Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shizu

13 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anime Comment Kyoro- chan 2009.01.31 15:00:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én néha vágyom arra, hogy valami "vérbeli" mesét nézzek. Olyat, amit kicsiknek készítettek, ergo nem kell keresni benne semmiféle mögöttes tartalmat, rejtett utalást és hasonlókat. Rövid, könnyen emészthető epizodikus történetek, a…..
shizu 2009.02.03 10:28:10
Anime Comment Tipikus 2008.09.17 00:00:00
Szokásos cikk a káros mesékről, fogyasszátok szeretettel:http://alternativa.blog.hu/2008/09/16/csunya_gonosz_izekMaga a cikk legfeljebb a Népszabi hasonló jellegű írásainak a szintjén mozog, csak egy jellemző dologra akartam felhívni a figyelmet:1. Az internetre bárki írhat.2. Írnak…..
Chihiro átlagos 10 éves kislány, aki szülei mohósága és önkontroll- hiánya miatt ijesztő szituációba kerül: apja és anyja ugyanis eszik a szellemek ételéből, így büntetésből disznóvá válnak, a kislány pedig a különös szellem- fürdővárosban ragad. Szerencsére egy…..
Anime Comment Mononoke Hime 2008.07.23 15:00:00
Nagyjából 13 évvel a Naushika sikere után Miyazaki (bár sosem távolodott túl messzire tőle) visszatért a természet hatalmának témájához az 1997-es „A vadon hercegnője” magyar címet viselő animéjével. A helyszín a XV. század végi Japán, a történet röviden pedig…..
Anime Comment Kurenai no Buta 2008.07.12 15:00:00
Egy újabb (1992-es) Miyazaki- anime, ami azonban néhány dologban más, mint amit már megszokhattunk.Először is, nem a szárazföldön került sor a premierjére, hanem a levegőben. Először ugyanis egy Japan Airlines- gépen vetítették az utasok szórakoztatására. Másodszor: ez az anime…..
Anime Comment Majo no Takkyuubin 2008.07.06 15:00:00
 Úgy tűnik, Miyazaki a Nauszika és a Laputa után rövid időre nyugalmasabb vizekre evezett. Ennek bizonyítéka a Totoro után egy évvel, 1989-ben megjelent Kiki, a boszorkányfutár is.A fiatal boszorkányok 13 éves korukban elhagyják a szülői házat, hogy egy évig tanoncként egy…..
Anime Comment Tonari no Totoro 2008.06.27 15:00:00
A következő Miyazaki- anime a sorban az 1988-as Totoro – A varázserdő titka. Egy mindenféle rejtett utalástól és mögöttes tartalomtól mentes, imádnivalóan aranyos gyerekmesének lehetünk részesei, ha rászánunk erre a műre másfél órát.A történet főszereplője a 11 éves…..
Anime Comment Inuyasha – TV 2008.06.23 15:00:00
Az Inuyasha kétségtelenül az elmúlt évek egyik siker- animéjének számít hazánkban. Ezt mutatja az a tény is, hogy több tévécsatorna vetítette, szinkron készült hozzá (hogy milyen, arról ne vitatkozzunk), sőt elkezdték kiadni DVD-n is. Nézzük hát meg egy kicsit közelebbről,…..
A Laputa – Az égi palota Hayao Miyazaki harmadik mozifilmje, 1986-ban mutatták be Japánban. Tavaly nálunk is megjelent DVD-n a BEST Hollywood jóvoltából. A történet ismét kedves és megható, olykor lassan hömpölygő, olykor pedig fordulatos és izgalmas: Pazu, a fiatal…..
„Ezer évvel az ipari civilizáció összeomlása után rozsda és törmelék borítja a Földet. Átokfölde felett a gomba módra szaporodó halálos erdő mérgező dögpárát áraszt. Átokfölde terjedése az emberi faj maradékának létét fenyegeti.”   Miyazaki Hayao…..
Anime Comment Aberrált-e vagy? 2008.06.09 15:00:00
Már vagy egy fél órája csak képeket keresel a google-ben. Tetszik, mi? Rajzolt lány. Szép, formás, sehol egy hiba. Ha van, az is csak szexepil: azért van szemüvege, hogy arra gerjedjél.Jól ki van ez találva. Soha sem voltál sikeres a lányoknál. Persze, azt sem értetted, miért nem.…..
Anime Comment Miyazaki- morzsák 2008.06.06 15:00:00
  A cikksorozat kezdéseként jöjjön először pár szó magáról az öreg mesterről.Mivel én is világ életemben utáltam az életrajzokat, úgy döntöttem, csak a (szerintem) legfontosabb és legérdekesebb információkat osztom meg veletek.Nézzük hát:Miyazaki Hayao 1941.…..
1. A Neon Genesis Evangelion és a BLEACH ugyanazzal a zeneszerzővel büszkélkedhet, Shiroh Sagisu-val.2. A Shonen Jump magazin szerint Ichigo folyamatosan a sorozat legnépszerűbb szereplője. Ugyanezen a szavazáson rendszerint Rukia a második helyezett.3. Ichigo neve japánul annyit tesz,…..
Laikus szemmel  „Ha már úgyis annyi mangát nézel, az FF7- et nézd meg, az ér valamit!” (egy anti- animés ismerősöm) „Hát én még életemben nem játszottam Final Fantasyval, de az Advent Children valami kegyetlen jó!” (Aoianime fórum) „FF…..
Nektek is elegetek van a Hello Kitty-ből? Nagyobb baromságnak tartjátok a Pokémonnál? Borzongjunk együtt az újabb index-címlapos blogon! Állítólag még a gyerekeken jól áll. Igen, kedves cikkírók, ha egy cicus három vonalból egy két pöttyből áll, az nagyon kawaii. Még anime is…..
Anime Comment Akira 2008.03.24 15:00:00
Kissé döbbenten vettem tudomásul, hogy a blogon még nincsen írás az Akira-ról. Ez súlyos mulasztás, most pótolom. Nem csak azért, mert az Akira egy igazi kultusz, és az első igazán ismert seinen anime, hanem azért is, mert egy igazi spirituális élményben lehet része annak, aki…..
A méltán népszerű sorozathoz kapcsolódó méltán (?) népszerű moziról beszélünk, amit a szériát is jegyző alkotócsapat készített 2001-ben.   A történetről röviden: egy közúti baleset során gyilkos vírus szabadul el, ami rövid időn belül emberéletek…..
Anime Comment Honey and Clover 2008.05.06 15:00:00
Takemoto és Morita első látásra beleszerettek Hagu- chanba, aki minderről mit sem sejt köszönhetően annak, hogy Shuuji a széltől is óvja. Ezenközben Yamada hiába epekedik Mayama után, mert az a halott szerelme emlékétől szabadulni nem tudó Rikába szerelmes reménytelenül.Nem, nem…..