Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Túlélő ...

18 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „Módszer” „Method acting az, amit minden színész alkalmazott mindannyiszor, amikor jól játszott el egy szerepet” – vallotta Lee Strasberg, a modern színjátszás és színészpedagógia kiemelkedő alakja. Strasbergnek köszönhető a Sztanyiszlavszkij módszer megreformálása, ami által új alapokra helyezte…..
Az NME (New Music Express) brit zenei szaklap egyik posztja szerint Tom Hardy a napokban lebegtette meg a hírt -- mégpedig a Comic Con -on --, miszerint hamarosan kezdődik a Mad Max következő részének forgatása, csupán a stúdió engedélyére várnak. A hír egészen biztosan földcsuszamlás-szerű ovációt…..
Már önmagában a kérdés is furcsa ha meggondoljuk, hiszen mégis csak egy világversenyről van szó, melyet a Föld szinte valamennyi országa figyelemmel kísér és amelyet az egyik legnagyobb nemzetközi szervezet, a FIFA felügyel. Mi kell tehát ahhoz, hogy mégis sokakban felmerüljön a gyanú arra…..
Azok a filmes alkotások, melyektől szinte kötelező mindenkinek elájulnia és szabályos kiközösítéssel jár esetleges bírálatuk (a "mit képzelsz magadról, hogy rosszat mersz szólni róluk" felfogás mentén), eleve ellenérzést keltenek az emberek egy részében. Főleg azoknál, akik szentül hiszik: nem…..
Trashnevelés xXx: Újra akcióban 2018.02.20 10:00:00
Ha túl sok időt töltenek együtt, akkor még a legszeretőbb családokban is kiborul olykor-olykor a bili. Ez alól pedig minden idők legcsaládiasabb családja, a Halálos iramban filmek sokszínű gárdája sem lehet kivétel. A minden korábbinál halálosabb, iramosabb és kínosabb…..
Filmophile Valami Amerika 3 2018.02.16 17:15:30
Nem sok várakozással ültem be a moziba, de a filmnek sikerült azt is alulmúlnia. Nincs ezen mit szépíteni, ez egyszerűen egy szar film. És még a popcorn is annyira morzsás volt, hogy kanállal kellett volna enni. Na de kezdjük az elején.  2002-ben kijött egy film Magyarországon, ami instant siker…..
A világ és benne Magyarország is Star Wars lázban ég, hiszen csak napok vannak hátra a legújabb epizód, a VIII. rész, vagyis Az utolsó Jedik premier-bemutatójáig. Ilyen közel a folytatáshoz, sokan tekintenek vissza az előzmény-fejezetre, hogy újra megnézve, megint átéljék történetét és egyúttal újra…..
Túlélő ... 2017.12.12 00:35:58
@Aranytorkú Károly Művész Úr: .... szerintem meg a Zsivány egyes egy kalap szar, ha a te szóhasználatodnál maradunk. Na az tényleg ötlettelen a faarcú csajjal meg a 40 kilós lázadóval (Cassian Andor). Mindenki kinyiffan benne a végén. Bravo es gratula. De szerencsére ezt az idiota Gareth Edwardsot nem engedik többé a SW rendezői székének közelébe.
A David Leitch rendezte akcióthriller (Atomic Blonde), - mely idén júliusban került a magyar mozikba a jobb napokat látott (és idén már 42 éves) Charlize Theron főszereplésével - nagyon vegyes fogadtatásban részesült mind a szakma részéről, mind a mozilátogató közönségtől. Az 1989 -es Berlinben…..
Így 26 nappal "Az utolsó Jedik" premier-bemutatója előtt talán érdekes lehet elmélyednünk bizonyos kérdésekben, például az egész Csillagok háborúja történetfolyam időbeniségében. A posztunk címében feltett talányra ugyanis nincs konkrét és egzakt válasz, hiszen George Lucas 1977 -ben erről csak…..
Ferenc József császár egyike volt a magyar történelem leginkább vegyes megítélésű alakjainak. Az egészen fiatalon, alig 18 évesen trónra kerülő Habsburg-házi császár azzal kezdte uralkodását, hogy leverte az 1848/49-es magyar szabadságharcot és kivégeztette annak aradi vértanúit. Ezt egy…..
Túlélő ... 2017.11.09 21:40:11
@Fabius Q: ABBAN a korban ésszerű kompromisszum volt, de ha Deákék kitartanak még 10-15 évet, meg is úszhatták volna a kiegyezés kényszerét. 1880 körül egészen más helyzetben volt a Habsburg Birodalom. Vesztes, megalázott helyzetben. Elérhető lett volna a kiválás és teljes önállóság, ami által aztán nem az ő oldalukon léptünk volna a háborúba és így Trianon sem következet volna be.
