Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cicufer7

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Cicufer7 2017.03.12 16:43:16
Kedves Macska-fogó!

Szeretnék segítséget kérni a 9 hónapos, mentett cicánk agresszív viselkedésével kapcsolatban. 3 hónaposan került ideiglenes nevelőkhöz az utcáról, viszont fülbetegsége miatt sok időt töltött egy szobába bezárva.
2 és fél hónapja van nálunk és gyakran megtámad minket, karmol, harap és rugdos, teljesen elveszti a fejét. Először azt hittük, hogy félelemből támad, de most már úgy tűnik, hogy akkor csinálja, ha nem kap meg valamit és elfogy a türelme.
A támadásokat leszámítva nagyon bújós cica, szeret ölbe lenni, szívesen játszik.
Társas házban lakunk és a zajok nagyon zavarják. Hogy tudjuk ehhez hozzászoktatni, illetve csökkenteni a stresszt?
Napközben egyedül van itthon, egy számára berendezett szobában, és próbáltunk egy fix napirendet kialakítani neki.
Sokszor az adott helyzet megszüntetésével, sem szakad meg a támadás, például ha megunja, hogy a szőrét fésüljük, hiába hagyjuk abba, tovább harap és karmol.
Illetve olyankor is agresszív lesz, ha itthon vagyunk, de épp nem vele foglalkozunk (de együtt van velünk), egy idő után megunja és elkapja a kezünket.
Már most nagyon kötődünk a cicához, ezért szeretnénk megoldást találni, mert ez így hosszútávon nem tud működni.
Pár napja elkezdünk Feliway párologtatót használni és beszerzünk egy magas macskabútort, mert szeret felfelé mászni. A viselkedését jelenleg fél órás, órás bezárással büntetjük, illetve jutalmazzuk, ha jól viselkedik.
Mit tehetünk még, hogy ez a helyzet megszűnjön?

Előre is köszönjük a segítséget!
Cicufer7 2017.03.26 11:11:23
@Macska_fogó: Köszönöm a gyors választ! Ivartalanítás megvolt és egy lány cicáról van szó. Sajnos sérülést is okoz ilyenkor a cica, vérző karmolások és harapások formájában. Először mi is azt gondoltuk, hogy játékról van szó, de nagyon jól elkülöníthető a kettő, játék közben soha nincs kint a karma, ha pedig támad akkor foggal és karommal is szorít és közben rugdos. Annyi fejlemény történt, hogy most már van bútora és magas polca is a cicának egy külön szobában és nincs bezárva napközben. Támadás közben pedig a víz spriccelésre jól reagál, teljesen kizökken. Érezhetően magabiztosabb a cica, de most elkezdte a területét védeni, a WC tisztítása szinte lehetetlen, mert ilyenkor mindig nekem esik, felugrik a kezemre, harap és karmol. Illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy mit tudunk azzal tenni, hogy nagyon igényli a figyelmet, naponta több órát foglalkozunk vele, de ennek ellenére nagyon rosszul viseli, ha itthon vagyunk és nem vele foglalkozunk. Ilyenkor nem támad, de elkezd rosszalkodni, direkt lelök dolgokat, amiket máskor nem, nekünk ugrik (karom nélkül), felugrik a laptopra stb. Ilyenkor sérülés nincs, de szinte lehetetlen tőle például dolgozni. Ez csak a korral jár, ki fogja nőni? Köszönöm a segítséget!