Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amoxx

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deák Bárdos Menyhért (1897-1988) Mai posztunk hosszú lesz. Hosszú és tartalmas, mint Deák Bárdos Menyhért élete. A boldog békeévekben született, látta a régi világ összeomlását, átélt két világháborút, egy újabb rend összeomlását, és egy még újabb megszületését. Tűzoltó volt. Egy romos szivattyú…..
Az 1920-as években még mások voltak az elképzelések a biztonságról... Az alábbi fotók egy kaliforniai aligátorfarmon készültek. De inkább nem mondok semmit - ahogy nálunk általában, így most is - beszéljenek a képek helyettem...
Amoxx 2015.05.22 11:58:56
@Sam. Joe: Ugye!:) Arról nem is beszélve, hogy kiválóan egyesíti magában a póni (lehet lovagolni rajta) és a kutya (házőrzésre is alkalmas, simogatni is lehet) előnyös tulajdonságait, és amellett még úszni is tud a víz alatt. Mint ez vízi pótya, vagy tengeri kutyni...
Az 1930-as, Párizsban rendezett szépségverseny indulóiról készült képeket láthatjátok ma. Köztük van a magyar versenyző is és poszt végén látható a győztes. No, kinek melyik hölgy jön be?..
Amoxx 2015.05.15 09:03:02
1938 vagy 1939. Az egyik fotó, amelyen Hitler bóbiskol (a másik ITT). Az előtérben Göbbels és Hess...
Amoxx 2015.04.27 13:05:33
@Ernoke: Ha jól emlékszem, JTom azt írta korábban, hogy sok év(tized) szorgos netes gyűjtögető, és katalogizáló munkájának eredménye...
1953. A mesterséges Reschensee által elárasztott Graun falu megmaradt templomtornya Dél-Tirolban...
Persze, lehet hőzöngeni, hogy a csaj idegesítette, piszkálta, de ezt a faszfejt remélem kurvára elverte utána valaki :( ..
Amoxx 2014.12.05 12:06:16
@Zsuzsikám (the 4th):
Az én olvasatomban
1, a nő itt pont azzal akart visszaélni, hogy ő NŐ, ezért volt csak mersze piszkálni, kóstolgatni, idegesíteni, dühíteni a pasit, mert biztos volt benne, hogy őt ezért nem érheti retorzió - mert nőt nem szabad megütni sohasem!!! - ergo bármit nyugodtan megengedhet magának. (Egy tigrist pl. nem mert volna piszkálni, mert arról tudta volna, hogy leszarja, hogy ő NŐ)

2, Ez a videó is csak azért hír mert NŐ volt az egyik fél, ha pasi lett volna:
- ki se kerül a netre
- mindenki azt írta volna, hogy meg is érdemli

A férfi ez esetben egyenjogúnak tekintette a nőt, és igaz feministaként viselkedett.

A történet tanulsága, ha valaki teljes női egyenjogúságot akar, az nem csak előnyökkel jár.