Túlélő ... 2017.11.18 11:00:53
@Mizantróp.: igen, Deák a maga 64 évével nem tudott volna 20 évet várni. Márpedig ő kötötte össze az 1848 -as generációkat a kiegyezéskori nemességgel.
Az Unió 23 országának védelmi és külügyminiszterei hétfőn megállapodtak, hogy további lépéseket tesznek egy európai védelmi erő létrehozásához. Öt ország nem vesz ebben részt: az EU-t elhagyó Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Portugália és Málta. A PESCO-nak nevezett (Permanent Structured…..
A "régi és új baloldal" kifejezés helyett a "régi és új ellenzék" megfogalmazás tűnik helyesebbnek, a politikai oldalak napjainkban jellemző meghatározhatatlansága miatt. Mivel a Fidesz számtalan elemében "neokádárista" politikát folytat, miközben az MSZP, DK és LMP törekvéseiben meg jobboldali…..
Érdekes a téma, bár sokan és sokat foglalkoztak már a 2010 óta nyomon követhető oktatáspolitikai rendelkezések, döntések és reformok értékeléseivel. Ha ezeket vizsgáljuk, bizonyos szempontból érthetőek az alapvető kormányzati szándékok. Szeretnék, ha sokkal több szakmunkás végezne a magyar…..
Túlélő ... 2017.11.13 10:56:54
@kunzoo: ja, gázszerelőkkel jól áll a fidesz. (Pénztáros) Mészáros Lőrinc is milliárdos lett abból, hogy Orbán haverja lett. Tehetséges gázszerelő, na. El kell ismerni. :)))))
  50 százalék felé került a Fidesz támogatottsága – derül ki az októberi közvéleménykutatási adatokból. Botka bukásból ketten profitáltak igazán: Orbán és Gyurcsány. Össze ugyan nem nő, de kiegészíti egymást az, ami összetartozik. Mikor lesz vége az Orbán/Gyurcsány-rendszernek?„A Republikon Intézet…..
Abszurdum: zavaróan értelmetlen helyzet vagy körülmény, amely annyira ellenkezik az ésszerűen elvárhatóval, hogy az szinte már nevetséges. /forrás: értelmező szótár/ 2018 áprilisában (talán nyolcadikán) parlamenti választások lesznek Magyarországon, melyen a legjobban szereplő 10 párt eldöntheti…..
Túlélő ... 2017.11.10 13:08:29
@Frady Endre: A Fidesz 2,8-3 millió szavazatot is begyűjthet. Ez a 4,8- 5 millió választáson megjelentnek kb 60% -a.
Túlélő ... 2017.11.10 13:09:58
@to:rppapa: a cikk nem azt hajtogatja, hogy program kell, hanem hogy az ellenzéki pártok a lényeges kérdésekkel kezdjenek foglalkozni. (Erre hoztunk fel 8 ilyet.)
A filmkészítésnek azt a világát éljük, amikor valósággal tobzódnak a különböző remake-ek, reboot-ok, folytatások, előzményfilmek stb. Ebben a relációban pedig igencsak fantáziátlan elképzelésnek tűnik a Gyilkosság az Orient Expresszen újbóli megfilmesítése. Ráadásul…..
A baloldal Ference most találta elérkezettnek az időt arra, hogy kampányba fogjon a külhoni magyaroknak a választási végeredmény szempontjából marginális, érzelmileg viszont annál terheltebb választójogával szemben -- nagyon helyes, mi is lehetne alkalmasabb a "demokratikus ellenzék"…..
Túlélő ... 2017.11.02 13:32:11
@Morpheus.: Azért akadnak az LMP -ben jó szakemberek is.
Valahogy mindig eljön az a pillanat, amikor betelik a pohár, valami ébred kollektív szinten is, nem csak egyes egyénekben, az egyéni ébredések száma elér egy kritikus tömeget.. Akkor mozdulnak meg tömegek, emelik fel a hangjukat és történnek változások..   Nem írtam volna meg ezt a cikket, ha nem…..
Túlélő ... 2017.10.30 08:15:26
Ez is magyarázat, a pszichológia viszont időnként alternatívákban gondolkodik (tudjuk ezt Freud óta). Egy másik alternatíva szerint: az áldozatokat nem mindig csak sajnálattal illeti a többség, hanem gyakran dühöt is érzünk, mert nehezen megmagyarázható módon bizonyos esetekben az áldozatok szinte kiprovokálják önmaguk ellen az erőszakot (vagy zaklatást) és átgondolatlanul, hibákat halmozva keverednek olyan helyzetekbe, melyeknek következményeit nem csak ők, hanem szeretteik, barátaik is viselik. Nem véletlen, hogy a viktimológia igenis ismeri az "áldozat felelősségének" kérdését, melyet a morális pszichológia olyan előszeretettel démonizál és tagad.

