Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wilfridur

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb anyagban egy olyan elhagyatott üdülőt nézünk meg, amit a természet ereje már elkezdett visszahódítani...
Különös halálesetek, folyamatos rajongás és szocialista sztárkultusz jellemezte az egykori tv-bemondók világát. Emlékezzünk Takács Marikára, Tamási Eszterre, Kudlik Júliára vagy Endrei Juditra, akiket először a balatoni SZOT üdülők aulájában elhelyezett, hiánycikknek számító tv-készülékeken…..
Máig a Párbajt tartom Spielberg legjobb filmjének. Jóllehet „csak” egy tévéfilmről van szó (melyet aztán később szórványosan, Amerika egy-két régiójában a mozik is vetítettek), mégis, ez az alig másfél órás korai remekmű több kreativitásról tanúskodik, mint az érett Spielberg könnyfacsaró…..
Még mindig egymást érik a '90-es éveket idéző bulik és olyan koncertekből is folyton akad egy-egy, ahol az évtized előadói váltják egymást, legyen szó külföldiről, vagy magyarról. Úgy tűnik, nem tudjuk megunni a '90-es évek feltámadását egyelőre - nosztalgiából, viccből, vagy csak azért, mert…..
Ritkán bár, de előfordult a repülés történetében, hogy egy pilóta szándékosan vezette a földnek a repülőgépet. Az alábbiakban nyolc ilyen esetet gyűjtöttünk össze a News Aviation kutatása alapján. Ezek közül három eset - éppen a legtöbb áldozattal járó tragédiák -…..
Az lassan már óvodai tananyag, hogy a Balatont nagyon meg kell becsülnünk, mert egész Közép-Európa legnagyobb taváról van szó. Hogy mennyi víz van az 594 négyzetkilométeren elterülő mederben? 1,9 köbkilométer (1 900 000 000 000 liter vagy ha úgy jobban tetszik 1 900 000 000…..
  Daniel Day-Lewis a valaha élt egyik legjobb színész. Ötször jelölték Oscarra és háromszor nyert is. Mindenki elismerően beszél, ha meghallja a nevét. De nemcsak alakításai legendásak, hanem a szerepeire való felkészülése és elképesztő beleélési képessége is. Mert ahogy…..
A sivatag csendje és tisztasága lenyűgöző. Pontosan olyan, mint amilyennek David Lean megörökítette az örökkévalóságnak ebben a filmben, akárcsak a természet ezen lenyűgöző alkotásának egyik legnagyobb szerelmesének nem mindennapi alakját. Thomas Edward Lawrence lenyűgöző…..
Tegnap olvashattátok Izak2 első posztját. A maival ígérem sokkal jobban sikerült új szerzőtársamnak a blog profiljába illeszkednie. Ugye egyetértetek, hogy nem kellett sokat várni, hogy megtalálja hangját, az arany középutat a szöveg és a képek között? - JTom A vulkán, amely még a világháború…..
Wilfridur 2014.01.26 18:16:41
@Lacusch69(Sch.Lacika): Az amerikai légierő szórt néhány bombát Pompejire is, mert bujkáló ellenséges katonákat feltételeztek a romok között. A szóbanforgó könyv mutat is sérült oszlopot.
Wilfridur 2014.01.26 20:47:15
@Hammer: Az egy újabbé is lehetett: az 1960-as években is működött felvonó, csak az már másfajta, nem ilyen kocsis volt.
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
Ennél több nevű és variációjú kaja kevés van az országban, nálunk ez az erősen fokhagymás, borsos verzió uralkodik. Egyetem alatt megpróbáltuk összeszedni a neveket, ahogy a kollégiumi társak ismerik: berét, lepcsánka, krumpliprosza, tócsni, tócsi, cicege, pacsni, ezekre…..
A rendkívül heves esőzések miatt vészhelyzetet hirdettek Olaszország északi és középső vidékein.   Hétfőn is folytatódtak a heves esőzések Olaszországban. Velence hetven százaléka víz alá került. Az északnyugati Liguria után a rossz idő elérte Itália középső…..
..
Wilfridur 2012.09.19 17:22:46
@bioLarzen: De, lehet, hogy ő scrabblezik! Nem látok bele a fejébe...
Amúgy meg nekem nyóc! Felőlem tarthatja a villát! ;-)
Legyen minél ügyesebb az a macska. :-)))
Folytatva a klasszikus magyar sorozatok hogyvótozását az elkövetkező néhány hétben minden szünidei matinék elmaradhatatlan darabját vesszük közelebbről szemügyre. Dacolva a kötelező olvasmány elrettentő státuszával, az alapmű a 2005-ös Nagy Könyv felmérésben az 5.…..
Timelord A Vaskapu szabályozása 2012.05.26 08:10:00
A Vaskapu hajózási akadályainak felszámolása a 19. század végének legnagyobb állami beruházása volt. Az 1890-1898 közötti munkálatok során több mint 25 millió köbméternyi követ és földet mozgattak meg hat munkaállomáson.  85 építőmunkás szenvedett halálos balesetet.…..
Wilfridur 2012.05.26 21:07:47
@dzsaguar: A Vaskaput érintő folyószabályozás és vízrendezés még Vásárhelyi Pálhoz köthető: Széchenyivel ők csinálták végig az 1830-as években az Al-Dunán az első hajózóút-kialakításokat. Az sem volt kis munka. A Tisza-szabályozás pedig közismerten V.P. tervei alapján történt, és nyilván ő egységben látta az egészet.
Meg lehet így kérdőjelezni az egész reformkori projektet: maradjunk az ősállapotnál, ne fejlesszünk, alakítsunk át semmit...évszázadokig jó volt az Alföld szittyósan, maradjon is úgy.
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
ET? Sandokán? Keresgélj évszám szerint!   ..
Jókai nem hazudott: létezett a "Senki szigete". A magyar-román-szerb hármashatár közepén elnyúló Ada-Kadeh szigete turisztikai attrakciónak számított jó klímája, vadregényes festői romjai és etnikai egzotikuma miatt, amely a Vaskapu I. erőmű építése miatt 40 éve tűnt el a Duna hullámaiban. Ada Kaleh…..
Gyenesdiás, Nagymező, Pihenőerdő - áll a táblán, de mindenki csak Lőtérként ismeri. Pedig tényleg pihenőerdő, nem lőtér. Itt valami sötét titok feszül a háttérben. Van viszont kilátó. Helyszín: Gyenesdiás. A keszthelyi Mekinél kell jó irányba fordulni, és 6 perc alatt ott…..
A Balatont a 19. század elején kezdték el felfedezni maguknak az írók, költők, tudósok, művészek. A balatoni fürdőkultúra a 19. század második felében már virágzott: Füred, Keszthely, Almádi, Siófok a leglátogatottabb fürdőhelyekké váltak a század végére. A magyar…..
Az internet aranykoránál is bevált Ásés-brigádos gondolatfolyam - sokadik közös művünk nosferatóval, egy webkettes Lennon-McCartney... kösz neki. Szokás szerint övé a macskaköröm. Vigyázat, hosszú!Házgyár, teherautón kettesével szállított építőelemek, daruk,…..
retro gastro Napközis tejbepapi 2011.01.21 10:41:00
Vendégposzt Phoebétől  A tejbegríz gyerekkorom felejthetetlen élménye.... az utánozhatatlan, a legfinomabb: a menzai. Hiába minden taktika, az otthoni tejbegríz utol sem érhette a menzait. Azt hiszem, a menzai a fele tej, fele víz, na meg a kakaóporos porcukor összetevők miatt…..