Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tonhalkonzerv reloaded

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
        Azt fogod mondani, nem tudod, hogy mi a hivatásod. Keresni fogod a formát, ahogy kifejezheted a világ teljességét, nemcsak író akarsz lenni, hanem filozófus is, lázadni akarsz a középszerűség ellen, anyád ellen, aztán egyedül maradsz és megölöd magad.     De nem baj, mert másnap is eljön…..
         Dr. Megadja Gábor a Loyal együttes gitárosa évi 6.6 millió forintot kap tanácsadásért Demeter Szilárdtól a Loyal együttes basszusgitárosától, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójától. Ez a 6.6 millió forint jelenleg egy egyetemi professzor évi fizetése Magyarországon. Dr. Megadjának…..
      "  I used to think that young Americans began whatever education they wereto get at the age of eighteen, that their early lives were spiritually emptyand that they arrived at the university clean slates unaware of their deeperselves and the world beyond their superficial experience "     …..
   "Azok a világ élvonalába tartozó tudósok, akikért mindenhol két kézzel kapkodnak, nem bírják ezt a bizonytalanságot, és elmennek, a gyengék pedig itt maradnak. Azok, akik nemcsak híján vannak a külföldi állásajánlatoknak, de a teljesítményük tényleges nemzetközi mércével mérve elégtelen,…..
tonhalkonzerv reloaded 2020.07.06 12:51:55
@dr Brcskzf Gröőő: ilyenek szerintem nincsenek, vagyis én nem találkoztam ilyennel bár elég sokat megnéztem. Van elég sok olyan ember, akinek a nemzetközi teljesítményében a közvetlenül vagy közvetetten NER kritikus cikkek elég nagy arányban vannak jelen (pl. mert kritikai demokráciakutatásokkal foglalkoznak és ezen belül a NER, vagy a közép-kelet európai újpopulizmus egyszerűen nem állhat pozitív szerepben), és vannak olyan cikkek amik relatíve, az adott folyóiraton belüll megszokotthoz képest nem túl erősek illetve inkább argumentatív esszék mint tényleges kutatások és feltehetőeg mellettük szólt, hogy a szerző magyar a cikk meg orbánekézős/demokráciaféltős. De olyat aki erre építené a pályafutását MIKÖZBEN semmi mást nem ír és nem is tudna írni, olyat én nem látok.

