látja az életbe belépő magyar fiatalok születésük véletlene által meghatározott kényszerpályákra kerülnek, amelyen a magyar iskolarendszer sem képes lazítani. A kasztrendszer újratermelődik...
lunatik 2017.08.21 13:30:25
@chrisred: Igen, ebbol lehet 70% max kozep vegzettsegu, mire a Z generacio kifut, de a cikkben szereplo 2 legmagasabb csoport (4+7)%-a kevesnek tunik. Mintha hianyozna onnan egy kaszt.
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
lunatik 2011.10.04 02:53:49
@TheElf:

a felreertest a kov. okozhatja (wikirol):

"A hitelpénz gyakran a pénz más formáival (mint rendeleti és/vagy árupénz) együtt létezik, és felhasználói szempontból attól megkülönböztethetetlen. A fejlett gazdaságok pénze a nemzeti rendeleti pénzből származó hitelpénz. Szigorúan véve az adósság nem tekinthető pénznek, főként azért nem, mert az adósság nem lehet egy elszámolási egység (ugyanis minden adósság valamilyen tényleges értékben van nyilvántartva). Tehát, bár a hitelpénz egyáltalán nem tekinthető pénznek, a ritkaságán kívüli másik két (csereszköz és tárolhatóság) szerepének szempontjából mégis pénzhelyettesítőként működik."

hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9nz#Hitelp.C3.A9nz
Fordulóponthoz érkeztünk, egy időre szüneteltetjük az Olcsó ebéd menő helyen-sorozatot, egyrészt mert kezdünk kifogyni a helyekből, másrészt mert nyaranta valahogy jobban esik a kiadós reggeli, mint a bőséges ebéd. Mostantól tehát rántottákról, roppanós virslikről,…..
lunatik 2011.06.07 16:21:29
@Maurice74: "Cserébe héttől nyitva vannak, szóval hiteles reggelizős versenyzőről van szó."
Hát eljött ez is, véget ért az Olcsó ebéd, menő helyen sorozat. November eleje óta pusztítottuk nagy lelkesedéssel a legjobb budapesti ebédmenüket, most viszont ideje egy kis szünetet tartani, mert itt a nyár, és ennek örömére új sorozatba kezdünk: a legjobb reggelizős helyeket…..
lunatik 2011.05.24 00:37:50
@smartdrive: ugy lehetne mint a meno kavezokban, kis kave draga, kozepes kicsit dragabb, nagy meg egy kicsit dragabb. tehet megveszed a gasztronomiai elmenyt sokert, plusz rafizetsz meg 20 szazalakot ha jol is akarsz lakni, es akkor ketszer annyit kapsz.
Kissé elkapott a hév, a múlt héten a Klasszban kóstolt rendkívül olcsó, de gazdag menü után nem bírtam magammal, és most egy igazi gasztroszentélybe látogattam el: az Olimpiába. Csak hogy előre tudjátok: ebben az étteremben egészen más minőségben mozog az étkeztetés, mint az…..
lunatik 2011.02.07 15:06:34
@Jacques de Molay: olyan ez mint a muveszfilmek.
sz@r nem lehet, maximum csak nem erted :)
Pontosan 17 évvel ezelőtt, egy ugyanilyen vasárnap hunyt el a harmadik köztársaság első miniszterelnöke, Antall József. Az a vasárnap délután meghatározó élménnyé vált egy generáció számára, amely akkor még igen keveset tudott a politikáról: váratlanul és indoklás…..
A Global Media Monitoring Project legfrissebb kutatása szerint alig változtak a nemi arányok világszerte a médiában. A "Who Makes the News" nevű kutatást 108 országban végezték el, több mint ezer online, nyomtatott és elektronikus hírszolgáltatást, 17 ezer hírt és 38 ezer…..
lunatik 2010.10.13 01:37:04
@Lekoid: igaz, es ha valaki cafolni probalja, mindig pont ugyanaz a par nev jon fel peldakent, ami rogton mindenkinek eszebe jut. mert ugye ellenpelda nincs tul sok.
Érdekes kérdést vet fel következő posztunk, melynek szerzője ugyan megállapodott már, mégsem tud szabadulni egy srác emlékétől, a mindent elsöprő orgazmusoktól, az együtt töltött szép időktől. Míg a többi pasija békésen belesimul az emlékkönyvbe, ez az egy nem hajlandó,…..
lunatik 2010.08.18 20:51:50
@A Ligeti: +1
kar hogy nincs szures gomb, gyorsan ki lehetne valogatni azt a 10 ertelmes hozzaszolast.
jo, mondjuk Father Justice eszreveteleit kedvelem a regularok kozul.
az a kedvencem mondjuk hogy munkaidoben van kb. 50db/ora hozzaszolas, utana meg, amikor elvileg mindenki jobban raer, van kb. 5db/ora.
azer kitartas!
lunatik 2010.08.18 21:46:45
@Tomi9046: de lehet a tied pont St. Kitts & Nevis-en lakik, aztan baszhatod.
Marmint a szitut.
Ágensblog Agyépítés 2010.08.16 06:00:00
A korai mesterségesintelligencia-kutatás nagy álma, az emberhez hasonló mentális adottságokkal rendelkező gép a hajdani kitörő optimizmust követően sokáig csak ábrándnak tűnt; a részterületi fejlesztésekre tevődött át a hangsúly. De a régi lángot azért még mindig…..
                                          A két legfontosabb…..
A tegnapi erkölcsi győzelem után sem változtak csapatunk céljai: irány a legjobb 16! Több mint 54 ezer ember látta tegnap a helyszínen, a tv előtt pedig sok-sok millió, milyen tisztességesen és tisztán játszanak fiaink, ez önmagában siker. Hun mester azonban előre tekint: "Meg…..
Olvasónk, egy hölgy, önhibáján kívül került szinte kilátástalan helyzetbe.Sajnos a jóhiszeműségem miatt most nagyon nagy bajba kerültem. Felvettem a saját lakásomra jelzáloghitelt a "barátnőm" részére, azzal a szóbeli megállapodással, hogy őszig lefizeti.…..
lunatik 2010.06.12 14:07:42
@ergerberger: szerintem a leveliro no.
lunatik 2010.06.12 22:48:38
@Anyád! Füred!!!:
"hogy lehet egy 5milliós hitelt őszig kifizetni részletekben? "
Dubai-ba ment dolgozni. biztos nem epitkezesre.
lunatik 2010.06.13 00:31:26
@olvasgatok:

a poszt elso mondata:

"Olvasónk, egy hölgy, önhibáján kívül került szinte kilátástalan helyzetbe."

a hölgy azt jelenti hogy nonemu irta.
Egy holland dobogósunk már van. A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság előtt a németországi Rustban megrendezték a Miss World Cup szépségversenyt, melyen minden résztvevő ország indított egy versenyzőt. Az argentin Jennifer Scherman győzött, ő lett a vb legszebbje, udvarhölgyei…..
lunatik 2010.06.07 00:32:25
Túlvagyunk Varga Mihály bejelentésén, amit a 290-es euro miatt különösen nagy figyelem övezett. Mivel csodák nincsenek, és 8 év szocikormányzás van a hátunk mögött, nem meglepő, amiket mondott. Ismerjük már a trükkök százait, tehát számítani lehetett a gazdasági…..
lunatik 2010.06.05 15:42:08
@pszicho pete: azt kellene, de 64 szavazattal nem fog menni.
Miközben a focihíreket túrtuk, észre sem vettük ezt a videót, a Homár viszont megtalálta. Na jó, nem a törzsutasok álltak spontán össze, a videó a buszközlekedést népszerűsítő kampány része, de akkor is zseniális és Mukhtar tényleg nem tudott semmit az egészről. ..
Remek metrókijelzőket nem csak katalán dizájnerek, hanem magyar bloggerek is kitalálhatnak. Volt ugye a zsúfoltság-előrejelző készülékről egy rövid bejegyzésünk, Kazal reblogolta, majd hozzáfűzte: apró, de annál nagyobb innováció lenne a budapesti metróban, ha a lent…..
lunatik 2010.05.20 12:58:50
@Gery.Greyhound: az oke, hogy ha te latnad a lepcso tetejen hogy van meg egy perc, akkor szepen alldogalnal, de aki fel percel kesobb er oda vagy 40 masodperccel, na az a csapat, vagy nagy resze kezdene esznelkul rohanni lefele.
aztan a lepcso aljaban teged is elerne a lavina..
Húha, ilyen tombolás rég volt a Homáron, amilyet most fognak olvasni, Timi mama ugyanis rettentően kiborult, hogy a lányai egy Takko Fashion boltban majdnem kénytelenek voltak szembesülni a 7-9 éves kiscsajok számára gyártott, szivacsos push up melltartókkal. Olvasónk felteszi…..
Az egyenlőknél is vannak egyenlőbbek és a kiváltságosoknál is mindig vannak még kiváltságosabbak. Az arany hitelkártya már hétköznapi, a platina már egy fokkal jobb, na de az igazi királyok ezentúl szénfekete hitelkártyát fognak hanyagul az asztalra dobni, ha menőzni akarnak. A…..
lunatik 2010.04.21 02:14:40
@szcsongor: nebassz! akkor a fold lakossaganak majdnem a fele hidrogen?
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/05 Subject: Pékné csülök a hűtőből To: sales_all@moore.hu;marketing_all@moore.hu   Kedves Kollégák!   Meglepve és elképedve tapasztaltam néhány perce, hogy a mai ebédem - a lila tetejű vákumzáras Frigomicro+ mikróedényemmel együtt…..
lunatik 2010.04.16 03:31:28
@nyomasek_bobo: lehet hoel Honolulubol nyomja, es ott meg mult vasarnap 23.31 volt amikor ez a poszt felkerult. :)
Túl vagyunk az első fordulón – ami nagy valószínűség szerint nem sokaknak okozott meglepetést. Legalábbis ami az eredményeket illeti. Tegnap késő éjjel – ugyanis ekkor lehetett csak először – közzétették a szavazatszámokat az elektronikus és online médiumok, ma…..
lunatik 2010.04.12 15:40:25
@dtk74: szerintem eltunnek a sullyesztoben, mint pl annak idejen a centrum. ha mar nincsenek a parlamentben, akkor megcsappan majd a motivacio is. ugyanarra a meguresedett poziciora palyaztak mint az LMP, de csak egyik nyerhette meg (vagy egyik se). meg jo is hogy a media csak az egyiket tamogatta, mert igy legalabb az egyik bekerult, egyebkent pedig egymastol vettek volna el a szavazatokat es mind2 kinnmarad.
lunatik 2010.04.12 15:49:37
@efhábé: hat elo.
de igy legalabb lesz eros baloldali part 2014-re (no nem az MSZP), csak annyit kell elhitetni az egyszerubb baloldali szavazokkal, hogy LMP nemegyenlo SZDSZ es akkor gyujtopart lehet.
lunatik 2010.04.12 16:10:55
@Ákos apu: nem en gondolom, csak sok majdani potencialis szavazojuk gondolhatja majd, ha ilyesmi velemenyt hall majd folyamatosan a mediabol, vagy a szavazok 70%-atol.
Az egész história kicsit olyan, mint a paraszolvencia. Talán annyi a különbség, hogy itt konkrétan kifizeted az áru/szolgáltatás ellenértékét, mégis te érzed magad kellemetlenül a borravaló miatt. Nem az, aki teljesen jogtalanul tartja még a markát,…..
lunatik 2010.03.31 12:51:24
@Alikam: @NoMojito:
pont ti tartositjatok magatoknak ezeket az allapotokat, jo valtozas pont 'halál megdöglesz kinyirunk' vagy kovi1970 hozzaallasatol lehetne varhato, csak lehet hogy ok 'veletlenul' nem dolgoznak munkavallalokent a vendeglatasban.
amikor elvallalod a munkat tudod mennyi fizetest fogsz kapni biztosan. ha megfelel csinald, ha nem, akkor nem.
el lehet menni pizzat hordani pl. Irorszagba is 350e hufert.
lunatik 2010.03.31 13:37:41
@Alikam: leiratm mar az egyik homaros posztnal is, idecopyzom:

"pont ez a gondolkodásmód konzerválja ezt a szar rendszert, adsz 100-200 forintot hogy megelőzz másokat, miközben aki csak a rendes árat fizeti mindig hátrányban lesz. aztán ő ezt észreveszi, és már neki is kell fizetni kis plusz pénzt csak hogy egyenlő kiszolgálásban részesülhessen. aztán valaki megint előzni akar és kicsit megint többet ad, stb.. az a vége hogy mindenki 15-20- .. százalékkal többet fizet mint eredetileg és ugyanazt kapja, a pincér nem jár jobban, mert a munkaadója pontosan beépíti a várható jattot. a pincér biztos nem fog jobban járni a fizetése mindig az ezen a piacon a szükséges minimális lesz (amit meghatároz az hogy mennyi legalább szükséges képességű ember végezné ezt a munkát minimálisan mennyiért és ebből hányra van szükség) csak ez esetleg kicsit több jattot és kicsit kevesebb fizetést fog tartalmazni. tehát a pincérnek, futárnak végülis mindegy borravalós rendszer van-e a piac kb. ugyanazon összfizetést lövi be neki. így a borravalóadó végülis magát, de leginkább az összes vendéget szopatja hosszútávon. az aki (egy egyenlő rendszerben) először ad kicsit többet mert megteheti az ált. ahhoz a kicsi pénzhez képest amivel többet ad legalább annyival többet is kap, mert kicsi is elég hogy megelőzze a többi egyenlő, aztán a csatlakozók esetében ez a haszon csökken és a végén a maradék többségnek azért kell csatlakoznia mert nem akar hátrányos elbírálást.
én azt szeretném ha minden annyiba kerülne amennyi ki van írva (még ha kicsit több is lenne mint most) mindenki ugyanannyit fizetne, és mindenki kb. ugyanazt kapná. pár helyen ez megy, Mo.-on kevésbé.
szeretem a szervízdíjas helyeket is, itt egyenlőbbek az emberek és az benne a jó hogy nem az árakba van beépítve így a vendég érzi, hogy már megtette ezen kötelességét, hogy borravalót fizet.
a borravalónak, vagy valamiféle jutalomnak ha megmarad sokkal ritkábbnak kéne lennie, nem is pénzbelinek ha ez megoldható, vagy ha pénzbeli kapjon belőle más dolgozó is ne csak aki érintkezik a vendéggel. és mondom, sokkal ritkábbnak kellene, nem ilyen 80% mint most, de sokkal jobb ha egyáltalán nem létezik, előbb utóbb a megjelenése bármilyen mértékben is de korrupciót jelent, az egyenlő emberek közt sorrendet teremt."
lunatik 2010.03.31 14:33:20
@NoMojito: de neha tobb is lehet a jatt, mint az atlagos elvart, nemcsak kevesebb. ha az atlagos nem eleg az eletre, akkor mashol (is) kell dolgozni.