Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egeszsegesek

15 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
healthman Health is more ... 2017.05.07 11:33:14
I have read many health blogs, so decided to launch my own. I am really curious what it is going to be like, if people will read it, will be supportive and such, however I'll try to collect all my feelings about it. I am not mad for going to gym each day, do not pick food by color, blood type etc..…..
egeszsegesek 2017.05.07 11:56:43
Aki fogyni szeretne, vagy csak egészségesebben élni, esetleg életmódot váltani, abban felmerülhet a kérdés, hogy milyen mozgásformát is válasszon. A válasz legtöbbször az, végezzen kardió edzést! Eddig jó, de mennyit, hogyan, mikor, és tulajdonképpen mi is az kardió edzés? Nos a kardió nem más,…..
Vegetáriánus vagyok már 25 éve, soha nem érzem hiányát bármi íznek az étkezésemben, viszont mindig, amikor egy újabb trend betör hozzánk, meg kell találnom a megfelelőjét, így én sem maradok ki a közös étkezésekből. Ilyen most a fűszeres, jó nagy adagban kapható és egyre több helyen elérhető Pho…..
A masszázsról többeknek a relaxáció jut eszébe, amiért én is rendszeresen járok az én masszőrömhöz, de ezen felül rengeteg egészségre pozitív hatása is van, amiről előfordulhat, hogy nem is tudunk. Pedig hosszú távon nem csak lelki békénk visszanyerésében segít ez az igen…..
Talán nincs is annál rosszabb érzés, amikor lenne kedved, energiád edzeni, de tétlenségre kárhoztat egy fránya sérülés. Ha követed a következő hat lépést, elkerülheted, vagy sokkal ritkábbá teheted a sérülések kialakulását.   Melegíts be! Ezt soha ne hagyd ki, akkor…..
Már mindenkinek a könyökén jön ki a munka-magánélet egyensúly, annyiszor hallottuk már, és sokunknak annyira nem jön össze, hogy már csak legyintünk. Pedig van remény, csak akarni kell! Neked is biztos volt már olyan, hogy neheztelően nézett rád a párod, mert már megint túlóráznod kellett, esetleg…..
Gyerekként nagyon imádtam a Húsvétot. A készülődésből nem láttam a fáradozást, csak a sok színt, illatot és a közös mókát, amikor besegíthettem anyunak és testvéremnek a tojásfestésbe, díszítéstbe, kalács sütésbe és főzés bizonyos fázisaiba Ez egy olyan nap volt mindig, amikor nem számított ki…..
Azt mindenki tudja, hogy az életünket átjárja a stressz, ez kicsit olyan megszoksz, vagy megszöksz helyzet. Azt már kevesebben ismerik fel, hogy több-kevesebb stressz tulajdonképpen jó, hiszen egyrészt jobb teljesítményre sarkall, másrészt pedig egy teljesen steril környezetben…..
 A piacot járva megláttam idén az első csokor medvehagymát, aminek nem bírtam ellenállni. Nekem ez jelenti a tavasz beköszöntét. A szokásos zöldségek között feltűnnek a szezonális finomságok, mint az említett medvehagyma, zöld és fehér spárga, amire van egy bő hónapunk, hogy mindenféle finomságot…..
A közelmúlt valamely idilli reggelén, talán vasárnap, a három éves kislányom éppen a hasamon térdelve keltegetett, és követelt rajzfilmet meg reggeli kakaót magának. Szóval, amíg próbáltam úgy tenni, mintha mindezek ellenére aludnék, hátha abbahagyja, azon gondolkodtam, hogy ha…..
Nagyon vártam már a hétvégét, mert legjobb barátnőm készült látogatóba hozzám. Ez mindig egyet jelent két nap felhőtlen kacagással és egy kellemes túrázással. Nem volt ez máshogy most sem. Az idő is nagylelkű volt velünk és ha fel is készültünk a szélviharra és esőre,…..
Sokszor érzem úgy, hogy sportolnom kéne, de épp: fáradt vagyok, most kicsit hűvösebb van a futáshoz, ilyenkor túl zsúfolt a konditerem. Biztos vagyok benne, hogy rengetegen vagyunk így, ha kifogásokat kell gyártanunk. Ezzel semmi gond, mert emberek vagyunk. Nem lehet mindenki szorgos,…..