A kiindulópont ugyanakkor mégiscsak az, hogy vannak az MTAn belül nulla nemzetközi teljesítményű emberek alkalmazásban, pozícióban, nem kevesen, namost hogy ehhez képest ki ballib vagy jobbkonzi, és ki próbálja maszkolni ugy a teljesítményhiányát, hogy divattémákat vagy -ideológiákat meglovagolva juttatja be magát jobb helyekre az másodlagos. A Freund akkor is jól érzékeli a gyökérproblémát ha a konkrét kirohanása megalapozatlan, a Szelényi-Ferge levél pedig akkor sem foglalkozik a gyökérproblémával amikor ezt a megalapozatlanságot számonkéri.
tonhalkonzerv reloaded 2020.07.06 13:28:38
@rikitikitevi: legyen akkor az, hogy belelátom a saját vágyaimat és valójában én érzékelem ezt annak, Freund pedig nem (nem hiszem h ez a helyzet, de tegyük fel). Mondjuk hogy Freund elkezdené kidobálni azokat, akiknek kizárólag NERkritikus cikkekből van nemzetközi teljesítményük és nem is tudnának mást, és a felülvizsgálat közben véletlenül ráakad arra a kósza 1-2 emberre akinek nemhogy csak NERszapuló cikke van, de semmilyen nemzetközi folyóiratos cikke nincs az elmúlt 5 évből. Nehezen tudom elképzelni hogy megsimogatja a fejüket, hogy jól van kolléga, igaz hogy nem sokat tett le az asztalra, de legalább nem próbál ugy tenni mint aki dolgozott is, keep up the good work.
          Nyolc perc negyvenhat másodperc. Ennyi ideig térdelt Derek Chauvin minneapolisi rendőr George Floyd nyakán.           1857-ben az amerikai Legfelső Bíróság a Dred Scott kontra Sanford ügyben kimondta, hogy a feketéknek sohasem lehetnek állampolgári jogai, őket az Alkotmány alávetett és…..
    "Az a kérdés, hogy a németek otthon érezhetik-e magukat a hazájukban" - mondta a Führer, majd azon kezdett merengeni, hogy vajon ez egy olyan ország, "ahol egy kisebbség rendszeresen rá tudja kényszeríteni az akaratát a többségre". "Az nem fordulhat elő, hogy a többségnek idegennek kell…..
tonhalkonzerv reloaded 2020.05.15 13:11:54
     Az ember élete -- megismerni Istent és szeretni Őt.   1. Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratból ellátott minket Audi 8-asokkal, elnézte nekünk a ministráns fiúcskákért és különösen azok bizonyos részeiért érzett…..
      Bevallom, nem figyeltem oda Orbán Viktor végtelenül fontos évértékelőjére. Hallom, hogy beszélt a klímasemlegességről, amiről Mária asszony azt mondta kínosan röhögcsélve Herr Bayernek, hogy nem érti. Szerintem most meg fogja érteni, különben Jones gazda nem lesz happy.    A lényeg az, hogy…..
       Uszító baromság jelent meg az állampárt propagandalapjában. Komprádorburzsoáziázás, CEU-zás, MTA-zás, mindezt Hitler koronajogászát (érdekes fordításban) idézve, havonta írja meg Békés ezeket a szövegeket a Mandinerre, külön csekkfüzetet tart erre a célra.        Igen, elitista vagyok.…..
    Maróth Miklós egy teljesen vállalhatatlan, ostoba és rasszista interjút adott a szélsőjobboldali Pestisrácoknak. Nem tehetünk úgy, mintha elfogadhatónak tartanánk ezeket a sorokat.  Több tucatnyi muszlim tanítványom volt és van, a szakterületemen is vannak muszlim hátterű kollégák, nem vagyok…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.12.29 14:35:25
@jotunder: akkor hát nyugati, meglehetősen konzervatív embereket kellene találni akik MM szövegeit minősítenék. Mivel ilyet nem sűrűn fogunk -őket sem érdeklik ám a kívülről beeső vélemények, nem vagy ezzel egyedül- jók nekünk ide mucsára a blogos mostmegíromamagamétek is.
   "A kutatási tevékenységgel is felzárkóznánk a világszínvonalhoz. Mennyiségi és minőségi szempontból is el kell érni a nemzetközileg kívánatos szintet, meg kell duplázni a Q1-es és Q2-es publikációink számát. (Szabó Lajos György, a Corvinus oktatási rektorhelyettese)"         A Scimago nevű…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.11.30 07:31:12
@gépzavar: "nálunk konkrétan az van, hogy a Q1 alattiak meg csak nem is léteznek"

ha a "nálunk" valami fajsúlyosabb nyugati egyetem akkor ez ott teljesen normálisnak számít, sőt még engedékenyek is vagytok mert az szokott lenni hogy egy jobb nyugati prof látóhatárán van ugy 15-20 lap, és ebből olyan tízbe hajlandó is lenne komolyabb cikket küldeni.

Ha itthonról beszélsz akkor elég khmm ambíciózus az intézetetek.

A 0.53 idézet cikkenként az pont 0.53al több, mint ahány idézetet a társtud. cikkek harmada és a bölcsész cikkek háromnegyede kap (indexált folyóiratokra mérve, és van egy halom nemindexált folyóirat is, persze azok sem léteznek), ugyhogy nem, nem igazán a háztartási hulladék kategória. A Q1 folyóiratok cikkei ezen a területen átlag 3-4 idézetet kapnak a cikkeikre/év.
tonhalkonzerv reloaded 2019.12.11 09:52:46
@Flageolet: Ez egy butácska megoldás lenne, de még ennek is több haszna van mint amennyit az eddigi beírásokból úgy érzem, hogy látnak, vagy láttatni akarnak a hozzászólások. A pénzt természetesen ugy lenne jó elkölteni, hogy rendesen állományba veszed a "futottakmég" nyugati kutatót esetleg valamivel több pénzért de folyamatos jelenlétre, rádobod a jobb szakdolgozókat bevonod a tudományszervezésbe stb ezt minden egyetemi admin tudja hogy kell csinálni, a corvinusos is.
De tegyük fel a Corvinus a rövid távú megtérülésre optimalizál és/vagy a nyugati prof. szeretne pénzt keresni ellenben kalucsnival is csak vonakodva tenné be a lábát BPre hiszen neki ez sem networkingben, sem szakmailag nem hasznos csak a csengő aranyért. Az egy dolog, hogy beiratják szerződésileg hogy minden publijában Corvinusos affiliációját is fel kell tüntetnie. De ha ettől a Corvinus feljebb lép az egyetemi rangsorokban, azzal jobb képességű és/vagy gazdagabb országokból jövő diákokat tud bevonzani, amik network szempontjából (a diákok szintjén nyilván) a hazai diákoknak lesz előnyösebb, hatásosabbak is lesznek promóként mint ha mondjuk 80% török meg kazahsztáni arc látszik a nemzetközi csoportképeken. Ha egy pár napos itt tartozkodásra suritik a megvett prof összes oktatási kötelezettségét napi 6-9 órás műhelyekkel kurzusonként, azt lehetne jobban, de távol van attól hogy puszta formalitás legyen és kihasználatlanul maradjon az oktatói kapacitása.

