Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Te soha semmit nem tudsz normálisan csinálni?” „Képes lennél az életben legalább egyszer figyelni rám?” „Mint mindig, most is pontosan ugyanazt csinálod.” Ismerősek ezek a mondatok? Konfliktushelyzetben sokszor hallunk, vagy mondunk mi magunk is ehhez hasonló mondatokat, melyekkel a konfliktus…..
Jól azonosíthatók a sikeres házasság alapjai, melyek esélyt adnak arra, hogy boldog párkapcsolatban éljünk – mondta Bagdy Emőke pszichológus, a Károli Gáspár Tudományegyetem professor emeritusa, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom által a Házasság hetében rendezett konferencián. Az ember…..
Nagy érdeklődést keltett a Családbarát Szülészet pályázat, melynek beadási határideje ez év október 15. volt. A Magyarországon működő 78 kórházi szülészeti osztályból 65 jelentkezett a díjra, mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Három Királyfi, Három Királylány…..
Nóri sokat fejlődött előző cikkem óta, a legfrissebb hír, hogy már feláll és imádja lapozgatni a könyveket, egymásba rakós játékokat könnyedén szétszed, keveset sír, bőven táplálkozik, sokat játszik szüleivel a parkban és baba-mama körökbe jár az anyukájával. Mindezekről és még egyebekről is…..
Találkoztam egy kiegyensúlyozott, jó kedélyű fiatal házaspárral, és újszülött kislányukkal, akik egy hónapra jöttek haza látogatóba Ausztráliából Magyarországra. Lenyűgözött az a tapintható kedvesség, türelem és természetes hozzáállás a szülővé váláshoz, illetve magához a gyermekhez, amit…..
„Királylány farmerban” címmel elindult a a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vlogja. Máté Lilly volggert a Mozgalomhoz fűződő viszonyáról, a videós terveiről és a gyermekvállalásról is kérdeztük.  Hogyan kerültél kapcsolatba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal? Az egyetemen…..
„Ez testvérfellépő. Nézd, Zsombi! Ez testvérfellépő!” – magyarázta négyéves lányom nagy lendülettel az óvodai vegyes csoportban a hatéves nagyfiúnak. Nekem jóleső volt ezt a hangsúlyt így hallanom, azt gondolván, hogy lám, dicsekszik a testvérével, pedig természetesen másféle büszkeség feszíti az…..
A Három Királyfi, Három Királylány mozgalom munkájából hatalmas részt vállalnak az önkénetesek. Most őket, vagyis néhányukat kérdezzük arról, mit tapasztaltak nálunk. Miért döntöttél úgy, hogy önkéntes szeretnél lenni? Mit jelent számodra az önkéntesség?  András Kinga: Jelenleg háztartásbeli…..
Egy párkapcsolat, minden szempontból, de érzelmileg különösen komplex jelenség.  Két különböző személy hozza azt létre, és mindketten hozzák magukkal a szabályrendszerüket, szokásaikat, melyeket mindketten igyekeznek beleépíteni a közös életbe. Ezért aztán elengedhetetlen, hogy a két fél olykor ne…..
Boldog, vidám, megható, emlékezetes „gyerekes” pillanatokat idézek fel e cikkben, melyeket fiatal szülők, Dóra és Iván, Szilvia és Péter, Dóri és Gyuri osztottak meg velem, hogy ezúton is közöljék, milyen hihetetlen csoda és boldogság egy kisgyermek szülőjének lenni, támogatni őt a fejlődésben,…..
Mit kell tenni a hosszú, boldog házasságért, és azért hogy elkerüljük a csábításokat, melyek hűtlenséghez vezetnek? Mihalec Gábor pszichológus, párterapeuta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett, idén áprilisban újraindult előadássorozata keretében több gyakorlati, sokszor…..
Egy párkapcsolat rengeteg fázisra bontható. Az egyik legfontosabb és talán legmeghatározóbb mozzanat az ismerkedés, azon belül is az a fázis, mikor felfigyelünk valakire. A továbbiakban ezt kívánom részletesen tárgyalni.   A legtöbben úgy gondolják, az ismerkedés első és legfontosabb szempontja a…..
Ha párkapcsolatban élünk, a boldogság mellett számos nehézséggel kell megküzdenünk. Jelen cikk az egyik kihívást, a szülők hatását hivatott tárgyalni. A párkapcsolatokra számos külső tényező nagy hatást gyakorolhat. Az egyik manapság meglehetősen gyakori  konfliktusforrás a szülői ráhatás.…..