FŐ AZ EGÉSZSÉG Fonott kalács 2017.03.27 11:49:19
Az utóbbi időben már láthatóak pozitív változások a hazai piacon, de továbbra is meglepően nehéz jó minőségű kenyeret és egyéb péksüteményt venni az itthoni boltokban. Rengeteg az adalékokkal puffasztot szuper tartós pékárú, amik kinézetre csábítóak, de kóstolás után azonnal érezhető a gyors…..
Sajnos még mindig nagyon kevés helyen beszélnek arról, hogy mostanság népbetegséggé nőtte ki magát a nők körében az inzulinrezisztencia, ami például meddőséget is okozhat. Ez egy bizonyos életkorban a gyermekvállalás előtt álló nők életét eléggé megnehezíti, és ki is tolhatja akár jópár évvel is a…..
egeszsegesek 2017.03.25 19:34:56
@duplasuzy: Kedves Suzy! Nem törlünk semmit, köszönjük, hogy elolvastad cikkünket :)! Abszolút semmilyen üzleti kapcsolatban nem állok a Nyírfacukorral. Mivel ez egy blog, a saját tapasztalataimat osztom meg, és nekem ezek a termékek beváltak. Megköszönöm, ha ajánlasz más egyéb alternatívát nekem, tényleg szívesen venném :). A cikkben nem a nyírfacukor előállításáról írtunk, hanem itt azon van a fő hangsúly, hogy akik cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvednek, milyen egyéb alternatíva van számukra a finomított cukor helyett. És a nyírfacukor erre alkalmas. További szép napot! :)
Megosztom Veletek az egyik új, kedvenc süti receptem. Nagyon egyszerű elkészíteni, bármennyire is macerásnak tűnik, elképesztően finom és még egészséges is, hiszen sem cukor, sem liszt nem kell bele. Bármilyen finom idénygyümölccsel feldobhatjuk, ízesíthetjük :). A süti alapanyagai: 500 g…..
egeszsegesek 2017.03.25 19:21:24
@Genius2: Kedves Genius2! Mivel én nem fogyasztok fehércukrot, ezért helyettesítettem Norbi Update pudingporral, mivel a sima pudingokban sajnos van cukor :(. De természetesen Nyírfacukor pudingporral is ki lehet próbálni :). Jó étvágyat és szép napot! :)
egeszsegesek 2017.03.25 19:23:30
@bkkzol: Kedves Bkkzol! Igen, sajnos ezen az oldalon igyekszünk "minden nélküli", egészségesebb tápanyagokból készülő recepteket megosztani. Azért reméljük, lesz olyan bejegyzés, ami Neked is tetszik. Szép napot! :)
Kellemes hétvégi szombat délután iszogattam a mentás, gesztenyés lattemat egy közeli kávézóban és csodálva néztem az égből szakadó esőcseppeket. Úgy tűnt soha nem fog elállni és finom, párás szürkeségre számíthattunk egész hétvégén. Barátnőmmel már átbeszéltük a munkahelyi, kapcsolatbeli…..
FŐ AZ EGÉSZSÉG Fő Az Egészség 2017.03.21 15:22:17
OK, lehet némileg túlzás ez a névválasztás, de minden csak nézőpont kérdése. Ahhoz képest, ahogy éltem korábban, a jelenlegi mindenképp továbblépés. És épp ez az, amit mindenkinek meg kell értenie. Teljesen felesleges magunkat élsportolókhoz hasonlítani; edzéstervüket másolni, majd megszakadva,…..
FŐ AZ EGÉSZSÉG FUSS 2017.03.20 14:31:32
Észre sem vettem a változást magamon. Már csak azért sem, mert párom roppant kedves és annak ellenére sem tesz megjegyzést külsőmre, hogy a harmadik övet kapom tőle... de eljön mindenki életében a pillanat, amikor elszorult torokkal kapkodja a levegőt, mert az a fránya cipő valahogy messzebb került…..