Szóval az "üres" presztízst amit így nyernek szép lassan fel tudják használni egy jobb minőségű humán tőke kiépítéséhez. Nincs üres presztízs, csak kihasználatlan. Tulajdonképp arról szól szerintem ez az egész "új" Corvinusos formula, hogy veszel egy adag potenciális presztízsképző elemet adott összeghatárra a lehető legjobb remélt ROIval, és azt elkezded marketingelni. Én ugy érzem, hogy ehhez ért is az uj menedzsment, de a régi is értett volna, csak nekik pénzük nem volt építkezni.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
tonhalkonzerv reloaded 2018.02.14 08:21:58
@netukki: "nemzetközi védelem biztosítása érdekében harmadik országbeli állampolgárnak Magyarország területére biztonságos harmadik országon keresztül történő belépését vagy tartózkodását szponzorálja, szervezi vagy egyéb módon támogatja"

ez esetleg egész konkrétan azokra vonatkozik, akik olyan emberek Magyarországra lépését segítik, aki előtte már eljutottak egy biztonságos országba csak onnan tovább szeretnének állni Mora vagy azon keresztül máshova.
tonhalkonzerv reloaded 2018.05.03 14:03:28
@netukki: ezt valamiért úgy olvastam mint "megnyúznak minden 1990 előtt is dolgozó bírát" :D
tonhalkonzerv reloaded 2019.11.28 15:16:18
@mafi mushkila:

"Ezek szerint a gyerekek fejében van egy kép, hogy mi lehet a norma, és ők is ehhez próbálnak igazodni."

Csakhogy nem tudjuk, hogy cigányellenes megjegyzést tenni abnormális-e abban a közegben, vagy tagadni azt, hogy ő személy szerint egyetért ezzel, vagy hogy cigányellenes. Az én tapasztalatom szerint, bár én egyetemistákkal dolgozom együtt nem középiskolásokkal, inkább az utóbbiról van szó, tehát hogy egyenes, alá-fölé rendeltségi helyzetből, de főleg nyilvánosan feltett kérdésre a válaszok inkább arra tartanak, hogy ez így nagyon rossz és méltánytalan, nem az etnikum hanem a viselkedés meg a belső értékek stb. alapján kell megítélni, de privátban, anoniman, vagy bizalmi helyzetben sokan inkább azt mondják, hogy biztonsági játék alapon kisebb-nagyobb mértékben fenntartásokkal kezelik a cigányokat. És ezek egy jelentős részénél kiderül aztán, hogy néhány gyermekkori, vagy közelmúltbeli negatív tapasztalatra hivatkoznak alátámasztásképp. Egyszerűbben; ha az iskolában megver a cigánygyerek annál megjegyzed hogy cigány volt, de ha a fehér gyerek ver meg, ott a fehérségét nem társítod a negatív élményhez, ha te magad is fehér vagy.
        „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a cardiffi zakó után)"               Tegnap a walesi közvetítést…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.11.20 19:05:44
@Bolygó Hollandi: Az én területemen (társadalomtudományok, szoft de nem ugy mint kedden a dzsudzsiék hogy vicceskedjek) elég sokan tudják hogy mi a q1-q4 de mivel nem vágynak külföldre dolgozni, nem vágynak külföldi ösztöndíjakra, és pontosan tudják hogy ha itthon akar állást, vagy valamire pénzt tudományos területen akkor az esetek túlnyomó többségében felesleges ilyeneket lobogtatnia nem is foglalkoznak vele.

