Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iloveiceland

71 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat agyaltunk, de végül csak leírjuk, hogy szerintünk mit NE nézzetek meg Izlandon. Vagy azért mert felesleges időtöltés, vagy azért mert ár-értékben vállalhatatlan. A lista szubjektív nyilván, nem beszélünk le senkit konkrétan ezekről, ha valakinek ezek fontosak, menjen, csinálja, nézze,…..
Izlandon vezetni egész évben élmény. A téli időszakban, az időjárási körülmények következtében, az utak állapota sokkal nagyobb odafigyelést igényel, és inkább készüljünk fel előre, hogy az álomutazásunk ne váljon rémálommá. Több tízezer kilométer vezetés van mögöttünk Izlandon, néhány hasznos…..
Az I Love Iceland sok-sok éves izlandi autós tapasztalatával a háta mögött büszkén indítja útjára autóbérlési szolgáltatását. Partnerünk az MMS Car Rental, melynek flottájában minden kategóriájú autó megtalálható, a kisebb személyautóktól egészen a 9 fős mikrobuszokig. Miért nálunk bérelj…..
Rengeteg helyi uszodát, fürdőt próbáltunk ki már egy 6 évessel Izland-szerte - a teljesség igényével, de persze még hátra van sok, mindenesetre megosztanánk a tapasztalatainkat, hátha hasznára válik azoknak akik gyerekkel utaznak Izlandra. Reykjanes-félsziget Gardur Swimming Pool Személyes…..
Bármikor :) Na de. Nagyon sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy Izlandra melyik évszakban menjünk. Persze azon túl, hogy Izlandra mindig érdemes (előző bejegyzésünkben már kifejtettük), összeszedtük minden hónap előnyét és hátrányát az eddigi utazásaink tapasztalatai alapján. Olvassátok…..
Bármikor...
Európa peremén, ott ahol a haragos, jéghideg hullámok még a modern idők tengeri utazóit is kihívás elé állítják, szinte a semmiből bukkannak fel Izland partjai. A szigetország a gejzírek, gleccserek és vulkánok hazája, ahol a zord éghajlat barátságos és nyíltszívű embereket nevel. Ez az az ország,…..
Mondhatjuk, hogy minden nap kapunk olyan kérdéseket, hogy milyen látványosságot ajánlunk, ami kevésbé van elturistásodva, javasoljunk titkos, rejtett helyeket, melyek nincsenek annyira szem előtt. Sok ilyen van, és hát ha őszinték akarunk lenni, nehezen szoktuk ezeket publikálni és kiadni, hiszen…..
iloveiceland 2018.10.10 11:11:36
@Burgermeister: egyetértünk. pusztulat minden :( senki se menjen ha teheti
Sokéves izlandi utazási tapasztalataink alapján összeírtuk -  a teljesség igénye nélkül - azokat a programokat, amiken már részt vettünk / szerveztünk - javasolva a kipróbálását vagy épp elkerülését. Bálnales Az Izlandra utazónak az egyik leghőbb vágya, hogy befizessen egy bálnalesre. Sajnos azt…..
Nem szívesen vesszük el a Kék Lagúnába vágyó utazók kedvét: a Kék Lagúna annak ellenére, hogy mesterséges, ember alkotta képződmény (a közeli geotermikus erőmű mellékterméke) szép és egyedi látvány, érdemes megnézni, talán még kipróbálni is, de mindenképpen mára túlértékelt lett (turistaáradattal…..
A Westfjords Izland legtávolabbi és ezért a legérintetlenebb régiója. Eljutni oda szárazföldön embert próbáló feladat: kanyargós fjordok mentén, változó minőségű utakon, kicsit rövidítve Stykkisholmúr felől komppal, de repülőgéppel csak Reykjavíkból lehet. A táj izlandi mércével mérve is nagyon…..
Következzenek a vágómadárfélék, amelyek Izlandon nem túl sűrűn fordulnak elő, de időnként lehet velük találkozni, forrás: Wikipédia..
