Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avc

0 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kb. 20 éves korom óra akarok magamnak venni egy Converse cipőt. Az idei BalatonHang előtt el is mentem, hogy akkor én egyet jól a magamévá teszek, de gondoltam előtte felpróbálom, mert ugye sosem lehet tudni, hogy éppen milyen irányba változott az általában 39-es lábam. Lelkesen és…..
A 80-as években már betört hozzánk is a nyugat, így gyakran a filmekben találkozhattunk olyan tárgyakkal mint a BMX vagy a gördeszka.Természetesen ez szinte magával vonzotta, hogy a szocialista ipar legnagyobb játékgyártója a TRIÁL, a PEMÜ-vel karöltve elkészítse a hazai piacra…..
Példa, előzmény és követő nélküli volt a szocializmus kultúrkörnyezetében Fazekas Lajos 1977-es filmes vállalkozása, a "Defekt". A pszicho-thriller és a horror határmezsgyéjén mozgó filmalkotás majdnem 40 év távlatából visszanézve kissé naivnak hat, bár a legjobb hitchcocki…..
Optimus azt üzente, hogy mindenki hagyja békén a Földet. Remélem ez Michael Bayre is vonatkozik. Az már rég rossz, ha a világnak egy Transformers-kritikára van szüksége, hát még egy olyan folytatásra, ahol nem Shia LaBeouf-ék, hanem olyan robotok maradtak itt, mint állandó…..
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható. Április 2: A panaszügyek intézéséről, a Vár iskolájáról, új utcanevekről tárgyalt a Fővárosi Tanács végrehajtó bizottsága. A…..
avc 2014.04.10 23:23:18
@gigabursch: vagyishogy mégis, csak lejjebb kellett görgetnem
nem túl jó minőségű a kép, de legalább van
ik435t.freeweb.hu/bpanno/text/hungaria/h71212.jpg
Április közepétől lesz kapható Ocskay Zoltán könyve, gondolom, a cím alapján egyértelmű, hogy miről szól. Nem árt tudni, hogy a szerző az elmúlt két évet levéltárakban és könyvtárakban töltötte, gyűjtötte a fotókat, cikkeket. És azt sem árt tudni, hogy mindössze 2000…..
avc 2014.04.03 12:18:30
@kaponyanyi:
3900 huf
Felkerült végre a Városliget átalakításának terve a főváros honlapjára. Túl nagy dobra nem verték, de azért ki lehet bogarászni, hol van. Már itt látható, hogy a világon egyedülálló elképzelés! Ugyanis az egész világon nem tudok olyan nagyvárosról - keleti diktatúráktól…..
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
avc 2014.01.19 15:03:22
@Csikós Zsolt:
nem csak az Alfa nem szeret állni, a Lancia sem - másfél évig állt az Y-om, aztán most, hogy a feleségem visszament dolgozni, és csinálja a jogsit, mert a gyerekeket már hurcolászni kell, kiderült, hogy rengeteg minden szétmállott rajta, a csövek és szíjak mellett kuka lett a generátor, nem akart beindulni mind a 4 henger és az indítómotort is javítani kellett, pedig előtte napi használatban volt, nem volt semmi baja semminek
Júliusban mutattuk be az idén 125 éves National Geographic legjobb képeit a LINKAJÁNLÓ rovatunkban, ahol már láthattatok Hildenbrandtól egy Magyarországon készült színezett fotót. Az 1870-ben született Hans Hildenbrand az első világháborúban készített színes képeivel írta be…..
avc 2013.12.06 14:53:22
@hhh.: á, dehogy volt szegény gyerek, és a mezítlábas felnőtt is a jólét jele, hogyne, direkt szerettek mezítláb sétálgatni
erről mind írt Illyés is a Puszták népében
avc 2013.12.06 15:10:07
@hhh.: nekem sem ez ugrott be elsőre, de látszik némelyikükön a szereplők szegénysége, az tagadhatatlan
  Járdán parkolni csúnya dolog. Ennél már csak az csúnyább, ha ezt betontömbökkel nyomatékosítják. Most épp az 56-osok terén, ahonnan Lesley, a 8ker bloggere küldött egy felháborodott hangú jelentést és néhány fotót.   Ritkán járok erre, mert nem a 8kerhez tartozik,…..
Gasztroszex Török a kávé 2012.06.13 12:00:00
A leblebi-sorozatot követők a korábbi posztokban megismerkedhettek a török konyha néhány érdekességével. Miután megkapargattuk egy kicsit a felszínt, fejest ugorhatunk a mélyvízbe, vagyis az autentikus török receptek összegyűjtésébe. A török konyhától érdemes tanulni, mert…..
