Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leaningirl

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közege a betűk és az irodalmi kávéházak, neve már-már fogalom a kulturális életben. Állandóan szervez, moderál, kitalál, alkot és bárhova megy, két hű kísérője biztosan vele tart: Barka, a törpe schnauzer és lételeme: a könyv. Ott Annával, a Hadik művészeti vezetőjével beszélgettem. Fotó: Valuska…..
Hiteles és állandóan megújuló Instagram-szakértő, egy végtelenül kreatív fiatal nő, aki egy stabil hátteret biztosító nemzetközi kommunikációs karriert hagyott maga mögött azért, hogy szabadon élhessen. Ismerjétek meg Kónya Beáta és a Pikrea történetét...
Vannak, akik az applikációkban hisznek, vannak akik e-maileket küldenek maguknak, vagy a telefonjukba jegyzetelik feladataikat, míg mások a hagyományos noteszt, határidőnaplót részesítik előnyben, ha tervezésről van szó. Te hogyan szervezed az életed? A cikk végén LETÖLTHETŐ havi tervező!..
Marie Curie, Claudia Schiffer, Bob Dylan és Albert Einstein. Tudod mi a közös bennük? Mindannyian introvertált személyiségek voltak. De mi alapján különböztethetjük meg, hogy melyik személyiségtípusba tartozunk és hogyan tudjuk a legjobbat kihozni magunkból introveráltként? Sylvia Löhken A csend…..
Vivian Maier képei a világ számára ismeretlenül, elfeledetten egy dobozba zárva maradtak volna mindörökre, ha 2007-ben egy amatőr történész egy chicagoi aukción nem vásárolta volna meg a világhínevet hozó, addig soha nem látott felvételekkel teli, porosodó ládát. A szenzációs felfedezés valósággal…..
Kevesen tudják, hogy a szépségipar királynője, Estée Lauder (születési nevén: Josephine Esther Mentzer) édesanyja és gyógyszerész nagybátyja révén magyar gyökerekkel rendelkezett. A csehszlovák üzletember és a magyar szépség házasságából született "Esthy" New Yorkban nőtt fel. Születési évét sosem…..
Azt szokták mondani, egy előadás akkor érinti meg igazán a résztvevőket, ha a hallgatóság legalább egy gondolatot magával visz, megjegyez a gondolatmenetből, melyet hazatérve még otthon is és később is fel tud idézni. Igaz ez a prezentációk esetében is, ugyanis kulcsfontosságú, hogy híd épüljön az…..
Akár egy állásinterjún ülsz egy asztalnál a HR-essel, akár leendő irodád ajtaján lépsz be új kollégáid közé, vagy épp üzleti eseményre érkezel, elkerülhetetlen, hogy bemutatkozz. Bemutatkozni mindenki tud, de emlékezetesen annál kevesebben. Pedig az első benyomás és az első néhány információ, amit…..
Felmérések szerint a HR-esek, recruiterek 90%-a az állásportálokon túl a LinkedIn rendszerén is keresi az ideális jelöltet. De az sem ritka, hogy célzott megkeresések, ajánlatok is érkeznek az üzleti felületen keresztül. Ha még nincs LinkedIn accountod -  vagy a meglévőt szeretnéd hatékonyabbá tenni…..
Lean in Girl Álmok a tükörben 2017.07.03 20:33:38
Németh Kriszti gyógytornász, Pilates oktató. Még nincs 30 éves, de már saját vállalkozást vezet, a White Pilates stúdió alapítója. Győrben - ahol él és dolgozik - egyre többen találkoznak a nevével, ügyfélköre bővülésének köszönhetően. A megszokott életvitelét elengedve, álmodott egy nagyot, és…..
Talán a világ egyik legpozitívabb jelentésű szava az igen, hiszen kimondásával örömet okozunk, általa pozitív visszajelzést adunk, beleegyezünk, odamegyünk, elvállaljuk, megcsináljuk. E logika mentén a világ legszörnyűbb és negatív üzenetet hordozó szava a nem. Szerintem viszont ez nem így van, és…..
A mai ajánlóban három inspiráló könyvet szeretnék bemutatni, melyet véleményem szerint érdemes minden fiatal nőnek elolvasnia. (Sheryl Sandberg: Lean in, Elizabeth Gilbert: Big Magic, Lena Dunham: Nem olyan csaj)  ..
Working hard or working smart? A kapcsolatépítés nem könnyű műfaj, kevesen születtek úgy, hogy zsigerből képesek legyenek idegen embereket könnyedén megszólítani és beszédbe elegyedni velük. Jó hír viszont, ahogy sok minden mást, ezt a készséget is lehet tudatosan fejleszteni. "If you aren’t…..
A megfelelő öltözet fél siker. Akár egy állásinterjún, konferencián, céges rendezvényen, vagy épp egy heti meetingen.  Nagyon fontos, hogy néhány alapvető normát betartsunk az üzleti öltözködés területén, de általános érvényű aranyszabály: mindig tudd, melyik az a közeg, ahová készülsz, ahol meg…..
A magabiztosság akarva-akaratlanul számos módon megnyilvánul: testtartásunkban, járásunkban, beszédünkben, gesztusainkban, az öltözékünkben..Magabiztosan akkor viselkedünk, ha azt tesszük, amit helyesnek ítélünk, tehát vállaljuk ötleteinket, gondolatainkat, ki merünk mondani dolgokat, még akkor is,…..
Slow down - egy módszer a produktivitás növelésére Nem ismerek olyan embert, aki ne rohanna mindig valahova, ne említené meg, hogy még mennyi minden van a TO DO listáján, akár munka fronton, vagy magánéletben. Az idővel mindannyian küzdünk és hogy tudjuk tartani a határidőket, párhuzamosan végzünk…..
Te hogyan indítod a reggeled? Biztosan mindenkinek ismerős, mikor a reggeli ébresztő offolása után - jó esetben a szundi gomb mellőzésével, na jó, egyszeri alkalmazásával - végigpörgetjük a céges olvasatlan leveleket, de akkor már csekkoljuk a közösségi tereket, mik történtek és észrevétlenül is…..