Pár napja beszéltem egy friss doktorjelölttel, akinek sikerül elfogadtatnia egy cikkét egy Q4es közép-európai folyóiratba. 2hónap adatgyűjtés, tisztítás, 1 hónap az elemzésre, még egy hónap a kézirat draftra és még két hét amig lecsekkol mindent és tisztázza. Utána beküldi. 4 hónap mulva megkapja a lektori véleméynt hogy a felét huzza ki, a másik felét írja át és a kihúzott fele helyett ezt meg ezt meg ezt jó volna ha.... Megírja (+1 hónap, de csak mert sietett vele). Ujabb két hónapot ültek rajta utána megkapta már "csak" major revisionnel, és utána volt még egy harmadik köre a kirendelt szerkesztő kéréseivel. 11 hónap múlva megkapta az elfogadó levelet és dolgozott rajta annyit, mint mások a teljes PhDjükön. Miközben ő is, én is, és mindenki a szakmában tudja, hogy hova kell az egy hét alatt három könyvből összeírt fosikát küldeni ahhoz, hogy pár hónap múlva kiadják pár "hümm hümm, egész jó munka, de engem még hivatkozzon le" bírálat után (amely folyóiratokat a doktori iskolája simán elfogad amugy).

Én nem fogom hibáztatni ha erre nem az lesz a reakciója, hogy igeeen?? na akkor mostantól még keményebben dolgozok hogy még jobb folyóiratokba közöljék majd a cikkeimet!
            Mintha ezernyi békésmárton fénye áradna a Kárpátok minden zegzugába, úgy világítják meg a neoliberalizmus mocsarába süllyedt társadalomtudományok romvárát a Corvinus Institute of Advanced Studies bézs és pink sugarai.         Új barázdát szánt a népkohóban született magyar eke, új…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.11.06 09:21:24
         "Az elnök kiemelte: az elmúlt egy évben végbement átalakítás célja a kutatóhálózat hatékonyságának növelése volt. Ennek két területen kell megmutatkoznia: a mennyiségi mutatókban, valamint a kutatási eredményeket minőségileg is javítani szükséges. Mint mondta, utóbbival kevesebb baj…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.09.17 10:19:18
@jotunder:

"senkit sem érdekel a q1" rengeteg mindenkit érdekel a q1, meg az SCI-SSCI indexáltság, meg az idézettségi mutatók is (amiket ilyen folyóiratokban megjelent cikkekre többet lehet összeszedni mint az acta mucsaröcsögiensisbe elrakottal), a matematikában ezek valóban nem annyira érdekesek, de nem kell ezeket a tudományra általánosítani, a társadalomtudományokra meg főleg nem. Még te is ezekre hivatkozva nullásozod akiket szoktál (Lánczi & co.)
   Az alábbiak több mint hét éve jelentek meg a Vincenten.  Sokáig kerestem, és nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel újra.  ................................................................................... Kigamitsu nagyúr az Oda klánbéli Nobuhide mellé állt a yobashui csatában, ahol kétezer lovas…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.09.13 10:41:18
         Szép lesz, amikor majd megint jön a párttitkár. A munkahelyekről ki vannak tiltva a pártok. De legalább a főnök járjon körbe, hogy az illető kutató mire jutott a terveihez képest, megírta-e az elvárható számú cikket. Aki nem teljesít, repül? Szükség van fegyelemre. (interjú a 24.hu-n…..
   "Recent policy of measures, aiming to cut funding and limiting independency of academic and research fora are creating uncertainty in academic and research forums, which may result in the emigration of top research talent and risk a persistent decline." (Európai Bizottság, ma)    ..
      A zérótolerancia szent jegyében, a keményvonalas Holokauszt-tagadó, neonáci elmebeteg Eustace Mullins összeesküvés-elmélkedő dilinyósságából írt fideszkonform posztot a Prostisrácok. Mullins a "Biológiai zsidó" című gumidominó alkotója, még az alt-right-on belül is kínosnak számít.  Mullins…..
tonhalkonzerv reloaded 2019.05.03 16:04:05
A világtörténelemben mindig is ritkaságnak számítottak a hosszabb békés időszakok, amikor épp nem zajlottak véres háborúk, felkelések, polgárháborúk vagy más harcok. Már a százéves háború feldúlta a középkori Európát 1337 és 1453 között, amikor Anglia és Franciaország vívta élet-halál küzdelmét…..
K-Blog NER Hotel: így állunk 2019.03.09 10:08:00
Tavaly a kormányközeli oligarchák látványos terjeszkedésbe kezdtek a hazai idegenforgalomban. A közbeszerzések révén néhány év alatt meggazdagodott vállalkozói réteg rövid idő alatt bevásárolta magát a legnépszerűbb hazai turistacélpontok hoteljeibe, éttermeibe - majd a szektorba jelentős összegű…..