Ha valaki népesen mondva "kivívja maga ellen a sorsot", majd semmit nem tesz a közelgő baj elhárításáért, az igenis tehet arról, ami várhatóan bekövetkezik majd. Ha egy 18 éves lányt maga mellé ültet egy rendező, majd megkéri, hogy kényeztesse mialatt ő nézi saját darabját és a lány azt szolgálatkészen meg is teszi, csak mert csodálja a rendezőt, az NEM áldozati magatartás, hanem felelőtlen, naiv, ostoba és akarattalan sodródás.

Az áldozat hibáztatás egyetlen dologra jó: rávilágít arra, hogy igenis felelősek vagyunk önmagunkért, egészséges lelkivilágunkért és szeretteinkért. Felelősségünk van abban, hogy ne hagyjuk magunkat, hogy mindent megtegyünk önmagunk megvédéséért és a lehetséges veszélyhelyzetek elhárításáért. Csak ha mindezt megtettük és mégis bekövetkezett a baj, mondhatjuk: az áldozat valóban vétlen elszenvedője mindannak, ami vele történt. A Marton-Sárosdi esetre ez messze nem áll. Sajnos.
Sárosdi Lilla színésznő hosszú hallgatás után a napokban kitálalt egy szexuális zaklatási ügyről, mely vele esett meg 23 évvel ezelőtt, amikor Marton László rendező visszaélve kiszolgáltatott helyzetével - mely fiatal korából és a színház-világban elfoglalt pályakezdő státuszából adódott -…..
Túlélő ... 2017.10.30 00:52:39
Nem biztos, hogy kommentemet megengedik jelenni a schrammelivett.blog.hu oldalon (poszt címe: „Metoo” – Mit mond a pszichológia az áldozathibáztatásról; így itt is megjelentetem.

Ez is magyarázat, a pszichológia viszont időnként alternatívákban gondolkodik (tudjuk ezt Freud óta). Egy másik alternatíva szerint: az áldozatokat nem mindig csak sajnálattal illeti a többség, hanem gyakran dühöt is érzünk, mert nehezen megmagyarázható módon bizonyos esetekben az áldozatok szinte kiprovokálják önmaguk ellen az erőszakot (vagy zaklatást) és átgondolatlanul, hibákat halmozva keverednek olyan helyzetekbe, melyeknek következményeit nem csak ők, hanem szeretteik, barátaik is viselik. Nem véletlen, hogy a viktimológia igenis ismeri az "áldozat felelősségének" kérdését, melyet a morális pszichológia olyan előszeretettel démonizál és tagad.

