Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatai Katalin

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A spanyol konyhaművészetnek római, mór és zsidó gyökerei vannak, melyet az amerikai kontinensen történt hódítások során szerzett zöldségekkel bővítettek. Mivel az ország nagy részét körbeöleli a tenger, így gyakori alapanyagok a halak, és a különböző tenger gyümölcsei, de sok húst is fogyasztanak.…..
Már nagyon vártam, hogy legalább egy kicsi kocsonyát főzhetek, de olyan meleg volt, hogy nem kötne meg. Most viszont bejött egy hosszabb hideg periódus... Uccu neki, irány a bolt! A madarasban nagyon szép kocsonyacsomagok voltak, a két kilósban egy szép nagy húsos csülök, míg a másfelesben…..
Elterjedt a neten az a hír, hogy egyáltalán nem lesz tűzijátékozás idén szilveszterkor. De igaz-e ez, mi ebből a tény, és mi a fikció? Pintér Attila, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet főszervezője szerint még korai az örömünk...
Tatai Katalin 2020.12.13 14:36:03
@]{udarauszkasz: apám, ez nem semmi, római gyertya, buli-muri, koronavirus tort ül.
Tatai Katalin 2020.12.13 14:37:16
@midnightcoder2: ne is szeresd őket, ők szeretnek téged reméljük felfalnának, sajnos nem teszik, sokkal intelligensebbek nálad
Tatai Katalin 2020.12.13 14:40:12
@holysmoke0523: aki orosz laktanya mellett nőtt fel mint én is, Veszprémben, az a háta közepére kivánja a lövöldözést, még emlékszem a nyolcvanas évek elején felrobbant a lőszerraktáruk a Jutasi uton, na ott aztán minden volt, javaslom minden lövöldözőnek egy ilyen élményt, életre elmegy a kedve a pirotechnikától, egész szilveszterkor kushadna.
Új paradigma Zsinórmérték 2020.12.06 01:24:38
Lehet gúnyolódni azon, hogy Szájer József meleg, vagy hogy szexpartin vett részt, aztán drogokkal teli hátizsákkal kimászott az ablakon és leesett az ereszcsatornáról. A közösségi oldalakat rendesen el is árasztották az ilyen tárgyú és hangvételű mémek. Nincs ezzel semmi baj, így működik a…..
Tatai Katalin 2020.12.07 15:07:52
@nemecsekerno_007: minden jogszabály és rendelet annyit ér, amennyire betartják.
Bájos magyarázat házibulinak nevezni egy gang bang party-t, de nem ez az, amivel Szájer József milliók arcára csalt mosolyt. Önmagában azzal, hogy lebukott, de még inkább, ahogy magunk elé képzeltük, ahogy kezét véresre súrolva az ereszcsatornán menekül a rendőrök elől, táskájában a nyilván…..
Tatai Katalin 2020.12.01 19:55:31
@J.W. Booth: hát ha még az ereszcsatorna megdőlt volna,na az lett volna az igazi. én megpróbálom elképzelni a szitut, nagyon vicces. emlékeztet a Rendőrakadémia jelenetére, a Kék Osztriga bárban. remélem ezt is megfilmesitik.
A 2020 a covid éve, sajnos. Sokat kell tennünk azért, hogy magunkat, szeretteinket és a körülöttünk élő idegeneket is megóvjuk. Ebben a cikkben most arról lesz szó, hogy mit illik és kell betartani, ha valaki társasházban lakik...
A fél magyar média hónapok óta különböző állami vezetők repkedéseivel van elfoglalva, a kormány pedig csuklóból hárít minden ezzel kapcsolatos kritikát. Pedig abból van bőven, csak nem úgy, ahogy a mainstream ellenzéki sajtóban lejön. Először is szét kell választani a légiutakat munka és szórakozás…..
Az 1956-os forradalom egyik legszomorúbb hozadéka a mindkét fél részéről tetten érhető embertelen brutalitás honfitársai felé. A most következő cikkben az 1956. október 31-én történt szörnyű eseményt próbáljuk meg bemutatni a közönség számára. Fontosnak véljük elöljáróban megjegyezni, hogy elítéljük…..
Tatai Katalin 2020.10.31 20:42:29
@TechNick: nem sok 56-os él már, nemigen tud egyik sem vádaskodni sem pedig védekezni.
Tatai Katalin 2020.10.31 20:42:47
@csorsza: egyet jegyezze meg jól, azt, hogy a lincselés az gyilkosság, birósági itélet nélkül nem lehet senkit sem elitélni, ez nem hőstett volt, hanem közönséges gyilkosság a forradalomra hivatkozva, azt sem tudták ezek hogy mi a forradalom, semmit sem tudtak,csak a vér szaga vonzotta őket, mint a hiénákat
A boltban megfizethetetlen az alma, ízetlen a szilva, löttyedt a barack? Sebaj, térjünk át a saját gyümölcs termesztésére, így kikerülünk a hagyományos ellátási lánc fogáságából, saját nevelésű, ezért ellenőrzött hátterű, akár bio minőségű gyümölcsöt nyerhetünk, mindeközben pedig pénztárcánkat is…..
Tatai Katalin 2020.10.08 09:22:34
@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: nekem is van pécs mellett 7 hatalmas fibe terem, de - de - nemcsak füge van a világon, ez inkább szeptemberi növény, a többi gyümölcsfajta igenis kell, nem elegendő a mézédes füge , az a legjobb ha májustól októberig különböző gyümölcsök teremnek, legjobban a május végi szomolyai fekete cseresznyét szeretem.
