Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoBa(k)

19 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az a Futár? Hát azok a világítós menetrendek a buszmegállóban! Vagy nem? Nos természetesen nem csak azok. Azt már a korábban is tisztáztuk, hogy a Futár nem egy egyszerű menetrendkijelző. Azzal, hogy az összes buszt felszerelik GPS-szel, rádióval és kommunikálni tudnak majd a…..
A sorozatok hétről-hétre leültetnek a képernyők elé, de vajon mi a titkuk? Persze mint kiderült, már a kérdésfeltevésünk is vészesen ódivatú. Miért is hétről hétre? Minek annyit várni, hiszen azonnal látni akarjuk a folytatást! Lehetőleg mindet... az egész sorozatot…..
A tegnapi napomat teljes egészében rászántam arra, hogy a papírmunkákat elintézzem. Reggel a városházán kezdtem a napot: kijelentkeztem. Azt vettem észre, hogy itt nagyon kedvesek és segítőkészek az emberek, ha segítséget kérek. Nem igazán tudtam, hogy mit kell csinálnom a…..
KoBa(k) 2012.01.21 20:32:39
2 napja volt egy nyelvtan vizsgám, amitől nagyon féltem. Ma jött az eredmény: sikerült!! Ma megtartottam az itteni utolsó tanítási gyakorlatomat. Egy moldvai táncot, az ördög útját tanítottam meg az osztrák harmadikosaimnak. A tanároknak nagyon tetszett, el is kérték a CD-t, hogy…..
4 hónap Linzben International Week 2011.11.28 17:38:00
Ma kezdődött az "International Week" névre keresztelt egyhetes rendezvény itt az egyetemen. Kicsit zavaros a helyzet, mert elvileg minden óra meg van tartva, de el is vagyunk kérve ezekről. (Én speciel nem szívesen hiányzom, mert kicsit nehezen hozom be a lemaradást, mondjuk…..
Ma délelőtt levelet kaptam az unokaöcsémtől. E-mailt írt (nyilván az apja címéről). Most aztán borzasztóan örülök! És kicsit megható is... A fene se érti a nőket, hogy ezen mi olyan megható, de tényleg olyan jóóó! Leírhatatlan, szavakkal elmondhatatlan. Felmerült bennem:…..
4 hónap Linzben A rejtély 2011.10.13 22:47:00
Megoldódott az internet hol, ill. hol nem létének a rejtélye. Valami routert dugtak rossz helyre (vagy lehet, hogy kihúzták??), s ezzel 3 vagy 4 kollégiumot vágtak el Linzben a külvilágtól. Nem tudom, hogy pontosan hogy derült erre fény, de az biztos, hogy a portás nénink reggel…..
4 hónap Linzben A 613-as szoba 2011.10.16 11:21:00
Azon gondolkodom, hogy vajon melyik szoba a jobb, a kényelmesebb: az egyágyas vagy a kétágyas. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Az egyágyasban azt csinálok és akkor, amit és amikor akarok, nem fogok felébredni mások reggeli készülődésére, este addig vagyok fent, ameddig…..
Éjjel borzalmasan feltámadt a szél, és ugyanolyan erős maradt, míg le nem jöttünk Írott-kőről. Pont napkelet előtt ébredtünk, de sajnos most jóval párásabb volt az idő, mint tegnap. Mivel most nem állítottunk sátrat, reggel hamar összepakoltunk, és a hidegre való tekintettel…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Appdroid Gmail update 2011.02.24 07:17:00
.bbpBox40629809751003140 {background:url(http://a0.twimg.com/profile_background_images/873612/collage.jpg) #000000;padding:20px;} p.bbpTweet{background:#fff;padding:10px 12px 10px 12px;margin:0;min-height:48px;color:#000;font-size:18px…..
KoBa(k) 2011.02.24 09:31:36
@Deino: Na igen, ott csak "English (Hungary)" lehetőség van nekem a Froyoban, gyári ROM-mal (HTC Desire). Gondolom egy rootolás vagy majd talán a Gingerbread lesz megoldás a dologra.
Due to the perceivable scarcity of conversation partners, it is best to continue the meetings in the fall, and skip the remaining part of the summer. I wish an enjoyable time for everyone. See you in September! :)..
Netezni az óceánon. Justin Watt közülünk való. Nem tud meglenni internet nélkül, főleg nem egy egész hónapot. Viszont másfél hónapig zötykölődik a Karibi-tengeren, úgyhogy gondolta, utánajár, lehetséges-e egyáltalán egyszerű emberként olyan készüléket beszerezni, mellyel…..
KoBa(k) 2010.09.22 11:26:39
@café: Kiírja frissítés előtt: OS hibajavítások, fejlettebb GMail kezelés, új orosz billentyűkiosztás. (25 MB összesen)
A helyet látni, átélni és hallani kell egyszerre. Nem csak építészetileg izgalmas és egyedi, de a világviszonylatban is előkelő helyen álló akusztikájával a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem igazi büszkesége nem csak Budapestnek, de az egész országnak. Legyen szó az első…..
4 hónap Linzben Záróra 2010.07.09 14:01:00
Zár-óra, záró-ra, zár-orra, zárorr-ra, z-ár-óra, z-ár-orra, z-áróra...2010 július 7-én, szerdán hazaköltöztem Berlinből. Reggel az utolsó apróságokat is összecsomagoltam, bepakoltunk a kocsiba (még az asztal is befért, amit előző nap kukáztunk!!), és némi késéssel (9…..
4 hónap Linzben Megvan!! 2010.07.01 14:10:00
VÉGREEE!!, sikerült, bevált, pozitív, minden OK, halleluja!!! Megvan az utódom, Anna! Hétfőn éjjel érkezett hulla fáradtan, de (talán a fáradtságtól) folyton nevetett. Kedden megismerkedett a családdal, és úgy tűnt, hogy nagyon tetszenek egymásnak. Szó szerint mindenki…..
Dear All,our next club meeting will be held on 27th of May, Thursday, at the Lord Tennyson's Teahouse, at 6 PM. The address is still the same: Budapest, V. ker., Vámház krt. 10. ..
... avagy a kultúrák karneválja. Ez a neve annak a kulturális eseménynek, ami most a napokban van itt Berlinben. Különböző népek, népcsoportok vonulnak végig az utcán kamionokon és énekelnek, zenélnek, táncolnak, különböző mutatvánokat adnak elő (hullahoppkarikáznak,…..
Dear All,our next club meeting will be held on 29th of April, Thursday, at the Lord Tennyson's Teahouse, as usual. The address is still the same: Budapest, V. ker., Vámház krt. 10...
Az elmúlt napokban nagy izgalmak voltak a kóruskám életében. (Egész pontosan nem az enyém, csak oda járok énekelni.) Jött egy dán kórus, ráadásul közös koncertet is adtunk. Már hónapok óta erre az alkalomra készültünk. Azt hiszem, minden nagyon szuper volt! A koncerten szépen…..
KoBa(k) 2010.04.26 10:34:19
@bombazsu: Alkoholfogyasztó képesség stimmel. :)
Itthon a szokásos: Vándorral készülünk a kis házifesztiválunkra, én igyekszem felpörgetni a mányi kis kórust és szólamvezetővé avanzsáltam egy budapesti másikban. Többiek is jól vannak, bár az U2x megfogyatkozott kissé mostanában sajnos. Na majd ha hazajössz, összerántjuk újra a bandát! ;)
Dear All,our next club meeting will be held on 22th of April, Thursday, at the Lord Tennyson's Teahouse, as usual. The address is still the same: Budapest, V. ker., Vámház krt. 10.For those who are interested, 'Mystery gang' concert will be organized in Zöld Pardon. We kindly invite everyone to…..
KoBa(k) 2010.04.21 21:59:08
@Bodrika:

Dear Éva,

you're warmly welcomed in our club! We have only one but very strict rule: you have to speak English during the meetings. ;) That's all - we don't have an application form, nor any kind of entry fee. (Of course you have to order something in the tea house, really that's the only cost of the meetings.)

We usually gather every week, you can be always up-to-date by checking this web page regularly.

I hope we'll meet this Thursday, regards:
Balázs Kovács
Dear All,it seems that the Polyglot Club rescheduled its meetings due to some difficulties with arranging the place. The Thursday Polyglot-meetings will be held on Wednesday instead, at least in the near future, see here.Therefore it is possible - and advisable :) - to have meetings each week in the…..
April Fools' Day or All Fools' Day is a holiday celebrated in various countries on April 1. The day is marked by the commission of hoaxes and other practical jokes of varying sophistication on friends, family members, enemies, and neighbors, or sending them on a fool's errand, the aim of which is to…..
KoBa(k) 2010.04.05 22:16:00
Hi all!

It seems the Polyglot club terminated the Thursdays' meetings for a while. (Take a look at this link:
www.facebook.com/event.php?eid=111639658862464 see the conversation near to bottom!)

This raises the question: what if we start have meetings every week as in the old days? ;) Maybe we should invite Polyglot people, too! :D

Btw: there'll be a great event this week for the jazz-lovers of the club: www.port.hu/pls/w/event.event_page?i_event_id=1400369&i_event_area_id=11 What if we make a meeting on Thursday this week, and go to Take5 afterwards? ;)

@peregriness: I think this info worths a new post, isn't it? :P