  Ezt a posztot egy volt orosz laktanyából kialakított lakás erkélyén írom, melyet valamikor a kilencvenes években csaptak hozzá az akkor már legalább húsz éves épülethez. (Lőttem róla expressz néhány fotót, hogy el tudjátok képzelni miről van szó.) Nem mondom, hogy…..
"Budapest nagy mosolya :) (Panoráma légifotó 400 méter magasból; 10-12 próbálkozás kellett hozzá, nem volt egyszerű összehozni.)" - írta Sárközi Szabi, aki az Urbanista Facebook-oldalára töltötte fel képét. Nagyon örülök, hogy nem adta fel hamarabb és gratulálok a fotóhoz,…..
Nívó Hisztiország 2012.05.22 09:26:00
Szia! Hogy vagy? Lehet pár kérdésem? Te is 40 %-os THM-re vetted a tévédet? Hiszen csak párezer forint volt a törlesztő havonta, és a szomszédnak is volt már! Aztán persze sírtál, hogy a sok hitel miatt nem marad pénz másra. Te is 1500-ért adtad el az 5000-ért vett OTP…..
Vagy az Ampera drága, vagy a benzin túl olcsó, nem tudom. De nem kizárt, hogy hamarosan röhöghet a markába, aki megveszi. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Akkor még igazi tömegek vonultak. Szívből, lelkesen, öntudatosan. Nem láttál szomorú embereket. Diákok, mind szépen vasalt fodros blúzban és fehér ünneplőben. Egyszerű munkások, szerény, de tiszta ruhákban. Vidéki, büszke parasztemberek kalapban. Mindenki őszintén ünnepelte…..
Amikor az ember olyan levelet kap, hogy a blogját beválasztották Közép-Európa leginspiratívabb blogjai közé és ezért máris 300 euró üti a markát, akkor először arra gyanakszik, hogy elromlott a spamszűrője. Pedig nem valami fondorlatos lenyúlásról van szó, tényleg ez…..
avc 2012.04.04 22:49:49
Úgy tűnik, végre megvannak igazán jó minőségben és normálisan elérhető tárhelyen az 1941-ben készült budapesti légi fotók, melyekről tegnap posztoltam először. TIFF-ben, 60-70 Mb méretben, pengeéles felbontásban tölthetitek le őket innen. Köszönet mindenkinek, aki…..
 Fölolvasom a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát, ami egy konkrét műelemzésnek is beillik. A nyomozó hatóság ezúttal nagyon korrekt munkát végzett és igazságos döntést hozott. Megköszönöm a szélsőjobb, a kuruc.info, a följelentők és az ügyészség…..
avc 2012.02.10 00:42:50
Rászakadt a mennyezet erre a mi Papcsák Pártökle Ferinkre. Először a Hírszerző állapította meg, hogy hülyébb szegény még Gyurcsánynál is, és kerület szerte terjedni kezdett a pesti vicc: nem is igaz, mert ő nem táncol összevissza, mint Fletó, kizárólag akkor csasztuskázik,…..
Ma reggel beszéltem Barnával, így ismét vannak friss - és exkluzív - híreink a Rallye Monte Carlo Historique-on versenyző magyar párosról. A legfontosabb, hogy versenyben vannak, az autó műszaki hiba nélkül megy, és eddig kalandjuk (megforgás, túlcsúszás) sem volt. Az…..
avc 2012.02.02 15:46:19
Fotó: kihasználatlanul.blog.hu Nehéz elhinni, hogy létezik ilyen. Ráadásul a II. kerületben. Ráadásul egy néhány éve átadott, mindennel felszerelt irodaházban. De Ildsys képeket is posztolt az eseményről blogjában. Mint írja, vagy évtizede épült fel az új irodaház…..
Pedig – pláne ahhoz képest, mennyire semmi pénzbe került – amit megnéztem, egy meglepően jó autó volt. Meglepően. Egy apró lökés kellett volna csak, és megveszem. De hiszen semmi okom autókat nézegetni. Amióta megvan, Era most örvend a legjobb egészségnek. Ha valaki…..
avc 2011.10.13 16:48:31
@Leadfoot:
na ja, de azt is vedd figyelembe, hogy pl. egy kicsit is minőségi újgumi-garnitúra egy nem drága autóhoz is simán elviszi a havi minimálbér jó részét
Bevallom, még életemben nem hallottam a Liget Köztársaság Egyesületről, pedig érdekes társaság lehet, hisz a közgyűlésein Szőcs Géza Bojár Iván Andrásként viselkedik. Csak míg egy arculati tanácsnokot azért fizetnek, hogy vad és eredeti dolgokat mondjon, hogy aztán…..
avc 2011.09.16 11:58:54
@Jó Estét:
a mexikói úti végállomáson, már utasok nélkül feljön
avc 2011.09.16 12:22:44
@Jó Estét:
az, max szakaszocska :)