Egyre több jel mutat arra, hogy megváltozik az apák családban betöltött szerepének 20. században tapasztalt leértékelődése. Mind több fiatalban fogalmazódik meg az igény, hogy növeljék részvételüket a családi életben, s erre a társadalom is egyre inkább nyitott. Új lépések, intézkedések születnek a…..
Fiatalon az élet természetes rendje, hogy elképzeljük a jövőnket, lelkesen terveket szövünk, álmodozunk, és álmainkhoz keressük az „igazit”, a társat, akivel mindezt megvalósíthatónak véljük. Általában gyermekekre is vágyunk az ideális párunktól, lelkesen építjük fel a közös életünket előbb fejben,…..
Szüleim közel negyven éve élnek boldog házasságban. Gyermekükként nem az elfogultság beszél belőlem, amikor boldog házasságot írok. Minden akadály, magaslat és mélység ellenére ők kitartottak egymás mellett, soha nem engedték el egymás kezét. Szerencsés vagyok, hogy ilyen családban nőhettem fel, és…..
Az unokák érkezésével végképp utolért bennünket az öregség? Fogadjuk el, mint szükséges rosszat, vagy épp teljes lendülettelvessük bele a nagyszülőségbe magunkat – már amennyire ezt a kor megengedi? Panaszkodó nagyszülők, unokáikkal dicsekvő papák-mamák, magunkkal hozott nagyszülői minták – sokan…..
A családunk épp Karácsony előtt néhány nappal gyarapodott az első unokával, egy kisleánnyal. A napokban találkoztam egy ismerőssel, aki lelkesen mesélte, hogy pár napja megszületett a második unokája, szintén egy kisleány. Magamon és az ismerősön is azt fedeztem fel, hogy ez az élmény semmilyen más…..
Elválasztható-e a népesség számának alakulása, az ország gazdasági teljesítményétől? Hol állunk ma a születések szempontjából Európában? Mi történik hazánkban azért, hogy több gyermek jöjjön világra? Gondolatok, tények a családok éve előtt. Ahogy öregszem, úgy tud egyre inkább felvidítani a több…..
Azt már régóta tudjuk, hogy az anyukák meghatározó szerepet töltenek be lányaik életében. Azonban most nem erről lesz szó. Annak jártunk utána, hogy Ti, kedves apukák, mennyire fontosak vagytok lányaitok életében. A kötődés, egy erős, mégis gyengéd és szeretetteljes kapcsolat, amelyet az…..
Bár napjainkat most leginkább a hideg, a szürkeség és a fagy uralja, magunkban és párkapcsolatunkban évszaktól függetlenül teremthetünk napfényt, meleget és tavaszi virágba borulást. Az adventi időszak, az ünnepi készülődés is remek alkalom arra, hogy elcsendesedjünk, magunkba nézzünk, de egyúttal…..
Közeledik a „legcsaládibb” ünnep, a karácsony. Mit tehetünk azért, hogy mindenki elégedett legyen az ünneppel? Hogyan működhet jól a többgenerációs kapcsolat az élet ünnepélyes pillanataiban? Közösen ünnepeljenek a generációk? Kinek a szempontjai érvényesüljenek? Vajon lehet ebben sémát követni?…..
Félreértés ne essék, most nem a félrelépésről lesz szó. Ez egy másik szerelmi háromszög… Éppúgy, mint a Pindúr Pandúrok, a szerelem is 3 fő komponensből áll, csak itt az intimitás, a szenvedély és az elköteleződés a „Cukor, só és minden mi jó” megfelelője. Robert J. Sternberg megalkotta a szerelem…..
Életünk és benne párkapcsolatunk folyamatosan változik. A természetben jelenlévő évszakok körforgásához hasonlóan különböző időszakok köszönthetnek ránk. Van úgy, hogy beáll a zord tél, amikor egymástól elhidegülve, fagyos csendbe burkolózunk. Máskor energiával és reményekkel telve tapasztaljuk meg…..
Füst Milán szerint a házasság, a párkapcsolat egy négylábú asztal. Bármelyik lába hiányzik vagy rövidebb/hosszabb, mint a másik, sántít és könnyen felborul. A négy láb a következő: azonos vagy közelálló életstlílus, a szeretet és elfogadás, a szexuális stimmelés, valamint a gazdasági kapcsolat.…..