Jó lett volna, ha nem kell folytatni az előző posztot, de egészen döbbenetes és érthetetlen, ami azóta is védekezés címszóval folyik. Legutóbb még csak azon rinyáltam, hogy előzékenyen beengedtük, vagy inkább betessékeltük a vírust, az pedig elkezdett szépen terjedni. Volt egy döbbenetesen elkésett…..
Tatai Katalin 2020.09.19 14:36:55
@Reding Roli: én is csodálkoztam elképedten, mikor az augusztus 2o-át figyeltem, egyszerüen hihetetlen volt ez az egész Balatoni elszabadult őrület, persze megértem, hogy kellett a családnak a bevétel idegenforgalomból, de ennek most mi isszuk meg a levét,a határzárnak meg abszolute semmi értelme, nem behozzák, hanem kivisszük a virust oda ahol már ugyis ott van.
A kertgondozás velejárója a zaj, ez pedig általában a fő konfliktusforrás a szomszédokkal. A cserjék metszése, az ültetés, vagy akár az öntözés (és számos más tevékenység) persze teljesen ártalmatlanok, és nem okoznak súrlódást a közelben lakókkal, azonban van pár kifejezetten hangos tennivaló, amik…..
A dilemma ebben az esetben a menni vagy maradni kérdésnek egy speciális változata. Most ugyanis nem arról van szó, hogy valaki az elmenetelt fontolgatja Magyarországról, éppen ellenkezőleg: vajon ezekben a járványos időkben érdemes-e megkockáztatni a hazalátogatást? A kérdés felmerült a Facebookon…..
Mint minden nagy ország, így Spanyolország esetében is nehéz egységes szokásrendszerről beszélni, hiszen másképp élnek az emberek mondjuk Baszkföldön és másként az ország déli csücskében (a baszkoktól ezúton is elnézést a „lespanyolozásért”). Ezzel együtt is vannak olyan szokások, melyeket nem árt…..
Szerintem senkinek sem kell bemutatni a most következő étel kombinációt . Ha valaha étkeztetek menzán akkor találkoznotok kellett vele és remélhetőleg akkora kedvencetekké vált mint nekem . Emlékeim szerint általában mindig péntekenként kaptuk , mondhatni jutalomnak számított . Sokak szerint semmi…..
2019. november 1-én indult a 8 részes sci-fi – inkább posztapokaliptikus – sorozat az Apple TV+ kínálatában. A Netflix, Amazon és egyéb streaming szolgáltatások sikerein felbuzdulva lassan, de biztosan gombamód elkezdtek szaporodni a konkurens szolgáltatások is – példa gyanánt a Disney+ –, amelyek…..
Feleségem befutott 4 darab biztatóan márványos külsejű marhával. Az egyik nem volt annyira márványos, azt magának vette :) Az Angus marha nekem eddig sikeres volt - tényleg szaftos lesz, de a "top round" vágás valahogy nekem nem asszociál steakre, hisz ez végül is marha comb, ami a rágósabb húsok…..
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
A hiánygazdaság, az állami propaganda és a dolgozó háziasszonyok is kellettek ahhoz, hogy konzervet egyen a magyar...
Változott a káromkodási kultúra. A k...a anyád, és a sz...jál le, valamint a hasonló, mások megalázása céljából mondott káromkodások, szép lassan átadták a helyüket a legújabb divat szerinti megalázó szavak használatának. Ma ha valakit mélységesen meg szeretnél alázni, akkor azt kell mondani, hogy…..
Tatai Katalin 2020.02.08 20:43:16
@math0: a fidesznél és orbánnál nincs nagyobb náci
A hét közepének egyik sokat ígérő eseménye volt, ahogy Eger újonnan megválasztott polgármestere, Mirkóczki Ádám bemutatta azokat a listákat, amelyek alapján a helyi Fidesz listázta az embereket, és így gyakorlatilag kasztrendszerbe sorolta az élő-mozgó választópolgárt (aki meghalt, annak is külön…..
Tavaly karácsonykor Viktor egy mikrofonállvány és a nyilvánosság előtt saját jóemberségéről elmélkedett. Arra jutott magával, hogy neki elsősorban jó miniszterelnöknek kell lennie, és ha emellett jó ember is, az bónusz. Nem mondta ki - mert ha szeret valamit magában, az a szerénység - csupán…..
Tatai Katalin 2019.12.31 15:06:45
@n3spr3ss0: igaz, de engem most már az érdekel, hogy és milyen módon lesz vége ennek az egész rémmesének, arra lehet fogadásokat kötni
Kezdjük a hazugságokkal. Azt írja Orbán, hogy „2013-ban és  2014-ben csökkentettük a nyugdíjas háztartások rezsiköltségeit, és azóta is kitartunk a rezsicsökkentés mellett”. Kép: OLKT.hu Hát, Méltóságos Uram, ez elég nagy baj. Rezsicsökkentés nélkül már évek óta kevesebbet fizetnénk a villanyért…..
Tatai Katalin 2019.09.13 09:47:54
@MAXVAL bircaman közíró: rohadék fideszes vagy
Másodfok Hangos szomszéd? 2019.07.26 10:07:30
Biztos vagyok benne, hogy mindenkivel megesett már, hogy a szomszédja zavaróan hangos tevékenységet folytatott. Mind a kertes és társas házban élők között örökös téma a csendháborítás, mely fogalmat sokszor tévesen használjuk a hétköznapok során. Most összeszedtem mindent, amit a csendháborításról…..