Eiríksstaðir Nyugat-Izland egyik farmja, ahol Vörös Erik nevelkedett felnőttkoráig. Vörös Erik az izlandi sagák talán leghíresebb szereplője, aki Norvégia déli részén született, de családja Izlandon telepedett le, miután apját, Torvald Asvalddsont gyilkosságért száműzték Norvégiából. Magát Eriket…..
Dél-Izland kiemelt látványosságai közé tartoznak a páratlan szépségű és hatalmas vízesések (Seljalandfoss, Skógafoss), mégis sokan nem tudják, hogy ezeken kívűl számos izgalmas és különleges vízesés található ugyanott ahol a legnépszerűbbek is vannak. Jó példa erre a Gljúfrabúi...
Kevés hely van annyira mélyen az izlandiak szívében és emlékezetében, mint a Dél-Izlandon található Almannagjá (Þingvellir Nemzeti Park), amely nemcsak egy történelmi jelentőségű földtani csoda, hanem egy szenthely is. Az első telepesek tizenegy évszázaddal ezelőtt ezt a helyet választották a…..
Az alábbi posztban összeszedtünk három felejthetetlen izlandi élményt, amit javaslunk nektek is kipróbálásra, ha odavetődnétek. 1. Bálna- és lundales vitorlással A kaland Húsavíkból indul, itt lehet befizetni a North Sailing (www.northsailing.is) cégnél erre kb. 3,5-4 órás hajókázásra, melynek…..
Aki télen szeretne Izlandon a tengerben élő nagytestű állatokat nézni azok számára van egy jó és egy rossz hírünk. Bálnalesre ne menjetek Reykjavíkból, kicsi az esélye a téli időszakban, eléggé átverés ízű a dolog - persze nincs kizárva, aki szeret kockáztatni, próbálkozzon - ha nem jön össze kap…..
Következzenek az alkafélék, ahova a lunda, a legismertebb izlandi madár is tartozik. Alkafélék Lumma, Common guillemot, Uria aalge..
Van egy rossz szokásunk, hogy mindent tudni akarunk Izlandról. Mindent. Nem kivétel ez alól az izlandi madárvilág, ami nagyon színes és izgalmas. Sorozatposztot indítunk, hogy összeszedjük  - abszolút a…..
Szinte naponta megkapjuk a kérdést, hogy mikor érdemes Izlandra menni, érdemes-e egyáltalán a főszezonon kívül (októbertől márciusig) utazni – a téli időszakban. A válasz határozottan az, hogy igen! Sőt! néhány meggyőző érv következik ennek alátámasztására. 1. Sarki Fény! Télen rövidebbek a…..
[icelandmonitor.mbl.is] A Reykjanes-félsziget valószínűleg a legalulértékeltebb területe Izlandnak. A legtöbb turista csak megérkezik Keflavíki reptérre és egyből elindul Reykjavík felé, pedig számtalan izgalmas látnivalót rejt a környék. Vegyük sorra őket. 1. The Icelandic Museum of Rock ‘n’…..
1. A legmagasabb épület Reykjavíkban, a 6. legmagasabb építmény Izlandon A maga 74.5 méteres magasságával a legnagyobb reykjavíki épület és második legnagyobb Izlandon (Egyébként a legmagasabb épület Izlandon a Smáralind bevásárlóközpont Kopavogurban - 77.6m). Izland legmagasabb ember alkotta…..
Népszerű kérdéseink közé tartozik, hogy van-e Izlandon állatkert és hol? Nos, klasszikus állatkert nincsen de számos farmot, családi parkot, állatsimogatót tudunk javasolni. Íme néhány tipp: Family Park & Zoo ReykjavíkLaugadalur-völgyben (http://www.visitreykjavik.is/laugardalur-valley)…..
Nagyon sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy Izlandra melyik évszakban menjünk. Persze azon túl, hogy Izlandra mindig érdemes, összeszedtük minden hónap előnyét hátrányát az eddigi…..
Az Izland körüli szigetek száma nehezen meghatározható, csak Breiðafjörður szigetvilágát 2700-ra becsülik. Van, amelyik örténelmi viharok színtere volt századokon át, míg másikról azt tartják, hogy ott megállt az idő. Van, amelyen 5000 ember él, míg másikon egyetlen család gazdálkodik. Van közöttük…..