Ha valaki népesen mondva "kivívja maga ellen a sorsot", majd semmit nem tesz a közelgő baj elhárításáért, az igenis tehet arról, ami várhatóan bekövetkezik majd. Ha egy 18 éves lányt maga mellé ültet egy rendező, majd megkéri, hogy kényeztesse mialatt ő nézi saját darabját és a lány azt szolgálatkészen meg is teszi, csak mert csodálja a rendezőt, az NEM áldozati magatartás, hanem felelőtlen, naiv, ostoba és akarattalan sodródás.

Az áldozat hibáztatás egyetlen dologra jó: rávilágít arra, hogy igenis felelősek vagyunk önmagunkért, egészséges lelkivilágunkért és szeretteinkért. Felelősségünk van abban, hogy ne hagyjuk magunkat, hogy mindent megtegyünk önmagunk megvédéséért és a lehetséges veszélyhelyzetek elhárításáért. Csak ha mindezt megtettük és mégis bekövetkezett a baj, mondhatjuk: az áldozat valóban vétlen elszenvedője mindannak, ami vele történt. A Marton-Sárosdi esetre ez messze nem áll. Sajnos.
Létezik a hivatalos verzió 1964 szeptembere óta, amikor Earl Warren főbíró átadta 10 hónapnyi nyomozást követően jelentését Lyndon B. Johnson elnöknek, majd valamivel később azt majdnem teljes egészében nyilvánosságra hozták (megküldve a városi könyvtáraknak).  Az összesen 889 oldalas anyag…..
Az 1944 –es esztendő nyarára és őszére nagyot fordult a második világháború menete: az orosz csapatok jórészt kiűzték a Szovjetunió területéről a németeket (csak a Baltikum maradt még a Wehrmacht kezén), sőt megindult a Lengyelországban állomásozó német erők megtámadása is. Eközben – 1944 nyarán -…..
Túlélő ... 2017.10.18 21:25:53
@wasserkopf: Először rossznak címeztem (töröltettem)

A lényeg, hogy ... azért ahhoz pofa kell, hogy a Magyar Királyság második világháborús hadseregét "operetthadseregnek" nevezze valaki. És ezt nem csak azért mondom mert nagyapám tisztként szolgált benne és esett el a Szovjetunió elleni harcokban.

Tény hogy a magyar haderő felszereltség terén sok hiányossággal küzdött főleg a Wehrmachthoz képest. Ugyanakkor a mai szánalmas létszámnak többszörösét tette ki és eredményes volt Kárpátalján, Szerbiában sőt a keleti fronton is, főleg ahhoz mérten, hogy milyen lehetetlenül hosszú frontszakaszt kellett védenie (alulfelszerelten, minimalis gépesítettséggel, sokszoros túlerővel szemben).
Nem vagyok zenész és az X-Faktor sem a kedvenc TV műsorom, de a színvonalas számokat nagyon szeretem és mindig érdekeltek a tehetséges emberek. A korábbi években csak a hajrákban figyeltem az X-Faktort és az ott felcsendülő számokat, de idén a kezdetektől nyomon követtem a műsort. Mostanra kialakult…..
Túlélő ... 2017.10.15 19:50:41
@commentes nikk: ... akár igazad is lehetne (a szánalmas kifejezést külön köszi, jólesett) ... de a zsűri HAZAKÜLD a valódi tehetségeket, miközben a gagyit átengedi! EZ az ami felháborító!
Túlélő ... 2017.10.15 20:47:13
@Beowulf...: azért akadnak valóban jó énekesek is a műsorban. Ezúttal a posztban is említett két fiatalt kifejezetten sajnáltam. Hazaküldték őket, olyanok, akik egyszerűen nem érdemlik meg és nem is alkalmasak arra, hogy ott üljenek.
Túlélő ... 2017.10.16 07:23:30
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: szerinted a médiában van olyan, amikor a valóságot látod? Kis naiv.
A híradásokban már hosszú ideje fordul elő rendszeresen Észak-Korea és annak diktátora Kim Dzsongun, aki atomprogramjával, nukleáris fegyvereivel és kísérleti atomrobbantásaival állandó fenyegetésben tartja két szomszédját: Dél-Koreát és Japánt, sőt közvetett módon az USA -t és az egész világot is.…..