Én nem vagyok a teljes női egyenjogúság híve, ezért is nem verek nőket.
Amoxx 2014.12.05 12:50:49
@Anonym User: szerintem kezdjük egy lépéssel korábbról...
senkit se piszkálunk, senkit se idegesítünk, senkit se dühítünk fel szándékosan...
...ha mégis megtesszük, magunkra vessünk.
Az elmúlt években sokszor hallhattuk, hogy a szurkolók tartják vissza a családokat, „békés polgárokat” a magyar bajnoki mérkőzések látogatásától. Sorozatunkban korabeli tudósításokra támaszkodva mutatjuk be, hogy az erőszak a kezdetektől fogva része volt a magyar futball…..
Amoxx 2014.10.10 09:24:04
@IGAZI_kovi1970: szerintem nem erre akar rámutatni...
Kedden megjelent a U2 új nagylemeze, ingyen. A reklámszöveg persze úgy szól, mintha olyan dolgot csinált volna a zenekar, amit még senki más előtte, de természetesen ez nem így van. Ráadásul kicsit kétes értékű az a lemezmegjelenés, amit kvázi ráerőltetnek mindenkire, akinek…..
Hogy jó-e a címválasztásom, azon lehet vitatkozni, hiszen a következőkben bemutatott illusztrációk nem kimondottan képregényekhez készültek. Mégis a stílus, a témaválasztás mind-mind a képregények világát tükrözik. Ebben a ma induló sorozatban nálunk kevéssé ismert rajzolók munkáit mutatom be, akik…..
Reckless története Reckless egy nem mindennapi kanca egy nem mindennapi történettel. Reckless háborús hős, aki a koreai háborúban a tengerészgyalogságot segítette. Sérült katonákat mentett meg a frontvonalról miközben 500 lövés érte percenként a terepet, muníciót cipelt a hátán, és mindez idő alatt…..
Amoxx 2014.08.01 12:52:41
Ebben a sorozatban szorgos kezek munkái láthatók, olyanoké akik nem átallottak napokat (heteket?) tölteni egy-egy régi fotó színezésével. Némelyik egészen elképesztően jó lett. Sajnos nem tudom a szerzők nevét, de innét is gratulálok a munkáikhoz. A képek kattintásra megnőnek, hogy az apróbb…..
Amoxx 2014.07.29 10:39:53
@nandras01: Amíg Jtom be nem linkelte az utolsó kép eredetiét, 100%-ban egyetértettem veled, de pont ennél az utolsónál ad nekem annyi pluszt a színezés, hogy azt mondjam megérte kiszínezni, más lett a kép hangulata teljesen.
Sokak szerint egyes állatfajok kipusztulása csak az evolúció eredménye, amit az ember - sokszor káros tevékenysége - csak meggyorsít. Ám tény, hogy állatfajok százait pusztítottuk ki csak azért, hogy például nagyobb termőterülethez jussunk, vagy egyszerűen csak kedvtelésből, vagy nyereségvágyból...
Amoxx 2014.05.07 12:55:18
@Kovács Ferenc 14: ennyire nem lehetsz ignoráns...trollkodni, meg ne trollkodj.
1934. Argentin rendőrség akcióban...
Amoxx 2014.04.28 11:09:27
@Amoxx: kar hogy fikarcnyit sem értek a fényképészethez, de nem tudom felfogni, hogy tudtak 1871-ben ilyen felbontású képet készíteni...
Maroknyi ember, kb. 60-70 fő gyülekezett ma este 7-kor a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt. Célja a kishantosi mintagazdaság megmentése volt . A résztvevők közt a Greenpeace aktivistáit, sajtósokat, rendőröket no és persze a tüntetőket találhattuk. Néhány politikust is ki…..
Amoxx 2014.04.14 07:59:26
@Behajtó70: Az ügy bíróságon van, mely a magyar igazságszolgáltatás gyorsaságát ismerve akár 5-10 évig is eltarthat, addig ne vessen senki semmit?
Csaknem 70 éve, 1944 nyarán a szövetségesek már mélyen Olaszországban jártak. Fontos feladatuk közé tartozott a vasúthálózat elpusztítása, hogy minél jobban akadályozzák a német hadianyag utánpótlásának frontra jutását. Ebben a feladatban a bombázók mellett fontos feladat jutott a partizánoknak is.…..
Amoxx 2014.02.20 11:51:35
@enpera:
wiki-ről a kedvedért: A partizánok irreguláris katonai alakulat tagjai, akik egy adott területen a fennálló diktatórikus hatalom vagy a megszálló idegen hadsereg ellen harcolnak. Napjainkban alapvetően a náci megszállás ellen a második világháborúban küzdő, főként kommunista ellenállók megjelölésére szolgáló kifejezés. A kormányon lévő vagy megszálló hatalom gyakran titulálta a partizánokat gerilláknak vagy terroristáknak, a semleges szóhasználat azonban különbséget tesz ezek között. A partizánok – ha nem is legális, de – koherens ideológia mentén szerveződő félkatonai alakulat tagjai, akik nemzetük, hazájuk felszabadulása érdekében harcolnak. ... Többnyire csak hazájuk területén harcolnak, de ismertek kivételek is (spanyol polgárháború, Tito partizánjai).
Inkább légy büszke a partizánokra, mert a hazafiságot jelképezik a komcsis felhangod ellenére is...